Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    To be or not to be!!!!
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. To be or not to be!!!!
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 5 / 5
    Αντίλογος
    32
    91
    195
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      thanix last edited by

Limani πες να κερασω υποβρυχια παρε τηλ...Σαββατο εκει θα ειμαι μαλλον

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • kubiak
        kubiak last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
        το αγαπημενο μου quote: (πρεπει να το εχω ποσταρε > 10 φορες εδω μεσα )

Το Tu quoque (που στα Λατινικά σημαίνει «κι εσύ επίσης» ή «το ίδιο κι εσύ») είναι ο τύπος του επιχειρήματος που διατείνεται ή υπονοεί ότι κάποια θέση είναι εσφαλμένη και/ή απορριπτέα μόνον επειδή ο υποστηρικτής της δεν ενεργεί με συνέπεια σύμφωνα με τις αρχές αυτής της θέσης. Το Tu quoque τείνει να αποδείξει ότι μία κριτική ή ένσταση ισχύει εξίσου και για το άτομο, το οποίο την προβάλλει. Αποτελεί επιχείρημα ad hominem, εφόσον επικεντρώνεται, όχι στην έλλογη απώθηση της αντίθετης άποψης, αλλά στον φορέα της. Επίσης αποτελεί πλάνη συσχετισμού.

Σα να λέμε 'σου επιβάλλω να είσαι ενάντια σε κάθε επιβολή'...
        Εφ'όσον τη διατυπώνω, τη δέχομαι και την υποστηρίζω...
        Ή μήπως κάνω λάθος;

edit:::
        ΥΓ. Eπειδη δεν θελω να το αφησω αναπαντητο (παρ'ολο που ειναι ασχετο), οχι, δεν πιστευω πως ο,τι λεω το λεω για το καλο σας. Το λεω για να ικανοποιησω εμενα και να πεισω οτι οι θεσεις μου ειναι οι σωστες. Δεν πιστευω οτι σε ενα ον οπως ο ανθρωπος γινεται να υπαρχουν αγνα συναισθηματα, οσο αγνα και αν φαινονται εκ πρωτης οψεως. Τελος πιστευω πως εκανες bold το πιο ασημαντο κομματι. Εγω δεν εχω προβλημα να αφησω τον κοσμο να καει οπως γουσταρει, ασχετως αν θα θελησω να τον πεισω για να ικανοποιησω το εγω μου. Ομως δεν θα πιστευω οτι το κανω για να τον 'σωσω', εγω ο εξυπνος.

Υπάρχουν τα πάντα, δεν τα βλέπουμε/δεν τα κάνουμε/δεν τα υιοθετούμε για διάφορους λόγους...

Όλα είναι και σωστά και λάθος, γιατί, δεν υπάρχει ένα σταθερό σημείο όπου όλα είναι ταυτόχρονα σωστά (ή ταυτόχρονα λάθος)...

Πορευόμαστε βάζοντας θετικό ή αρνητικό πρόσημο, σωστό ή λάθος, μαύρο ή άσπρο, πράσινο ή κόκκινο, ζεστό ή κρύο στα πάντα, και τακτικά τα μαγειρεύουμε κατα το δοκούν.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι η εξάρτησή μας από ένα σωρό πράγματα και καταστάσεις μας κάνει αρκετά προβλέψιμους...

_

• S
          skye last edited by

Ο χρήστης kubiak έγραψε:

Σα να λέμε 'σου επιβάλλω να είσαι ενάντια σε κάθε επιβολή'...
          Εφ'όσον τη διατυπώνω, τη δέχομαι και την υποστηρίζω...
          Ή μήπως κάνω λάθος;

Κανεις λαθος, γιατι η επιβολη της εναντιωσης στην επιβολη δεν εχει καμια σχεση με το αν η αντιθεση στην επιβολη ειναι σωστη ή λαθος ως θεση. Αυτο που θα επρεπε λοιπον να σχολιαστει εφοσον σχολιαζεται η θεση, ειναι η εγκυροτητα ή μη της θεσεως και οχι ο φερων την θεση. Εκτος αν το αντικειμενο συζητησεως ειναι ο φερων την θεση και οχι η ιδια η θεση του.
          Παραδειγμα, λεω εγω: 'μην καπνιζετε, το τσιγαρο κανει κακο στην υγεια'. Παρ'ολα αυτα εγω καπνιζω. Θα ηταν σα να φερεις ως αντεπιχειρημα 'Εφοσον καπνιζεις το καπνισμα δεν κανει κακο στην υγεια'. Ομως το κατα ποσο το καπνισμα βλαπτει τελικα την υγεια δεν εχει καμια σχεση με το αν εγω προσωπικα καπνιζω το οποιο ειναι διαφορετικη κουβεντα και αφορα αποκλειστικα το ατομο μου.

Ετσι κι αλλιως μην ξεχνας οτι εγω δεν πιστευω, οπως ειπα, πως ο,τι λεω το κανω για να βοηθησω πραγματικα καποιον. Πιστευω οτι κατα βαθος αυτο που θελουμε να ικανοποιησουμε υποσυνειδητα ειναι εγωιστικα αισθηματα και κενα που βασιζονται σε πρωτογονα ενστικτα. Σε ο,τι κανουμε, οσο καλες προθεσεις και αν φαινεται να εχουμε. Πιστευω οτι ο ανθρωπος- οσο κι αν εχει εξελιχθει- ειναι ζωο, και ως ζωο δεν μπορει ουτε να 'αγαπα' ουτε να πραττει το 'καλο' . Εννοω το 'καλο' ως εννοια ολοκληρωτικα συλλογικη και απολυτη. Νομιζω οτι ακομη και αν καταφερνε τελικα να πραξει το καλο, αυτο θα ειχε συμβει επειδη θα ειχε αλλους στοχους και οχι απο συνειδητη επιλογη. Και ουτε καν ο ιδιος δεν θα το ηξερε, φανταζομαι.

Σ'αυτα που εγραψες δεν εχω να σχολιασω κατι γιατι πραγματικα δεν ξερω τι να απαντησω. Δεν εχω ιδεα αν το καλο και το κακο ειναι σχετικα. Νομιζω οτι οι εννοιες 'καλο' και 'κακο' ειναι απολυτες και δεν εχουν διαβαθμισεις, και ο ανθρωπος στην πραγματικοτητα αυτα που γνωριζει ειναι τα 'χειροτερο' και 'καλυτερο'. Αυτοι ειναι οι οροι που εχουν διαβαθμισεις. Και νομιζω αυτο ειναι που λες 'πορευομαστε και βαζουμε + ή -', ειναι παρατηρηση που βασιζεται στη συγκριση, ετσι μου φαινεται.

Παω να λιωσω στο Xbox γιατι πολυ σκεφτηκα για σημερα και θα παθω καμια ζημια, ασε που οταν γραφω (αμπελο)φιλοσοφικα πραγματα νιωθω ακομη πιο ηλιθιος απ'οσο πιστευω πως ειμαι
          και ειμαστε και off topic

• C
            coupeas last edited by

Εγω δεν ειμαι φιλοσοφος αλλα η ανθρωπινη ζωη θελει αξιοπρεπεια και σεβασμο.
            Τα συναισθηματα ειναι αυτα που μας μπερδευουν στο τι θα κανουμε ,οποτε ας τα βαλουμε με τους εαυτους μας και ας αναρωτηθουμε περι ευθανασιας και λοιπων !

• F
              festonero last edited by

http://www.skai.gr/master_story.php?id=113455

Υποβοηθούμενη αυτοκτονία στη Ζυρίχη
              Ζευγάρι ηλικιωμένων από τη Βρετανία, ο Πίτερ και η Πένι Νταφ, καρκινοπαθείς και οι δύο στο τελικό στάδιο, έθεσαν τέλος στη ζωή τους στη Ζυρίχη, σε εγκαταστάσεις ελβετικής οργάνωσης υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με την οικογένεια τους, ο Πίτερ Νταφ, 80 ετών, έπασχε από καρκίνο του εντέρου και του ήπατος, ενώ η σύζυγός του, Πενέλοπε, 70 ετών, ταλαιπωρείτο εδώ και χρόνια από μια σπάνια μορφή γαστρεντερικού καρκίνου.

'Ο Πίτερ και η Πένι Ντάφ έσβησαν ήσυχα στη Ζυρίχη, στις 27 Φεβρουαρίου, ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο κι ενώ ήταν στο τελικό στάδιο της νόσου', αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η οργάνωση υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Dignitas ιδρύθηκε το 1998 στη Ζυρίχη και σύνθημά της είναι 'ζωή με αξιοπρέπεια, θάνατος με αξιοπρέπεια'.

Υπόσχεται σε βαριά ασθενείς που επιθυμούν να τερματίσουν τη ζωή τους, ένα θάνατο γρήγορο, χωρίς πόνο, με τη χορήγηση μιας θανατηφόρου ουσίας.

Είναι η μόνη ελβετική οργάνωση που δέχεται να βοηθήσει ξένους να τερματίσουν τη ζωή τους.

• D
                ddl449 last edited by

Αντί να ξωδεύουμε χρήματα και φαιά ουσία σε οργανώσεις και έπειτα σε πολέμους αν είναι ηθικά σωστή ή όχι, ας ασχοληθούμε με την εύρεση καμιας θεραπίας για τέτοιες ασθένειες....

• P
                  pg220 last edited by

Απο τη στιμγή που έχουμε δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα να πεθάνει εαν το θέλει..
                  Κατα τη γνώμη πρέπει όσοι ενδιαφέρονται να υπογράφουν μια προληπτική υπεύθηνη δήλωση που να λεεί για παράδειγμα 'αν ειμαι σε κώμα για πάνω απο ένα χρόνο επιθυμώ την ευθανασία μου' και απο κει και πέρα αν οι γιατροί κρίνουν οτι δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα επαναφοράς να προβαίνουν στην ευθανασία..

Και για όσους λένε οτι ο θεός πρέπει να καθορίζει το πότε θα πεθάνει κάποιος έχω μια ερώτηση..
                  Όταν οι γιατροί σε πάρουν τη στιγμή που οδεύεις προς το θάνατο(πχ μετά απο ένα ατύχημα) και σε βάλουν στα μηχανήματα για να σε κρατήσουν στη ζωή αυτό δεν είναι ενάντια στη θέληση του θεού;Γιατί σε αυτή την περίπτωση αλλάζουν τη θέληση του θεού;

• S
                    spartan last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
                    Δεν καταλαβαινω γιατι εχετε τοσα απωθημενα με την εκκλησια και την πιστη. Δηλαδη αν δεν υπηρχε η εκκλησια ολο αυτο το ματσο ηλιθιων θα επαυαν να ειναι ηλιθιοι; Λαθος, απλα θα πιστευαν στο ΜΠΑΟΚ.
                    Και πως τολματε να πιστευετε πως ο,τι λετε το λετε για το καλο των αλλων και ο,τι κανετε το κανετε για το καλο των αλλων; Αυτη ειναι μια πολυ βολικη, εγωιστικη και εγωκεντρικη κοσμοθεωρια για να ζει κανεις. stfu λοιπον και αφηστε τον καθενα να καει οπως γουσταρει. Η επιλογη βαραινει αυτους που παιρνουν την αποφαση. Αυτοι ξερουν καλυτερα.

Μα πόσο πια αυτό το παιδί...;;;

• S
                      spartan last edited by

Ο χρήστης PeterPan έγραψε:

και απο ποτε αποφασιζει ο καθενας ποτε θα πεθανει καποιος .
                      ουτε ο ιδιος δεν εχει δικαιωμα να το κανει αυτο,γιαυτο και οσοι αυτοκτωνουν δεν τους διαβαζει η εκκλησια.

α εσύ έχεις ξεφύγει
                      που ζεις στον μεσαίωνα?
                      ΠΟιός την πηδάει την εκκλησία?

Πάντως η απόφαση είναι δύσκολη παιδιά,εξαρτάται την περίπτωση και πάλι υπάρχουν αναστρέψιμες καταστάσεις

με όλο το σεβασμό, γιατί μιλάς έτσι για την εκκλησία, και μάλιστα εκ μέρους όλων? 'ποιος...' υπάρχουν και άτομα που ακόμα στα δύσκολα τουλάχιστον στρέφονται προς την εκκλησία...

και 3 προσωπικές ερωτήσεις (αν θέλεις απαντάς βέβαια):
                      αν παντρευτείς/τηκες, παντρεύτηκες στην εκκλησία?
                      το παιδί σου θα το βάφτιζες στην εκκλησία?
                      αν συγχωρεθείς, επιθυμείς να θαφτείς από την εκκλησία ή όχι?

τα ρωτώ, γιατί μου έκανε εντύπωση ο απόλυτος και χυδαίος τρόπος που απαντησες.
                      όλοι έχουμε το δικαίωμα να διαφοροποιούμαστε στη θρησκεία, όμως δεν πρέπει να εκφραζόμαστε τόσο βλάσφημα για την Εκκλησία, έστω και αν δεν είναι η ίδια η θρησκεία, αλλά ο μεσολαβητής της θρησκείας...

Α, καλά....Εσυ έχεις χάσεις Κύκλους ολόκληρους, οχι επεισόδια....!!      Δεν έχεις περάσει απο το ανάλογο τόπικ 170 σελίδων, να θαυμάσεις τον G60 και άλλους, υψίστου πολιτιστικού επιπέδου (σε αντίθεση με κάτι χαμερπέστατους Χριστιανούς) να εκφράζονται στο σχετικό ύφος!!
                      • K
                        kouk last edited by

Ο G60 δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει. Ότι βρίζοντας (και μάλιστα χυδαία) κάτι στο οποίο πιστεύει ο συνομιλητής του, τον προσβάλει.

Μάλιστα, αντίστοιχα, αν του έβριζες την VW παλιότερα, και τώρα τα Γιαπωνέζικα, γίνεται Τούρκος!

• P
                          pasxos last edited by

Αλλαξοπιστησε ο μακης και πηγες στους ανοιχτοματηδες; Εχω χασει κι εγω επεισοδια... Καλα ελεγα οτι κανει κυκλους καποιος και στο τελος προσκυνα την Ιταλια..

• S
                            spartan last edited by

....και τον Oλυμπί..., Ολυμπί...!!! (πες το ντε, εγω θα σε συμπληρώνω...;;; )

• First post
                              Last post
                            • 1
                            • 2
                            • 3
                            • 4
                            • 5
                            • 5 / 5
                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                              • ΕΛΛΑΔΑ
                              • ΚΟΣΜΟΣ