-
Καλησπέρα, το τελευταίο διάστημα ανάβει κάποιες φορές ενώ κινούμαι η ενδειξη του ABS στο ματιζακι. Συγκεκριμένα όταν ξεκινώ την μηχανή ανάβουν όλες οι λυχνίες και σβήνουν όπως πρέπει. Όμως κάποιες φορές μου έχει ανάψει η λυχνία του ABS που όμως αν σβύσω τον κινητήρα και τον ξανανάψω η λυχνία σβήνει και όλα καλά. Τα φρένα φαίνεται να λειτουργούν κανονικά όπως και η σταθμή υγρών είναι σωστή. Υπάρχει καμμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει πριν το πάω στο συνεργείο για έλεγχο. Αν υπήρχε πρόβλημα δεν θα έπρεπε να παραμένει η ένδειξη και να μην σβήνει με το σβήσιμο του κινητηρα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Δημήτρης -
Καλησπέρα, το τελευταίο διάστημα ανάβει κάποιες φορές ενώ κινούμαι η ενδειξη του ABS στο ματιζακι. Συγκεκριμένα όταν ξεκινώ την μηχανή ανάβουν όλες οι λυχνίες και σβήνουν όπως πρέπει. Όμως κάποιες φορές μου έχει ανάψει η λυχνία του ABS που όμως αν σβύσω τον κινητήρα και τον ξανανάψω η λυχνία σβήνει και όλα καλά. Τα φρένα φαίνεται να λειτουργούν κανονικά όπως και η σταθμή υγρών είναι σωστή. Υπάρχει καμμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει πριν το πάω στο συνεργείο για έλεγχο. Αν υπήρχε πρόβλημα δεν θα έπρεπε να παραμένει η ένδειξη και να μην σβήνει με το σβήσιμο του κινητηρα?
Δημήτρης -
Δημήτρης -
Στο διαγνωστικο μηχανημα θα βρουν ποιος αισθητηρας ή αν ο εγκεφαλος εχει προβλημα ,μπορει να εχει βρωμιστει ή να εχει κοπει το καλωδιο του αισθητηρα.Μην το αφηνεις γιατι μπορει να μην δουλεψει οταν θα το χρειαστεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο διαγνωστικο μηχανημα θα βρουν ποιος αισθητηρας ή αν ο εγκεφαλος εχει προβλημα ,μπορει να εχει βρωμιστει ή να εχει κοπει το καλωδιο του αισθητηρα.Μην το αφηνεις γιατι μπορει να μην δουλεψει οταν θα το χρειαστεις.ΠΙστεύω ότι κάτι θα χρειάζεται καθάρισμα αφού δεν το κάνει συνέχεια και συχνά. Πιστεύω αν ήταν κάτι σοβαρό θα το έκανε συνέχεια και ακόμη περισσότερο με το καλημέρα ξεκινώντας την μηχανή.
Ελπίζω να είμαι τυχερός........ -
Ο χρήστης dikaps75 έγραψε:
Στο διαγνωστικο μηχανημα θα βρουν ποιος αισθητηρας ή αν ο εγκεφαλος εχει προβλημα ,μπορει να εχει βρωμιστει ή να εχει κοπει το καλωδιο του αισθητηρα.Μην το αφηνεις γιατι μπορει να μην δουλεψει οταν θα το χρειαστεις.
ΠΙστεύω ότι κάτι θα χρειάζεται καθάρισμα αφού δεν το κάνει συνέχεια και συχνά. Πιστεύω αν ήταν κάτι σοβαρό θα το έκανε συνέχεια και ακόμη περισσότερο με το καλημέρα ξεκινώντας την μηχανή.
Ελπίζω να είμαι τυχερός........To λαμπάκι του ΑβΣ είναι το πρώτο που επηρεάζεται όταν τα ρεύματα είναι χαμηλά. Έχε το νού σου στο δυναμό.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
ΠΙστεύω ότι κάτι θα χρειάζεται καθάρισμα αφού δεν το κάνει συνέχεια και συχνά. Πιστεύω αν ήταν κάτι σοβαρό θα το έκανε συνέχεια και ακόμη περισσότερο με το καλημέρα ξεκινώντας την μηχανή.
Ελπίζω να είμαι τυχερός........To λαμπάκι του ΑβΣ είναι το πρώτο που επηρεάζεται όταν τα ρεύματα είναι χαμηλά. Έχε το νού σου στο δυναμό.
Για προβλημα στο ρευμα το σκεφτηκα αλλα δεν βλεπω και κατι αλλο να συμβαινει, για παραδειγμα ο φωτισμος δεν αυξομειωνεται με τις στροφες του κινητηρα αλλα για σιγουρια θα μετρησω με πολυμετρο στους πολους της μπαταριας.
-
Υποθέτω κάποιος αισθητήρας θα έχει το πρόβλημα. Μπορει να προήλθε απο τη συχνή χρήση φθορά - ή απόπροβληματικό εξάρτημα απο τη μαμά του ή απο κανένα απότομο φρενάρρισμα. Γρήγορα στο συνεργείο!!!
-
Το ίδιο είχε κάνει στο Aveo σε μένα. Καθαρίστηκε ο αισθητήρας που είχε το πρόβλημα και όλα οκ από τότε. Είχε περίπου 30Κ χλμ, τώρα 100Κ χλμ.
Έχε υπ' όψιν σου ότι όταν είναι αναμμένο το λαμπάκι, ΔΕΝ λειτουργεί το ABS. -
Τελικα συνδεθηκε στον εγκεφαλο οπου εδειξε χαμηλη ενδειξη ρευματος......και μετα απο αυτο δεν καναμε τιποτα....μου ειπαν θα στρωσει μονο του......(???) πως ρε παιδια θα γινει αυτο....ΟΚ ηταν ακινητο αρκετο διαστημα αλλα στο μεταξυ μιa εβδομαδα κινειται καθε μερα.
Επιπλεον ο κινητηρας αρπαζει αμεσως, οσο για τα φωτα παραμενουν με την ιδια ενταση ασχετως αν ανεβαζω στροφες......
Η μπαταρια ειναι σχετικα καινουργια και η ενδειξη που εχει ειναι πρασινη (μετρηση με κλειστο κινητηρα -> 12,4V ενω με αναμμενο -> 14,5V).
Οταν αναβει το λαμπακι του ABS δεν κανει διακρισεις αν κινουμαι ή ειμαι ακινητος (και φυσικα οπως ηδη εχω πει σβηνει με σβησε-ανοιξε κινητηρα)......δεν βγαζω ακρη.....!!
Βοηθεια παιδια.............!!! -
-
'Έτερο εξουσιοδοτημένο', λέγεται η λύση !
-
το εκανα και αυτο αλλα μου ειπαν οτι θα στρωσει μονο του κλπ κλπ ας το αφησω λιγο ακομη και βλεπουμε...
σημερα μου εκανε το εξης.....αναψε ενω κινομουν το λαμπακι το ABS και στην συνέχεια μετα απο 5 λεπτα εσβησε απο μονο του......
Υποπτευομαι μηπως ειναι κατι ηλεκτρολογικο το προβλημα επειδη σε κουβεντα με τον προηγουμενο ιδιοκτητη ειχε αλλαξει πλεξουδα μηχανης. Κοιταζοντας την μηχανη ειδα αρκετες ενωσεις με ταινια μονωτικη....!!!!!
Ελεος........!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης dikaps75 έγραψε:
το εκανα και αυτο αλλα μου ειπαν οτι θα στρωσει μονο του κλπ κλπ ας το αφησω λιγο ακομη και βλεπουμε...Κανένα νεότερο είχες ;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
το εκανα και αυτο αλλα μου ειπαν οτι θα στρωσει μονο του κλπ κλπ ας το αφησω λιγο ακομη και βλεπουμε...
Κανένα νεότερο είχες ;
νεότερο ακριβώς όχι, απλά μέτρησα πάλι στην μπαταρία όταν ανάβει το λαμπάκι ABS. Με αναμμένη μηχανή μετρώ από 13,8V έως 14V όταν για τις περιπτώσεις που είναι σβυστο το λαμπάκι μετρώ 14,4 -14,5v.
Ίσως θα πρέπει να το ψάξει καλύτερα ο ηλεκτρολόγος....γειώσεις ή δυναμό κλπ....
Ααααα παρατήρησα επίσης ότι συμβαίνει πιο συχνά το βράδυ όπου φυσικά έχω αναμμένα φώτα κλπ -
Πιστευω λανθασμενη παροχη ρευματος ABS δηλαδη παιρνει απο γραμμη που χρησιμοποιουν και αλλα συστηματα ή ελαττωματικα καλωδια αισθητηρων...
ABS (πρόβλημα??) - Matiz