-
Ο χρήστης jose έγραψε:
δείτε τo παρακάτω video που ανέβασα. έχω βάλει την camera πάνω στο κοντέρ με τo εξάρτημα και στο μικρό παραθυράκι τις πόρτας
http://www.vimeo.com/2836991' target='_blank' target='_blankΠες μου τι κάμερα έχεις! Πολύ καλή εικόνα!
edit: Canon HV30... βάζω δώσεις γιανα την πάρω!
-
ναι η camera είναι πολύ καλή, στο μπροστά τζαμι δε χωράει, είναι λίγο μακριά η camera, CANON HV30,
ευτυχώς που έχω τo c4 και μπορώ και τo κολλάω πάνω στο κοντέρ που είναι επιπεδο και δεν χάνει αέρα. αλλα και στο τζαμι είναι πολύ καλή φάση...εκεί κουνάει λιγότερο -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Καλό!Είναι τόσο 'κάθετο' το παρμπρίζ και 'βρίσκει' η κάμερα? Περίεργο. Εμένα στο ίσιο (όχι στο 'παλγιαστό' που πήρες εσύ) δεν βρίσκει καθόλου. Μήπως είναι κάπως μακρόστενη η κάμερα σου?
Όπως και να έχει όμως μια χαρά κάνει τη δουλειά του! Με γειά λοιπόν !
τι αυτοκινητο εχεις?
-
http://www.joutec.com/eng/product/teye.html
http://www.radars.com.au/radar_detectors/video-drive-recorder.php
Το εχω ηδη εδω και 3 μηνες και χωρις να εχει την εξαιρετικη εικονα μια φορητης βιντεοκαμερας εχει αλλα πλέονεκτηματα οπως
ταυτοχρονη απεικονηση εσωτερικου και εξωτερικου του αυτοκινητου απο δυο υπερευρυγωνιες καμερες με εγγραφη ηχου.
απεικονηση της ταχυτητας και της θεσης του οχηματος κατα την αναπαραγωγη σε χαρτη google με δεκτη gps που εχει οταν ειμαστε συνδεδεμενοι στο internet.
g sensor για να βλεπουμε τις δυναμεις που ασκουνται στο αυτοκινητο ως προς τους τρεις αξονες.
εως και 6 ωρες συνεχους εγγραφης σε 8 gb μνημη sd με δυνατοτητα overwrite κλπ που μπορειτε να τα δειτε αναλυτικα στο συγκεκριμενο σαιτ και με demo βιντεακι κλπ κλπ
η τιμη του ειναι περιπου 300 λιρες αγγλιας χωρις μεταφορικα και συνοδευεται με 2 gb μνημη που μαλλον πρεπει να αντικατασταθει με μεγαλυτερη οποτε θα πρεπει κανεις να υπολογισει και αυτο το κοστος.
θα μπορουσε κανεις να πει οτι ειναι και κατι σαν μικρο ''μαυρο κουτι'' που μπορει να καταγραψει οτι συμβαινει σε ενα αυτοκινητο κατα την κινηση του αλλα και οταν ειναι σταματημενο.
-
Σκέφτηκα να δέσω το κινητό στον προφυλακτήρα (δεν έχω βρει τον τρόπο ακριβώς), αλλά δε το έχω δοκιμάσει ακόμη. Η ανάλυση βέβαια και η ποιότητα του βίντεο θα είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με την λήψη από βιντεοκάμερα, αλλά για την φάση καθώς και η οπτική της γωνία νομίζω πως θα λένε αρκετά! Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
ΥΓ. Το βιντεάκι από την Θεσσαλονίκη πολύ ωραίο σε όλα του. Δε με πέτυχα πουθενά -
Κάποτε έιχε δει ένα παπαράκι που απο την μια μεριά είχε μια πατούρα που την έβαζες στον φακό της κάμερας και μέσο οπτικής ίνας στην άλλη άκρη έφτανε σε ένα φακό ( ; ).
Έτσι έπαιρνες εικόνα πλέον απο εκεί και οχι απο τον φακό της κάμερας.
Η οπτική ίνα ειχε μήκος κάπου στο ενάμιση μέτρο (αν θυμάμαι καλά).
Δεν ξέρω που μπορεί να πουλάνε τέτοια και την τιμή τους, αλλά ίσως αυτο έκανε για την δουλειά που το θές. -
Kαι μένα με έχει 'γοητεύσει' κάτι σαν μαύρο κουτί για τα ταξίδια μου, τρις τρέλες μου κλπ αλλά είναι κάπως 'δύστροπη' η όλη ιστορία. Υπάρχουν όμως λύσεις αλλά θέλουν ένα καλό πόσο όπως κάθε συνηθισμένο εξειδικευμένο θέμα:
-
Video Vbox . Ίσως το ιδανικότερο γιατί προέρχεται από μια εξειδικευμένη εταιρία στο χώρο. Ξεκινάει από 2200 περίπου αλλά εκτός από την καταγραφή έχει και ένα σωρό άλλα πράγματα.
-
Συνδυασμός των επόμενων:
- κάμερα με κάποια από τις βάσεις που αναφέρθηκαν.
- ένα gps καταγραφέα της διαδρομής (π.χ. : Performance Box. Κάνει και άλλα βέβαια αλλά τέλος πάντων, καταλαβαίνεται τι εννοώ.)
- ένα προγραμματάκι που να τα συνδυάζει αυτά τα δύο. Το Trackvision φαίνεται πολύ καλό. (ΜΗΝ ψάχνεται άδικα στα τορεντάδικα. Δεν 'διατίθεται' ! )
Φυσικά όλα αυτά θέλουν πολύ δουλειά και στον υπολογιστή. Είναι όμως από τα θέματα που σιγά-σιγά 'διερευνώ' ...
Ο χρήστης jose έγραψε:
τι αυτοκινητο εχεις?
Ένα Γκολφ. Και η βάση έρχεται τέλεια στο παρμπριζ και 'κάθεται'. Απλά δεν το χρησιμοποιώ το παρμπριζ γιατί θέλω να 'γράφει' και το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Εμένα δηλαδή και ένα μέρος από τα όργανα. Αν κοιτάει μόνο έξω η κάμερα όλα φαίνονται να κινουνται πολύ 'αργά'. Π.χ είσαι με 200+ στην εθνική και όταν το βλέπεις στο πισι φαίνεται το ίδιο με το να πηγαίνεις με 100. Εκτός αυτού 'βλέπω' και τον εαυτό μου και τα όποια 'λάθη' ή 'κακές συνήθειες' κάνω και έχω.
Η βεντούζα είναι καλή φάση επίσης να τη βάλεις έξω από το αυτοκίνητο σε κάποια πόρτα ενδεχομένως για να κοιτάει τροχό και δρόμο μπροστά ταυτόχρονα. Αν είναι καθαρό το αυτοκίνητο πιάνει πολύ δυνατά και δεν φεύγει με τίποτα.
-
-
Με αυτή που τραβάει σε HD και με ένα Driftbox είσαι έτοιμος! Ψαχνόμαστε με φίλους για κάτι που ετοιμάζουμε και προς το παρόν είναι ότι καλύτερο έχουμε βρει!
Περιμένουμε να δούμε από εικόνα τι λέει η κάμερα της Sony και αν μέχρι την άνοιξη βγει κάτι πιο κατάλληλο! -
αυτες οι καμερες κανουν και για χρηση κανονικης καμερας?
μια φθηνη ποσο παει περιπου? -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σκέφτηκα να δέσω το κινητό στον προφυλακτήρα (δεν έχω βρει τον τρόπο ακριβώς), αλλά δε το έχω δοκιμάσει ακόμη. Η ανάλυση βέβαια και η ποιότητα του βίντεο θα είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με την λήψη από βιντεοκάμερα, αλλά για την φάση καθώς και η οπτική της γωνία νομίζω πως θα λένε αρκετά! Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
ΥΓ. Το βιντεάκι από την Θεσσαλονίκη πολύ ωραίο σε όλα του. Δε με πέτυχα πουθενάΑυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=hW5h5hUpKfk το έβγαλα με το Nokia N81. Το στερέωσα με μονωτική ταινία πάνω στο σίδερο του προσκέφαλου του συνοδηγού. Στον προφυλακτήρα θα είναι ακόμα καλύτερα, λογικά μπορείς να το πιάσεις με 1-2 tie wrap απο τις γρίλιες κάπου στη μάσκα.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
http://www.joutec.com/eng/product/teye.html
...
θα μπορουσε κανεις να πει οτι ειναι και κατι σαν μικρο ''μαυρο κουτι'' που μπορει να καταγραψει οτι συμβαινει σε ενα αυτοκινητο κατα την κινηση του αλλα και οταν ειναι σταματημενο.Πολύ ενδιαφέρουσα λύση (και σε αρκετά λογική τιμή).
Το μόνο κακό για εφαρμογές ασφαλείας ότι είναι ολίγον τι φανερό εκεί που μπαίνει για να κλειδώσεις το αμάξι και να το αφήσεις να γράφει τι γίνεται γύρω σου (π.χ. κάποιον που σου έβαλε τον κοτσαδόρο του μέσα στη μάσκα παρκάροντας μπροστά σου) οπότε μπορεί να σου σπάσουν κανένα τζάμι να το βουτήξουν...
Μια πιο 'low profile' έκδοση (π.χ. να έχει το σχήμα του εσωτερικού καθρέφτη και να αντικαθιστά το μαμά) ίσως ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα για κάποιους.
-
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Έγραψα λίγο onboard με το Cullmann Clamp Magic 2703 και οι εντυπώσεις είναι εξαιρετικές.Ευχάριστη έκπληξη ότι στο βίντεο φαίνονται αρκετά καθαρά και ο δρόμος και τα όργανα του αυτοκινήτου. Πάντως, δεν είναι πάντα δυνατό να φαίνονται καλά τα όργανα, λόγω της θέσης του ηλίου.
που πας στον χορτιάτη? πάντως θα προτιμούσα να μην φαίνονται τα όργανα του αυτοκινητου...
δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος, εκτος και αν θες λήψεις από διαφορες γωνιές του αυτοκινητου -
Ναι, στον Χορτιάτη πήγαινα Ένα μέρος ησυχίας και ηρεμίας τόσο κοντά στην Θεσσαλονίκη...(να μην είχε τις κεραίες μόνο..)...
Όσο για το όργανα, ειδικά γι' αυτά δεν έχω τρομερό ενδιαφέρον, πιο πολύ με ενδιαφέρει ο δρόμος αλλά παράλληλα να δίδεται και η αίσθηση του 'onboard'. Ίσως κάποτε πάρω και την αυτοκόλλητη βάση για το παρμπρίζ για μια πιο κοντινή οπτική γωνία, αν και ήδη από αυτήν τη θέση, με λίγο zoom, μπορείς να πετύχεις αποκλειστική εστίαση στον δρόμο.
Μου αρέσει πάντως και η γωνία από την οποία φαίνονται οι χειρισμοί μου, έχει ενδιαφέρον να βλέπεις πώς οδηγείς
-
Και εγώ προτιμώ να φαίνονται τα όργανα και οι κινήσεις του οδηγού. Αλλιώς είναι κάπως απρόσωπο...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ναι, στον Χορτιάτη πήγαινα Ένα μέρος ησυχίας και ηρεμίας τόσο κοντά στην Θεσσαλονίκη...(να μην είχε τις κεραίες μόνο..)...Όσο για το όργανα, ειδικά γι' αυτά δεν έχω τρομερό ενδιαφέρον, πιο πολύ με ενδιαφέρει ο δρόμος αλλά παράλληλα να δίδεται και η αίσθηση του 'onboard'. Ίσως κάποτε πάρω και την αυτοκόλλητη βάση για το παρμπρίζ για μια πιο κοντινή οπτική γωνία, αν και ήδη από αυτήν τη θέση, με λίγο zoom, μπορείς να πετύχεις αποκλειστική εστίαση στον δρόμο.
Μου αρέσει πάντως και η γωνία από την οποία φαίνονται οι χειρισμοί μου, έχει ενδιαφέρον να βλέπεις πώς οδηγείς
τι εννοείς αυτοκόλλητη βάση για το παρμπρίζ ? τι ακριβώς είναι?
-
Δεν το περιέγραψα καλά, είναι με βεντούζα - όχι αυτοκόλλητο. Μιλούσα γι' αυτό που είπε ο Prof στην 1η σελίδα
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.568911
και μάλλον κάτι παρόμοιο με το δικό σου
-
αυτό που μου δείχνεις σίγουρα δεν θα κάνει στο pampriz, έχει πολύ μικρό κορμό, για τα ix που έχουν κλίση στο pampriz δεν θα σε βολέψει. χρειάζεσαι ένα μεγαλύτερο...
δεν θα κάνει αποτελεσματική δουλειά
-
Ο χρήστης jose έγραψε:
αυτό που μου δείχνεις σίγουρα δεν θα κάνει στο pampriz, έχει πολύ μικρό κορμό, για τα ix που έχουν κλίση στο pampriz δεν θα σε βολέψει. χρειάζεσαι ένα μεγαλύτερο...δεν θα κάνει αποτελεσματική δουλειά
Όχι μια χαρά κάνει αυτό και για ψηφιακή φωτογραφική αλλά και για μεσαίου μεγέθους βιντεοκάμερα. Το μικρότερο που έχω λινκ δεν κάνει γιατί βρίσκει στο παρμπρίζ. Μην το βλέπεις από τη φωτό, είναι αρκετά μεγάλο στο φυσικό μέγεθος.
Φυσικά παίζει ρόλο και η κλίση του παρμπρίζ. Αλλά την τελευταία 7ετία 10ετία όλα τα παρμπρίζ έχουν αρκετή κλίση και αυτό είναι καλό για αυτή τη δουλειά. Στα αρκετά παλιότερα που ήταν πιο κάθετα σίγουρα θα έκανε πρόβλημα.
-
Ναι για φωτογραφική μηχανή ίσος να κάνει αλλα για μια camcorder , δύσκολο, εκτος και αν την βάζεις ανάποδα και γραφει ανάποδα...
αυτό που πήρα έχει τo διπλάσιο κορμό σχεδόν και δεν μπορεί να μπει στο pampriz και να γραφει κανινικά. τουλάχιστον σε citroen c4,
βεβαια την λύση την βρήκα...
On board Camera