-
Σχετικά με την κατανάλωση ,επειδή εχω κι εγω ενα RX8 μπορώ να σας πω οτι καίει 16-18 λιτρα /100 εκτός πόλης με φυσιολογικούς ρυθμούς δηλ μέχρι 7000-7500 στροφές.Απο λάδι επίσης πάει πολύ καλά,έχω συμπληρώσει δηλαδη 0,4 lt και έχω κάνει 2300 km.
-
Ο χρήστης VAGDIM έγραψε:
Σχετικά με την κατανάλωση ,επειδή εχω κι εγω ενα RX8 μπορώ να σας πω οτι καίει 16-18 λιτρα /100 εκτός πόλης με φυσιολογικούς ρυθμούς δηλ μέχρι 7000-7500 στροφές.Απο λάδι επίσης πάει πολύ καλά,έχω συμπληρώσει δηλαδη 0,4 lt και έχω κάνει 2300 km.Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες γενικά γιά το αυτοκίνητο ;;
-
Ο χρήστης VAGDIM έγραψε:
Σχετικά με την κατανάλωση ,επειδή εχω κι εγω ενα RX8 μπορώ να σας πω οτι καίει 16-18 λιτρα /100 εκτός πόλης με φυσιολογικούς ρυθμούς δηλ μέχρι 7000-7500 στροφές.Απο λάδι επίσης πάει πολύ καλά,έχω συμπληρώσει δηλαδη 0,4 lt και έχω κάνει 2300 km.Δηλαδή στην πόλη πάει πάνω από 20λτ?? Να είσαι στην κίνηση και να σκέφτεσαι θα φτάσω σπίτι μου ή θα μείνω στην αριστερή λωρίδα της Πατησίων....
0,4λτ λάδι στα 2300χλμ είναι καλά?? Δηλαδή πάει πάνω από 1,6 λτ στα 10000 χλμ...
Άρα μάλλον ο Wankel έχει ακόμα κάποιο όχι αμελητέο προβληματάκι κατανάλωσης και συνεπώς έχουν κάποιο δίκιο αυτοί που το κατηγορούν.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
0,4λτ λάδι στα 2300χλμ είναι καλά?? Δηλαδή πάει πάνω από 1,6 λτ στα 10000 χλμ...
Άρα μάλλον ο Wankel έχει ακόμα κάποιο όχι αμελητέο προβληματάκι κατανάλωσης και συνεπώς έχουν κάποιο δίκιο αυτοί που το κατηγορούν....Μην τρελαίνεσαι!
Η BMW δίνει επίσημα 'αποδεκτή κατανάλωση' 1/2 λίτρο (έως και 1 λίτρο) λαδιού ανά 1000km για τη M3.
Απλώς αυτοί είναι κινητήρες υψηλότατων επιδόσεων, όπου η κατανάλωση λαδιού είναι λογικό να είναι τσιμπημένη.
-
panw apo 20lt stin poli??megali pikra!!oso gia to ladi den anisixw ,etsi einai oi wankel.pantws me ola ayta pou sou dinei sta lefta tou akoma ki an kaiei pali vgaineis kerdismenos.min xexname oti einai ena poli ma para poli kalo aytokinito,gia mena se simperifora kai exoplismo kontrarei polla aytokinita 50.000 euros,kai ta pataei....outws i allws gia mena einai supercar gia ta ellinika dedomena se poli xamili timi!!!!kai ena supercar eite kostizei 40.000 i 100000 euros kaiei venzini kai to axizei.outws i allws oloi tha thelame mia carrera ki as ti vgazame mono to savatokiriako gia volta.egw etsi to skeftomai.gi aytous pou exoun vevaia alla aytokinita gia mesa stin poli einai akoma pio tixeroi.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Σχετικά με την κατανάλωση ,επειδή εχω κι εγω ενα RX8 μπορώ να σας πω οτι καίει 16-18 λιτρα /100 εκτός πόλης με φυσιολογικούς ρυθμούς δηλ μέχρι 7000-7500 στροφές.Απο λάδι επίσης πάει πολύ καλά,έχω συμπληρώσει δηλαδη 0,4 lt και έχω κάνει 2300 km.
Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες γενικά γιά το αυτοκίνητο ;;
To αυτοκίνητο με μια λέξη μπορώ να το χαρακτηρίσω τέλειο απο κάθε άποψη.Ο τρόπος που δουλεύει το μοτεράκι είναι καταπληκτικός,ανεβάζει ανεβάζει και έχει ενα φανταστικό ήχο μετά τις 6000 σαλ και μέχρι ν΄ακουστεί τo 'καμπανάκι' λίγο πριν τον κόφτη!!!
Φρένα τέλεια απολαυστικό στην οδήγηση με απενεργοποιημένα τα ηλεκτρονικά φιλικότατο εσωτερικό καλό ηχοσύστημα.Αν τελικά αποδειχθεί και όσο αξιόπιστο λένε οι Γιαπωνέζοι και η εδω MAZDA το αυτοκίνητο για τα λεφτά που κάνει κατα την άποψη μου ΑΞΙΖΕΙ!!Εχει εγγύηση 3 χρόνια η 100000 km -
Ο χρήστης VAGDIM έγραψε:
Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες γενικά γιά το αυτοκίνητο ;;
To αυτοκίνητο με μια λέξη μπορώ να το χαρακτηρίσω τέλειο απο κάθε άποψη.Ο τρόπος που δουλεύει το μοτεράκι είναι καταπληκτικός,ανεβάζει ανεβάζει και έχει ενα φανταστικό ήχο μετά τις 6000 σαλ και μέχρι ν΄ακουστεί τo 'καμπανάκι' λίγο πριν τον κόφτη!!!
Φρένα τέλεια απολαυστικό στην οδήγηση με απενεργοποιημένα τα ηλεκτρονικά φιλικότατο εσωτερικό καλό ηχοσύστημα.Αν τελικά αποδειχθεί και όσο αξιόπιστο λένε οι Γιαπωνέζοι και η εδω MAZDA το αυτοκίνητο για τα λεφτά που κάνει κατα την άποψη μου ΑΞΙΖΕΙ!!Εχει εγγύηση 3 χρόνια η 100000 kmΘενκς.... είναι υποψήφιο
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δηλαδή στην πόλη πάει πάνω από 20λτ?? Να είσαι στην κίνηση και να σκέφτεσαι θα φτάσω σπίτι μου ή θα μείνω στην αριστερή λωρίδα της Πατησίων....
Άρα μάλλον ο Wankel έχει ακόμα κάποιο όχι αμελητέο προβληματάκι κατανάλωσης και συνεπώς έχουν κάποιο δίκιο αυτοί που το κατηγορούν....Κατ' αρχήν έχει έναν ευκρινέστατο δείκτη στάθμης λαδιού
Επίσης ανάμεσα στα δύο πίσω καθίσματα έχει μία πολύ πρακτική θήκη για να βάζεις λάδι, χωνί κλπ κλπ
Αλλο να καίει βάσει προδιαγραφών λάδι ο κινητήρας κι άλλο να σου προκύπτει
-
Και για να μη σας παραμυθιαζουνε...ξύσου και προβληματίσου....
-ξέρετε τι επαγγελμα κάνουν ο VAGDIM και ο Giovanni;
-Βενζιναδες είναι βρεεεε
εεεεετσι.Εγω το έχω στα πολυ υπόψην το κάρο,και με βλέπω να το χτυπάω μέσα στη χρονιά,τα λάδια τα παίρνω χονδρική,οι βενζινες απλα θα με πηδηξουν
-
ki egw sta ipopsin alla tha perimenw tin epomeni fournia pou pistevw kati tha exoun diorthwsei...
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Μην τρελαίνεσαι!
Η BMW δίνει επίσημα 'αποδεκτή κατανάλωση' 1/2 λίτρο (έως και 1 λίτρο) λαδιού ανά 1000km για τη M3.
Απλώς αυτοί είναι κινητήρες υψηλότατων επιδόσεων, όπου η κατανάλωση λαδιού είναι λογικό να είναι τσιμπημένη.Και ή Mercedes 200 του 1970 που δεν είναι ούτε καν μέτριων επιδόσεων δηλώνει ως αποδεκτή κατανάλωση λαδιού αν θυμάμαι καλά 125ml/100km αλλά ευτυχώς δεν το ανακαλύπτεις σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας ενώ εδώ το είδε χωρίς να το σπάει.... Δεν λέω ότι δεν είναι αναμενόμενο και εντός προδιαγραφών, ούτε ασχολούμαι με το έξοδο αλλά μόνο ο επιπλέον μπελάς εκτός από λάστιχα να κοιτάς και λάδια συνέχεια....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν λέω ότι δεν είναι αναμενόμενο και εντός προδιαγραφών, ούτε ασχολούμαι με το έξοδο αλλά μόνο ο επιπλέον μπελάς εκτός από λάστιχα να κοιτάς και λάδια συνέχεια....H Mazda προτρέπει τους πελάτες της να κάνουν έναν εποπτικό έλεγχο λαδιών κάθε δεύτερο γέμισμα του ρεζερβουάρ (άρα κάθε εβδομάδα με το RX-8 ) Αυτό ισχύει και για το MX-5 άρα δεν αφορά τον Βάνκελ οπωσδήποτε.
Κάποιος που έχει ένα σπορ αυτοκίνητο θεωρώ δεδομένο ότι θα πρέπει να κοιτάει λάστιχα και λάδια τακτικά. Βέβαια σήμερα υπάρχουν και τα ηλεκτρονικά που μπορούν να βάλουν σε safe mode τον κινητήρα αν κάτι δεν πάει καλά (π.χ. κακή ποιότητα βενζίνης).
-
egw pou kamia fora pairnw gia skisimo mia toyota celica gt tou 90 pou exei katalixei sti mana mou kaei ladi ,edw kai 3-4 xronia ,ektos omws apo ayto to amaxi einai tzi tzi!!!mixanika kanena provlima,san kainourios o ixos,paei kai teleiwse ta giapwnezika den pathainoun TIPOTA.
me mia 535 tou 92 pou eixa eixa kapoia psiloprovlimatakia,to idio kai me 325 tou 89.twra exw mia 190e evo 2.5 kai olo kai kati pathainei...edw kai ena land rover discovery pou exoume 6 xronwn ta psiloftinei twra teleytaia,milame gia aytokinito pou prin 6-7 xronia to xe agorasei o father 18 miria!!!!!!!!
pantws gia to themw ladia den einai kai kati to tromero,veviai kalo den einai na kaiei alla etsi einai o wankel....kai einai kai JAPAN...DE XALAEI POTE!!!!! -
1)To amaksi kaiei arketa opws tha ekaige opoiodhpote amaksi anw twn 200 alogwn(ante kai ligo parapanw).
2)Sthn antiproswpeia sou lene pws prepei kathe 2 foularismata na elegxeis thn stathmh tou ladiou(uparxei kai sxetikos deikths panw apo ton deikth thermokrasias) kai an xreiazetai na sumplhrwneis.
3)Opoios thelei amaksi me mikrh katanalwsh agorazei ena nissan micra kai arazei se auto.
4)An auto to amaksi(me ton idio eksoplismo) to diaxeirizontan mia allh etaireia megaluterh,tha to kostologouse 50.000 eurw to ligotero.
5)Proswpika tha hmoun kakomoirhs an asxoliomoun mono me thn katanalwsh otan exw ena tetoio amaksi pou mou prosferei tosa!Pantws to na anoiksw ena benzinadiko den einai kai kakh idea!! -
mazi sou file gio!!!!!piga sti mercedesna koitaxw gia bmw 330 kai clk kai an evaza kai sta 2 ton exoplismo pou exei to rx-8 de mou eftanan oute 60 xiliarika!!!ti leme twra!!!!eixa episis endiaferthei gia to nissan 350z alla den eixa xrono na kanw test drive kai na mathw apo kapoion gia katanalwsi,pou opwsdipote tha kaiei kai ayto megalo sinolo 3500 kivika.an pantws kapoios mou elege oti kaiei ta idia me to rx-8,exontas ta lefta gia nissan...tha to skeftomoun poio na dialexw...egw lew n anoixoume fanclub rx-8 an den iparxei idi stin ellada...
-
To 350z einai polu kalo ,alla den sumferei gia ellada giati me 3500 kuvika kai mia timh arketa upshlh gia giapwneziko,exeis alles enallaktikes(boxter)klp. Pantws eimai mesa gia to fun club tou Rx-8!
Opws epishs molis to strwsw eimai anoiktos sthn protash tou pakos me to type-r(kalo ergaleio)!Ο χρήστης treloagori έγραψε:
mazi sou file gio!!!!!piga sti mercedesna koitaxw gia bmw 330 kai clk kai an evaza kai sta 2 ton exoplismo pou exei to rx-8 de mou eftanan oute 60 xiliarika!!!ti leme twra!!!!eixa episis endiaferthei gia to nissan 350z alla den eixa xrono na kanw test drive kai na mathw apo kapoion gia katanalwsi,pou opwsdipote tha kaiei kai ayto megalo sinolo 3500 kivika.an pantws kapoios mou elege oti kaiei ta idia me to rx-8,exontas ta lefta gia nissan...tha to skeftomoun poio na dialexw...egw lew n anoixoume fanclub rx-8 an den iparxei idi stin ellada... -
oxi entaxei i boxster me to 350z exoun diafora arketi stin timi,to nissan einai sta 50000para kati enw i boxster 68550 i 2.7!!!treli diafora!!!ektos an milas gia metaxeirismeni...oso gia to clubaki na to psaxoume...
-
To 350z ksekinaei apo 49900(dhladh 50) kai ftanei mexri 57900(me full eksoplismo),opote h diafora me thn boxter den einai polu megalh .. Kai prin ksexasa oti h kalh z4 twn 3000 kuvikwn exei 52500.. Ara tha mporousan to 350z na to ekanan pio prosito. Na mazeutoume osoi mporoume kai na ftiaksoume to clubaki tou 8.Prepei na to psaksoume opws les!
Ο χρήστης treloagori έγραψε:
oxi entaxei i boxster me to 350z exoun diafora arketi stin timi,to nissan einai sta 50000para kati enw i boxster 68550 i 2.7!!!treli diafora!!!ektos an milas gia metaxeirismeni...oso gia to clubaki na to psaxoume... -
Στο κλαμπ θα συμμετασχώ κι εγώ,απο Ιούνιο μεριά αν όλα πανε καλά
-
εδω βρε παιδια το punto GT (μαμα, χωρις πειραγμα) εφτανε να καιει 14-16 λιτρα, ειναι δυνατον να μην καψει τοσα το Rx8???
Το αυτοκινητο ειναι καταπληκτικο και εχει πολυ εντονη προσωπικοτητα [/img]
Παρουσίαση και test drive Mazda RX-8