-
Διαβασα για αγωνα που θα γινει 15/3/09 που διοργανωνει ο Α.Σ.Η. 'ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΑΓΩΝΩΝ' με την εγκριση της ΟΜΕ.
Ξερει καποιος να μας πει ποια ειναι η ΟΜΕ?
Ευχαριστω.
Υ.Γ.Ο Δαμανακης Γ.Ειναι στην οργανωτικη επιτροπη.μηπως ξερεις crn? -
Διαβασα για αγωνα που θα γινει 15/3/09 που διοργανωνει ο Α.Σ.Η. 'ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΑΓΩΝΩΝ' με την εγκριση της ΟΜΕ.
Ευχαριστω.
Ευχαριστω.
Μια 'ομοσπονδία' μοτοσικλέτας που δεν μπορεί να γίνει ομοσπονδία
Θυμίζει λίγο βεζύρη Ιζνογκούτ. -
Ο χρήστης k.k.k. έγραψε:
...Υ.Γ.Ο Δαμανακης Γ.Ειναι στην οργανωτικη επιτροπη.μηπως ξερεις crn?Σε πια οργανωτική και πράσινα άλογα λες, εγώ δεν έχω ιδέα
-
Ο χρήστης CRN.gr έγραψε:
...Υ.Γ.Ο Δαμανακης Γ.Ειναι στην οργανωτικη επιτροπη.μηπως ξερεις crn?
Σε πια οργανωτική και πράσινα άλογα λες, εγώ δεν έχω ιδέα
δες το site proactionracing kai θα το δεις.
Εχω κανει ερωτηση και στο κ.Ν.ΔΙΑΚΑΚΗ αλλα καμμια απαντηση.
Αγωνοδικης ο δαμιανακης γιωργος.
Αρα ουτε εσυ ξερεις την ΟΜΕ για την οποια ρωτω?
Ο οργανωτης λεει οτι ειναι το ευκολοτερο-αν και νεο-να αρχισουμε την αγωνιστικη μας τριβη με 4χ4, ΜΟΤΟ, ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ.
Εαν δεν ξερεις κατι σαν οργανωτικη επιτροπη καποιοι ισως σε χρησιμοποιουν. -
...ε τώρα και αν έμεινα κάγκελο...
θέλω να πιστεύω ότι το όνομα μου έχει γραφτεί κατά λάθος εκεί, γιατί εγώ δεν έχω ιδέα...
...εκτός και αν μου το φιλάνε έκπληξη...
...όσο για την Ο.Μ.Ε., το μόνο που γνωρίζω είναι αυτό που αναφέρει παραπάνω ο Geostrab... -
Ο χρήστης CRN.gr έγραψε:
...ε τώρα και αν έμεινα κάγκελο...
θέλω να πιστεύω ότι το όνομα μου έχει γραφτεί κατά λάθος εκεί, γιατί εγώ δεν έχω ιδέα...
...εκτός και αν μου το φιλάνε έκπληξη...
...όσο για την Ο.Μ.Ε., το μόνο που γνωρίζω είναι αυτό που αναφέρει παραπάνω ο Geostrab...Το καταλαβα οτι δεν το ηξερες.
Στο θεμα τησ αναβασεις αχεντρια,εκανα καποιες παρατηρησεις.
Με ρωταει να του απαντησω τι γινεται με φωτο το ευρω?και τι ειδαν ονειρο το βραδυ για την τσεπη τους?
Εαν οπως λεει ο Geostrab kai εσυ ,ο κ.νικος δ. εχει την απαντηση του.
Εγκριση απο καποιον που μπορει να υπαρχει-ΟΜΕ?
Οργανωτικες επιτροπες οτι κατσει-ενα μελος οργ.επιτρ.δεν το ξερει-
Αγωνιζομενοι που δεν εχουν ισως αγωνιστικο διπλωμα-ευκολο ξεκινημα-και χωρις αστυνομευση ισως για αγωνιζομενους και θεατες.
ΚΥΡΙΕ Ν.ΔΙΑΚΑΚΗ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ?ΣΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ .ΜΠΡΑΒΟ.
ΣΤΑ ΛΑΘΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ FORUM.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Σ. -
Ο χρήστης Geostrab έγραψε:
Θυμίζει λίγο βεζύρη Ιζνογκούτ.Αρα δεν μπορει να εγκρινει αγωνα?
Ειναι παρανομο?
Εγκρινει αγωνα αυτο.4χ4 ενω ειναι μια ομοσπονδια που προσπαθει να γινει ομοσπονδεια μοτοσυκλετας? -
Ο χρήστης k.k.k. έγραψε:
Θυμίζει λίγο βεζύρη Ιζνογκούτ.Αρα δεν μπορει να εγκρινει αγωνα?
Ειναι παρανομο?
Εγκρινει αγωνα αυτο.4χ4 ενω ειναι μια ομοσπονδια που προσπαθει να γινει ομοσπονδεια μοτοσυκλετας?Την άδεια για έγκριση αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού από την FIA και FIM την έχει μόνο η ΕΛΠΑ και κανείς άλλος. Από κει και πέρα βγάλτε συμπεράσματα.
-
το πράγμα έχει αρχίσει και γίνετε περίπλοκο ας πάρει κάποιος στην ΕΛΠΑ -ΕΘΕΑ να μας πούνε το σχέδιο του αγώνα τι ενημέρωση έχουν και τα νόμιμα.Γιατί νομίζω οτι πάνω δεν έχουν ίδεα για αυτά που λέγοντε εδω μέσα.
-
Επειδη δεν γνωριζετε την μοτοσικλετα σας ενημερωνω οτι τα εξης..
η ελπα ειναι για τους 4 τροχους στην ελλαδα (και η μονη) ενω για τισ μοτοσυκλετες υπαρχουν 3 ομοσπονδιες αναγνωρισμενες απο το κρατος που μπορουν να κανουν αγωνες και αυτες ειναι...
ΜΟΤΟΕ , ΟΜΕ και ΠΟΜ.
η ΠΟΜ ειναι παραρτημα για την μοτοσυκλετα της ελπα και απο οσο γνωριζω ΠΟΜ και ΟΜΕ εχουν γινει ενα με το ονομα της ΟΜΕ.
οπως καταλαβατε η μηχανοβιοι εχουν περισοτερες επιλογες και πρωταθληματων και αγωνων.
εμεις σαν pro action προς το παρον ειμαστε με ελπα για 4 τροχους και με ΟΜΕ,ΠΟΜ για τους 2 τροχους.
ελπιζω να σας ελυσα τις αποριες σας. -
Ο χρήστης diakakis nikos έγραψε:
η ελπα ειναι για τους 4 τροχους στην ελλαδα (και η μονη) ενω για τισ μοτοσυκλετες υπαρχουν 3 ομοσπονδιες αναγνωρισμενες απο το κρατος που μπορουν να κανουν αγωνες και αυτες ειναι...
ΜΟΤΟΕ , ΟΜΕ και ΠΟΜ.
η ΠΟΜ ειναι παραρτημα για την μοτοσυκλετα της ελπα και απο οσο γνωριζω ΠΟΜ και ΟΜΕ εχουν γινει ενα με το ονομα της ΟΜΕ.
οπως καταλαβατε η μηχανοβιοι εχουν περισοτερες επιλογες και πρωταθληματων και αγωνων.
εμεις σαν pro action προς το παρον ειμαστε με ελπα για 4 τροχους και με ΟΜΕ,ΠΟΜ για τους 2 τροχους.
ελπιζω να σας ελυσα τις αποριες σας.αρα τα 4χ4 για να τρεξουν αγωνα πρεπει να ειναι αδεια τησ ελπα
και τα μοτο ομε
αυτο καταλαβαινουμε. -
Αγωνιζομενοι που δεν εχουν ισως αγωνιστικο διπλωμα-ευκολο ξεκινημα-και χωρις αστυνομευση ισως για αγωνιζομενους και θεατες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Σ.Δεν σε καταλαβα Κ Δημητρη.
που ειχες δικιο? -
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Σ.Δεν σε καταλαβα Κ Δημητρη.
που ειχες δικιο?Ευχαριστω για την ενημερωση της ΟΜΕ.Στο σιτε ομως ολα σχεδον ειναι κλειδωμενα και του 2007 ετος.
Ερωτηση.Με την αδεια τελεσης αγωνα με μοτο μπορειτε να κανετε και αγωνα 4χ4?
μπορουν να τρεξουν και ατομα χωρις ειδικο διπλωμα?
Εαν ναι να βρω απο φιλο 4χ4 να τρεξω ακουγετε καλο. -
αυτοι που τρεχουν με μοτο και τετραροδα χρειαζοντε λισανς απο ΟΜΕ.
αυτοι που τρεχουν με αμαξια απο ελπα, αλλα δεν βλεπω πολυ ενδιαφερον απο 4Χ4.
που ειχες δικιο ομως δεν μου ειπες?
και θα ηθελα να εχω μια παραπανω επικοινωνια μαζι σου πρωτον για να ακουσεις και απο πρωτο χερι του τι κανουμε σχετικα με τους αγωνες(για να μην εισαι τοσο κακοπροαιρετος) και δευτερον ακομα δεν εχω πειστει για το ποιος εισαι!εχω καποιον στο μυαλο μου και θα ηθελα να το ξεκαθαρισω. -
αυτοι που τρεχουν με μοτο και τετραροδα χρειαζοντε λισανς απο ΟΜΕ.
αυτοι που τρεχουν με αμαξια απο ελπα, αλλα δεν βλεπω πολυ ενδιαφερον απο 4Χ4.
που ειχες δικιο ομως δεν μου ειπες?
και θα ηθελα να εχω μια παραπανω επικοινωνια μαζι σου πρωτον για να ακουσεις και απο πρωτο χερι του τι κανουμε σχετικα με τους αγωνες(για να μην εισαι τοσο κακοπροαιρετος) και δευτερον ακομα δεν εχω πειστει για το ποιος εισαι!εχω καποιον στο μυαλο μου και θα ηθελα να το ξεκαθαρισω.Το θεμα ειναι ποιο το επωνυμο μου?Το ονομα φτανει.
Σαν οργανωτης πρεπει να σκεφτεσαι να κανεις σωστους και ωραιους αγωνες,και το εχεις κανει.
Αφου το κανεις σωστα οπως λες και το εχουμε δει σαν θεατες,γιατι συνεχιζεις να μην απαντας ,εαν ειναι σωστο-νομιμο-να γινεται αγωνας αυτο 4χ4 χωρις να υπαρχει εγκριση απο την αρχη του σπορ.ο καθενας πιστευει οτι τα παντρευεις για παραπανω συμμετοχες.Αρα παραπανω κερδη.Ειναι νομιμα?Μαζι με την εγκριση αγωνα μοτο με εγκριση ΟΜΕ πιστευω οτι δεν πρεπει και δεν μπορει να γινει καμμια αλλη μορφη αγωνων εκτος απο μοτοσυκλετες η γουρουνες.
Δεν εχω κατι προσωπικο μαζι σου απλα με ενδιαφερουν στην περιοχη της κρητης τα μηχανοκινητα σπορ μια και ξεκινησα απο τα καρτ,αν και τωρα το καρτ σβηνει.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Σ. -
Από το 2002 που διοργανώνουμε αγώνες μοτοσικλετών και αυτοκινήτων επαγγελματικά με πολλές παγκόσμιες , πανελλήνιες και φυσικά παγκρητιες διοργανώσεις ΠΟΤΕ δεν έχω κάνει αγώνα χωρίς άδεια και ούτε πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ αυτό.
Το ότι θα υπάρχει άδεια και στον επόμενο αυτό εννοείται όσο και να προσπαθείς να βρεις κάτι.
Το τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα είναι γνωστό σε ολόκληρη την Ελλάδα και συνέχεια βελτιωνόμαστε (όσο και να μην αρέσει αυτό σε κάποιους) και ποτέ δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε γι αυτό.
Και επειδή κακώς άρχισα να γράφω στο forum ξεκαθαρίζω τα εξής από εδώ και πέρα.
Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση , παρατήρηση και κριτική από τον οποιοδήποτε γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει. Όχι όμως με αυτόν τον τρόπο. Αφού είναι γνωστός αυτός που τα δέχεται , γνωστός πρέπει να είναι και αυτός που τα λέει και καλός τα λέει γιατί ξανάεπαναλαμβάνω με ενδιαφέρει πραγματικά η παρέμβαση όλων γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθούμε.
Εάν πραγματικά σε ενδιαφέρουν οι αγώνες στην Κρήτη και θέλεις να βοηθήσεις για να βελτιωθούν εμείς είμαστε εδώ.
Με την συζήτηση και τις προτάσεις λύνονται όλα.
Και τέλος να σου πω πως ένας επιτυχημένος αγώνας είναι αυτός που θα ολοκληρωθεί με τους λιγότερους δυσαρεστημένους αγωνιζόμενους και θεατές , γιατί απλά δεν γίνεται όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι.
Και τελος οσο αναφορα το καρτ νομιζω οτι πραγματικα μπορω να σας βοηθησω.
Για όλα τα παραπάνω και για οποιαδήποτε απορία η διευκρίνηση τα τηλέφωνα είναι 2810301289 και 6972872983.Διακακης Νίκος
-
ΜΟΤΟΕ , ΟΜΕ και ΠΟΜ.
ελπιζω να σας ελυσα τις αποριες σας.Από ότι γράφεται πιο πάνω μάλλον τα πραγματικά γεγονότε δεν είναι γνωστά:
Εχουν συσταθεί 3 ομοσπονδίες αλλά ΚΑΜΙΑ δεν έχει αναγνωριστεί διότι ο Υπ. Αθλητισμού μπορέι να ανγνωρίσει μόνο μία. Υπήρξε η κίνηση από μέρους 2 μελών του ΔΣ της ΠΟΜ (βλέπε ΕΛΠΑ) για συνένωση της ΠΟΜ με την ΟΜΕ αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και όποιοι σας λένε το αντίθετο ψεύδονται.
Οπότε αναμένονται εξελίξεις αλλά προς το παρόν ισχύει ότι η ΕΛΠΑ έχει εξουσιοδότηση για αγώνες και φυσικά όλοι όσοι άλλοι αγώνες γίνονται είναι παράνομοι.
Τώρα θα μου πείτε πως γίνονται άλλοι αγώνες δεν το γνωρίζουν στην ΕΛΠΑ. Σαφώς και το γνωρίζουν αλλά ε!! στην Ελλάδα ζούμε. -
Θα διαφωνήσω λίγο.
Οι ομοσπονδίες στη μοτο είναι ΑΜΟΤΟΕ, ΟΜΕ και ΠΟΜ. Η ΠΟΜ συστήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΛΠΑ και ήδη έχει ανεξαρτητοποιηθεί.
Οι ομοσπονδίες οι οποίες ΄'εχουν καταστατικό που συμφωνεί με τον αθλητικό νόμο είναι η ΑΜΟΤΟΕ και η ΟΜΕ. Βλέπετε αυτοί εκεί της ΕΛΠΑ ούτε ένα καταστατικό δεν μπόρεσαν να φτιάξουν, αφού ήλπιζαν ότι αντί να προσαρμόσουν το καταστατικό στο νόμο θα προσάρμοζαν το νόμο στο καταστατικό.΄Εχει κριθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη (μετά από μήνυση ανθρώπων της ΕΛΠΑ γιά την διοργάνωση παράνομων αγώνων ) ότι σωματεία (λέσχες) οι οποίες έχουν συσταθεί σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο μπορούν να διοργανώσουν αγώνες χωρίς την άδεια της ΕΛΠΑ που αναφέρεται παραπάνω. Απλά πρέπει να προκύτπει ότι έχουν ενημερώσει γιά την τέλεση του αγώνα την Γενική Γραμματεία και τα αστυνομικά τμήματα από τα οποία διέρχεται ο αγώνας.
Συνεπώς λέσχες που έχουν καταστατικό σύμφωνο με τον αθλητικό νόμο και το έχουν καταθέσει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μπορούν να κάνουν αγώνες.
Η Γενική Γραμματεία ζήτησε να υπάρξουν συναινετικές διαδικασίες στην κατεύθυνση αναγνώρισης μιάς ομοσπονδίας. Επειδή αυτό δεν έγινε οι λέσχες της ΠΟΜ προσχώρησαν στην ΟΜΕ και πλέον οι προς αναγνώριση ομοσπονδίες είναι η ΑΜΟΤΟΕ και η ΟΜΕ με λέσχες που είχε η ΟΜΕ και όσες πήγαν από την ΠΟΜ. Αυτή είναι νομίζω η περίληψη του θέματος. Περισσότερα δεν γνωρίζω και έτσι μπορεί να μην έχω πλήρη ενημέρωση.Με την ευκαιρία τι γίνεται με την ΕΛΠΑ; Γνωρίζει κανείς αν αληθεύει πληροφορία ανθρώπου των αγώνων ότι το βεβαιωμένο χρέος της φτάνει τα 11.500.000,00 €; Επίσης αληθεύει ότι υπάρχει κίνδυνος να μην γίνει το Ακρόπολις και το ΕΛΠΑ;
Αν είναι πραγματική η διάθεση του Προέδρου γιά τη σύσταση ομοσπονδίας, γιατί δεν απευθύνεται στην ΕΛΟΑΜ και σε σωματεία της που ήδη συμμετέχουν σε αγώνες με οδηγούς που δηλώνουν σαν μέλη και να προτρέψει τις λέσχες να ενταχθούν στην ομοσπονδία αυτή η οποία και ιστορία έχει και παρελθόν και αγώνες στην πλάτη της; Και αν συστήσει ομοσπονδία η ΕΛΠΑ πως θα μπορέσει να τροποποιήσει το καταστατικό έτσι ώστε να μπορεί να συμμετέχει σε αυτή; Γιά να αφήσει το μέλι από τα χέρια της το βλέπω χλωμό. Κάτι θα έχει σκεφτεί ο Πρόεδρος.
ΜΠΕΚΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ 'ΟΜΕ'