-
Οι εμπειρίες που άκουσα εγώ για Καππαδοκία πάντως ήταν πολύ θετικές. Είχε πάει ένα φιλικό ζευγάρι, οδικώς από ελλάδα, με jeep και κάτσανε περίπου 3 βδομάδες (γυρίσανε όλη την περιοχή και νομίζω πήγαν και Συρία).
Αλλά αυτοί είναι λίγο τρελλοί τύποι, πηγαίναν στα χωριά με τους ντοπιους κλπ κλπ. Φαντάζομαι ότι εξαρτάται πολύ σε σχέση με το τι περιμένεις, αν θα σου αφήσει καλές εντυπώσεις.
Δυστυχώς δεν μπορώ να ρωτήσω πληροφορίες γιατί είμαι λίγο μακρυά...(το ίδιο ζευγάρι πήγε Ιραν για jeeping πέρισυ )
Η Έφεσσος πάντως είναι καταπληκτική, αλλά την πιάνεις εύκολα ακόμα και απο Μυτιλίνη? Βγαίνεις Κουσάντασι ημερίσια εκδρομή και γυρίζεις το βράδυ
Αν είστε της περιπέτειας πάντως, τολμήστε την Καππαδοκία, τουλάχιστον απ ότι μου έλεγαν τα παιδιά δεν τι΄θεται θέμα ασφάλειας
-
Ισως εχουν δικιο οι φιλοι σου αλλα εμενα μ΄αρεσει να επισκεπτομαι χωρες με συνθηκες διαβιωσης καλυτερες απο την δικη μας ,που να μου φτιαχνουν την διαθεση κ οχι να μου την χαλανε .
Προορισμοι υπαρχουν αμετρητοι ,χρονος κ χρημα χρειαζεται ,γιατι λοιπον να επιλεξω εναν προορισμο που μπορει να με ταλαιπωρησει . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ισως εχουν δικιο οι φιλοι σου αλλα εμενα μ΄αρεσει να επισκεπτομαι χωρες με συνθηκες διαβιωσης καλυτερες απο την δικη μας ,που να μου φτιαχνουν την διαθεση κ οχι να μου την χαλανε .
Προορισμοι υπαρχουν αμετρητοι ,χρονος κ χρημα χρειαζεται ,γιατι λοιπον να επιλεξω εναν προορισμο που μπορει να με ταλαιπωρησει .Εγώ την καταβρίσκω και σε τέτοια, αλλα είναι απόλυτα αποδεκτό κι αυτό που λες εσυ.
Πχ, πολύ καλλύτερα είχα περάσει Σλοβακία παρα εδώ, είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας.
Για να σου πώ την αλήθεια, η πολλή τάξη και οργάνωση μου τη δίνει.
Θέλω πιο αυθεντικά πράγματα, όχι τουριστικά. Και αυτά τα βρίσκεις μόνο σε τέτοιους προορισμούς...
Αν μου έλεγες πχ προτιμάς να ξαναπας Λονδίνο ή θα ήθελες μια γύρα στις βαλτικές χώρες (με το αμάξι προφανώς ), ε για μένα δεν υπάρχει δίλλημα -
Προφανως ουτε για μενα. Καπαδοκια - Παμουκαλε και γενικα Τουρκια ειναι η μια εναλλακτικη για το καλοκαιρι (η αλλη ειναι αμαξάδα Σκανδιναβία ΞΑΝΑ). Μαλιστα λεω να τη συνδυασω με Μυτιληνη αλλα στο αναποδο. Να παω 2-3 μερες απο Τουρκια. Σιγα μη χρυσοπληρωνω Αγουδημους, Μανουσηδες και λοιπους απατεωνες.
Το ζητημα ασφαλειας ντριφτερ δε με απασχολει. Εδω δε με απασχολησε να παω Κ.Δευτερα στη ΦΥΡΟΜ που μονο στα συνορα που δεν ηρθαν οι δικοι μου να με εμποδισουν, θα με εμποδισει στην φιλη και συμμαχο Τουρκία;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Προφανως ουτε για μενα. Καπαδοκια - Παμουκαλε και γενικα Τουρκια ειναι η μια εναλλακτικη για το καλοκαιρι (η αλλη ειναι αμαξάδα Σκανδιναβία ΞΑΝΑ). Μαλιστα λεω να τη συνδυασω με Μυτιληνη αλλα στο αναποδο. Να παω 2-3 μερες απο Τουρκια. Σιγα μη χρυσοπληρωνω Αγουδημους, Μανουσηδες και λοιπους απατεωνες.Το ζητημα ασφαλειας ντριφτερ δε με απασχολει. Εδω δε με απασχολησε να παω Κ.Δευτερα στη ΦΥΡΟΜ που μονο στα συνορα που δεν ηρθαν οι δικοι μου να με εμποδισουν, θα με εμποδισει στην φιλη και συμμαχο Τουρκία;
Εμ πεστα...
Το μόνο που φοβάμαι σε τέτοια είναι μη ξεμείνει το αμάξι μες τη μέση του πουθενά, αλλιώς τί να φοβάσαι ρε.
Εδώ γυριζα μες την νύχτα σε κατι κωλοδρόμια στην Πολωνια και στην Ουκρανία (μεταξύ μας με είχε πάει λίγο αίμα αλλά είμαστε άντρες εμείς )+1 στο Μυτιλήνη, πανέμορφο μέρος και μεγάλο (δε βαριεσαι). Είχαμε φάει ΤΟ ψαρι εκει πέρα
Περι Τουρκίας και αυτοκινητάδα, απλά έχε στο νού σου ότι το λίτρο είναι πάνω απο 2 € (προ κρίσης, τώρα δεν έχω μάθει νεώτερες τιμές)
Άσε τους ΣΚανδιναβούς και πήγαινε στα διαφορετικά (να μας κάνεις και μια report να το βάλουμε κι εμείς στο πρόγραμμα )
-
Βερολινο φοβερο, τι να λεμε τωρα....
Θα.... επανελθω! -
To βράδυ να είσαι παρών στο φόρουμ, αρκετά μας πούλησες για την γκόμενα
-
Ειμαι παρων πολυ βραδυ και το πρωι θα ξυπνησω 6.30
Αλλα με το που θα παω στο γραφειο, θα γραψω εντυπωσεις! -
Επανερχομαι (με copy απο mail που εστειλα για να μην τα ξαναγραφω)
Hταν εξαιρετικη η επιλογη του ξενοδοχειου (Park Inn: €90 τη βραδια, 4*) που ηταν ένα αξιοθεατο από μονο του (ένα από τα ψηλοτερα κτιρια της πολης: 40οροφο!), στην καρδια του Αν. Βερολινου ΠΑΝΩ στην Alexanderplatz, σα να λεμε στην πλατεια Συνταγματος….
Περασα μια βολτα από Adlon και Hilton, αλλα δε μπηκα μεσα και δεν τιμησα το ρολο μου σα γνησιος αριστερος Το Adlon ειναι σε κορυφαια τοποθεσια διπλα στην Πυλη του Βραδεμβουργου και το Hilton σε μια καθετη της Friedriechstrasse μια ανασα απο τη Galerie Lafayette... Καλυτερα που δεν εκανα την υπερβαση γιατι η θεα απο το δικο μου ηταν υπεροχη και γιατι βολευε απιστευτα με τις συγκοινωνιες (U-Bann, S-Bann, λεωφορεια, τραμ, ολα μπροστα!)
Εφαγα πολύ, περπατησα περισσοτερο (αρκετα χλμ. κάθε μερα), δεν ειχε καθολου κινηση στους δρομους (εχουν ένα καταπληκτικο δικτυο ΜΜΜ με 25 γραμμες υπογειου κι υπεργειου σιδηροδρομου να διασχιζουν το κυριως Βερολινο + τραμ + λεωφορεια), δεν ειδα ακριβα αυτοκινητα (1 Cayenne το συνολο!!!), με τα περισσοτερα να είναι diesel (κροταλιζαν….), δεν ειδα πολλα golf! (τα περισσοτερα μαλιστα ηταν απο προπροηγουμενη γενια και πισω). Από μουσεια πηγα σε αυτό της Περγαμου, στην Πινακοθηκη/Γλυπτοθηκη, στο Γερμανικης Ιστοριας, στο Βυζαντινο/Μεσαιωνικο, στο Συγχρονης Τεχνης και σε μερικα αλλα. Το museum island ηταν σε αποσταση αναπνοης με τα ποδια απο το ξενοδοχειο. Δε μπορεσα να παω στο Ιστοριας του Βερολινου που ηταν κλειστο για εργασιες. Ειχε πολύ κρυο και στην επιστροφη ειχα δυο ωρες καθυστερηση γιατι το αεροδρομιο (μετριο) ηταν κλειστο λογω χιονιου. Οι δρομοι τους είναι σαν πλατειες, με πολύ καλο οδοστρωμα και δεν πιανουν χιονι! Πηγα και σε εμπορικα κεντρα, οπου ψωνισα το κατιτις μου. Πηγα στο KaDeWe που εχει το μεγαλυτερο τμημα ντελικατεσεν της Ευρωπης με πολλες δεκαδες χιλιαδες διαφορετικα ειδη! Το Saturn στο Δ.Βερολινο ειχε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ποικιλια από ηλεκτονικα ειδη! Πηγα και στο τειχος, φυσικα, αν και δεν εχει μεινει κατι αξιοσημειωτο. Σας ειπα ότι εμεινα πολύ ευχαριστημενος από το ξενοδοχειο, ε; Εμενα στον 27ο οροφο με θεα στο πιατο ΟΛΟ το Βερολινο! Οπου κι αν πηγαινα στην πολη, το ξενοδοχειο ξεχωριζε στον οριζοντα, οντας ΤΕΡΑΣΤΙΟ!
Επισης: ειδα πολλα premium για Ελλαδα (Α3, C-Class, σειρα 1/3) με… σιδερενιες ζαντες... Καποιοι στο forum που αμα δε βαλουν τη 19αρα στο Corsa το θεωρουν γυμνο, θα παθαιναν πολιτισμικο σοκ
Α! Πηγα και στη Berlinale, στα κλεισιματα. Απ’ εξω, βεβαια, γιατι ειχε πολύ κοσμο στο κοκκινο χαλι και ως γνωστον εγω το παταω μονο οταν εχει στρωθει για μενα, με τα φλας ν’ αστραφτουν κλπ.
Δε βγηκαμε σχεδον καθολου: γυριζαμε πτωμα 10 το βραδυ και ξεραινομασταν με τα στιγμιοτυπα της bundesliga να μας νανουριζουν
Ο,τι άλλο ρωτηστε με! -
Παρατηρηση: Η Cayenne δεν ειναι ακριβο αυτοκινητο. Δηλαδη ακριβο είναι, αυτοκίνητο δεν ειναι.
Κατα τα αλλα εντυπωσιαστηκα. Εκει που περιμενα περιγραφη, ποσο μαυρο ηταν το χαβιαρι στο πρωινο, εσυ μιλησες για ταξιδι.
-
Αφου ξερεις οτι δε μενω στην επιφανεια
Για την Cayenne συμφωνω και μαλλον συμφωνουν κι οι Βερολινεζοι
Να κανω και μια διαπιστωση (το εχω ξαναπαρατηρησει σε ταξιδια στην Κ.Ευρωπη): ολα καλα με την οργανωση τους, αλλα αμα συμβει κατι που δεν εχουν προγραμματισει/προϋπολογισει, ο εγκεφαλος σταματαει να στροφαρει -
Moυσειόπληκτος Asimov Kαι με το δίκιο του
Πραγματικά σε αυτή την πόλη σου βγαίνει η ψυχή στο περπάτημα, οι αποστάσεις είναι μεγάλες και δε σου φαίνεται. ΑΛλά είναι απόλαυσηΤο πιο ωραίο είναι ότι το ανατολικό είναι φουλ στα γκράφιτι, λες και δεν είσαι σε γερμανική πόλη. Σου δίνει μια αίσθηση αναρχίας
κάποιες που βρήκα εδώ στο πισι
Και μία απ το τείχος
Όλο αυτό το κομμάτι είναι γεμάτο γκράφιτι πάνω στο παλιό τείχος
Και η καλύτερη
Την άλλη φορά, δεν έχει μουσεία, θα περιηγηθείς σε underground μέρη
Πρέπει να φύγω το συντομότερο απο δώ γιατί θα μου τη βαρέσει στο τέλος
-
Θα ξαναπαω οπωσδηποτε
Μιας και με την κουλτουρα κλεισαμε, τοτε θα παω σιγουρα στα underground που προτεινεις!
Ηθελα να παω και στο Χερτα-Μπαγερν το Σαββατο (με τη U2 πηγαινες καρφι απο την Alexanderplatz) αλλα 1. δεν προλαβαινα σιγουρα, 2. υπηρχε θεμα με τα εισιτηρια, 3. ηταν δυσκολο να πεισω την παρεα οτι οι -5, στο olympiastadion, για να δουμε ποδοσφαιρικο αγωνα, θα παλευοταν
Αν ξαναπαω θα μεινω παλι Αν.Βερολινο που εχει ολα αυτα τα ωραια που ειπες. Και, ναι, οι αποστασεις ειναι τεραστιες! Ειχε πλακα γιατι σχεδον απο παντου εβλεπες το ξενοδοχειο μου και το παρακειμενο tv/radio tower και νομιζες οτι θα περπατησεις λιγακι και θα φτασεις: ε, τελικα απειχες ΠΟΛΛΑ χιλιομετρα (υπολογιζω οτι μονο την πρωτη μερα περπατησα καμια 15αρια ). Απο τη δευτερη και μετα χρησιμοποιησα πολυ Mετρο για αλλιως θα ειχα... θεμα
Στο τειχος δεν εντυπωσιαστηκα, ουτε στην αμερικανια το checkpoint charlie... Απο το Δ.Βερολινο πιο πολυ μου αρεσε η Potsdamer Platz. -
Στο τσεκ πόιντ δεν μπήκα γιατί είναι αμερικανιά όντως (αν και μου είπαν ότι έχει κάποιες ωραίες φωτό), τις οποίες όμως μπορείςνα τις δείς στο μουσείο του τείχους, στο ντοκυμαντέρ που παίζουν..
Γενικά το Βερολίνο μου αρέσει σαν αίσθηση, δεν είνα κατι που μπορώ να το συγκεκριμενοποιήσω
Δρεσδη τελικά πήγες? Ποτσδαμ? -
Οχι, δεν προλαβα! Σε 4 μερες ηταν αδυνατον να κανω ολα αυτα που υπολογιζα! Σκεψου οτι ΟΛΟ το Σαββατο ηταν (δυστυχως) αφιερωμενο στο shopping Ουσιαστικα ειχα Παρασκευη και Κυριακη για να γυρισω οσο περισσοτερο μπορουσα... οπου την Κυριακη επιασε ενας τρελος χιονιας που εκανε την περιηγηση... περιπετειωδη! Δευτερα μεσημερι πεταγα...
Την αισθηση που λες την εχω κι εγω -
Next time
A, οι σιδερένιες ζάντες είναι λόγω χειμερινών ελαστικών
Το ίδιο σκάλωμα είχα φάει πριν δυο χρόνια σλοβακία που έλεγα για δες, δεν έχουν κόμπλεξ να κυκλοφορούν μερσεντές με σιδερένιες ζάντες Μόλις μπήκε η άνοιξη, εξαφανίστηκανΤο shopping ειναι αναπόδραστο με συγκεκριμένους συνδυασμούς παρέας
-
Προτεινόμενο ξενοδοχείο στην Αλεξανδρούπολη?
(κατά προτίμηση με wifi η σύνδεση στο δωμάτιο) -
Θράκη Παλάς for teh win, αλλά είναι έξω από την πόλη.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Θράκη Παλάς for teh win, αλλά είναι έξω από την πόλη.Με πολυ καλο πρωινο κ φαγητο
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Θράκη Παλάς for teh win, αλλά είναι έξω από την πόλη.
Με πολυ καλο πρωινο κ φαγητο
Τίποτα σε πιο 'αστικό' ρε παίδες? Για δουλειά θα πάω ο μαύρος....
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ