-
Καλημέρα σε όλα τα μέλη.
Το πρόβλημά μου έχει ως εξής. Επειδή ήθελα να αγοράσω γυαλιά ηλίου επισκέφτηκα τον οφθαλμίατρο μου. Ενώ ήξερα πως είχα περίπου 0.5 βαθμούς μυωπίας και στα δύο μάτια στην συνταγή που μου έδωσε έχει τα εξής. Cyl -050 120 kai 050 60 στο δεξί και αριστερό μάτι αντίστοιχα. Το θέμα είναι πως τα γυαλιά ηλίου φτιάχτηκαν με αυτή την συνταγή και εκτός του ότι δεν βλέπω το ίδιο καλά με τα γυαλιά μυωπίας μου (μικρή αλλά υπάρχει διαφορά) έχω και το πρόβλημα ότι όλα τα αντικείμενα τα βλέπω διαφορετικά. ΠΧ όταν τα φοράω έχω την αίσθηση ότι κόντυνα και επίσης τα αντικείμενα τα βλέπω 'ξαπλωτά'. Τι συμβαίνει? Γνωρίζει κανένας?
-
Δε μου φαίνεται πολύ σωστό να ζητάς ιατρικές συμβουλές σε ..αυτοκινητιστικό φόρουμ; Μπας και να πας και σε κανάν άλλο γαιτρό, οπτικό;
-
Αν και δεν απαντάω στην ερώτησή σου άμεσα, ρώτα και εδώ:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=33656 -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
έχω και το πρόβλημα ότι όλα τα αντικείμενα τα βλέπω διαφορετικά. ΠΧ όταν τα φοράω έχω την αίσθηση ότι κόντυνα και επίσης τα αντικείμενα τα βλέπω 'ξαπλωτά'. Τι συμβαίνει?Το Cyl νομίζω είναι για τον αστιγματισμό ενώ το sph για την μυωπία. Οπότε είτε έκανε λάθος ο γιατρός (να μας τον συστήσεις ) και δεν εχεις αστιγματισμό αλλά μόνο μυωπία οπότε και γι'αυτό σου ξάπλωσαν όλοι ξαφνικά είτε δεν τα έχεις συνηθίσει ακόμη και ίσως σιγα σιγα να σηκώνονται οι ξαπλωτοί.. τι να πώ..
Εγω έχω μυωπία και αστιγματισμό και τετοιο πρόβλημα δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
έχω και το πρόβλημα ότι όλα τα αντικείμενα τα βλέπω διαφορετικά. ΠΧ όταν τα φοράω έχω την αίσθηση ότι κόντυνα και επίσης τα αντικείμενα τα βλέπω 'ξαπλωτά'. Τι συμβαίνει?
Το Cyl νομίζω είναι για τον αστιγματισμό ενώ το sph για την μυωπία. Οπότε είτε έκανε λάθος ο γιατρός (να μας τον συστήσεις ) και δεν εχεις αστιγματισμό αλλά μόνο μυωπία οπότε και γι'αυτό σου ξάπλωσαν όλοι ξαφνικά είτε δεν τα έχεις συνηθίσει ακόμη και ίσως σιγα σιγα να σηκώνονται οι ξαπλωτοί.. τι να πώ..
Πήγα σε μηχάνημα στο μαγαζί των οπτικών και πράγματι επιβεβαίωσε τον μυωπικό αστιγματισμό αλλά και 0.25 sph στο ένα μάτι καθώς και 0.5 στο άλλο. Δεν έπρεπε να τα συμπεριλάβει ο γιατρός στην συνταγή? Επίσης μου είπαν ότι λογικά θα τα συνηθίσω αλλά δεν το βλέπω μέχρι τώρα.
-
Καλημέρα σε όλα τα μέλη.Το πρόβλημά μου έχει ως εξής. Επειδή ήθελα να αγοράσω γυαλιά ηλίου επισκέφτηκα τον οφθαλμίατρο μου. Ενώ ήξερα πως είχα περίπου 0.5 βαθμούς μυωπίας και στα δύο μάτια στην συνταγή που μου έδωσε έχει τα εξής. Cyl -050 120 kai 050 60 στο δεξί και αριστερό μάτι αντίστοιχα. Το θέμα είναι πως τα γυαλιά ηλίου φτιάχτηκαν με αυτή την συνταγή και εκτός του ότι δεν βλέπω το ίδιο καλά με τα γυαλιά μυωπίας μου (μικρή αλλά υπάρχει διαφορά) έχω και το πρόβλημα ότι όλα τα αντικείμενα τα βλέπω διαφορετικά. ΠΧ όταν τα φοράω έχω την αίσθηση ότι κόντυνα και επίσης τα αντικείμενα τα βλέπω 'ξαπλωτά'. Τι συμβαίνει? Γνωρίζει κανένας?
Βασικα εχεις μυωπικο αστιγματισμο,τοσο λιγο ομως που αλλος δεν θα φορουσε γυαλια στη θεση σου.
Τα γυαλια τα χρειαζεσαι μονο στην οδηγηση και την τηλεοραση βραδυνες κυριως ωρες,διοτι την ημερα δε θα αντιμετωπιζεις σοβαρο προβλημα,σωστα?Κατα συνεπεια ΜΗΝ φορας τα γυαλια σου συνεχεια διοτι θα τα συνηθισεις και δεν θα μπορεις να κανεις διχως αυτα,μερα-νυχτα,ειναι ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ!
Οσον αφορα το προβλημα σου τωρα με τα γυαλια ηλιου,αυτο εξαρταται απο το αν αυτα εχουν καμπυλοτητα (ειναι μπομπέ),αν ειναι διχρωμα (ντε γκραντέ),ειναι μεγαλα-μικρα κλπ.Δωσε μου μια περιγραφη.Αν ολα αυτα ειναι ενταξει,παιζει τα οπτικα κεντρα να μην ειναι σωστα,ή ακομη χειροτερα οι φακοι να ειναι λιγο παραπανω απο το κανονικο (συμβαινει συχνα).Και στην τελικη,μια χαρα θα εβλεπες με τα ηλιου χωρις διορθωση,αφου πιστευω οτι εχεις προβλημα την ημερα.
-
Σε όσα λες είσαι σωστός πράγμα που δείχνει ότι γνωρίζει το θέμα. Τα γυαλιά είναι τα κλασικά Ray Ban με μονόχρωμο φακό. Απλά ο προβληματισμός μου είναι αν πρέπει να παραγγείλω άλλους φακούς μόνο με μυωπία ή να κρατήσω αυτούς αν τους συνηθίσω. Είμαι μπερδεμένος...
-
έχω και το πρόβλημα ότι όλα τα αντικείμενα τα βλέπω διαφορετικά. ΠΧ όταν τα φοράω έχω την αίσθηση ότι κόντυνα και επίσης τα αντικείμενα τα βλέπω 'ξαπλωτά'. Τι συμβαίνει?
Το Cyl νομίζω είναι για τον αστιγματισμό ενώ το sph για την μυωπία. Οπότε είτε έκανε λάθος ο γιατρός (να μας τον συστήσεις ) και δεν εχεις αστιγματισμό αλλά μόνο μυωπία οπότε και γι'αυτό σου ξάπλωσαν όλοι ξαφνικά είτε δεν τα έχεις συνηθίσει ακόμη και ίσως σιγα σιγα να σηκώνονται οι ξαπλωτοί.. τι να πώ..
Πήγα σε μηχάνημα στο μαγαζί των οπτικών και πράγματι επιβεβαίωσε τον μυωπικό αστιγματισμό αλλά και 0.25 sph στο ένα μάτι καθώς και 0.5 στο άλλο. Δεν έπρεπε να τα συμπεριλάβει ο γιατρός στην συνταγή? Επίσης μου είπαν ότι λογικά θα τα συνηθίσω αλλά δεν το βλέπω μέχρι τώρα.
Σε αυτά δεν ξερω να σου απαντησω εγω, μόνο ένας οφθαλμίατρος μπορεί. Συμφωνω πάντως ότι έχεις πολύ λίγο για όλη αυτη την ιστορία που έκανες με γυαλιά ηλίου κλπ. Και όντως με τόσο λίγο, η κύρια ενόχληση σου θα έπρεπε να είναι το βράδυ με τα φωτα.
Το σίγουρο είναι ένα, φοράμε γυαλιά (ή φακούς) για να βλέπουμε καλύτερα. Αν κατι τετοιο δεν ισχύει, καλύτερα να επισκευθείς άλλον έναν οφθαλμίατρο ώστε να σου απαντησει υπεύθυνα, ή αλλιώς να επιστρεψεις στην πρότερη κατασταση σου που ήταν βολικότερη, με τα παλιά γυαλιά ηλίου, μη δημιουργήσεις καμιά ζημιά από το πουθενά.
-
Σε όσα λες είσαι σωστός πράγμα που δείχνει ότι γνωρίζει το θέμα. Τα γυαλιά είναι τα κλασικά Ray Ban με μονόχρωμο φακό. Απλά ο προβληματισμός μου είναι αν πρέπει να παραγγείλω άλλους φακούς μόνο με μυωπία ή να κρατήσω αυτούς αν τους συνηθίσω. Είμαι μπερδεμένος...Αν μιλαμε για τα κλασσικα πιλοτικα rayban (aviator RB3025 right?),αυτα δεν εχουν καποιο προβλημα με μυωπικους φακους εαν κι εφοσον εχουν κεντραρισει σωστα.Θα σου προτεινα να πας σε εναν αλλο οπτικο και να συγκρινεις γυαλια ορασεως με ηλιου,και να δεις τυχον διαφορες.Τονισε στον εκει οπτικο να μετρησει τις διακορικες αποστασεις στο ενα και στο αλλο.Το οτι ειναι και θεμα συνηθειας αυτο ειναι αληθεια,καθως οι δυο σκελετοι (ηλιου και αυτος της ορασης)εχουν τελειως διαφορετικη οπτικη εφαρμογη.Επισης και το χρωμα των φακων παιζει και αυτο τον ρολο του καθως οντας πιο σκουρα τα ηλιου θα μειωνουν λιγο την οπτικη σου οξυτητα.
Κανονικα θα επρεπε,εχει να κανει με τον οφθαλμιατρο,και τις απαιτησεις που εχεις απο την οραση σου.
πχ αλλος δεν τον ενδιαφερει να βλεπει 10/10,ή πιο συχνα δεν εχει παρει χαμπαρι οτι εχει διαθλαστικο προβλημα...εχουν ερθει επαγγελματιες οδηγοι να τους φτιαξω γυαλια,(ναι οπτικος ειμαι )και εχουν τα κερατα τους απο μυωπιες υπερμετρωπιες,και δεν εχουν παρει χαμπαρι,μιλαμε για δημοσιο κινδυνο ετσι? -
μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι η υπερμετρωπια?
-
http://www.eye-net.gr/PUBLIC/optics3.asp
Αν μπορείτε να διακρίνετε τα αντικείμενα που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση, αλλά έχετε πρόβλημα να διακρίνετε σωστά τα αντικείμενα σε κοντινή απόσταση, μπορεί να έχετε υπερμετρωπία.
Η υπερμετρωπία αναγκάζει τα μάτια να εξασκούν παραπάνω προσπάθεια για να δουν στις κοντινές απόστάσεις. Αν κοιτάζετε αντικείμενα που βρίσκονται κοντά σας για αρκετό χρονικό διάστημα μπορεί να αρχίσετε να τα βλέπετε θολά, να έχετε πονοκεφάλους και κούραση των ματιών.
Παιδιά που έχουν υπερμετρωπία μπορεί να βρίσκουν δύσκολο το διάβασμα.
Η υπερμετρωπία δεν είναι ασθένεια. Απλά αναφέρεται σε μία διαφοροποίηση στο σχήμα του βολβού του ματιού. Από το βαθμό αυτής της διαφοροποίησης εξαρτάται εάν θα χρειαστείτε διορθωτικά γυαλιά ή όχι. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.eye-net.gr/PUBLIC/optics3.asp' target='_blankΑν μπορείτε να διακρίνετε τα αντικείμενα που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση, αλλά έχετε πρόβλημα να διακρίνετε σωστά τα αντικείμενα σε κοντινή απόσταση, μπορεί να έχετε υπερμετρωπία.
Η υπερμετρωπία αναγκάζει τα μάτια να εξασκούν παραπάνω προσπάθεια για να δουν στις κοντινές απόστάσεις. Αν κοιτάζετε αντικείμενα που βρίσκονται κοντά σας για αρκετό χρονικό διάστημα μπορεί να αρχίσετε να τα βλέπετε θολά, να έχετε πονοκεφάλους και κούραση των ματιών.
Παιδιά που έχουν υπερμετρωπία μπορεί να βρίσκουν δύσκολο το διάβασμα.
Η υπερμετρωπία δεν είναι ασθένεια. Απλά αναφέρεται σε μία διαφοροποίηση στο σχήμα του βολβού του ματιού. Από το βαθμό αυτής της διαφοροποίησης εξαρτάται εάν θα χρειαστείτε διορθωτικά γυαλιά ή όχι.Εισαι σιγουρος
Αλλα συμπτωματα εχω εγω κ ηδη χρησιμοποιω γυαλια . -
Φυσικα και δεν ειμαι σιγουρος.Απλα αντεγραψα αυτο που βρηκα σε ενα site.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φυσικα και δεν ειμαι σιγουρος.Απλα αντεγραψα αυτο που βρηκα σε ενα site.Δεν είδε το λινκ από πάνω, μάλλον λόγω υπερμετρωπίας, οπότε συγχωρείται το ύφος!
Εγω έχω άλλο θέμα άσχετο με τα μάτια. Κρύωμα εδω και 4-5 μέρες με αποτέλεσμα να έχω κάνει τα χαρτομάντηλα μόνιμο αξεσουάρ. Αλλά το θέμα είναι ότι από χτές έχω κάτι σαν καρουμπαλάκι στην μύτη δεξιά, σαν πρήξιμο στο κόκκαλο στην άκρη (σα να με δείρανε ένα πράγμα ευτυχώς δεν πολυφαίνεται). Αρχικώς το απέδωσα σε ένα ατύχημα που είχα στις σκάλες του γραφείου με αποτέλεσμα να έχω μωβ αποχρώσεις (αλά μπεμβέ Κουκου) σε όλο μου το σωμα.
(δε θέλω γέλια, είχαν σφουγγαρίσει και γλύστραγε).Αλλά πρώτον το πρήξιμο εμφανίστηκε 2 μερες μετα το ατυχημα και δευτερον στη μυτη (και μόνον εκει) δε χτυπησα ρε γαμώτο Ο μπαμπάς διέγνωσε ιγμορίτιδα. Δεν θα είχα λόγο να αμφισβητήσω τη διάγνωση του εξαίρετου αυτού επιστημονα αν δεν ήξερα ότι το πτυχίο του εγραφε οικονομολόγος, οπότε είπα να πάρω και μια δεύτερη γνωμη. Οπότε...μηπως έχει κανενας ιδέα αν όντως θα μπορούσε να είναι από ιγμορίτιδα; ντρεπομαι να πάω στο γιατρό και να πω ότι το μόνο που έχω είναι ότι τρεχει λίγο η μυτη μου!
-
Ερεθισμος απο την χρηση των χαρτομαντηλων;
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Δεν είδε το λινκ από πάνω, μάλλον λόγω υπερμετρωπίας, οπότε συγχωρείται το ύφος!
Εγω έχω άλλο θέμα άσχετο με τα μάτια. Κρύωμα εδω και 4-5 μέρες με αποτέλεσμα να έχω κάνει τα χαρτομάντηλα μόνιμο αξεσουάρ. Αλλά το θέμα είναι ότι από χτές έχω κάτι σαν καρουμπαλάκι στην μύτη δεξιά, σαν πρήξιμο στο κόκκαλο στην άκρη (σα να με δείρανε ένα πράγμα ευτυχώς δεν πολυφαίνεται). Αρχικώς το απέδωσα σε ένα ατύχημα που είχα στις σκάλες του γραφείου με αποτέλεσμα να έχω μωβ αποχρώσεις (αλά μπεμβέ Κουκου) σε όλο μου το σωμα.
(δε θέλω γέλια, είχαν σφουγγαρίσει και γλύστραγε).Αλλά πρώτον το πρήξιμο εμφανίστηκε 2 μερες μετα το ατυχημα και δευτερον στη μυτη (και μόνον εκει) δε χτυπησα ρε γαμώτο Ο μπαμπάς διέγνωσε ιγμορίτιδα. Δεν θα είχα λόγο να αμφισβητήσω τη διάγνωση του εξαίρετου αυτού επιστημονα αν δεν ήξερα ότι το πτυχίο του εγραφε οικονομολόγος, οπότε είπα να πάρω και μια δεύτερη γνωμη. Οπότε...μηπως έχει κανενας ιδέα αν όντως θα μπορούσε να είναι από ιγμορίτιδα; ντρεπομαι να πάω στο γιατρό και να πω ότι το μόνο που έχω είναι ότι τρεχει λίγο η μυτη μου!
πεθαίνεις -
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ερεθισμος απο την χρηση των χαρτομαντηλων;Είσαι σίγουρος
Δεν θα το απέκλεια αλλά είναι πιο πάνω από εκεί που πιάνει το χαρτομάντηλο, φαντασου εκεί που τελειώνει το κόκκαλο της μυτης, που ακουμπάνε τα γυαλιά, και σαν καρούμπαλο όχι ερεθισμός
πεθαίνειςΒλαμμένος όπως πάντα
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Δεν είδε το λινκ από πάνω, μάλλον λόγω υπερμετρωπίας, οπότε συγχωρείται το ύφος!
Θα παραβλεψω τα ειρωνικα σχολια κ θα σου απαντησω οχι σαν ειδικος αλλα σαν παθων
Αν εχεις ιγμοριτιδα υπαρχει ενας απλος τροπος να κανεις διαγνωση μονος σου .
Κουνας το κεφαλι σου δεξια -αριστερα με κλιση προς το στηθος σου . Ο πονος που θα αισθανθεις ακριβως αναμεσα στα ματια (ανυποφορος) θα σημαινει οτι εκτος απο οικομολογο εχετε κ γιατρο στην οικογενεια . -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
πεθαίνειςΒλαμμένος όπως πάντα
με ξες και από χθες;
1ον. Έτσι κι αλλιώς θα πας στο γιατρό. Λες και αν σου πούμε ότι είναι ιγμορίτιδα θα την θεραπεύσουμε από δω μέσα.
2ον Κατά 99% δεν εχεις ιγμοριτιδα γιατί δεν ανέφερες ενα βασικο συμπτωμα. Δεν σου λέει ποιο ειναι, γιατι people lie και θα μας το ξεφουρνίσεις μετά καθώς κατά βάθος ΘΕΣ να ναι ιγμοριτιδα
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες