-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η Krups (διπλή και για γαλλικό), την οποία έχω 5,5 χρόνια, ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΪΜΑΚΙ ΣΤΟΝ ESPRESSO.
Τί να φταίει άραγε;καινουργια μηχανη
ακους εκει 5,5 χρονια μηχανη
το pc σου το κρατας 5,5 χρονια? ε? -
Από την αρχή δεν μου έκανε καϊμάκι.
Να θέλει κανένα ανταλλακτικό (λαστιχάκια ή κάτι άλλο); -
ILLY, LAVAZZA και PORTIOLI είναι για 'μένα οι καλύτεροι καφέδες που μπορεί να ωρεί κανείς στο εμπόριο από μεγάλες εταιρείες. Από μικρές παραγωγές εξαιρετικός είναι ο SANT'EUSTACHIO από το ομώνυμο καφέ της Ρώμης πάντα σε κόκκους!
Όσον αφορά στις μηχανές, πολύ καλές θεωρώ τις BODUM, δανέζικες, όχι μόνο λόγω design, αλλά και τεχνικών χαρακτηριστικών (19 bar, στρόφιγγα για ατμό και ζεστό νερό, σύστημα αποβολής του νερού που απομένει στις σωληνώσεις, θερμοτράπεζα). Έχουν εξαιρετικό λόγο τιμής/απόδοσης .
Στις δε καφετιέρες φίλτρου οι BODUM απλά δεν έχουν αντίπαλο! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από την αρχή δεν μου έκανε καϊμάκι.
Να θέλει κανένα ανταλλακτικό (λαστιχάκια ή κάτι άλλο);-
Δεν βάζεις τη σωστή ποσότητα καφέ (με τη σωστή πίεση) άρα δεν έχεις τις απαραίτητες συνθήκες για το καϊμάκι....
-
Δεν αφήνεις τη μηχανή αρκετή ώρα ώστε να ζεσταθεί και να έχεις τον ατμό στη σωστή θερμοκρασία.
-
Δεν έχεις το σωστό καφέ.... Στην σπιτική μου καφετέρια το καλύτερο καφέ τον έχω με τον Lavazza Qualita' ORO. Ούτε ο Illy δεν τον φτάνει.
-
Υπάρχουν μεγάλες ανοχές στα μηχανικά μέρη και απλά δεν έχεις τη σωστή πίεση. Εκεί δεν υπάρχει γιατρειά.... Πέτα την. Πάρε καινούργια (20 bar πάνε καλά ακόμα και με μεγαλύτερες ανοχές).
Παίζουν όλα....
Προσωπικά για αντικατάσταση της Krups στο σπίτι έχω βάλει στο μάτι μία με μηχανή άλεσης των 800+ ευρώ... Με τη συχνότητα των καφέδων που πίνω θα αποσβέσω την επένδυση σε περίπου 6 μήνες.....
-
-
Το ότι δεν κάνει κρέμα(κα'ι'μάκι) οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στην πίεση. Το γεγονός ότι δεν έκανε από την αρχή με βάζει σε υποψίες. Πήγαινέ την καλύτερα σε εξουσιοδοτημένο service ή εκεί απ'όπου την αγόρασες.
-
Αν βρω χρόνο, θα την πάω. Ελπίζω να διορθώνεται και να μη με γδάρουν.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κι εγώ βαρύγλυκο ελληνικό προτιμώ... 2 κουταλιές καφέ και 2 ζάχαρη.+1 τον απολαμβάνω.
για αλλαγή πίνω και κανα γαλλικό με άρωμα μαστίχας Χίου. Υπέροχο άρωμα.
-
Μάνο, να υποθέσω πως έχεις δοκιμάσει διαφορετικό καφέ όλα αυτά τα χρόνια ε; Εγώ μετά από πειραματισμό με όλους τους διαθέσιμους σε super market (βαριέμαι να ψάχνω, αν και έχω βρει πραγματικά εξαιρετικούς καφέδες σε ειδικευμένα μαγαζιά, αλλά αν ξεμείνεις, δεν τα έχεις δίπλα σου...), βρήκα πως ο καλύτερος και με το καλύτερο καϊμάκι είναι ο Lavazza Rossa (ναι ναι, ο φθηνότερος ). Πριν με (ξανα )πείτε τσιγκούνη, είναι αυτός με το δυνατότερο άρωμα και το καλύτερο καϊμάκι! Τον βρίσκω πολύ καλύτερο του Illy που έχει τα διπλά λεφτά πχ...
-
Illy, Lavazza Rossa/Oro και κάποιους άλλους. Το καϊμάκι είναι άφαντο, είτε βάλω πολύ καφέ, είτε λίγο. Στη γεύση πάντως είναι εντάξει (γι' αυτό δεν έχω ασχοληθεί περισσότερο).
-
Αφορμη πηρα απο τον εαυτο μου ο οποιος μετα απο χρονια καταναλωση καφεινης στην δουλεια εδω και 1 χρονο εχω αφησει στο περιθωριο τον καφε και ομολογω οτι ειναι δυσκολα !
Παραθετω καποια ερωτηματα.
Ποσους καφεδες πινετε στο χωρο εργασιας σας?
Σας επηρεαζει στο τροπο σκεψης σας ,συμπεριφορας και αντιμετωπισης των συναδελφων σας?
Ειναι εθισμος η αναγκη?
Εχει επιπτωσεις στην ψυχολογια σας?
Ειναι μυθος οτι μας ξυπνα στη δουλεια η πραγματικοτητα?
Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να ακουστουν αποψεις ,θεωρειες και εμπειριες απο ολους! -
Φανατικός λάτρης του Γαλλικού καφέ εδω και πολλάχρόνια. Όταν σταμ'ατησα τους κεφέδες τύπου φραπέ είδα μεγάλη διαφορα στο στομάχι μου. Δεν μπορώ να λειτουργήσω στη δουλειά χωρίς να πιώ ένα φλυτζανάκι γαλλικό του μισού λίτρου.
Το έχω τσεκάρει. Όταν πάω στη δουλειά το πρωι χωρίς να έχω πιει καφέ δεν μπορώ να δουλέψω. Αντίθετα με καφέ δουλεύω καλύτερα και έχω λιγότερα νεύρα. -
Δεν ξερω εγω εχω μια νωχελικοτητα χωρις καφε αλλα απο την αλλη δεν εχω νευρικοτητα .Αντιθετα αν πιω εστω και φιλτρου ειμαι νευρικος και με συγχυση !
-
δε με επηρεάζει ο καφές, είτε πιω είτε όχι είτε λίγο πριν κοιμηθώ είτε όταν ξυπνήσω είναι σα να έχω πιει νερό. Τον πίνω μόνο για τη γεύση κ για να πίνω κάτι. 'Εχω παρατηρήσει ότι ο γαλλικός μου διεγείρει το ουρητικό σύστημα και κάθε λίγο είμαι στην τουαλέτα (όρθιος)
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
δε με επηρεάζει ο καφές, είτε πιω είτε όχι είτε λίγο πριν κοιμηθώ είτε όταν ξυπνήσω είναι σα να έχω πιει νερό. Τον πίνω μόνο για τη γεύση κ για να πίνω κάτι. 'Εχω παρατηρήσει ότι ο γαλλικός μου διεγείρει το ουρητικό σύστημα και κάθε λίγο είμαι στην τουαλέτα (όρθιος)Μια χαρα !,,Ζηλευω!
Για την ουρηση, αυτο μου συμβαινει και στο κρυο! -
Λατρευω τον καφε. Ολα τα ειδη, αλλα κυριως νες και Ελληνικο.
Κατα προτιμηση, γλυκο με λιγο γαλα.
Αλλιως, σκετο, οταν θελω φραπεδια να δροσιστω το καλοκαιρι.Η πρωτη κινηση που κανω οταν ξυπνησω, ειναι να ζεστανω μια κουπα με νερο. Χειμωνα - καλοκαιρι, ο πρωτος της ημερας ειναι παντα ζεστος.
Φυσικα, για συνοδεια δεν εχω κουλουρακια, αλλα 4 τσιγαρα. Greek breakfast που λενε.
' Οταν ξυπνησω το πρωι, τα βλεπω ολα μαυρα. Θελω μια κουπα με καφε και τεσσερα τσιγαρα' που λεει και ο Παπαζογλου.
Και ποτε 'στα γρηγορα'. Ξυπναω τουλαχιστον 1 ωρα νωριτερα ωστε να απολαυσω τον καφε μου, με τα τσιγαρακια μου και μουσικουλαΚατα τη διαρκεια της εργασιας, συνεχιζω με 1-2 κουπες ακομα. Το απογευμα , ακομα μια.
Σε καποιο σημειο ισως καταντα εθισμος και αναγκη. Τουλαχιστον ο 'πρωτος'.
Τους υπολοιπους θα μπορουσα να τους αποφυγω, μαλλον δε θελω. Το βλεπω ιεροτελεστικα το πραμα.
Δε με ηρεμει, ουτε με 'ξυπναει' η ουσια αυτη καθ'αυτη. Ακομα και αυτη τη στιγμη, πινω καφεδακι,χωρις να φοβαμαι μηπως δε μπορω να κοιμηθω.
Με ηρεμει ομως η διαδικασια, το μικρο διαλειμμα... Και με ανανεωνει εξισου.Τελος, σπανια απολαμβανω τον καφε μου εξω. Προτιμω να τον φτιαξω εγω (ή καποια ομορφη ημιγυμνη αγουροξυπνημενη γυναικα ) και να τον πιω εν ηρεμια.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
δε με επηρεάζει ο καφές, είτε πιω είτε όχι είτε λίγο πριν κοιμηθώ είτε όταν ξυπνήσω είναι σα να έχω πιει νερό. Τον πίνω μόνο για τη γεύση κ για να πίνω κάτι. 'Εχω παρατηρήσει ότι ο γαλλικός μου διεγείρει το ουρητικό σύστημα και κάθε λίγο είμαι στην τουαλέτα (όρθιος)
Μια χαρα !,,Ζηλευω!
Για την ουρηση, αυτο μου συμβαινει και στο κρυο!φαντασου να ανεβεις κανα παρνασσο,θα 'γραψεις' ολο το βουνο
-
1 νες το πρωί με την άφιξη, γιατί πάει με το πρωινό τσιγάρο. ΄Όχι λόγω εθισμού ή ανάγκης.
Και μετά έναν ελληνικό κατά τις 11:00.
Το καλοκαίρι ο νες το πρωί αντικαθίσταται με φραπέ.
Ο ελληνικός αποτελεί ιεροτελεστία και δεν αλλάζει....
Όταν δεν δουλεύω μπορεί και να μην πιω καφέ, ανάλογα τι έχω να κάνω. Άμα είναι ελεύθερο το πρωί και αράξω θα κάνω καφέ.
Δεν ισχύουν πάνω μου τα 'άμα δεν πιω καφέ δεν ανοίγει το μάτι μου/δεν μπορώ να δουλέψω' και τα σχετικά.Δεν έχω εθισμό ούτε στον καφέ ούτε στον τσιγάρο. Σπίτι δεν καπνίζω, το πολύ ένα τσιγάρο, γιατί βρωμάει το δωμάτιο... Μπορεί να τύχει να καπνίσω μια μέρα που θα μαι στη δουλειά 15 τσιγάρα και μετά ένα Σ/Κ να μείνω άκαπνος. No prob.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Φανατικός λάτρης του Γαλλικού καφέ εδω και πολλάχρόνια. Όταν σταμ'ατησα τους κεφέδες τύπου φραπέ είδα μεγάλη διαφορα στο στομάχι μου. Δεν μπορώ να λειτουργήσω στη δουλειά χωρίς να πιώ ένα φλυτζανάκι γαλλικό του μισού λίτρου.
Το έχω τσεκάρει. Όταν πάω στη δουλειά το πρωι χωρίς να έχω πιει καφέ δεν μπορώ να δουλέψω. Αντίθετα με καφέ δουλεύω καλύτερα και έχω λιγότερα νεύρα.Με αφορμή το δικό σου ποστ, να βάλουμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους. Δεν υπάρχει 'γαλλικός' καφές. Φίλτρου λέγετε. Γαλλικός είναι όταν γίνετε σε εκεινα τα ατομικά κανατάκια με φίλτρο. Επιπλέον σε αναλογία ποσότητας, ο καφές φίλτρου είναι ο καφές με την μεγαλύτερη περιεκτηκότητα σε καφεΐνη.
Μην μπερδεύετε την ποσότητα της καφεΐνης, με το πόσο δυνατή είναι η γεύση του. -
Χτυπάω τουλάχιστον 3 την ημέρα, σίγουρα μια φραπεδιά, και οι υπόλοιποι ότι κάτσει. Οι ιταλικοί μου αρέσουν πολύ, και εσπρέσσο και καπουτσίνο, και ζεστοί και κρύοι.
-
Aκομα κι εκει οι Ιταλοι ειναι μπροστα..
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)