-
Μια φίλη μου που είχε ρωτήσει της είχαν προτείνει να το κάνει με ενυδατική κρέμα χεριών.
Και μέχρι στιγμής από ότι μου λέει είναι αποτελεσματικό. Ποια η γνώμη σας επ'αυτού;
-
Το θέμα είναι να το ενυδατώνεις. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις ενυδατικές κρέμες προσώπου & χεριών, οι πιο αποτελεσματικές είναι αυτές που έχουν πιο 'παχιά' υφή, με πιο αποτελεσματική όλων την βαζελίνη. Φυσικά το κακό με τη βαζελίνη είναι ότι λαδώνει και κολλάει.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μια φίλη μου που είχε ρωτήσει της είχαν προτείνει να το κάνει με ενυδατική κρέμα χεριών.Και μέχρι στιγμής από ότι μου λέει είναι αποτελεσματικό. Ποια η γνώμη σας επ'αυτού;
Ε, τι θα της έλεγαν; Γυναίκα είναι...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μια και μιλάμε για δέρματα, το δέρμα στο τιμόνι, στον λεβιέ των ταχυτήτων και στο χειρόφρενο με τι το συντηρείτε & το καθαρίζετε;Οπου υπαρχει επαφη με τα χερια ,πχ στεφανη τιμονιου,δεν βαζω τιποτα.Στα υπολοιπα σημεια γαλακτωμα για δερματινα καθισματα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Χε!χε! εγώ (ως ψείρας) το έψαξα από εδώ το έψαξα από εκεί και τελικά ένας ταπετσέρης μου είπε ότι το καλύτερο για την συντήρηση δερμάτων αυτοκινήτων είναι οι κρέμες για τα δερμάτινα παπούτσια που περνούν τα χειρότερα και που κάνουν θαύματα.Ειδικότερα μου ειπε να πάω να πάρω την κρέμα της CAMEL το POLISH KIT (άχρωμο ή με χρώμα για ανανέωση χρώματος) και να περάσω μία τα δέρματα. Την πήρα και βρήκα και άλλη μία αντίστοιχη της ΕGGU με κερί μέλισας. Και τις δύο τις πήρα σε μαύρο για να συντηρείται και το χρώμα. Πέρασα τα δέρματα και πραγματικά είναι θαυματουργά.
Για σκέτη απλή συντήρηση πήρα το Gel της Armor All Leather Care για ποιο συχνή φροντίδα.
Με χρωμα;Δεν ειναι επικινδυνο να ξεβαψει στα ρουχα αν πχ ιδρωσεις;
-
Οχι δεν ξεφάβει γιατί το αφήνεις να αποροφηθεί.
Δεν μιλώ για το υγρό της CAMEL αλλά ούτε για το παλιό που ήταν σε μεταλλικό κουτάκι (του στρατού το γυαλιστικό).
Μιλώ για το βαζάκι με την πάστα που είναι με το σφουγγαράκι μαζί.Ωστόσο αν κάποιος δεν θέλει με χρώμα παίρνει το άχρωμο που κάνει για όλα τα δέρματα. Με χρώμα θα πάρει κάποιος αν έχει τίποτα ξεφτίσματα.
Αυτά τα βρήκα στο σούπερ μάρκετ και σε τιμή ξεφτίλα...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μια και μιλάμε για δέρματα, το δέρμα στο τιμόνι, στον λεβιέ των ταχυτήτων και στο χειρόφρενο με τι το συντηρείτε & το καθαρίζετε;υπάρχει όντως κάτι; Γιατί σε εμένα το δέρμα στο τιμόνι έχει αρχίσει και γυαλίζει και έχει χάσει την ωραία του αρχική όψη....
-
Καλησπέρα , θα ήθελα άν έχετε την καλοσύνη να μου πείτε την αποψη σας για το παρακάτω Θέμα , θέλω να πάρω το Audi Q5 ,είστε λοιπόν της αποψης ότι σαν δέρμα το Fine Napa για τα καθίσματα είναι καλλίτερο απο την άποψη της λειτουργικότητας του , σαν αντοχή , καθαριότητα (καθαρίζει ποιο εύκολα) και μακροζωίας ας το πώ έτσι ή είναι καλλίτερο το δέρμα Milano το ποιό σαγκρέ δηλαδή . Αξίζει γενικά τα λεφτά του .Αν έχει καποιος κάποια εμπειρία ή γνώση θα μου ήταν πολύτιμη η συμβουλή του .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων . -
--edit...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οχι δεν ξεφάβει γιατί το αφήνεις να αποροφηθεί.
Δεν μιλώ για το υγρό της CAMEL αλλά ούτε για το παλιό που ήταν σε μεταλλικό κουτάκι (του στρατού το γυαλιστικό).
Μιλώ για το βαζάκι με την πάστα που είναι με το σφουγγαράκι μαζί.Ωστόσο αν κάποιος δεν θέλει με χρώμα παίρνει το άχρωμο που κάνει για όλα τα δέρματα. Με χρώμα θα πάρει κάποιος αν έχει τίποτα ξεφτίσματα.
Αυτά τα βρήκα στο σούπερ μάρκετ και σε τιμή ξεφτίλα...
Eγω πηρα αυτο στο κουτακι δεν κανει ξεβαφει στα ρουχα?
Κατι αλλο που να βαφει χωρις να ξεβαφει σε νερο και ηλιο.
-
εγω χρησιμοποιω το τζελ της armor all αρκετα συχνα και οταν κανω γενικο πλυσιμο τα καθαριζω με ενα υγρο πανι και μετα στα καπακια τζελ.
μου φαινεται καλο και δεν λερωνει ρουχα κτλ.τα δερματα μου δεν εχουν ξεραθει,απλα εχουν αρχισει να υπαρχουν καποιες ζαρες στο σημειο που ακουμπα ο κωλος μου και δεχεται το περισσοτερο βαρος.λογικο μου φαινεται..
τα δερματα μου ειναι παντως πολυ μαλακα και προσπαθω να τα προσεχω απο τυχον γρατζουνισματα -
-
Αυτα που λετε ειναι καθαριστικα εμενα ειναι μαυρο το σαλονι και θελω κιολας να βαφτει σε καποια σημεια
γιατι εχει κατι ραγαδες που ειναι ασπρες.
τι να βαλω που να μην βγει σε ρουχα... -
Εάν το δέρμα έχει σπάσει τόσο πολύ σε μερικά σημεία (φαντάζομαι τοχεις αρκετά χρόνια το αυτοκίνητο) καλό είναι να το πας σε ένα ταπετσέρη και να δεις εάν μπορεί να κάνει κάτι! Εγώ θα σου πρότεινα αλλαγή όλο!
Αυτό που έβαλα για το δέρμα εγώ είναι καθαριστικό/ενυδατικό!
-
ξερετε αν υπαρχει καθαριστικο για αλκανταρα και πως χρησιμοποιητε.?
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Εάν το δέρμα έχει σπάσει τόσο πολύ σε μερικά σημεία (φαντάζομαι τοχεις αρκετά χρόνια το αυτοκίνητο) καλό είναι να το πας σε ένα ταπετσέρη και να δεις εάν μπορεί να κάνει κάτι! Εγώ θα σου πρότεινα αλλαγή όλο!Αυτό που έβαλα για το δέρμα εγώ είναι καθαριστικό/ενυδατικό!
οχι δεν ειναι τοσο χαλια ωστε να λοιπουν κοματια και τετοια απλα εχει γινει λιγο πιο σκληρο απο οτι ηταν
και εχει λιγες γραμμες ασπρες στα πισω κυριως νομιζω πως σωνεται...θα ανεβασω φωτο αυριο...
-
Εγώ παίζω με το set:
Phase 1: http://www.meguiarsdirect.com/detail/MEG+G11016
Phase 2: http://www.meguiarsdirect.com/detail/MEG+G11116για τα άλλα armor all - κολλημένος από χρόνια
-
καλησπερες...στα δερματινα μαμα καθισματα του αυτοκινητου μου αισιως 15 ετιας παροτι βλεπω οτι εχουν διατηρηθει αριστα ,λογω χρωματος (εκρου) θα ηθελα να τους ξαναδωσω λιγακι την αιγλη τους...βρηκα καποιο παλικαρι απο αλλο ελληνικο φορουμ που ενανε ενα DIY και το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο...το εκανε με κρεμα παπουτσιω camel...το χει δοκιμασει κανεις?
αν θελετε μπορω να ποσταρω και το λινκ..
-
Εγώ έχω φτάσει στο πιο προχωρημένο στάδιο όπου πλέον λείπει χρώμα. Έχω δει ότι το δέρμα ξύνεται με γυαλόχαρτο για να φύγει η βαφή και μετά ξαναβάφεται με το σωστό χρώμα (ή χρώματα) και δείχνει σαν καινούργιο.
Υπάρχει κανένας στην Ελλάδα που να το κάνει αυτό;; .... επιτυχώς; Ή να κοιτάξω για μτχ κάθισμα; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υπάρχει κανένας στην Ελλάδα που να το κάνει αυτό;;
Πολλοί πιστεύω!!!
.... επιτυχώς;
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Πάντως θεωρητικά δεν θέλει καμία ιδιαίτερη τέχνη εκτός από το να δώσουν προσοχή ώστε να φάνε το λιγότερο δυνατόν δέρμα από το κάθισμα κατά το ξύσιμο.
Εάν ήμουν στη θέση σου θα έκανα μία αναζήτηση στους ταπετσέρηδες αλλά και στις αλυσίδες μικροεπισκευών (paintbull, chipsaway), για τιμές και εάν υπήρχε κάποιο γνωστό μαγαζί που να είχε καλή προσφορά θα τον επέλεγα...
-
Έχει βάλει κανείς το δερμα της Connolly dark red για να μου πεί εντυπωσεις δηλαδή αν είναι πολύ έντονο , αν ξεθωριάζει κτλ . Επίσεις ο αντιπρόσωπος μου πρότεινε και το παραγγειλα με μαύρες ραφές , το έχει δει κανείς ειδικά σε q5?
δερματινα καθισματα