-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού έχουμε το ΝΟΥΝΟΥ Family, τι να τις κάνουμε τις ελληνίδες γελάδες;Eίναι φθηνότερο
Θεωρείτε ότι μπορείς να ανταγωνιστείς πχ την Τουρκία σε τιμές αγροτικών προϊόντων?
Ο θείος μου (μην ακούσω κανα σχόλιο αλα ασερφ ) δουλεύει στον Τσατσσουλη στην Ξάνθη, μια απ τις μεγάλες εξαγωγικές βιομηχανίες συσκευασμένων προϊόντων τύπου ελιές γεμιστές, πιπεριές φλωρίνης κλπ κλπ.
Στην αρχή σαν πρώτη ύλη αγοραζαν απο έλληνες παραγωγούς. Μόλις χάλαρωσαν τα σύνορα με την τουρκία και τελείωσε η Εγνατία, αυτά κόπηκαν.
Ο Ηλίας μπορεί να βάλει πιπεριές Φλωρίνης εκει γύρω και να πάει στον τσατσούλη να βρεί να τις πουλήσει.
Ή μήπως ο αγρότης θα πρέπει να τις πουλάει για 10 λεπτά το κιλό για να ανταγωνιστεί την Τουρκία -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
δε μου λές ililia
πόσα δίνεις εσύ στους εργάτες/υπάλληλους που έχεις ???ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσα λέει η εγσσε.
Μέχρι πριν από μερικούς μήνες, που υπήρχε άνεση, όλοι οι υπάλληλοι έπαιρναν κ κάτι παραπάνω. Τώρα, δυστυχώς, μόνον 2 - 3 μπορώ. Αλλά όλοι παίρνουν όλα τα επιδόματα (πχ χρήσης η/υ, βοηθού λογιστή, οικογενειακά, ...), όσο για τους εργάτες βρίσκω τρόπους να πληρώνονται όλο τον χρόνο.
Γιατί ρωτάς;απο περιέργεια
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αφού έχουμε το ΝΟΥΝΟΥ Family, τι να τις κάνουμε τις ελληνίδες γελάδες;
Eίναι φθηνότερο
Θεωρείτε ότι μπορείς να ανταγωνιστείς πχ την Τουρκία σε τιμές αγροτικών προϊόντων?
Ο θείος μου (μην ακούσω κανα σχόλιο αλα ασερφ ) δουλεύει στον Τσατσσουλη στην Ξάνθη, μια απ τις μεγάλες εξαγωγικές βιομηχανίες συσκευασμένων προϊόντων τύπου ελιές γεμιστές, πιπεριές φλωρίνης κλπ κλπ.
Στην αρχή σαν πρώτη ύλη αγοραζαν απο έλληνες παραγωγούς. Μόλις χάλαρωσαν τα σύνορα με την τουρκία και τελείωσε η Εγνατία, αυτά κόπηκαν.
Ο Ηλίας μπορεί να βάλει πιπεριές Φλωρίνης εκει γύρω και να πάει στον τσατσούλη να βρεί να τις πουλήσει.
Ή μήπως ο αγρότης θα πρέπει να τις πουλάει για 10 λεπτά το κιλό για να ανταγωνιστεί την ΤουρκίαΑφού δεν ξέρεις, τι μιλάς;
Τον σημερινό αγρότη τον έχουμε θάψει 3.000 φορές - και λίγες λέω. Γίνετε εσείς σωστοί επιχειρηματίες αγρότες, πάρτε προσωπικό και καλοπληρώστε το να σας δουλεύει, και βγάλτε ποιοτικό προϊόν σε καλύτερες τιμές από τους Τούρκους ανταγωνιστές σας. Αλλιώς τι επιτυχημένοι επιχειρηματίες αγρότες θα είστε; -
Μαθαίνουμε κι εμείς μωρε, μικροι είμαστε ακόμα
Αν ήθελα να γίνω αγρότης θα το αποφάσιζα νωρίτερα
Για πες μου, πόσο χαμηλά θα πληρώσεις τον εργάτη εδώ, τί ΟΓΑ θα του δώσεις για να μπορέσεις να ανταγωνιστείς τις τιμές που παίρνουν οι αντίστοιχοι εργάτες στην Τουρκία?
Κι απ τους τόσους αγρότες που ήταν προμηθευτές του τσατσούλη, κανένας δεν βρέθηκε να είναι έξυπνος? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τώρα, όλα τα παραπάνω έχουν συνηγορήσει στο να μην έχει χτυπηθεί τόσο βαριά η Ελληνική οικονομία από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Τρελό; Κι αν μάλιστα αρχίσουμε πάλι να παράγουμε κανένα μπρόκολο κ καμιά μελιντζάνα, ώστε να σταματήσουμε μερικές εισαγωγές, θα ξαναπάρουμε Χ5 για να πηγαίνουμε για ψώνια στο Χαλάνδρι. Κι αν, επί πλέον, αρχίσουμε ν' αγοράζουμε μόνον Ελληνικό λάδι, θα βγουν ειδικά για την Ελλάδα Navara με 1.001 άλογα και 4 διαφορικά oumplex.
Αν, δε, βάλουμε κανα τρακτέρ να καλλιεργήσει καμιά έρημη έκταση εκεί στη Θράκη και στήσουμε καμιά επιχείρηση να τροφοδοτούμε με τρόφιμα την Κωνσταντινούπολη των οσονούπω 20+ εκ στομάτων, όλοι θα μιλάνε για το Ελληνικό θαύμα.
Ολέ!ωχ δε βαριεσαι ρε αδερφε?
καλυτερα να γλυψουμε (ξανα) κανα πολιτικο να μπουμε στο Δημοσιο με 800€ και να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο!
μετα θα μπορουμε με ολη μας την ανεση να βριζουμε (ξανα) τους πολιτικους, και αμα λαχει καιμε και κανα μαγαζι/αμαξι δηλωνοντας την αντιθεση μας στη κακουργα κενωνια που δε μας αφηνει να παμε μπροστα.
Μου είναι εντελώς ακατανόητο το ότι δεν καταλαβαίνετε πως αυτά που βρίζετε και σχολιάζετε με καυστικό στυλ είναι αποτέλεσμα των επιλογών σας, που τις στηρίζετε με νύχια και δόντια.
Το γλύψιμο για το δημόσιο ποιά κατάσταση το έχει κάνει must; Μήπως η αβεβαιότητα και η ασυδοσία που επικρατεί στον άγιο ιδιωτικό τομέα; Μηπως η απόλυτη ανασφάλεια που ζει ο εργαζόμενος καθημερινά; Μήπως η ανεργία που προκαλεί η παγκοσμιοποιημένη αγορά που στηρίζετε; Εσεις δεν στηρίζετε ένα σύστημα που επιτρέπει την μετακίνηση των παραγωγικών διαδικασιών σε χώρες με φτηνα εργατικά(εκμετάλλευση του πεινασμένου δλδ)Δεν σας καταλαβαίνω. Μήπως θα πρέπει να απολογηθώ για την παγκοσμιοποιηση;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μαθαίνουμε κι εμείς μωρε, μικροι είμαστε ακόμα
Αν ήθελα να γίνω αγρότης θα το αποφάσιζα νωρίτερα
Για πες μου, πόσο χαμηλά θα πληρώσεις τον εργάτη εδώ, τί ΟΓΑ θα του δώσεις για να μπορέσεις να ανταγωνιστείς τις τιμές που παίρνουν οι αντίστοιχοι εργάτες στην Τουρκία?
Κι απ τους τόσους αγρότες που ήταν προμηθευτές του τσατσούλη, κανένας δεν βρέθηκε να είναι έξυπνος?Μην τα ξαναλέμε, αληθινοί επαγγελματίες αγρότες υπάρχουν ελάχιστοι στην Ελλάδα. Κι αυτοί πάνε μια χαρά!
Όση κι αν είναι η διαφορά στους εργάτες, αξίζει. Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ Τούρκο ανειδίκευτο; Προφανώς όχι, αλλιώς θα μιλούσες διαφορετικά. Το θέμα είναι ότι αν με έναν εργάτη βγάζεις προϊόν αξίας 100.000 Ε, το ημερομίσθιό του μηδαμινή επίδραση έχει στην διαμόρφωση κοστολογίου. Αλλά αν εσύ παλεύεις με 1 - 2 παραγωγές το χρόνο κ από χωράφια 100 στρέμματα τζιράρεις 30.000 Ε κι ο Τούρκος από θερμοκηπιακές καλλιέργειες 10 στρεμμάτων με σωστό συνεταιρισμό τζιράρει 3.000.000 Ε, νομίζεις ότι το πρόβλημα που έχεις στο να τον ανταγωνιστείς είναι το χαμηλό μεροκάματο αυτού που του κρατάει γυαλισμένο το αυτοκίνητο;
Προφανώς ναι, όπως και πολλοί άλλοι συνέλληνες. Κι ό, τι κι αν πω εγώ, δεν πρόκειται να σε πείσω γιατί, απλά, δεν μ' ακούς. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Δεν σας καταλαβαίνω. Μήπως θα πρέπει να απολογηθώ για την παγκοσμιοποιηση;Αφού εσύ την στήριξες, με τις αποφάσεις σου! Ποιός θέλεις να απολογηθεί για τις δικές σου επιλογές, εγώ;
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
To εργατικο κοστος στην Ελλαδα πρεπει να μειωθει,ειναι μονοδρομος και επωδυνος μονοδρομος.
Η ελαστικοποιηση της εργασιας βοηθαει προς αυτη την κατευθυνση με τον πιο ανωδυνο τροπο.To εργατικό κόστος στην Ελλάδα είναι ήδη πολύ χαμηλό μη χέσω. Αν κάτι πρέπει να μειωθεί, αυτό είναι το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων.
Οταν ανοιξα το θρεντ περι προβληματος της ελληνικης οικονομιας, το ανοιξα για να υπαρχει στο πρωτο-πρωτο ποστ ποια ειναι η γνωμη της ΕΕ για την μη-ανταγωνιστικοτητα της ελληνικης οικονομιας. Οχι καμιας Κομιντερν ή της 5ης Διεθνους. Της νεοφιλελευθερης ΕΕ.
Αλλα ολοι οι εξυπνακηδες της πιατσας, επικαλουνται την ΕΕ οταν τους βολευει και οταν δεν τους βολευει εξυπνακιζουν ασυστολα με βαση το πτυχιο του πανεπιστημιου της ζωης που εχουν...ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΡΕ ΒΟΔΙΑ; Ε ΒΟΔΙΑ!!! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ 500 ΚΑΙ 600 ΕΥΡΩ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΡΕ ΖΩΟ;
-
Αλλά αν εσύ παλεύεις με 1 - 2 παραγωγές το χρόνο κ από χωράφια 100 στρέμματα τζιράρεις 30.000 Ε κι ο Τούρκος από θερμοκηπιακές καλλιέργειες 10 στρεμμάτων με σωστό συνεταιρισμό τζιράρει 3.000.000 Ε, νομίζεις ότι το πρόβλημα που έχεις στο να τον ανταγωνιστείς είναι το χαμηλό μεροκάματο αυτού που του κρατάει γυαλισμένο το αυτοκίνητο;
Προφανώς ναι, όπως και πολλοί άλλοι συνέλληνες. Κι ό, τι κι αν πω εγώ, δεν πρόκειται να σε πείσω γιατί, απλά, δεν μ' ακούς.Αρα η λυση ειναι τα κολχοζ. (Για σοβχοζ θελουμε λιγο καιρο ακομα)
-
Έχει κολχόζ η Κρήτη;
-
Δεν σας καταλαβαίνω. Μήπως θα πρέπει να απολογηθώ για την παγκοσμιοποιηση;
Αφού εσύ την στήριξες, με τις αποφάσεις σου! Ποιός θέλεις να απολογηθεί για τις δικές σου επιλογές, εγώ;
Αυτό αν μου το εξηγούσες λίγο περισσότερο θα με υποχρέωνες
-
Τώρα, όλα τα παραπάνω έχουν συνηγορήσει στο να μην έχει χτυπηθεί τόσο βαριά η Ελληνική οικονομία από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Τρελό; Κι αν μάλιστα αρχίσουμε πάλι να παράγουμε κανένα μπρόκολο κ καμιά μελιντζάνα, ώστε να σταματήσουμε μερικές εισαγωγές, θα ξαναπάρουμε Χ5 για να πηγαίνουμε για ψώνια στο Χαλάνδρι. Κι αν, επί πλέον, αρχίσουμε ν' αγοράζουμε μόνον Ελληνικό λάδι, θα βγουν ειδικά για την Ελλάδα Navara με 1.001 άλογα και 4 διαφορικά oumplex.
Αν, δε, βάλουμε κανα τρακτέρ να καλλιεργήσει καμιά έρημη έκταση εκεί στη Θράκη και στήσουμε καμιά επιχείρηση να τροφοδοτούμε με τρόφιμα την Κωνσταντινούπολη των οσονούπω 20+ εκ στομάτων, όλοι θα μιλάνε για το Ελληνικό θαύμα.
Ολέ!ωχ δε βαριεσαι ρε αδερφε?
καλυτερα να γλυψουμε (ξανα) κανα πολιτικο να μπουμε στο Δημοσιο με 800€ και να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο!
μετα θα μπορουμε με ολη μας την ανεση να βριζουμε (ξανα) τους πολιτικους, και αμα λαχει καιμε και κανα μαγαζι/αμαξι δηλωνοντας την αντιθεση μας στη κακουργα κενωνια που δε μας αφηνει να παμε μπροστα.
Μου είναι εντελώς ακατανόητο το ότι δεν καταλαβαίνετε πως αυτά που βρίζετε και σχολιάζετε με καυστικό στυλ είναι αποτέλεσμα των επιλογών σας, που τις στηρίζετε με νύχια και δόντια.
Το γλύψιμο για το δημόσιο ποιά κατάσταση το έχει κάνει must; Μήπως η αβεβαιότητα και η ασυδοσία που επικρατεί στον άγιο ιδιωτικό τομέα; Μηπως η απόλυτη ανασφάλεια που ζει ο εργαζόμενος καθημερινά; Μήπως η ανεργία που προκαλεί η παγκοσμιοποιημένη αγορά που στηρίζετε;Αυτά είναι μόνο, ρε Τάσο? Ή ότι έτσι όπως έχει 'στηθεί' το δημόσιο μπορεί να μπει ο κάθε κηφήνας που έτυχε να γνωρίζει τα 'σωστά πρόσωπα' και να λύσει το πρόβλημα της ζωής του είτε σκίζεται στη δουλειά είτε όχι, επειδή ο κανόνας έχει γίνει το 'βόλεμα' και η λέξη αξιοκρατία έχει μπει στους ειδικούς όρους?
-
Εσένα το πρόβλημα σου λύνεται με ένα μισθό δημ. υπάλληλου; Αν μορούσες ανα πάσα στιγμή να βρεις δουλειά στον ιδιωτιικό τομέα με ίδια η περισσότερα λεφτά θα έγλυφες για το δημόσιο;
-
Αφού εσύ την στήριξες, με τις αποφάσεις σου! Ποιός θέλεις να απολογηθεί για τις δικές σου επιλογές, εγώ;
Πάλι;
Εσύ δεν αγοράζεις εισαγόμενα γιατί είναι πιο φθηνά από τα ντόπια και μετά παραπονιέσαι για χαμηλές αμοιβές;
Εσύ δεν φωνάζεις για τον κακό αγρότη κ τον κακό επιχειρηματία και ... βιομήχανο, αλλά ούτε καλός αγρότης θέλεις να γίνεις, ούτε καλός επιχειρηματίας ούτε καλός ... βιομήχανος; (παρά υπάλληλος του οποίου να αναγνωριστεί η τεράστια αξία και να πληρώνεται πολύ και να δουλεύει λίγο...)
Εσύ δεν διέλυσες τα Ελληνικά εμπορικά δίκτυα που είχαν στηθεί μέσα στην Τουρκοκρατία, καταναλώνοντας στα ΣΜ γιατί ήταν πιο κυριλέ κ που να τρέχεις τώρα στον παλιομπακάλη;
...
Αλήθεια, τι νομίζεις ότι είναι η παγκοσμιοποίηση; -
Εσένα το πρόβλημα σου λύνεται με ένα μισθό δημ. υπάλληλου; Αν μορούσες ανα πάσα στιγμή να βρεις δουλειά στον ιδιωτιικό τομέα με ίδια η περισσότερα λεφτά θα έγλυφες για το δημόσιο;Σωστά, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι Έλληνες που αυτό που ονειρεύονται είναι να βολευτούν, να έχουν τα 800-1000-1200 σίγουρα, και να χτίσουν και τίποτα με τα άλλα που θα βάζουν στην τσέπη από τις μίζες που θα τους επιτρέπει η 'θέση-κλειδί' στην οποία στρογγυλοκάθισαν....
Α, ξέχασα. Για εμένα και για εσένα μιλάμε. Που έχουμε πραγματικά όνειρα και όρεξη για δουλειά.
-
Εσένα το πρόβλημα σου λύνεται με ένα μισθό δημ. υπάλληλου; Αν μορούσες ανα πάσα στιγμή να βρεις δουλειά στον ιδιωτιικό τομέα με ίδια η περισσότερα λεφτά θα έγλυφες για το δημόσιο;Λέω, λέω, λέω... και το να κάνει κάποιος δική του δουλειά συνεχίζει να μην είναι ούτε καν σκέψη. Ή ιδιωτικός υπάλληλος πρέπει να γίνει, ή δημόσιος.-
-
Πάλι;
Εσύ δεν αγοράζεις εισαγόμενα γιατί είναι πιο φθηνά από τα ντόπια και μετά παραπονιέσαι για χαμηλές αμοιβές;
Εσύ δεν είσαι αυτός που ψηφίζεις να δικαιούμαι να ψωνίσω το φθηνό εισαγόμενο;
Εσύ δεν φωνάζεις για τον κακό αγρότη κ τον κακό επιχειρηματία και ... βιομήχανο, αλλά ούτε καλός αγρότης θέλεις να γίνεις, ούτε καλός επιχειρηματίας ούτε καλός ... βιομήχανος; (παρά υπάλληλος του οποίου να αναγνωριστεί η τεράστια αξία και να πληρώνεται πολύ και να δουλεύει λίγο...)
Εγώ είμαι αυτός που κάνω μια χαρά αυτό που κάνω, που φωνάζω για κρατική παραγωγή και τπτ άλλο.
Εσύ δεν διέλυσες τα Ελληνικά εμπορικά δίκτυα που είχαν στηθεί μέσα στην Τουρκοκρατία, καταναλώνοντας στα ΣΜ γιατί ήταν πιο κυριλέ κ που να τρέχεις τώρα στον παλιομπακάλη;
Εσύ που ψήφισες αυτούς που τα στήριξαν, που γουστάρεις καπιταλισμό και ελεύθερη αγορά, εγω ένα παλιοκομμούνι είμαι
...
Αλήθεια, τι νομίζεις ότι είναι η παγκοσμιοποίηση;
Η χειρότερη μορφή καπιταλισμού -
Οι κομμουνισταί τρώνε ό,τι τους πετάνε στο κεφάλι;
Δεν αντιστέκονται και πάλι; -
Τάσο φίλε, όποιος ψηφίζει (ό, τι κι αν ψηφίζει) ή δεν ψηφίζει τπτ κ λέει ότι έτσι δεν φταίει για τπτ αλλά ζει κ κινείται μέσα στο σύστημα, είναι το ίδιο υπεύθυνος για ό, τι συμβαίνει.
Να σου θυμίσω ότι και το ΚΚΕ συγκυβέρνησε, κι αυτό ψήφισε (μεταξύ άλλων, ως συγκυβέρνηση αλλά και πολύ αργότερα) αυτή την αηδία για τα βουλευτικά αυτοκίνητα που μας κοστίζει κάτι 10άδες εκατομ Ε κάθε τόσο.
Να σου θυμίσω κι ότι κρατική παραγωγή κ τπτ άλλο όπου εφαρμόστηκε είχε αποτελέσματα χειρότερα απ' αυτά της χειρότερης μορφής εφαρμοσμένου καπιταλισμού. Αν πράγματι φωνάζεις για κάτι τέτοιο, κοιμάσαι με τα παπούτσια...
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;