-
Ο χρήστης kasper έγραψε:
θα ξετρελαθει με το αυτοματο!
Εμενα,οδηγαει με τα 2 ποδια ταυτοχρονα, σαν τον Vatanen στο PikesPeak,βριζει και ταυτοχρονα μουτζωνει και με τα δυο χερια ...ταυτοχρονα!Το καλο ειναι οτι ξεδινει και δεν με πριζει....ΑΑΑ το γελοιο ειναι οτι ειναι Ιταλιδα (στην ιταλια) .με οποιον δασκαλο καθισης,τετοια γραμματα θα μαθεις
Αρνητικο: δεν προλαβαινει να αλλαζει τακακια!Καταμαυρες οι ζαντες του Σμαρτ! ,λες και δουλευει σε ορυχειο!Να σου πώ... μαζί με την χειρονομία, της έχεις μάθει να φωνάζει 'ΝΑ ΡΕ!' ή μόνο στην 'κίνηση' μένει;
-
Αστα,μια φορα ακουσε που μιλαγα με ενα φιλο μου 'μαααακααα και μαααακααα' ,με ρωτησε τι σημαινει και απο τοτε ολοι οι ιταλοι εχουν ξαναβαφτιστει!!!
Δεν φταιω εγω,ειχε στησει αυτι και επιασε την επαναλαμβανωμενη Ελληνικοτατη και Εθνικοτατη λεξη κλειδι -
αφου ειναι ετσι τα πραγματα καλυτερα να οδηγησει στο αυτοματο..μην το σκεφτεσαι περαιτερω
οσο για τις γυναικες που βριζουν και κανουν χειρονομιες εχω μια φιλη που ειναι νευρικο παιδι και κανει τα ιδια και με το αμαξι της και σε ταξι οταν μπαινει προχθες ομως που εβρισε ενα τυπο κατεβηκε κατω ο τυπος κρατουσε μαχαιρι και πλησιαζε το αμαξι της φυσικα η κοπελα οπου φυγει φυγει να τις πηγε,επειδη εχουν αγριεψει τα πραγματα εκει εξω και ποτε δεν ξερουμε ποιος ειναι ο διπλανος μας και τι κουβαλαει λιγο συνεση νομιζω δεν βλαπτει καθολου...
-
Δικο εχεις!Αλλα το χασμα γλωσσας μας εχει σωσει μεχρι τωρα
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Παρόμοια διλήμμα είχα και εγώ με την γυναίκα μου. Τελικά το αμάξι της το πήραμε αυτόματο και δεν μετάνοιωσε καθόλου (ούτε εγώ βασικά).
Συνήθως υπάρχουν δύο επιχειρήματα κατά-
Δεν θα μάθει να οδηγεί χειροκίνητο
Αδιάφορο. Το βασικά είναι να οδηγεί σωστά και ασφαλή. -
Δεν θα μπορεί να οδηγεί το άλλο αμάξι που έχουμε.
Ναι τώρα ίσως. Επειδή όμως στο μέλλον θα πάρω και εγώ αυτόματο το παραπάνω αργότερα δεν θα υφίσταται
Ακριβως τα ιδια και εμεις.
Με εκνευριζει παντως οτι αποφευγει να οδηγει χειροκινητο, οταν χρειαστει.
Π.χ. οταν το Παντακι ειναι στο σερβις, οταν ειμαι κουρασμενος, αν θελω να πιω σε καμια ταβερνα κτλ, πρεπει να γινει ολοκληρη συζητηση.
Και ολα αυτα, ενω δεν εχει κανενα προβλημα με τις ταχυτητες, απλα 'δεν τη βολευουν'...Παρτε το αυτοματο, οπως ειπε παραπανω κι αλλος φιλος, σε λιγα χρονια τα περισσοτερα θα ειναι αυτοματα.
-
-
Όσο απλό κι αν μας φαίνεται πρέπει να δεχτούμε ότι μερικοί συνάνθρωποί μας ζορίζονται με τις ταχύτητες.... Οπότε να πάρει αυτόματο αλλά καλύτερα να αποφύγει τα 4τάχυτα. Και ας δοκιμάσει μερικά αυτόματα δεν είναι όλα ίδια.
Η καλή μου επίσης με δίπλωμα χρόνια αλλά χωρίς καθόλου τριβή ή εμπειρία και χωρίς φανερή δυσκολία στις αλλαγές ταχυτήτων (στο τιμόνι και τον έλεγχο πάσχει) μόλις οδήγησε το αυτόματό μου ενθουσιάστηκε και είπε: αν πάρω αυτοκίνητο αυτόματο θα πάρω... Μάλιστα η ιδέα του αυτόματου της επανέφερε την πιθανότητα να πάρει αυτοκίνητο και να οδηγάει!
Και όπως είπαν τα αυτόματα όλο και αυξάνονται και καθόλου αδικαιολόγητα.
Και προσθέτω ότι όποιος χρησιμοποιήσει σύγχρονο αυτόματο δύσκολα θα πάρει χειροκίνητο ξανά... οπότε πιο πιθανό είναι να πάρεις εσύ αυτόματο παρά να χρειαστεί αυτή χειροκίνητο! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και προσθέτω ότι όποιος χρησιμοποιήσει σύγχρονο αυτόματο δύσκολα θα πάρει χειροκίνητο ξανά...That's true, και αυτό θα έπρεπε να βάζει σε σκέψεις τους αιώνιους λάτρεις του χειροκίνητου.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όσο απλό κι αν μας φαίνεται πρέπει να δεχτούμε ότι μερικοί συνάνθρωποί μας ζορίζονται με τις ταχύτητες.... Οπότε να πάρει αυτόματο αλλά καλύτερα να αποφύγει τα 4τάχυτα. Και ας δοκιμάσει μερικά αυτόματα δεν είναι όλα ίδια.
Η καλή μου επίσης με δίπλωμα χρόνια αλλά χωρίς καθόλου τριβή ή εμπειρία και χωρίς φανερή δυσκολία στις αλλαγές ταχυτήτων (στο τιμόνι και τον έλεγχο πάσχει) μόλις οδήγησε το αυτόματό μου ενθουσιάστηκε και είπε: αν πάρω αυτοκίνητο αυτόματο θα πάρω... Μάλιστα η ιδέα του αυτόματου της επανέφερε την πιθανότητα να πάρει αυτοκίνητο και να οδηγάει!
Και όπως είπαν τα αυτόματα όλο και αυξάνονται και καθόλου αδικαιολόγητα.
Και προσθέτω ότι όποιος χρησιμοποιήσει σύγχρονο αυτόματο δύσκολα θα πάρει χειροκίνητο ξανά... οπότε πιο πιθανό είναι να πάρεις εσύ αυτόματο παρά να χρειαστεί αυτή χειροκίνητο!+1
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και προσθέτω ότι όποιος χρησιμοποιήσει σύγχρονο αυτόματο δύσκολα θα πάρει χειροκίνητο ξανά... οπότε πιο πιθανό είναι να πάρεις εσύ αυτόματο παρά να χρειαστεί αυτή χειροκίνητο!Προσωπικά συμφωνώ!! Είχα αυτόματο, πήρα χειροκίνητο και παρόλο που το αυτοκίνητο ήταν πάρα πολύ καλό, άντεξα 18 μήνες. Τώρα ξανά αυτόματο και χειροκίνητο δεν πρόκειται να ξαναπάρω....δεν βρίσκω τον λόγο.
-
Εγω μαλλον ειμαι εξαιρεση που η οικογενεια αρνηται να δοκιμασει αυτοματο!!!!! ειδικα η γυναικα μου..... Τι να πω Θελουν να αλλαζουν ταχυτητες!!!!! και καλα τα παιδια.... το καταλαβαινω... αλλα η συζηγος.... φοβαμαι οτι φοβουνται να δοκιμασουν μηπως και τους αρεσει!!!!! τελικα.... Προσωπικα τωρα που ειμαι με αυτοματο στο Καταρ νοσταλγω να οδηγησω με ταχυτητες στην Ελλαδα..... οχι εδω ομως γιατι ο ρυθμος εδω ειναι ολοι με αυτοματο.... και δεν ξερω αν θα βολευε με τις πλατειες το χειροκινητο.... (δεν εχουν φαναρια και ετσι εμπλεκεσαι στην πλατεια μη εχοντας προτεραιοτητα εσυ απ'εξω..) Σε στροφιλικι ομως το χειροκινητο με σωστες σχεσεις ειναι αναντικαταστατο....
-
Παρε της κοπελας ενα αυτοματο να ειναι ευχαριστο το οδηγημα για αυτη και οχι μαρτυριο.
Επισης οπως ειπαν και αλλοι. Το να εχει αυτοματο δεν εχει πλεον κανενα μειονεκτημα.
Προσωπικα η γυναικα μου το αλλαξε στο αυτοματο οταν βαρεθηκε την ηλιθια κινηση στην Καλιφορνια που οπου πηγαιναμε ηταν σταματα, πρωτη, δευτερα, τριτη. Σταματα, πρωτη, δευτερα κτλ κτλ... Μεχρι τωρα ειχε 3 αυτοματα και οταν τα οδηγαω πιστεψε το ημερευω και τα οδηγαω ανετα χωρις γκαζιες και ταρζανιες.
Βεβαια η γυναικα μου ξερει και χειροκινητο κανονι και δεν υπαρχει προβλημα να οδηγει και τα δυο. Επομενη στην σειρα ειναι τωρα η κορη μου που θελει να μαθει χειροκινητο και απο τωρα(στα 14) ρωταει ερωτησεις και της δειχνω πως να αλλαζει ταχυτητες. Σε εναμισυ χρονο θα γινει πραγματικοτητα.Νικος
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Και προσθέτω ότι όποιος χρησιμοποιήσει σύγχρονο αυτόματο δύσκολα θα πάρει χειροκίνητο ξανά...
That's true, και αυτό θα έπρεπε να βάζει σε σκέψεις τους αιώνιους λάτρεις του χειροκίνητου.
Οι οποίοι πήγαν να δοκιμάσουν ένα σύγχρονο αυτόματο πριν το απορρίψουν; Δεν πιστεύω, και γι'αυτό..
Απλώς θεωρούν οτι οδήγηση χωρίς να ανακατεύεις σούπα είναι
και τελειώνει εκεί η ιστορία.
-
Ναι το συναισθημα οτι οι 'πραγματικοι' οδηγοι οδηγανε χειροκινητα κιβωτια και οι 'πραγματικοι' αντρες οδηγανε μονο χειροκινητα.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ναι το συναισθημα οτι οι 'πραγματικοι' οδηγοι οδηγανε χειροκινητα κιβωτια και οι 'πραγματικοι' αντρες οδηγανε μονο χειροκινητα.Πσσσσσ!!!Ετσι ειναι!Εγω ειδικα οταν μπαινω στο παμπαλαιο isuzu 4x4 του παππου μου αισθανομαι μια ελαφρα ελεφαντιαση εκει κατω απο την ζωνη!!!Τωρα δεν εχω καταλαβει αν ειναι απο το οτι γινομαι πραγματικος οδηγος ή απο τα σουστοφυλλα!!!
Παντως μια φορα εκανα 4 χιλιομετρα με το αργο και το τσοκ γιατι εκοψε η ντιζα του γκαζιου!ΕΕΕΕ ,με ξεκολλιασε στην καταναλωση,χωρια που μαστουρωσα απο την ακαυτη βενζινη μεσα στο κατακαλοκαιρο!Ρε αυτοματο και ασε τους αλλους να ανακατευουν την φασολαδα μην τους κολλησει!
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Οι οποίοι πήγαν να δοκιμάσουν ένα σύγχρονο αυτόματο πριν το απορρίψουν; Δεν πιστεύω, και γι'αυτό..Η αλήθεια είναι το εκτιμάς περισσότερο αν ζήσεις με ένα τέτοιο για λίγο καιρό. Εγώ έτσι το χάρηκα και το εκτίμησα, ακόμα και με αντισπορ αυτοκίνητο σε αντιχαλαρή διαδρομή (Σιθωνία). \
Με μια δοκιμή ίσως να μην πειστείς για το πόσο ωραία είναι.
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Παίδες θέλω την γνώμη σας για μια σκέψη που έκανα.. η κοπελιά μου κλείνει 2 χρόνια με δίπλωμα και δυστηχώς λόγω έλλειψης δικού της αμαξιού σιγά σιγά ξεχνάει και αυτά που ήξερε.. ειδικά στις αλλαγές ταχυτήτων αντιμετωπίζει πια μεγάλη δυσκολία σε σημείο που να την κρίνω επικίνδυνη
στα υπόλοιπα δεν είναι η καλύτερη αλλά ούτε και η χειρότερη..οπότε είδε και απόειδε και αποφάσισε το καλοκαίρι να πάρει κάποιο μεταχειρισμένο για να μάθει..
ωστώσο επειδή εγω ανησυχώ τόσο γι'αυτήν όσο και για τους άλλους σκέφτομαι να της προτείνω να πάρει αυτόματο με την λογική ας μάθει να οδηγεί καλά και σε κανα 2αρι χρόνια ξαναδοκιμάζει με ταχύτητες..
τι λέτε?
το σκέφτομαι λάθος?
μήπως της κάνει περισσότερο κακό παρά καλό η μετάβαση σε αυτόματο?
είμαι πραγματικά προβληματισμένος καθώς με εμπιστεύεται τυφλά και δε θέλω να την σπρώξω προς λάθος επιλογή..δεν είχα και ποτέ αυτόματο για να μπορέσω να μιλήσω με σιγουριά..Χειροκινητο και μαλιστα 6αρι να της προτεινεις.Βρε μη τις μαθενετε στα ευκολα.Αφηστε τες στο σκοταδι και στα δυσκολα.Αφου ποτε δεν προκειται να σε ευχαριστησει.Συνεπως 6αρι και ποτε συνοδηγος.
-
Ο χρήστης anaxiopistos έγραψε:
Παίδες θέλω την γνώμη σας για μια σκέψη που έκανα.. η κοπελιά μου κλείνει 2 χρόνια με δίπλωμα και δυστηχώς λόγω έλλειψης δικού της αμαξιού σιγά σιγά ξεχνάει και αυτά που ήξερε.. ειδικά στις αλλαγές ταχυτήτων αντιμετωπίζει πια μεγάλη δυσκολία σε σημείο που να την κρίνω επικίνδυνη
στα υπόλοιπα δεν είναι η καλύτερη αλλά ούτε και η χειρότερη..οπότε είδε και απόειδε και αποφάσισε το καλοκαίρι να πάρει κάποιο μεταχειρισμένο για να μάθει..
ωστώσο επειδή εγω ανησυχώ τόσο γι'αυτήν όσο και για τους άλλους σκέφτομαι να της προτείνω να πάρει αυτόματο με την λογική ας μάθει να οδηγεί καλά και σε κανα 2αρι χρόνια ξαναδοκιμάζει με ταχύτητες..
τι λέτε?
το σκέφτομαι λάθος?
είμαι πραγματικά προβληματισμένος καθώς με εμπιστεύεται τυφλά και δε θέλω να την σπρώξω προς λάθος επιλογή..δεν είχα και ποτέ αυτόματο για να μπορέσω να μιλήσω με σιγουριά..Χειροκινητο και μαλιστα 6αρι να της προτεινεις.Βρε μη τις μαθενετε στα ευκολα.Αφηστε τες στο σκοταδι και στα δυσκολα.Αφου ποτε δεν προκειται να σε ευχαριστησει.Συνεπως 6αρι και ποτε συνοδηγος.
χχχααχαχαχααχαχαα , ισως ενα παλιο Niva με 3 λεβγεδακια ειναι οτι πρεπει!
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
τι λέτε?
το σκέφτομαι λάθος?
είμαι πραγματικά προβληματισμένος καθώς με εμπιστεύεται τυφλά και δε θέλω να την σπρώξω προς λάθος επιλογή..δεν είχα και ποτέ αυτόματο για να μπορέσω να μιλήσω με σιγουριά..Μια χαρά τα σκέφτεσαι!
Και αφού θα έχει μάθει να οδηγεί με το αυτόματο, μπορεί μελοντικά να ξαναδοκιμάσει χειροκίνητο, χωρίς το άγχος των υπολοιπων παραμέτρων της οδήγησης. Δεν είναι ανάγκη μαζί με όλα τα άλλα που έχει να σκέφτεται σα νέα οδηγός να έχει πρόσθετα προβλήματα με τις ταχύτητες.
@νδρέας
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και προσθέτω ότι όποιος χρησιμοποιήσει σύγχρονο αυτόματο δύσκολα θα πάρει χειροκίνητο ξανά... οπότε πιο πιθανό είναι να πάρεις εσύ αυτόματο παρά να χρειαστεί αυτή χειροκίνητο!Επαυξάνω και μάλιστα χωρίς να οδηγώ σύγχρονο αυτόματο. Κάθε άλλο... ένα τριτάχυτο έχει το Orion μου αλλά δεν το αλλάζω με τίποτα. Και είναι και πολύ πιο πολιτισμένο από την παπαριά που έχει το Colt. Εκείνο πραγματικά με εκνευρίζει.
@νδρέας
-
Αυτοματο και ξερό ψωμί! Το 500αρακι ειναι το δευτερο αμαξι μου μετα απο αποχη 8 ετων απο την οδηγηση. Το πρωτο μου αμαξι ηταν χειροκίνητο. Το 500αρακι ειναι αυτοματο και ειλικρινα δεν θα επέλεγα ποτε ξανα χειροκινητο. Η άνεση στη πολη, η ψυχικη μου ηρεμια (απιστευτα χαλαρη οδηγηση), η οικονομια στο συγκεκριμενο κιβωτιο που φοράει το 500, το γεγονος πως δεν μου επιτρέπει ως νεος οδηγος να κανω μαμακιες στα κατεβασματα, ανεβασματα ταχυτητας.
Στα αρνητικα οτι αποφευγω και εγω συστηματικα να οδηγησω οποιοδηποτε χειροκινητο αφου με πιάνει κρυος ιδρωτας οταν σκεφτομαι πως πρέπει να παιζω με συμπλεκτη, ταχυτητες, κτλ κτλ
Λεω να παρω και ενα δευτερο εφεδρικο φιατακι με αυτοματο να εχω -
Ναι στα αυτόματα μεν, αλλά καλό είναι κάποια νέα οδηγός να μάθει πρώτα με χειροκίνητο κιβώτιο - μόνο και μόνο επειδή τα περισσότερα αυτοκίνητα τέτοιο έχουν εδώ. Από χειροκίνητο σε αυτόματο πας πολύ εύκολα, το ανάποδο όμως για κάποιον που έχει συνηθίσει με αυτόματο προτού αποκτήσει άνεση με το συμπλέκτη και το 'ανακάτεμα της σούπας' δεν ισχύει. Ποιος ξέρει πότε θα χρειαστεί να οδηγήσει ένα ταπεινό χειροκίνητο - όταν χρειαστεί όμως θα της φαίνεται βουνό αν δεν το έχει ζήσει. Είναι λίγο σαν να πας να μάθεις να δουλεύεις σε MS-DOS με command prompt όταν έχεις συνηθίσει να τα κάνεις όλα με το mouse, με 'point and click'. Εκτός κι αν δεν παίζει τέτοια περίπτωση, οπότε δεν το συζητάμε.
Να της προτείνω αυτόματο ή το σκέφτομαι λάθος?