Jan 8, 2009, 6:55 AM

Καλημέρα και χρόνια πολλά κι απο μένα...
Χθες γυρισα απο τον Αγ.Αθανάσιο Πελλας/Καιμακτσαλάν όπου πέρασα 5 μερούλες με την οικογενειά μου μέσα στο χιόνι είτε κινούμενοι μέσα στο χωριό είτε κάνοντας σκι στο χιονοδρομικό.Μαζί κι ενας φίλος με την οικογενειά του κι αυτός,με Pajero 7θεσιο 3.0d auto...
Μεγάλη έκπληξη στο χιόνι η Χ3!!!!Τόσο μεγάλη που έφερε σε δυσκολη θεση και το Pajero που μάλλον φορούσε ακατάλληλα (εργαστασιακά) λάστιχα ή δεν εκμεταλεύθηκε ολες τις δυνατότητές του ο χειριστής του.Συγκεκριμένα σε μια ανηφορική με κλίση 20% (ή και παραπάνω) κόλλησε!!!Μόλις πριν απο αυτον είχα περάσει εγω 'αέρας' απο εκεί...Σημειωτεον τα λάστιχά μου είναι τα Michelin Latitude Alpine HP και μπορώ να πω πια με σιγουριά οτι ειναι κορυφαία.Δεν αισθανθηκα να γλυστρω πουθενά,παντού ειχα ελκτική πρόσφυση,παντου ειχα φρένο,η ταχύτητά μου στην άνοδο προς το χιονοδρομικό ήταν υψηλή χάρη στα λάστιχα αυτά.Ανεβαινοντας προς το χιονοδρομικό έβλεπε κανεις ML350 με αλυσιδες 'κάλτσες' στα μπροστινά λάστιχα να κινούνται αργα και δεξιά,Honda CRV προηγούμενης γενιάς να σερνονται,Cherokee ομοίως και το πιό απίθανο που ειδα ήταν ενα Jeep Wrangler αυτόματο να γλυστράει στο δρόμο έξω απο το ξενοδοχείο μας και να σταματάει με δυσκολία λίγο πριν κάποια παρκαρισμένα.Πιστευω οτι όλα αυτά ήταν λόγω ακατάλληλων ελαστικών...και τελικά αποδειχθηκε για άλλη μια φορά οτι τα λάστιχα ειναι το Α και το Ω σε τέτοιες περιπτώσεις.
Τέλος ενα αρνητικό για τη Χ3...ο μάλλον κολλημένος θερμοστάτης γιατί στον κατήφορο η θερμοκρασία έπεφτε δραματικά και πλησίαζε το μπλε κουτάκι...
Αυριο μπαίνω στο σερβις για αλλαγή του...