-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Για το Clio υπήρχαν διαφημίσεις και όλο το φθινόπωρο σε έντυπη μορφή. Υποθέτω ότι θα τις παίξουν τις προσφορές στα τεύχη Φεβρουαρίου. Πάντως κι εγώ πιστευω ότι η διαφημισή τους θα έπρεπε να είναι πιο άμεση.στο autocar π.χ. που γράφει ολες τις προσφορές, μόνο σε ένα τευχος είχε εμφανιστεί η προσφορα για τα clio,megane ενώ η προσφορά έτρεχε αρκετούς μήνες..
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Για το Clio υπήρχαν διαφημίσεις και όλο το φθινόπωρο σε έντυπη μορφή. Υποθέτω ότι θα τις παίξουν τις προσφορές στα τεύχη Φεβρουαρίου. Πάντως κι εγώ πιστευω ότι η διαφημισή τους θα έπρεπε να είναι πιο άμεση.
στο autocar π.χ. που γράφει ολες τις προσφορές, μόνο σε ένα τευχος είχε εμφανιστεί η προσφορα για τα clio,megane ενώ η προσφορά έτρεχε αρκετούς μήνες..
Ποιά διαφήμιση ρε παιδιά να κάνουν, η διάδοση από στόμα σε στόμα και από φόρουμ σε φόρουμ είναι τσάμπα ...
Δεν μπορώ βέβαια να ξεχάσω, το πόσο 'γενναία' είχε προωθηθεί το εμπορικότατο Κολιός (ναι, αυτό των μείον 3000 ευρώ) !! -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
iii) Κοίταξε να δεις: ο υπάλληλος της οδικής βοήθειας (9 χρόνια στη δουλειά) υποπτεύθηκε σχεδόν αμέσως από τα συμπτώματα, πως είχα βάλει μουφο-βενζίνη. Αφού το αφήσαμε στο συνεργείο, από μόνος μου τους ανέφερα να κοιτάξουν τον αισθητήρα και να πάρουν και το κατοσταρικάκι τους για το όλο ζήτημα, αν είχε όντως πρόβλημα . Για ποιόν λόγο να το αρνηθούν αυτό; Αν μου έλεγαν 'στον αλλάξαμε, στάξε 100' και δεν μου τον είχαν αλλάξει, αλλά απλά σφίξει, θα μπορούσα να το διαπιστώσω ;Δεν θα μπορούσες να το διαπιστώσεις παρά μόνο αν σου το ξαναέκανε πολύ σύντομα. Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή. Πολύ πιθανόν να τον έσφιξαν, και να χρέωσαν άλλα αντί άλλων. Πολύ πιθανόν να νόμισαν λάθος αιτία και να πλήρωσες δικαίως, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Η βενζίνη δύσκολα είναι αιτία στο συγκεκριμένο θέμα, σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.
Τεσπά, ο funky έχει δίκιο συχνά τώρα τελευταία, αλλά δεν το βρίσκω...Κούλα, παράτα το κωλόπαιδο τον Κυριάκο...
-
Φίλοι μου συμφορουμίτες, οπαδοί ή εχθροί των γαλλικών τετρατρόχων και δη των κατασκευασμάτων της Renault, περιήλθον απογευματιάτικα σε μεγάλο δίλημμα ...
Τα δεδομένα έχουν ως εξής:- Έκπτωση/προσφορά (μεταξύ άλλων μοντέλων και) στο Scenic 3.000 €
- 'Τσίμπησα' για το 1.6 16V (ναι, αυτό που ενδέχεται να 'βγάλει' γρανάζι μεταβλητού κλπ., κλπ.), στην έκδοση Extreme, που έχει τιμή καταλόγου 18.450
- Ο αντιπρόσωπος που επισκέφθηκα σήμερα, μου έδειξε τι υπάρχει τώρα στο τελωνείο, οπότε διάλεξα να πληροφορηθώ περαιτέρω για ένα χρώματος Μπλε 'Iceberg'
που πέραν των στάνταρ της έκδοσης Extreme περιλαμβάνει 'αναγκαστικά' τα εξής: πακέτο με ηλεκτρονικό κλιματισμό/'αυτόματα' φώτα και καθαριστήρες (400 €), κεντρικό υποβραχιόνιο/θήκη (280 €), το παραπάνω μεταλλικό χρώμα (400 €), που μου το κάνουν δώρο και ζήτησα και αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, που δεν ξέρω πόσο κάνουν, αλλά θα τους τοποθετήσουν εν Ελλάδι και θα μου τους κάνουν δώρο - Το Cliάκι μου το παίρνουν 6.500 € ως ανταλλαγή (μάλλον αξιοπρεπής τιμή για την εποχή)
- Τελικό υπόλοιπο : 9.630 €, συν 350 € για τέλη και πινακίδες, συν 150 € (αν πάμε για χρηματοδότηση) για τα τραπεζικά έξοδα.
Τα οικογενειακά δεδομένα είναι παγιωμένα: δύο παιδιά.
Τα δεδομένα χρήσης τετρατρόχου επίσης : κανένα Πάσχα στο χωριό, θερινές διακοπές και 'πηγαινέλα' στους συγγενείς και φίλους εντός Αττικής κάπως αραιά (άντε να βάλω και τον παιδικό σταθμό), ήτοι 5-6.000 χλμ. το χρόνο.
Λοιπόν για πείτε, τι κάνουμε ;
-
Με τόσα λίγα χλμ τον χρόνο δεν νομίζω να σου ζητήσει πολλά σε θέμα συντήρησης.
Απο χώρους και άνεση το αυτοκίνητο είναι στο στοιχείο του και πραγματικά είναι ιδανικό για οικογένεια με μικρά παιδιά.
Εαν νομίζεις πως μπορείς να ανταπεξέλθεις στο ποσό που απαιτείται για την ανταλλαγή και απόκτηση του Scenic, και δεν σε ενοχλεί το γεγονός πως σε λίγους μήνες θα παρουσιαστεί το καινούριο, δεν βλέπω λόγο να μην το κάνεις. Η προσφορά είναι καλή.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Με τόσα λίγα χλμ τον χρόνο δεν νομίζω να σου ζητήσει πολλά σε θέμα συντήρησης.
Απο χώρους και άνεση το αυτοκίνητο είναι στο στοιχείο του και πραγματικά είναι ιδανικό για οικογένεια με μικρά παιδιά.
Εαν νομίζεις πως μπορείς να ανταπεξέλθεις στο ποσό που απαιτείται για την ανταλλαγή και απόκτηση του Scenic, και δεν σε ενοχλεί το γεγονός πως σε λίγους μήνες θα παρουσιαστεί το καινούριο, δεν βλέπω λόγο να μην το κάνεις. Η προσφορά είναι καλή.Για το εν λόγω ποσό, κάτι γίνεται (εξ' ου και το δίλημμα).
Όσο για το καινούριο, αν αληθεύουν οι πληροφορίες, θα ξεπερνά τα (ανοικονόμητα) 4,60 μέτρα, ένας Θεός ξέρει πόσο θα ζυγίσει και πόσο θα κοστίζει ... -
Αψογη τιμή.
Αλλά σίγουρα σε τέτοιες εποχές παζάρευε κι άλλα.
Η να σου δώσουν χαμηλότερη τιμή ή να σου πάρουν σε καλύτερη τιμή το Clio, αν και είναι ήδη καλή.
Και αν δεν θέλεις όλο αυτό τον έξτρα εξοπλισμό πέρνα κι από άλλες εκθέσεις Renault που μπορεί να έχουν ετοιμοπαράδοτο στις εγκαταστάσεις τους και όχι στο τελωνείο το scenic που θέλεις στο χρώμα και στην έκδοση που θέλεις. Εμείς ας πούμε το Clio που πήραμε το καλοκαίρι στην έκδοση που το θέλαμε δεν υπήρχε σε τελωνείο αλλά είχε συγκεκριμένη αντιπροσωπεία στις εγκαταστάσεις της ετοιμοπαράδοτο και οχι εκθεσιακό.
Επίσης τα χρηματοδοτικά παίζει να διαφοροποιούνται από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία. Οπότε αν τελικά αποφασίσεις να προχωρήσεις στην αγορά του ένας γύρος από εκθέσεις Renault για τα καλύτερα παζαρέματα είναι χρήσιμος. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Φίλοι μου συμφορουμίτες, οπαδοί ή εχθροί των γαλλικών τετρατρόχων και δη των κατασκευασμάτων της Renault, περιήλθον απογευματιάτικα σε μεγάλο δίλημμα ...
Τα δεδομένα έχουν ως εξής:- Έκπτωση/προσφορά (μεταξύ άλλων μοντέλων και) στο Scenic 3.000 €
- 'Τσίμπησα' για το 1.6 16V (ναι, αυτό που ενδέχεται να 'βγάλει' γρανάζι μεταβλητού κλπ., κλπ.), στην έκδοση Extreme, που έχει τιμή καταλόγου 18.450
- Ο αντιπρόσωπος που επισκέφθηκα σήμερα, μου έδειξε τι υπάρχει τώρα στο τελωνείο, οπότε διάλεξα να πληροφορηθώ περαιτέρω για ένα χρώματος Μπλε 'Iceberg'
που πέραν των στάνταρ της έκδοσης Extreme περιλαμβάνει 'αναγκαστικά' τα εξής: πακέτο με ηλεκτρονικό κλιματισμό/'αυτόματα' φώτα και καθαριστήρες (400 €), κεντρικό υποβραχιόνιο/θήκη (280 €), το παραπάνω μεταλλικό χρώμα (400 €), που μου το κάνουν δώρο και ζήτησα και αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, που δεν ξέρω πόσο κάνουν, αλλά θα τους τοποθετήσουν εν Ελλάδι και θα μου τους κάνουν δώρο - Το Cliάκι μου το παίρνουν 6.500 € ως ανταλλαγή (μάλλον αξιοπρεπής τιμή για την εποχή)
- Τελικό υπόλοιπο : 9.630 €, συν 350 € για τέλη και πινακίδες, συν 150 € (αν πάμε για χρηματοδότηση) για τα τραπεζικά έξοδα.
Τα οικογενειακά δεδομένα είναι παγιωμένα: δύο παιδιά.
Τα δεδομένα χρήσης τετρατρόχου επίσης : κανένα Πάσχα στο χωριό, θερινές διακοπές και 'πηγαινέλα' στους συγγενείς και φίλους εντός Αττικής κάπως αραιά (άντε να βάλω και τον παιδικό σταθμό), ήτοι 5-6.000 χλμ. το χρόνο.
Λοιπόν για πείτε, τι κάνουμε ;
εμεις μόλις πήραμε το scenic ήμασταν για πολυ καιρό ευτυχισμένοι με το αυτοκίνητο αυτό, δεν παιζει να το μετανοιώσετε απίστευτα ταξίδια και εκδρομές
α!! και δε βγαζει όσες βλάβες λένε
-
το κλιο στο παιρνουν σε καλη τιμη..
τα χλμ που κανεις δεν ειναι πολλα..το σενικ και αυτο και το προηγουμενο ειναι πολυ χρησιμα αμαξια για οικογενειες...τι να πω...αμα σε τρωει να δωσεις τα 10 για μεγαλυτερη ανεση και κατι πιο καινουριο καντο...φυσικα πανε και σε αλλες εκθεσεις ρενω και δες τι παιζει οπως επισης και δες αμα σαρεσει κατι αλλο απο αλλη μαρκα...
υγ.ελπιζω να μην εισαι απο αυτους που το πανε σε αντιπροσωπεια για σερβις..αμα εισαι, κανε μια βολτα απο το grc να βρεις κανα συνεργειο της προκοπης...
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Αψογη τιμή.Αλλά σίγουρα σε τέτοιες εποχές παζάρευε κι άλλα.
Η να σου δώσουν χαμηλότερη τιμή ή να σου πάρουν σε καλύτερη τιμή το Clio, αν και είναι ήδη καλή.
Και αν δεν θέλεις όλο αυτό τον έξτρα εξοπλισμό πέρνα κι από άλλες εκθέσεις Renault που μπορεί να έχουν ετοιμοπαράδοτο στις εγκαταστάσεις τους και όχι στο τελωνείο το scenic που θέλεις στο χρώμα και στην έκδοση που θέλεις. Εμείς ας πούμε το Clio που πήραμε το καλοκαίρι στην έκδοση που το θέλαμε δεν υπήρχε σε τελωνείο αλλά είχε συγκεκριμένη αντιπροσωπεία στις εγκαταστάσεις της ετοιμοπαράδοτο και οχι εκθεσιακό.
Επίσης τα χρηματοδοτικά παίζει να διαφοροποιούνται από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία. Οπότε αν τελικά αποφασίσεις να προχωρήσεις στην αγορά του ένας γύρος από εκθέσεις Renault για τα καλύτερα παζαρέματα είναι χρήσιμος.Αν παζάρευα κάτι, αυτό θα ήταν οι 16άρες ζάντες αλουμινίου, με τα 205/55/16 λάστιχα (μπας και πέφτανε λίγο από τα600 €), έναντι των 195/65/15 με τάσια, που είναι κάπως παράταιρα, ένα ΜΡ3 player (200 €), άντε και ένα δίχτυ για τον πάτο του χώρου αποσκευών (110 €).
Δυστυχώς, πολυτέλεια 'ψαξίματος' και παζαριών πέραν του τριγώνου ΡενΗλ, Πλαμάρ και, το πολύ, ΡεΜες Χαϊδαρίου δεν υπάρχει, λόγω μηδενικού ελεύθερου χρόνου αυτόν τον καιρό ... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το κλιο στο παιρνουν σε καλη τιμη..
τα χλμ που κανεις δεν ειναι πολλα..το σενικ και αυτο και το προηγουμενο ειναι πολυ χρησιμα αμαξια για οικογενειες...
τι να πω...αμα σε τρωει να δωσεις τα 10 για μεγαλυτερη ανεση και κατι πιο καινουριο καντο...φυσικα πανε και σε αλλες εκθεσεις ρενω και δες τι παιζει οπως επισης και δες αμα σαρεσει κατι αλλο απο αλλη μαρκα...
υγ.ελπιζω να μην εισαι απο αυτους που το πανε σε αντιπροσωπεια για σερβις..αμα εισαι, κανε μια βολτα απο το grc να βρεις κανα συνεργειο της προκοπης...Δε με τρώει από χόμπυ, απλά δεν χωράμε να κάτσουμε πλέον ...
'Οχι, δεν πάω σε εξουσιοδοτημένα και μάλιστα πάνε και άλλα παιδιά από το GRC στους 'γνωστούς-άγνωστους' των Γλυκών Νερών .
(Στεναχωριέμαι ΠΟΛΥ για το Clio, αλλά η ζωή προχωράει και οι ανάγκες αλλάζουν ...) -
σε ζητημα χωρων και ανεσης ειναι πραγματικο upgrade...ο θειος μας εχει ενα παλιο σενικ και ειναι τρελο εργαλειο...και συμπτωση δεν εχει παθει τπτ σοβατο το τουτου...
εδω που τα λεμε με 10 χιλιαρικα να πηγαινες να αγορασεις κατι θα παιρνες πικαντο φουλ εξτρα.. και το κλιο σε καποια φαση θα θελει αλλαγη...
-
Το σενικ τα σπάει απλά. Στην ελβετία είχα ενα 15αρι για 10 μέρες, πολύ καλό.
-
Αν σε ενδιαφέρει η χρηματοδότηση πέρα από αυτές που ανέφερες βάλε στις επισκέψεις σου και τη ΛΑΜΔΑ! Μπορεί να παίζει και κάποιο άτοκο πρόγραμμα δικό της ( http://www.lamdasa.gr )! Και κάποια περίοδο έδινε και 3 χρόνια δωρεάν service στα Renault αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα!
-
Είναι πραγματικά καλή τιμή.
Από την άλλη γιατί δεν περιμένεις να δείς και το C3 Picasso? Νομίζω οτι καλύπτει τις ανάγκες σου -
Το αμαξάκι είναι, γενικά, πολύ αξιόλογο & ιδανικό για εκδρομούλες & έχει πολύ καλή τιμή. Όσον αφορά στην αξιοπιστία, το συγκεκριμένο μοντέλο επειδή βρίσκεται στη δύση της καριέρας του προφανώς έχει ήδη λυμένα τα αρχικά προβλήματα αξιοπιστίας του ('παιδικές ασθένειες'), ενώ σχετικά με τη συντήρηση, κάνε υπομονή τα 2-3 πρώτα χρόνια που θα είσαι αναγκασμένος να το πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο, & μετά υπάρχουν πολλοί καλοί μηχανικοί εξειδικευμένοι στα Ρενώ, που & καλύτερα θα στο φροντίσουν, & τα μισά θα πληρώσεις (pm αν θέλεις).
Στα χρήματα αυτά είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. -
Παιδιά, ευχαριστώ για τις απόψεις (γενικώς), αλλά δυστυχώς δεν είμαι ο μόνος αποφασίζων στην οικογένεια ...
@Mirage : το C3 Picasso το περιμένω πως και πως, αλλά θα έρθει σε τουλάχιστον ένα δίμηνο. Επιπλέον, είναι 'μισή' πολυμορφική κατηγορία κάτω από το Scenic, ενώ με τον 'καλό' κινητήρα (1.6 με τους 120 ίππους) φαίνεται και κάπως 'τσιμπημένο' στη Γαλλία, ξεκινώντας από τα 17.550. Πιθανόν να είναι φθηνότερο εδώ, αλλά πόσο είναι το ερώτημα ; -
Για φθηνότερο στην Ελλάδα με 1.6 κινητήρα το C3 Picasso δύσκολο το βρίσκω!
-
Φτηνότερο θα είναι ( οχι τρομερά ) όπως είναι και όλα στην ίδια κατηγορία σε σύγκριση με τις τιμές εξωτερικού. Να προσθέσω οτι όλες οι Γαλλικές εταιρείες στην Γαλλία τσιμπάνε τις τιμές τους λόγω εγχωριότητας. Συμφωνώ για την μισή κατηγορία κάτω αλλά δες το και αλλιώς. Χρειάζεσαι πραγματικά το Σενίκ η σε καλύπτει κάτι μικρότερο και ευκολότερο σε παρκάρισμα κτλ.
Κατα τα άλλα τα φέις Σενίκ είναι πολύ καλά σε θέματα αξιοπιστίας. -
Αρθρο του autobild για τις προσφορές της Renault:
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=2340
Πέρα από αυτά που έχουν αναφερθεί παραπάνω και υπάρχουν και στο site της renault αναφέρεται και στο Kangoo έκπτωση 3000 euro.
Και στο Autotriti.gr:
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=74013
RENAULT FORUM