-
Εχω το advent.
Στο boot βγαζει μαυρη οθονη κ μηνυμα : 'A disk read error occurred' - 'Press Ctrl+Alt+Del to restart'
γινεται τπτ πριν το παω για service ??
-
Ο χρήστης C0$w0rth έγραψε:
Καλησπέρα,
Έχοντας αρκετά χρόνια να αναβαθμίσω το PC μου έφτασε ο καιρός για νέο σύστημα. Θα ήθελα τις απόψεις σας σε τι θα μπορούσα να αλλάξω με τα ίδια ή λιγότερα χρήματα. Σκοπός είναι να μειωθεί το κόστος με τις λιγότερες 'παραχωρήσεις'. Είμαι αναποφάσιστος στο θέμα οθόνης μεταξύ Samsung SM-T240HD LCD-TV 24'' και HP LP2275w...
- Asus P5Q3 Deluxe (s775, DDR3, P45)
- Intel Core 2 Quad 9550
- CoolerMaster Haf 932 Black
- Sapphire 4870 Toxic SVGA (PCI-Express , 1GB)
- Corsair 4GB DDR3-1600 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 12800, 9-9-9-24, TW3X4G1600C9DHX)
- Tagan PipeRock Series PSU (700W, TG700-BZ)
- Logitech diNOVO Edge
- Logitech MX Revolution Laser
- Western Digital VelociRaptor HDD 150 GB 10k RPM (Sata, SWD1500HLFS)
- Western Digital RE3 500GB HDD (Sata II)
- Samsung SM-T240HD LCD-TV 24'' ή HP LP2275w
- LG GH22NS30 DVDRW +/- (SATA22X, Bulk, Black) x 2
Κάποια οθόση σε EIZO έχεις σκεφτεί; Αλλιώς πιστεύω samsung (+2 ίντσες, +μεγαλύτερη ανάλυση).
Έχω σκεφτεί για την Eizo FlexScan S2231WH 22' αλλά είναι σχεδόν διπλάσια τιμή από τις άλλες (600€). Θα πρέπει να κόψω από μητρική (να πάρω την απλή P5Q3), GPU (να πάρω 512ΜΒ) και ίσως και επεξεργαστή (τον 9400)..έτσι γλυτώνω γύρω στα 200-250€ που είναι η διαφορά της..το αξίζει όμως?
Tα reviews λένε πολύ καλά λόγια για την HP και σε σύγκριση με την Eizo λένε ότι είναι αρκετά κοντά σε ποιότητα...dell 2408WFP απο overclockers.co.uk με 550 ευρο......το εχω πει και το ξαναλεω....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
το αξίζει όμως?
Ούτε η EIZO αξίζει την διαφορά, ούτε φυσικά όλα τα υπόλοιπα πανάκριβα υποσυστήματα που έχεις βάλει αξίζουν τα λεφτά τους, αλλά τα έβαλες!
Μα για αυτό το θέτω σε δημόσια κριτική...Πες μου όμως και μια αντιπρόταση για Value for Money σε αυτά τα επίπεδα....
Ξέρω ότι είναι πολλά τα λεφτά αλλά φτιάχνω σύστημα μετά από 7 χρόνια και θέλω να είναι 'δυνατό'. Δεν πάω για την κορυφή (i7 CPUs κτλ) αλλά ούτε και για το μέσο όρο...
Σου δίνω budget 1700-1800€ μαζί με οθόνη...
-
Το κρίσιμο ερώτημα συνήθως είναι αν παίζεις παιχνίδια στο PC, ή αν κάνεις κάποια δουλειά με αυτό που να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από το H/W [σοβαρά simulations, renderings κλπ].
Αν δεν κάνεις κάτι τέτοιο, τότε οι απαιτήσεις σου από τον υπολογιστή είναι πρακτικά ελάχιστες και δεν έχεις κανέναν λόγο να αγοράσεις τπτ πάνω του μετρίου [π.χ. ούτε DDR3 μνήμες χρειάζεσαι που είναι σημαντικά πιο ακριβές από τις DDR2].
Αν πάλι παίζεις παιχνίδια, τότε πιθανότατα να πρέπει να 'ξαφριστείς'. Με σειρά προτεραιότητας [βάσει ταχύτητας]:
VGA, σκληρός, motherboard, μνήμη, CPU. Γενικώς η CPU για generic πράγματα [gaming και 'home usage'] είναι μάλλον αδιάφορη. Πιο σημαντικό είναι να κοιτάς τις ταχύτητες FSB και μέγεθος cache. Ο σημαντικότερος παράγοντας καθυστέρησης σε ένα σύγχρονο PC ΔΕΝ είναι η επεξεργαστική του ισχύς -και ο τελευταίος επεξεργαστής υπερκαλύπτει άνετα τις απαιτήσεις- αλλά ο χρόνος/ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων [από το σκληρό στη RAM, από τη RAM στη 'CPU']. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το κρίσιμο ερώτημα συνήθως είναι αν παίζεις παιχνίδια στο PC, ή αν κάνεις κάποια δουλειά με αυτό που να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από το H/W [σοβαρά simulations, renderings κλπ].Αν δεν κάνεις κάτι τέτοιο, τότε οι απαιτήσεις σου από τον υπολογιστή είναι πρακτικά ελάχιστες και δεν έχεις κανέναν λόγο να αγοράσεις τπτ πάνω του μετρίου [π.χ. ούτε DDR3 μνήμες χρειάζεσαι που είναι σημαντικά πιο ακριβές από τις DDR2].
Αν πάλι παίζεις παιχνίδια, τότε πιθανότατα να πρέπει να 'ξαφριστείς'. Με σειρά προτεραιότητας [βάσει ταχύτητας]:
VGA, σκληρός, motherboard, μνήμη, CPU. Γενικώς η CPU για generic πράγματα [gaming και 'home usage'] είναι μάλλον αδιάφορη. Πιο σημαντικό είναι να κοιτάς τις ταχύτητες FSB και μέγεθος cache. Ο σημαντικότερος παράγοντας καθυστέρησης σε ένα σύγχρονο PC ΔΕΝ είναι η επεξεργαστική του ισχύς -και ο τελευταίος επεξεργαστής υπερκαλύπτει άνετα τις απαιτήσεις- αλλά ο χρόνος/ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων [από το σκληρό στη RAM, από τη RAM στη 'CPU'].Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου..Βασικά αφορμή για να ξεκινήσω το project ήταν ότι προσπαθώντας να παίξω Football Manager 2009 μου βγήκε ένα ωραίο μηνυματάκι που έλεγε Graphics cannot initialize.. Δεν είμαι τρελός gamer (που χρόνος!) αλλά το Σ/Κ όλο και κάτι κάνω. 'Παίζω' αρκετά με photoshop, βλέπω ταινίες και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την οθόνη και σαν tv...Περιμένω αντιπροτάσεις...βοηθήστε γιατί με τρώει το χέρι μου...
-
Όπως περιγράφεις τις απαιτήσεις σου, το μηχάνημα που θέλεις να πάρεις είναι σίγουρα overkill. Αποψή μου, κατέβα πολύυυυυυυυ χαμηλότερα. Εγώ δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι στην κατηγορία τιμής που μού λες, ούτε ξέρω, ούτε έχω φτιάξει ποτέ τόσο ακριβό μηχάνημα.
Αυτό που ξέρω είναι πως με ένα 500άρικο, άντε λίγο παραπάνω, θα κάνεις άψογα την δουλειά σου και θα παίζεις και τα παιχνίδια σου. Μια καλή κάρτα γραφικών, αρκεί για να σου κρατήσει το ενδιαφέρον...Σε ότι αφορά την οθόνη (δεν την συμπεριλαμβάνω στο 500άρικο), μια 22άρα με καλή αντίθεση και χρόνο απόκρισης, ανεξαρτήτως μάρκας είναι ό,τι πρέπει.
-
υπάρχει κανά free module που να μετατρέπει τα docx σε doc ?? o υπολογιστής στη δουλειά δεν έχει office 2007 κ μου στέλνουν σε docx
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
υπάρχει κανά free module που να μετατρέπει τα docx σε doc ?? o υπολογιστής στη δουλειά δεν έχει office 2007 κ μου στέλνουν σε docxΥπάρχουν converters από την Microsoft. Εδώ.
-
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
-
thanks
-
Αφήνω λοιπόν τα πράσινα που για διάφορους λόγους τα θέλω έτσι και αλλιώς...και ακούω προτάσεις για τα υπόλοιπα..σκεπτικό είναι να είναι άνω του μετρίου αλλά και όχι overkill....
-
CoolerMaster Haf 932 Black
-
Tagan PipeRock Series PSU (700W, TG700-BZ)
-
Logitech diNOVO Edge
-
Logitech MX Revolution Laser
-
Western Digital VelociRaptor HDD 150 GB 10k RPM (Sata, SWD1500HLFS)
-
Western Digital RE3 500GB HDD (Sata II)
-
LG GH22NS30 DVDRW +/- (SATA22X, Bulk, Black) x 2
-
Samsung SM-T240HD LCD-TV 24'' ή HP LP2275w ή Eizo FlexScan S2231WH 22' ή dell 2408WFP
Asus P5Q3 Deluxe (s775, DDR3, P45) -
Intel Core 2 Quad 9550
-
Sapphire 4870 Toxic SVGA (PCI-Express , 1GB) ----> GPU: Radeon HD4850 512MB ?
-
Corsair 4GB DDR3-1600 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 12800, 9-9-9-24, TW3X4G1600C9DHX)
-
-
Apple Store down.....
-
Καποιο ευκολο προγραμμα για να ''δεσω'' καποια κομματια βιντεο σε ενα?
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Apple Store down.....Έρχονται οι νέοι iMac?
-
Iσως εχει να κανει με την αγορα της Rainbow απο Infoquest...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Iσως εχει να κανει με την αγορα της Rainbow απο Infoquest...Καμία σχέση το ρίξιμο του .com με την ελληνική αγορά..
ΑΓΟΡΑΣΕ Η Infoquest την Rainbow?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Apple Store down.....
Έρχονται οι νέοι iMac?
ανανεωση σε iMac /MacPro/MacMini αλλα και μικρη αυξηση ταχυτητας σε Macbook Pro...
αλλαξαν μνημες καρτα γραφικων και γενικα τιποτε το απιστευτο...μια χαρα ειμαι...δεν ειμαι αχαριστος!
-
Μπορεί κανείς να βοηθήσει να βρω ΔΩΡΕΑΝ - εννοείται - ένα ωραίο προγραμματάκι που το λένε ΜΑΜΕ με πολλά ωραία παιχνιδάκια της εποχής μου, πακ μαν κλπ κλπ ?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μπορεί κανείς να βοηθήσει να βρω ΔΩΡΕΑΝ - εννοείται - ένα ωραίο προγραμματάκι που το λένε ΜΑΜΕ με πολλά ωραία παιχνιδάκια της εποχής μου, πακ μαν κλπ κλπ ?το προγραμμα http://mamedev.org/
Τα παιχνιδια http://www.rom-world.com/
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπορεί κανείς να βοηθήσει να βρω ΔΩΡΕΑΝ - εννοείται - ένα ωραίο προγραμματάκι που το λένε ΜΑΜΕ με πολλά ωραία παιχνιδάκια της εποχής μου, πακ μαν κλπ κλπ ?
το προγραμμα http://mamedev.org/
Τα παιχνιδια http://www.rom-world.com/
Όπως πάντα ο Βασίλης ξέρει να δίνει τη λύση!!!
Ωχ γμτ μου μόλις ξεκίνησε ο House.
Πάω να τον δω και επιστρέφω!!!
Ευχαριστώ φίλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]