-
Παιδιά γεια σας. Καλώς σας βρήκα.
Θα ήθελα τη βοήθεια σας παρακαλώ αν μπορείτε. Η Εταιρία που εργάζομαι στεγάζεται σε ένα αδιέξοδο στενάκι στην Κηφισιά. Εγώ παρκάρω μονίμως στο δρομάκι εκείνο. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν από το πουθενά πινακίδες απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης και στις δύο πλευρές του δρόμου με την ένδειξη ΠΛΗΝ ΕΝΟΙΚΩΝ. Διευκρινιστικά υπάρχουν μόνο δύο κατοικίες σε εκείνο το δρόμο που εκτός του ότι έχουν πάρκινγκ κρατάνε και κάποιες θέσεις στη καβάτζα με κώνους, καφάσια, μπετόνια βενζίνης και άλλους αυτοσχέδιους μηχανισμούς ελληνικής πατέντας. Πάντως αν και παρανομούν δεν είναι αυτό το θέμα μου.
Σήμερα παρουσιάστηκε η δημοτική αστυνομία να γράψει τους παρανομούντες και φυσικά έγινε το έλα να δεις μια που βγήκαν όλοι οι εργαζόμενοι στο δρόμο και απειλούσαν τους δημοτικούς υπαλλήλους μέχρι που έφυγαν. Ωστόσο επειδή ακούστηκαν διάφορα ξέρει κανείς να μου απαντήσει στα εξής :
-
Είναι άλλες οι πινακίδες του Δήμου και άλλες της τροχαίας για την σήμανση της απαγόρευσης της στάθμευσης. Αν ναι σε τι διαφέρουν. Και σε αυτήν την περίπτωση η Τροχαία δεν γράφει ?
-
Γνωρίζει κανείς αν είναι παράνομη η τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων και στις δύο πλευρές του δρόμου.
-
Τελικά να πληρώνει κανείς τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας ή να μην τις πληρώνει?
Ξέρει κανείς που απευθύνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Βοηθήστε καλοί μου άνθρωποι έναν απελπισμένο πολίτη της μπανανίας να βγάλει άκρη με τις απορίες του
-
-
Θα ήθελα τη βοήθεια σας παρακαλώ αν μπορείτε. Η Εταιρία που εργάζομαι στεγάζεται σε ένα αδιέξοδο στενάκι στην Κηφισιά. Εγώ παρκάρω μονίμως στο δρομάκι εκείνο. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν από το πουθενά πινακίδες απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης και στις δύο πλευρές του δρόμου με την ένδειξη ΠΛΗΝ ΕΝΟΙΚΩΝ. Διευκρινιστικά υπάρχουν μόνο δύο κατοικίες σε εκείνο το δρόμο που εκτός του ότι έχουν πάρκινγκ κρατάνε και κάποιες θέσεις στη καβάτζα με κώνους, καφάσια, μπετόνια βενζίνης και άλλους αυτοσχέδιους μηχανισμούς ελληνικής πατέντας. Πάντως αν και παρανομούν δεν είναι αυτό το θέμα μου.
Σήμερα παρουσιάστηκε η δημοτική αστυνομία να γράψει τους παρανομούντες και φυσικά έγινε το έλα να δεις μια που βγήκαν όλοι οι εργαζόμενοι στο δρόμο και απειλούσαν τους δημοτικούς υπαλλήλους μέχρι που έφυγαν. Ωστόσο επειδή ακούστηκαν διάφορα ξέρει κανείς να μου απαντήσει στα εξής :
-
Είναι άλλες οι πινακίδες του Δήμου και άλλες της τροχαίας για την σήμανση της απαγόρευσης της στάθμευσης. Αν ναι σε τι διαφέρουν. Και σε αυτήν την περίπτωση η Τροχαία δεν γράφει ?
-
Γνωρίζει κανείς αν είναι παράνομη η τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων και στις δύο πλευρές του δρόμου.
-
Τελικά να πληρώνει κανείς τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας ή να μην τις πληρώνει?
Βοηθήστε καλοί μου άνθρωποι έναν απελπισμένο πολίτη της μπανανίας να βγάλει άκρη με τις απορίες του
-
-
-
-
-
-
-
Τις πινακίδες τις βάζει ο δήμος αν δεν κάνω λάθος.
Η τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων και στις δύο πλευρές του δρόμου δεν είναι παράνομη.
Πολύ πιθανό όμως ο ορισμός 'Πλην Ενοίκων' να είναι παράνομος, μιας και κάνει διακρίσεις ανάμεσα στους επισκέπτες και τους κατοίκους, οι οποίοι όπως λες έχουν και πάρκινγκ.
Για τα εμπόδια μπορεις να καλείς τη τροχαία για κατάληψη πεζοδρομίου/ δρόμου, κόβει κλήσεις, έτσι για σπάσιμο.
Είναι προφανές το οτι έβαλαν μέσο οι κάτοικοι για να κλείσει ο δρόμος, όπως κάτι άλλα απαράδεκτα απαγορευτικά 'πλην κατοίκων' που εμφανίζονται σε κάτι ψυχικά και μαρούσια.. -
Αν εισαι διατεθιμενος να το ψαξεις/κυνηγησεις*, τοτε θα βγαλεις λαβρακι. Ειναι προφανες οτι καποιος απο την πολυκατοικια εχει μεσο στον δημο κ καταφερε κ τις πινακιδες κ ως εκ θαυματος την επομενη ακριβως μερα η δημοτικη αστυνομια.
Το θεμα ειναι οτι για να μπουν καποιες απαγορευτικες πινακιδες, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να γινει καποια κυκλοφοριακη μελετη για την αναγκαιοτητα τους. Η οποια σε παω στοιχημα οτι δεν εχει γινει.
*Εγω παντως θα τους εκανα πολεμο, κ πολυ βρωμικο παντως. Αλλα εγω ειμαι (παντα ) διατεθιμενος να λερωσω τα χερια μου...
-
Η Τροχαία δεν κόβει κλήσεις στα παράνομα παρκαρισμένα ? Εχω μπερδευτεί.
Πάντως σκοπεύω να το προχωρήσω με τη Νομική μας Υπηρεσία. Πολύ ξεφτίλα. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Ακου δικαιολογία. 50 χρόνια μέναμε εδώ ήρθαν οι εταιρίες και δεν έχουμε που να βάλουμε τα αμάξια μας. Δεν είμαστε με τα καλά μας. Μα σε ένα αδιέξοδο δρομάκι βάζουν και από τις δύο πλευρές απαγορεύεται ΚΑΙ η στάση ΚΑΙ η στάθμευση ? ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ? Ο Δήμαρχος Κηφισιάς πρέπει να είναι μπάχαλο εντελώς.
Ετσι μου ρχεται να καλώ Τροχαία κάθε μέρα να τους κόβει κλήσεις για τις κορίνες και τα κατσαρόλια που βάζουν στο δρόμο.
-
Ο χρήστης Aganaktismenos έγραψε:
Πάντως σκοπεύω να το προχωρήσω με τη Νομική μας Υπηρεσία. Πολύ ξεφτίλα. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτάΜήπως πρέπει πρώτα να ψάξεις τι γίνετε μα τις θέσεις στάθμευσης που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ η εταιρεία σας να έχει . Μήπως έχουνε γίνει και αυτές γραφεία και πάτε γιά μαλλί και βγήτε κουρεμένοι . Κοιτάξτε το πρώτα καλά , γιατί τα πρόστιμα είναι υπέρογκα και μήπως μετά ψάχνετε γιά νέο κτίριο η ακόμα χειρότερα γιά νέα δουλειά .
Εχε υπ' όψη σου ότι πιθανότατα οι χρήσεις γής στην περιοχή θα είναι ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ οπότε όπως καταλαβαίνεις η κατοικία έχει προβαδισμα .
Αν έχετε κάνει την πατάτα και η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ΑΜΙΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ τότε κάντε την πάπια γιτί την βάψατε χοντρά . -
Eγώ σίγουρα δεν πρόκειται να κινηθώ με δική μου πρωτοβουλία. Δεν είναι δική μου η εταιρία και φροντίζω όταν παρκάρω να μην παρανομώ. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Τη γελοιότητα είναι που δεν αντέχω. Αλλωστε γι αυτό είπα πιο πάνω ότι θα το αναλάβει η νομική υπηρεσία. Αν φταίνε και οι δύο πλευρές, ε, όλοι ξέρουμε πως θα διορθωθούν τα πράγματα. Στην Ελλάδα είμαστε.
Από την άλλη οι κάτοικοι όλων εκεί των γύρω περιοχών είχαν συνηθίσει να ζουν στην εξοχή. Πριν 5 χρόνια εκεί ήταν χωράφια με προβατάκια. Το ότι επεκτάθηκαν οι εταιρίες και τους χάλασαν τη γαλήνη είναι ένα θέμα αλλά με αυτή τη λογική πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι οι Αθηναίοι γιατί πριν 100 χρόνια η Αθήνα ήταν μόνο χωράφια. Για φαντάσου ο καθένας που γνωρίζει το Δήμαρχο να πιάσει να βάζει απαγορευτικά στην περιοχή που μένει. Τι είδους σκεπτικό είναι αυτό ? Και άντε πες ότι δεν μας επιτρέπεται να παρκάρουμε σε κείνο το δρόμο. Δηλαδή να παρκάρουμε κάπου αλλού. Αρα μακριά από το σπίτι μας και όπου θέλει ας είναι. σωστά? Με λίγα λόγια, έχουμε ιδιωτικά πάρκινγκ, βάζουμε κορίνες και κλείνουμε το δρόμο να φύγουν και οι επισκέπτες γιατί μας ενοχλούν. Μήπως είναι λίγο παράλογα όλα αυτά ?
-
...
Από την άλλη οι κάτοικοι όλων εκεί των γύρω περιοχών είχαν συνηθίσει να ζουν στην εξοχή. Πριν 5 χρόνια εκεί ήταν χωράφια με προβατάκια. Το ότι επεκτάθηκαν οι εταιρίες και τους χάλασαν τη γαλήνη είναι ένα θέμα αλλά με αυτή τη λογική πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι οι Αθηναίοι γιατί πριν 100 χρόνια η Αθήνα ήταν μόνο χωράφια. Για φαντάσου ο καθένας που γνωρίζει το Δήμαρχο να πιάσει να βάζει απαγορευτικά στην περιοχή που μένει. Τι είδους σκεπτικό είναι αυτό ? Και άντε πες ότι δεν μας επιτρέπεται να παρκάρουμε σε κείνο το δρόμο. Δηλαδή να παρκάρουμε κάπου αλλού. Αρα μακριά από το σπίτι μας και όπου θέλει ας είναι. σωστά? Με λίγα λόγια, έχουμε ιδιωτικά πάρκινγκ, βάζουμε κορίνες και κλείνουμε το δρόμο να φύγουν και οι επισκέπτες γιατί μας ενοχλούν. Μήπως είναι λίγο παράλογα όλα αυτά ?Μωρέ καλά τα λες και δικαιολογημένες οι απορίες σου αλλά όπως έγραψες και πιο πάνω, 'στην Ελλάδα είμαστε'.
-
Πάλι καλά που έβαλαν μόνο πινακίδες/κουβάδες/καφάσια κλπ...
Εγώ τι να πω που κάθε φορά που φέρνει η γυναίκα μου το αυτοκίνητο σπίτι, έχει πάνω του και κάτι καινούριο? γρατζουνιά, χτύπημα, γδάρσιμο, ξύσιμο και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς...
Είναι οι Ελληναράδες οι πονηροί που θεωρούν το παρκιν σε δημόσιο δρόμο κτήμα τους!!! όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα μου έφερε επί δύο συνεχόμενες μέρες την τροχαία γιατί την απειλούσαν να μην ξαναπαρκάρει εκεί που έβαζαν καφάσια κλπ - στην εργασία της...
Τα λούστηκα και κάνω και τουμπεκί τώρα, δεν ασχολούμαι πλέον καν... βέβαια αν παρεπιπτόντος πέσει κανένα ανθρωποειδές τέτοιο στην αντίληψή μου... είναι άλλο θέμα, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!!!
-
Από την άλλη οι κάτοικοι όλων εκεί των γύρω περιοχών είχαν συνηθίσει να ζουν στην εξοχή. Πριν 5 χρόνια εκεί ήταν χωράφια με προβατάκια. Το ότι επεκτάθηκαν οι εταιρίες και τους χάλασαν τη γαλήνη είναι ένα θέμα αλλά με αυτή τη λογική πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι οι Αθηναίοι γιατί πριν 100 χρόνια η Αθήνα ήταν μόνο χωράφια.Δεν το βλέπεις σωστά . Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο πρώτα καθορίζονται οι χρήσεις γης και μετά αρχίζουν να κτίζονται . Στην Ελλάδα πήγαμε ανάποδα . Παρ' όλα αυτά εδώ και 30 χρόνια έχουν αρχίσει να ορίζονται οι χρήσεις γής σε όλη την Ελλάδα . Οταν μου λες ότι στο σημείο αυτό πριν 5 χρόνια είχε προβατάκια , τότε σημαίνει ότι είναι νέα ένταξη στο σχέδιο πόλης , οπότε οπωσδήποτε θα υπάρχουν χρήσεις γης . Τώρα επειδή πολλές εταιρείες δεν χρειάζονται άδεια ίδρυσης , χρησιμοποιούν χώρους κατοικίας γιά γραφεία . Αυτό είναι παράνομο . Επίσης άλλες εταιρείες γιά να αγοράσουν μικρότερο οικόπεδο μετατρέπουν τους ισόγειους και υπόγειους χώρους στάθμευσης σε γραφεία . Καταλαβαίνεις ότι ζούμε στη χώρα του 'ετσι γουστάρω' , γι' αυτό καφάσια , κορίνες κλπ απαγορεύσεις στάθμευσης είναι παράνομες . Οπως παράνομο είναι το γεγονός ότι κάποια μαγαζιά μπλοκάρουν όλη την πρόσοψη του καταστήματος τους , με την ένδειξη 'παρκινγκ μόνο γιά πελάτες' . Κανονικά είναι υποχρεωμένοι να έχουν μία είσοδο και μία έξοδο και το υπόλοιπο μήκος της πρόσοψης να είναι ελεύθερο . Το ίδιο ισχύει και γιά τις πολυκατοικίες αλλά και εκεί δεν τηρείται . Γενικά το θέμα της στάθμευσης αν δεν αντιμετωπισθεί ριζικά μέσα στα επόμενα 5 χρόνια , θα δημιουργεί πολλά προβλήματα καυγάδων και με τα ζόρια της κρίσης , μπορεί να δουν πολλά τα μάτια μας .
-
Το αν η Ελλάδα είναι χώρα του τσαμπουκά είναι γεγονός. Επίσης γεγονός είναι ότι καθένας θέλει να κάνει το δικό του. Ομως δεν ξέρω αν έγινε κατανοητό. Εγώ δεν μιλάω από την πλευρά της εταιρίας. Ούτε εταιρία έχω ούτε πρόκειται να έχω ποτέ. Μιλάω σαν πολίτης που βλέπω τα παράλογα και φρικάρω. Σε ένα δρομάκι που είναι αδιέξοδο δεν νοείται να μου απαγορεύεις να παρκάρω επειδή υπάρχουν 2 οικίες εδώ και 50 χρόνια. Κατάλαβες. Που ακούστηκε? Κι από πότε οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν δικαίωμα να μπλοκάρουν τον δημόσιο δρόμο? Εγώ δεν το έχω ακούσει ποτέ αυτό!!! Σε όσα σπίτια έχω μείνει. Δεν μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας φυσικά που εννοείται ότι υπάρχει πρόβλημα. Μιλάμε για ένα αδιέξοδο δρομάκι στην Κηφισιά. Καλώς ή κακώς έχουμε γίνει πολλοί και οι εταιρίες επεκτείνονται και προς τα χωράφια. Τι να κάνουμε? Κι εμένα οι δικοί μου όταν ήρθαν από το χωριό αγόρασαν ένα οικόπεδο στην ερημιά του θεού που αργότερα πέρασε από μπροστά λεωφόρος κι από ονειρεμένη κατοικία έγινε της κολάσεως. Αργότερα γύρω γύρω ήρθαν εταιρίες, γκαράζ, μηχανουργεία, γραφεία. Τι θα έπρεπε οι δικοί μου να κάνουν? Πόλεμο ? Μπορείς να εξηγήσεις με ποιο σκεπτικό σε ένα αδιέξοδο δρομάκι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση ΚΑΙ στις δύο πλευρές? Βάση ποιας μελέτης δικαιολογείται κάτι τέτοιο ? Και ποια νομοθεσία μου απαγορεύει εμένα να παρκάρω κάπου που δεν ενοχλώ? Το δίκαιο αυτουνού που μένει 50 χρόνια κάπου? Δεν το νομίζω!! Κι εγώ όταν αγόρασα σπίτι πριν 20 χρόνια το αγόρασα σε δρόμο αδιέξοδο. 10 χρόνια μετά άνοιξε το αδιέξοδο και περνούσαν λεωφορεία, νταλίκες, αυτοκίνητα ένα σωρό. Τι έπρεπε να κάνω? Να ρίχνω βόμβες στους διερχόμενους? Δυστυχώς ή ευτυχώς εξελισσόμαστε και γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Και οι κύριοι Κηφισιώτες θα πρέπει να το καταλάβουν. Κατανοητό πως η πλουτοκρατία χάνει τα προνόμιά της αλλά έχουμε κι εμείς ψυχή. Τι να κάνουμε?
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Είναι οι Ελληναράδες οι πονηροί που θεωρούν το παρκιν σε δημόσιο δρόμο κτήμα τους!!! όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα μου έφερε επί δύο συνεχόμενες μέρες την τροχαία γιατί την απειλούσαν να μην ξαναπαρκάρει εκεί που έβαζαν καφάσια κλπ - στην εργασία της...
:Μιας συναδέλφου της γρατζούνισαν το αμάξι και από ότι μου είπε πήγε την άλλη μέρα και ανταπέδωσε με οξύ
Δεν ξέρω αν είπε αλήθεια και ούτε το βρίσκω σωστό. Απλά το ότι κάποιος έχει συνηθίσει κάπως δεν του δίνει αυτόματα και δίκιο. Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα κατά πως μας συμφέρει.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
. Γενικά το θέμα της στάθμευσης αν δεν αντιμετωπισθεί ριζικά μέσα στα επόμενα 5 χρόνια , θα δημιουργεί πολλά προβλήματα καυγάδων και με τα ζόρια της κρίσης , μπορεί να δουν πολλά τα μάτια μας .Γενικά ο έλληνας έχει πρόβλημα με τον εγωισμό του κυρίως. Αν δεν λυθεί αυτό και δεν αντιληφθεί κάποια πράγματα δεν θα προχωρήσει τίποτα ιδιαίτερα το θέμα της αυτοκίνησης.
-
ΜΙα φορα ετειχε η μαμα μου να παρκαρει καπου το αυτοκινητο της επειδη δεν εβρισκε θεση αλλου και της εσκασαν και τα 4 λαστιχα.Αυτο για τα γρατζουνισματα που λετε υπαρχει μια απλη λυση:Υπαρχουν κατι καμερουλες που ειναι οσο το μικρο δαχτυλακι και μικροτερες.Κοστιζουν στην eBay 50 ευρω περιπου.Βαλτε 2,μια στη μια πλευρα μια στην αλλη και οταν ο αλλος σας γρατζουνισει του σκατε μαι μυνηση και τελειωσε η ιστορια.Στο θεμα με τα καφασια αν εχετε ενα αυτοκινητο που δεν ενδιαφερεστε και πολυ για τα γρατζουνισματα παρτε το και διαλυστε τα καφασια.........
Και το πιο απλα απο ολα:Αν απο μια πολυκατοικια σας γρατζουνισουν το αυτοκινητο παρτε σπρεΪ και καντε τιν πορτα τους......................
Η αστυνομια ειναι γενικα ολοκληρη σε διαθεσιμοτητα οποτε να κανει τιποτα ειναι λιγο εως πολυ δυσκολο.Βεβεα αν η περιοχη ειναι μια ''βιτρινα'' της Αθηνας η γενικα της πολης τοτε η αστυνομια θα κανει κατι -
Και μετά ο άλλος σου σπάει το παρμπρίζ και μετά εσύ του ρίχνεις φόλα στο σκύλο και μετά αυτός σου πηδάει το γιό και μετά εσύ του πηδάς τη μάνα και πού θέλεις να το καταλήξεις.....
Εκτός αν ο άλλος είναι και ολίγον πιο προχώ οπότε σε σπάει στο ξύλο σου σπάει και το αυτοκίνητο σου εξηγεί ότι αν βγάλεις κιχ θα στείλει τους αλλοδαπούς εργάτες του και θα σου χαλάσουν τη γυναίκα και τα παιδιά σου κλπ.... Εκτός αν είσαι εσύ αυτός οπότε το κάνεις εσύ και δεν χρειάζεται να το αναλύεις στο forum! -
@ onyx !
Ο χρήστης Neoptolemos έγραψε:
Στο θεμα με τα καφασια αν εχετε ενα αυτοκινητο που δεν ενδιαφερεστε και πολυ για τα γρατζουνισματα παρτε το και διαλυστε τα καφασια.........Καφάσια?! Αστεία πράγματα... Σκηνικό που είδα προχθές [επίσης στην Κηφισιά] σε κάθετο του δρόμου που περνάει πίσω από το ΚΑΤ: Δίπλα στο πεζοδρόμιο έξω από μια μονοκατοικία ήταν δύο 'φορητά κολωνάκια' ύψους περίπου 1m σε μικρή απόσταση μεταξύ τους (3-3.5m) κατασκευασμένα από μεταλικούς σωλήνες πακτωμένους μέσα σε τενεκέδες με τσιμέντο. Πολύ βάρος για να το πάρει κανείς και να φύγει, όχι καφάσια και αηδίες. Καθώς περνούσα απέξω φτάνει αμάξι με οδηγό μια γιαγιά κι επιβάτη έναν παππού. Σταματάει δίπλα στα κολωνάκια, κατεβαίνει ο παππούς, και με τα χίλια ζόρια (σχεδόν τον λυπήθηκα, πρέπει να κόντευε να χεστεί από την υπερπροσπάθεια...) σέρνει τα κολωνάκια λίγο παραδίπλα κάνοντας χώρο για το αμάξι τους, το οποίο και πάρκαρε η γιαγιά. Το ωραίο ποιο ήταν: Η μάντρα του σπιτιού τους είχε και γκαραζόπορτα, δεμένη με αλυσίδα και λουκέτο. Και φυσικά κανείς δεν πάρκαρε μπροστά της.
-
H εταιρία στην Κηφισιά μήπως είναι τηλεπικοινωνιών; Κάπου πάει το μυαλό μου...
Τέλος πάντων. Συνήθως πίσω από τέτοιες ξαφνικές 'πινακίδες' είναι οι μόνιμοι κάτοικοι που έχουν ενοχληθεί από την παρουσία τόσων αυτοκινήτων έξω από τα σπίτια τους. Συνήθως είναι συνταξιούχοι που όλη τη μέρα είναι στο σπίτι και δεν ξέρουν τι να κάνουν και ασχολούνται με το δρόμο τον οποίο θεωρούν δικό τους.
Τα ίδια γίνονται και στο Μαρούσι που κατοικώ ειδικά στην περιοχές γύρω από την Κηφισίας. Κάποια στιγμή είχα δει έναν παππού που γυρνούσε όλα τα στενά και έβαζε στα παρμπρίζ ένα χαρτί σε όσους είχαν ανέβει πεζοδρόμια. Δηλαδή σε όλους ...
Το πρόβλημα ξεκινά από τι εταιρείες. Εγώ εργάζομαι Μαρούσι (Λ. Αμαρουσίου-Χαλανδρίου). Στο κτίριο που εργάζομαι βρίσκονται περίπου 400εργαζόμενοι οι οποίοι έρχονται με αυτοκίνητα αφού συγκοινωνία κοντά δεν υπάρχει.
Η εταιρεία φρόντισε να φτιάξει θέσεις πάρκινγκ μόνο για τα 'επίλεκτα στελέχη' και για 80 υπάλληλους. Θα μπορούσε πολύ άνετα να φτιάξει και υπόγεια πάρκινγκ ή να αγοράσει παράπλευρα οικόπεδα για αυτό το λόγο. Ωστόσο έφτιαξε ένα τεράστιο κτίριο.Περίπου 320 αυτοκίνητα κάθε μέρα ανεβαίνουν πεζοδρόμια στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Όποιος περάσει θα τα δει πάνω στα πεζοδρόμια παντού. Χαμός γίνεται. Σφαγή. Αλλά δεν υπάρχει και άλλη λύση αφού δεν υπάρχουν μεταφορικά μέσα.
Είμαι από τους τυχερούς. Μένω κοντά ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...Περίπου 320 αυτοκίνητα κάθε μέρα ανεβαίνουν πεζοδρόμια στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Όποιος περάσει θα τα δει πάνω στα πεζοδρόμια παντού. Χαμός γίνεται. Σφαγή. Αλλά δεν υπάρχει και άλλη λύση αφού δεν υπάρχουν μεταφορικά μέσα...Φυσικά και υπάρχει άλλη λύση.
- κάγκελο τύπου αβραμόπουλου η κολωνάκια, ζαρντινιέρες χτιστές κλπ.
- καθημερινή αστυνομία που να γράφει τους παράνομους
Ήδη ένα μόνο από τα παραπάνω μέτρα έχουν καταργήσει το πρόβλημα!!
Και μην μου πεις ότι οι προτεινόμενες λύσεις δημιουργούν άλλο πρόβλημα εννοώντας ότι δεν βρίσκεις να το παρκάρεις... Γιατί το ότι παίρνεις το αυτοκίνητο είναι το πρόβλημα και όχι όλα τα άλλα... Και τι να κάνεις θα μου πεις. Ξέρεις πολύ καλά, θα πας με ΜΜΜ και με τα ωραιότατα ποδαράκια σου τα τελευταία μέτρα. Ή θα μαζευτείτε και θα απαιτήσετε να περνάει ΜΜΜ κοντά. Ή θα πάρεις ποδήλατο μηχανάκι ή θα αλλάξεις δουλειά. Ή, τελευταία λύση, θα πολεμήσεις, λαδώσεις, καβαλλήσεις άλλους για να χωρέσεις στις 80 θέσεις!!
-
Onyx θα μπορούσα πολύ εύκολα να 'αναιρέσω' τις λύσεις που αναφέρεις και να γράψω ότι αυτά που λες εκ' των πραγμάτων δεν μπορούν να γίνουν.
Όπως δεν μπορούν π.χ. και σε άλλες χώρες που έχω επισκεφτεί με άναρχη πολεοδομία και ΜΜΜ.
Αλλά εκεί τουλάχιστον φρόντισαν και έβαλαν όρους στην κατασκευή εταιρικών κτιρίων.Αλλά θα μπούμε σε μία κουβέντα χωρίς τελειωμό... οπότε...αυτά!..
Πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης