-
-
Γνωρίζει κανείς πως σετάρουμε τον DELUGE και πάνω απ όλα πως δημιουργούμε torrent?
-
[b]Η Κούβα κηρύσσει πόλεμο στα Windows
Η κυβέρνηση της Κούβας, σε μία προσπάθεια να απαλλαγεί από τα “αμερικάνικα” Windows απαγόρευσε το λειτουργικό σύστημα και δημιούργησε μία δικιά της διανομή Linux.[/b]Η κομμουνιστική χώρα που βρίσκεται μόλις 90 μίλια από την ακτή της Florida, ονομάζει το νέο της λειτουργικό σύστημα Nova και η κυβέρνηση το θεωρεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την μάχη ενάντια στην αμερικάνικη ηγεμονία στην Κούβα. Παρουσιάστηκε σε ένα συνέδριο στην Αβάνα αφιερωμένο στην “τεχνολογική κυριαρχία”, με στόχο το Nova να αντικαταστήσει τα Windows σε όλους τους υπολογιστές της χώρας.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Κούβας, περίπου το 20% των υπολογιστών ήδη τρέχουν κάποια διανομή του Linux. Επιπλέον, ο διευθυντής του επιστημονικού και τεχνολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου, Hector Rodriguez, αναφέρει “Το κλειστό λογισμικό μπορεί να έχει μαύρες τρύπες και κακόβουλο λογισμικό το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί με το ανοιχτό λογισμικό”.
Πηγή – Digitalnews.gr
-
καλώς τον πατρινό
-
Βάζω το εξωτερικό σκληρό στο Εee αλλά μου βγάζει συνέχεια Cannot mount the volume. Εκανα εκείνο το κολπάκι με το να σβήσω την τελευταία σειρά αλλά τζίφος. Φοράει eeebuntu netbook edition 2.0. Την sd κάρτα την αναγνωρίζει κανονικά.
Τι μπορεί να φταίει;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βάζω το εξωτερικό σκληρό στο Εee αλλά μου βγάζει συνέχεια Cannot mount the volume. Εκανα εκείνο το κολπάκι με το να σβήσω την τελευταία σειρά αλλά τζίφος. Φοράει eeebuntu netbook edition 2.0. Την sd κάρτα την αναγνωρίζει κανονικά.Τι μπορεί να φταίει;
Γι' αυτό σου λέω, βάλε Linux να βρεις την ησυχία σου...
-
To κάνω για την κ@βλα μου στο netbook. Θέλω να δοκιμάζω και άλλα λειτουργικά.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
To κάνω για την κ@βλα μου στο netbook. Θέλω να δοκιμάζω και άλλα λειτουργικά.Κοίτα, μια χαρά κάνεις ! Απλά, επειδή τελευταία έπρεπε με το ζόρι να ξεσκονίσω τις γνώσεις μου στο θέμα, λέω και καμιά μαλατσία παραπάνω, να πειράζω τον κόσμο...
Ερώτηξις προς όλους: έχω ένα δεύτερο σκληρό. Μπορώ να στήσω μια διανομή πάνω χωρίς να χαλάσω το boot sector ή το partition table των Vista; Δηλαδή, να μην γραφεί, τίποτε απολύτως στον υπάρχοντα σκληρό, ώστε αν αφαιρέσω τον δεύτερο, να παίζει το σύστημα χωρίς κανένα πρόβλημα...
Θα θέσω ρωτήσω και στο άλλο σχετικό θέμα...
-
Παπατζιλίκι:
Βγάλε τον πρώτο δίσκο με τα Vista, κάνε install την διανομούλα σου και μετά συνδέεις κανονικά τον δίσκο με τα Vista. Επιλέγεις λειτουργικό μέσω του jumper ή της σύνδεσης SATA.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βάζω το εξωτερικό σκληρό στο Εee αλλά μου βγάζει συνέχεια Cannot mount the volume. Εκανα εκείνο το κολπάκι με το να σβήσω την τελευταία σειρά αλλά τζίφος. Φοράει eeebuntu netbook edition 2.0. Την sd κάρτα την αναγνωρίζει κανονικά.Τι μπορεί να φταίει;
κανείς ; Κατάλαβα ... ξανά πίσω στα XP.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βάζω το εξωτερικό σκληρό στο Εee αλλά μου βγάζει συνέχεια Cannot mount the volume. Εκανα εκείνο το κολπάκι με το να σβήσω την τελευταία σειρά αλλά τζίφος. Φοράει eeebuntu netbook edition 2.0. Την sd κάρτα την αναγνωρίζει κανονικά.
Τι μπορεί να φταίει;
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Τι μπορεί να φταίει;
κάντο λιανά γιατί ντε καταλαβαίνει
το πρώτο το έκανα αλλά τζίφος δεν έχει καν αυτή την γραμμή για να την σβήσω.
edit: καλά άστο βαρέθηκα, βάζω τα XP. Δηλ και στα πιο απλά να ψαχνόμαστε ....
-
ntfs-3g
ntfs-config - τα έχεις βάλει; -
Τώρα είναι αργά, φοράω ήδη τα XP. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά όπως σου ξαναέγραψα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όσο και αν το boldάρεις.
-
Είναι απλά τα πακέτα για NTFS... Όλες διανομές Linux τα χρειάζονται...
Τα βάζεις με ένα κλικ από το synaptic (για το Ubuntu)...
ή με μια εντολή από την κονσόλα :sudo apt-get install ntfs-3g ntfs-config
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
To κάνω για την κ@βλα μου στο netbook. Θέλω να δοκιμάζω και άλλα λειτουργικά.
Κοίτα, μια χαρά κάνεις ! Απλά, επειδή τελευταία έπρεπε με το ζόρι να ξεσκονίσω τις γνώσεις μου στο θέμα, λέω και καμιά μαλατσία παραπάνω, να πειράζω τον κόσμο...
Ερώτηξις προς όλους: έχω ένα δεύτερο σκληρό. Μπορώ να στήσω μια διανομή πάνω χωρίς να χαλάσω το boot sector ή το partition table των Vista; Δηλαδή, να μην γραφεί, τίποτε απολύτως στον υπάρχοντα σκληρό, ώστε αν αφαιρέσω τον δεύτερο, να παίζει το σύστημα χωρίς κανένα πρόβλημα...
Θα θέσω ρωτήσω και στο άλλο σχετικό θέμα...
Μπορεις (αν έχεις) να γράψεις τον boot loader σε floppy, η να καρφώσεις τον σκληρό, και να ρυθμίζεις το boot order απ το bios(θα βγάλεις τον δίσκο των windows για την εγκατάσταση του linux)
-
Floppy δεν παίζει. Σκέφτηκα, αν βγάλω τον σκληρό με τα Vista και σετάρω το Linux στον άλλο και κουμπώσω μετά τα Vista, παίζει να μπορέσω από το Linux να φτιάξω το boot order για να διαλέγω ποιο θέλω; Δεν θέλω να πειράξω τον σκληρό με τα Vista, εκεί είναι το πρόβλημά μου...
-
Floppy δεν παίζει. Σκέφτηκα, αν βγάλω τον σκληρό με τα Vista και σετάρω το Linux στον άλλο και κουμπώσω μετά τα Vista, παίζει να μπορέσω από το Linux να φτιάξω το boot order για να διαλέγω ποιο θέλω; Δεν θέλω να πειράξω τον σκληρό με τα Vista, εκεί είναι το πρόβλημά μου...Θα έχουν και οι δυό δίσκοι bootloader, θα πεις στο bios να ξεκινάει απ τον δίσκο που είναι το linux, και θα φτιάξεις sτο grub(boot loader ) section boot για windows.
-
Floppy δεν παίζει. Σκέφτηκα, αν βγάλω τον σκληρό με τα Vista και σετάρω το Linux στον άλλο και κουμπώσω μετά τα Vista, παίζει να μπορέσω από το Linux να φτιάξω το boot order για να διαλέγω ποιο θέλω; Δεν θέλω να πειράξω τον σκληρό με τα Vista, εκεί είναι το πρόβλημά μου...Ρίξε μια μάτια εδώ : Windows και Linux στο ίδιο PC
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Floppy δεν παίζει. Σκέφτηκα, αν βγάλω τον σκληρό με τα Vista και σετάρω το Linux στον άλλο και κουμπώσω μετά τα Vista, παίζει να μπορέσω από το Linux να φτιάξω το boot order για να διαλέγω ποιο θέλω; Δεν θέλω να πειράξω τον σκληρό με τα Vista, εκεί είναι το πρόβλημά μου...
Θα έχουν και οι δυό δίσκοι bootloader, θα πεις στο bios να ξεκινάει απ τον δίσκο που είναι το linux, και θα φτιάξεις sτο grub(boot loader ) section boot για windows.
Κι εγώ κάτι τέτοιο είχα σκεφτεί! Ευχαριστώ.
Και όλους τους υπόλοιπους εννοείται για την βοήθεια, μόλις το δοκιμάσω, θα σας έχω νέα (ή βρισίδι, αναλόγως... ).
LiNuX Forum