-
Έτσι κι αλλιώς κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, εδώ χωράω απροβλημάτιστα εγώ που είμαι 1.88 και καθόταν και μια κοπέλα πίσω από εμένα! (νταξ είχε φάει στρίμωγμα γερό βέβαια )
-
Χαίρομαι που βοήθησα.
Σχετικά με την αξιοπιστία που ρώτησες:
Όχι, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ως τώρα αλλά το αυτοκίνητο το έχω εδώ και 5 μήνες μόνο (σήμερα συμπλήρωσα τα 11000 χλμ) οπότε είναι νωρίς ακόμα για να κρίνω.
Μηχανολογικά έχω την αίσθηση ότι δεν θα βγάλει τίποτα, έχει βάλει και η BMW το χεράκι της, για τα ηλεκτρονικά θα δούμε στην πορεία.
Το πολύ ευχάριστο είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει καθόλου τριγμούς οροφής, πράγμα πολύ σύνηθες για την κατηγορία cc. Είναι αντιμετωπίσιμο πρόβλημα βέβαια αλλά σπαστικό. Το προσέχω και το φροντίζω όσο μου επιτρέπει ο χρόνος, τα cabrio θέλουν λίγο παραπάνω φροντίδα (πχ καθαρισμός στις τσιμούχες!).
Να πω και την αλήθεια βέβαια σπάνια οδηγώ χωρίς δυνατούτσικη εώς πολύ δυνατή μουσική οπότε ίσως και να μου ΄χει ξεφύγει κάτι…δεν πειράζει η άγνοια είναι ευτυχία σε αυτές τις περιπτώσεις!Το παρμπρίζ έχει περισσότερη κλίση από ένα roadster αλλά θα πρέπει να είσαι πολύ απαιτητικός χρήστης ώστε να πεις ότι αλλοιώνει την αίσθηση cabrio σε σημείο να ξενερώσεις. Το κεφάλι σου σε κάθε περίπτωση δεν θα καλύπτεται από το τζάμι. Μικρό off topic εδώ: Ενώ το νέο 308cc δείχνει πολύ όμορφο και εντυπωσιακό στο θέμα του κεκλιμένου παρμπρίζ όπως φαίνεται σε κάποιες φωτογραφίες το έχουν παρακάνει νομίζω…κρίμα.
-
Το πρόβλημα με το παρμπρίζ το έχουν περισσότερο οι μέτριοι παρά οι ψηλοί. Οι μέτριοι θα έχουν το κάθισμα πιο κοντά (άρα πιο από κάτω από το παρμπρίζ) και αν θέλουν το κάθισμα σχετικά όρθιο τότε όσο χαμηλά και να το βάλεις το παρμπρίζ είναι πολύ κοντά. Αντίθετα οι ψηλοί το έχουν πιο πίσω άρα πιο μακριά από το παρμπρίζ.
Αν τελικά καταλήξεις για το cc μήπως να σκεφτείς και τον ανταγωνισμό πχ το Colt. Το Micra δεν το θεωρώ ανταγωνιστικό και το Tigra εκτός από παλιό είναι και Opel (που κάπως δεν μου πάνε). Με 20.000+ πάντως πλέον βρίσκεις μια καλή SLK πρώτης γεννιάς που είναι άλλου επιπέδου αυτοκίνητο.... όχι τόσο παιχνιδιάρικο σαν το ΜΧ5 που φοβάσαι και πολύ πιο πρακτικό. Και στο SLK δεν υπάρχει και θέμα παρμπρίζ! -
Tα roadster αλλά και όσα έχουν εξ αρχής σχεδιαστεί να είναι cabrio δεν έχουν το θέμα αυτό με το παρπρίζ. Δεν είναι πρόβλημα ιδιαίτερο αλλά είναι ένα από τα εμφανή στοιχεία για τις παραχωρήσεις που έχουν γίνει ώστε ένα κλειστό αυτοκίνητο να μετατραπεί σε CC (για παράδειγμα στο Micra CC το γείσο του καπέλου βρίσκει στην άκρη του παρπριζ). Αυτό σχετικά με τα CC τα οποία βασιζονται σε Mini ή Super Mini αυτοκίνητα. Στα μεγαλύτερα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα.
Επανέρχομαι λοιπόν στο «οδήγησε τα και αποφάσισε».
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
...Όσο για το DSG που εφοδιάζει το Scirocco 122 είναι ένα κιβώτιο 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη όπως είπες. Έχει τη δυνατότητα χάρη στην ύπαρξη των 2 συμπλεκτών να προεπιλέγει την σχέση στην οποία προβλέπεται ότι θα ανεβάσεις ή θα κατεβάσεις στην επόμενη αλλαγή. Πρακτικά αλλάζει σφαίρα πολύ πιο γρήγορα από ότι μπορεί να αλλάξει άνθρωπος σχέση, χωρίς να χτυπάει ποτέ η αλλαγή και συνήθως χωρίς να γίνεται καν αντιληπτή στην καμπίνα. Εγώ οδήγησα DSG αφού πήρα το αμάξι και μετάνιωσα που δεν το έβαλα.Η προεπιλογη ταχυτητας γινετε μονο προς τα πανω...αν ηταν και προς τα κατω θα επρεπε να εχει 3 συμπλεκτες. Οι αλλαγες προς τα πανω ειναι ακαριαιες στερουν ομως απο το αυτοκινητο την αισθηση της δυναμης. Προς τα κατω τα πραγματα δεν ειναι και τοσο ροδινα, ουτε γρηγορο ειναι (γρηγοροτερο απο συμβατικα αυτοματα ισως) ουτε τοσο ομαλο. Προσωπικα δεν με εμπνεει για sport οδηγηση σε στροφες.
Τα αυτοματα γενικα (δυστυχως) και ειδικα τα τυπου DSG (ευτυχως) θα τα συνανταμε σε ολο και περισσοτερα μοντελα, αν και εγω θεωρω πως τιποτα δεν συγκρινετε με ενα καλο manual. -
αν ο εγκεφαλος κρινει, λενε οτι μπορει να προεπιλεξει και προς τα κατω.και γω το ιδιο με σενα νομιζα..
το θεμα ειναι ποσο γρηγορα γινονται ολα αυτα και κατα ποσο ο εγκεφαλος του dsg μπορει να 'αντιληφθει' τι ετοιμαζεσαι να κανεις(κυριως σε συνθηκες γρηγορης οδηγησης)..σιγουρα θα υπαρχουν και 'κακες' στιγμες οπου ο εγκεφαλος θα ετοιμαζεται να αλλαξει διαφορετικα απο οτι εχεις εσυ στο νου σου.
-
Ισως να 'μαθαινει' το στυλ που οδηγεις. Παντως απο την εμπειρια που ειχα με DSG δεν τρελλαθηκα με τα κατεβασματα (για να μην πω με εκνευρισε), ενω τα ανεβασματα ειναι τρομερα smooth τοσο που φαινετε σαν να μην αλλαζεις, και γι αυτο λεω πως χανεις λιγο την αισθηση της δυναμης.
-
Για σας και από εμενα ,είμαι καινούριο μέλος και είμαι κάτοχος ενός 207cc T ,οποτε θα μπορούσα να βοηθήσω.Έχω το αμάξι από τέλος Μαΐου και έχω 17000km,το αμάξι μέχρι στιγμής δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα.Το αμάξι που θα διαλέξεις για να το ευχαριστηθείς θα πρεπει να ταιριάζει στα χαρακτήρα σου φιλε μου.Εγώ είμαι 28 χρόνον και μέχρι στιγμής έχω αλλάξει 3 αυτοκίνητα τα οποια όλα ήταν γρήγορα και συνήθως μικρά και επιπλέον όλα γαλλικής εταιρίας.Reno 19 16v 1.8,σάχο vts,και clio sport,τώρα πάλι το 207ccT,μου αρέσει η ταχύτητα αλλα το ξεπέρασα(ετσι λέω) πια και είπα να πάω σε κάτι διαφορετικό γι αυτό επέλεξα το 207ccT. Το επέλεξα διότι είναι πολύ όμορφο,σου δίνει την ελευθερια του κάμπριο και έχει σχετικά καλές 'απιδοσεις' λόγο του 1.στ,αν και θα προτιμούσα να φοραγε το μοτέρ του RC.Η επιλογή ήταν ξεκάθαρη είπα να ξεφύγω από το κυνήγι τον επιδόσεων και την σπαταλη για ακόμα καλύτερες με περιφερειακά όπως έκανα παλιότερα.Επιπλέον επέλεξα πάλι Γαλλικο αμάξι γιατί όποιος εχει μαθει στο στριβην δια της σκέψης τα Γαλλικα ειναι η 1η επιλογή,το αμάξι τώρα παρότι κάμπριο έχει σχτικά σκληρή ρυθμηση και στο δρόμο είναι πολυ δεμένο ,ειδικά οταν είναι κλειστό.
Πηστευω να βοήθησα λιγάκι για οτι απορία μπορείς να με ρωτήσεις.
-
τα γαλλικα εχουν αυτο το στριβην που περιγραφεις χωρις καμια αμφισβητηση,αλλα ολα αυτα ειναι κυριως θεμα αισθησης και λιγοτερο θεμα ουσιας..
βεβαια ο καθενας εχει διαφορετικες προτεραιοτητες,οι οποιες μπορει με το καιρο να αλλαξουν -
Ναι το Θεμα είναι τι ζητάς ,γι αυτο και είπα να διαλέξει με βάση το τί θέλει δλδ τον χαρακτήρα του )
-
Λοιπόν παιδία, sorry που επαναφέρω το θέμα αλλά πριν λίγες μέρες γύρισα Ελλαδίτσα και έχω μείνει χωρίς αυτοκίνητο. Απέκλεισα το Peugeot λόγω χώρων, ασφάλειας κτλπ (αναβάλλω το cabrio για λίγα χρόνια ακόμη) οπότε πήγαινα καρφί για το scirocco μέχρι που ανέβηκε λίγο το budget οπότε μπήκε στο παιχνίδι και το a3... Από εβδομάδα πρέπει να κλείσω ένα από τα δύο αυτοκίνητα... κλείνω προς το scirocco (αν και μόλις βλέπω το a3 η γνώμη μου αλλάζει )... κυρίως λόγο του ότι με τα ίδια χρήματα παίρνεις: περισσότερα extra, νέο αυτοκίνητο/τεχνολογία, και τέλος, λόγο του ότι το a3 τέλος του χρόνου αλλάζει αν δεν κάνω λάθος... αν και κατ'εμέ η σαλονάρα του είναι καλύτερη από του scirocco...
Πέρα απο το πολύ μπλα μπλα όμως θα ήθελα και την τελευταία δική σας γνώμη πάνω στο θέμα προκειμένου να προχωρήσω στην αγορά!!!!ΥΓ: Σε περίπτωση που μου πούνε ότι το scirocco θα μπορώ να το έχω 2-3 μήνες μετά αφού θα έχω το audi αλλάζει το θέμα...
Για να σας δώσω και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πως θα ήθελα τα δύο αυτοκίνητα:
Scirocco: ηλιοροφή, interlagos 18'',xenon, συναγερμός, parktronic, dynaudio rcd510
a3: ζάντες 18'' 7 ακτινών, xenon, συναγερμό, parktronic. (Σε σχέση με το scirocco δεν θα έχει σπορ αναρτήσεις, υπολογιστή ταξιδιού και clima καθώς το a3 έχει ημιαυτόματο κλιματισμό)
Peugeot 207 cc Turbo VS VW Scirocco 122ps