-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Οι λάμπες μου στη μεσαία σκάλα (Η7) πρωτοκάηκαν στη διετία. Έχω αλλάξει κατά καιρούς, απλές Osram, Osram CoolBlue, Phillips BlueVision, Osram SilverStar kai Osram NightBraker. Έχω καταλήξει στις τελευταίες, φοράω ήδη το δεύτερο σετ. Όλες οι παραπάνω καίγονται στους 8 περίπου μήνες με διαφορά μεταξύ τους από 3 μέρες έως μια εβδομάδα, έχοντας πάντα ενεργό τον 'αισθητήρα σκότους'.
Βέβαια, έχω πάντα μαζί μου 'καβάτζα' ένα ζευγάρι απλές Osram Η7, και μόλις καεί κάποια, την αλλάζω επιτόπου μέχρι να πάρω 'καλές'.
Την τελευταία φορά που μου συνέβη, έβρεχε και άλλαξα την (πιό δύσκολη) δεξιά με ομπρέλλα! Δεν μπορούσα τη μειωμένη δέσμη...Υποθέτω ότι κάνεις πολλά χλμ το χρόνο, μεγάλο μέρος από τα οποία είναι κατά τις βραδυνές ώρες...
Σ'εμένα που κατά μέσο όρο με το 206 δεν κάνω πάνω από 15.000 δε μου έχει καεί ούτε μια λάμπα σχεδόν 4 χρόνια τώρα (κι έχω κι εγώ τα φώτα στο auto κι ανάβουν πολύ πριν πέσει σκοτάδι).
-
Περίπου τα ίδια χιλιόμετρα κάνω με σένα, και δεν κάνω και τόσο πολλά το βράδυ, αλλά μπες-βγες στο γκαράζ του σπιτιού, μπες-βγες στο γκαράζ της δουλειάς, τούνελ στην Α.Οδό καθημερινά, βαρύς ο ίσκιος του πλάτανου κλπ, άναψε-σβήσε συνέχεια ... δεν ξέρω γιατί, αλλά καίγονται!
-
Λογικά επειδή τα έχεις στο auto....άνοιξε κλείσε συνέχεια ειδικά στα τούνελ τα μαμάς. Εγώ που δεν τα έχω Τάκη έχω εδώ και 4 χρόνια ακόμα τις ίδιες λάμπες ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Λογικά επειδή τα έχεις στο auto....άνοιξε κλείσε συνέχεια ειδικά στα τούνελ τα μαμάς. Εγώ που δεν τα έχω Τάκη έχω εδώ και 4 χρόνια ακόμα τις ίδιες λάμπες ...Γι΄αυτό πιστεύω κι εγώ ότι καίγονται σύντομα οι λάμπες Σάββα.
Πάντως προτιμώ να αλλάζω λάμπες και να έχω και τη 'χλίδα' του αυτοματισμού, παρά να χρειαστώ com2000 (που έχει πάνω του τους μοχλοδιακόπτες) -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Λογικά επειδή τα έχεις στο auto....άνοιξε κλείσε συνέχεια ειδικά στα τούνελ τα μαμάς. Εγώ που δεν τα έχω Τάκη έχω εδώ και 4 χρόνια ακόμα τις ίδιες λάμπες ...Tο δικό σου δεν έχει Ξένον Σάββα?
-
Συμβουλή (ανέξοδη) για βελτίωση στα φώτα όσων έχουν projector:
νόμιζα ότι ήταν θολός από την υγρασία ο projector, και δοκίμασα να βγάλω τα εσωτερικά καπάκια (που καλύπτουν τις λάμπες ) και να απασφαλίσω τις λάμπες από τη θέση τους ώστε να φύγει η υγρασία... αποτέλεσμα κανένα. Δοκιμάζω να βάλω μια μεγάλη αυτοσχέδια μπατονέτα και με έκπληξη είδα ότι ήταν βρωμιά που είχε επικαλύψει την εσωτερική κοίλη επιφάνεια του φακού. Δεν μπόρεσα να το κάνω με τελειότητα μιας και τα φανάρια ήταν τοποθετημένα στο αυτοκίνητο και δεν μου έδινε χέρι, αλλά κα αυτός ο μικρός καθαρισμός του φακού απέδωσε. Είδα διαφορά στην ένταση και στη σαφήνεια της δέσμης. ¨οταν το πάω στο συνεργείο θα τους πω να τα βγάλουν και να τα καθαρίσουν καλύτερα. -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
...οταν το πάω στο συνεργείο θα τους πω να τα βγάλουν και να τα καθαρίσουν καλύτερα.Δεν έχω δει ποτέ να κάνουν τέτοιες δουλειές σε συνεργείο.
Νομίζω ότι πρέπει να τα καθαρίσεις μόνος σου, πάρε ένα σκαμνάκι και κάθησε μπροστά στα φανάρια και ...δουλειά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...οταν το πάω στο συνεργείο θα τους πω να τα βγάλουν και να τα καθαρίσουν καλύτερα.
Δεν έχω δει ποτέ να κάνουν τέτοιες δουλειές σε συνεργείο.
Νομίζω ότι πρέπει να τα καθαρίσεις μόνος σου, πάρε ένα σκαμνάκι και κάθησε μπροστά στα φανάρια και ...δουλειά.
Έτσι το βλέπω να γίνεται, απλά λέω τι θάθελα...
-
Είπα και γω να βελτιώσω λίγο τα φώτα στο παντάκι (όχι πως έχω παράπονο).
Μπαίνω στο powerbulbs, να δω τι τύπο λάμπας μπορώ να βάλω. Τσεκάρω τις nightbreaker (H4) και μπαίνω και στο site της OSRAM για επιβεβαίωση. Με την ίδια διαδικασία, μου δίνει τις επιλογές για το αμαξάκι μου. ΑΛΛΑ η μέσα από την OSRAM δε μου δίνει τις nightbreaker σαν επιλογή....
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Είπα και γω να βελτιώσω λίγο τα φώτα στο παντάκι (όχι πως έχω παράπονο).Μπαίνω στο powerbulbs, να δω τι τύπο λάμπας μπορώ να βάλω. Τσεκάρω τις nightbreaker (H4) και μπαίνω και στο site της OSRAM για επιβεβαίωση. Με την ίδια διαδικασία, μου δίνει τις επιλογές για το αμαξάκι μου. ΑΛΛΑ η μέσα από την OSRAM δε μου δίνει τις nightbreaker σαν επιλογή....
Υπάρχουν οι nightbreaker σε Η4 (12V 55W) σε όλα σχεδόν τα καταστήματα με είδη αυτοκινήτου, και είναι σίγουρο ότι κάνουν στο Fiat Panda. Μάλλον δεν έβαλαν τον τύπο του αυτοκινήτου σου στο site της Οsram.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
...να δω τι τύπο λάμπας μπορώ να βάλω.Να προσέξεις να μη πιάσεις το γυαλί της λάμπας με τα χέρια και το λερώσεις.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Είπα και γω να βελτιώσω λίγο τα φώτα στο παντάκι (όχι πως έχω παράπονο).
Μπαίνω στο powerbulbs, να δω τι τύπο λάμπας μπορώ να βάλω. Τσεκάρω τις nightbreaker (H4) και μπαίνω και στο site της OSRAM για επιβεβαίωση. Με την ίδια διαδικασία, μου δίνει τις επιλογές για το αμαξάκι μου. ΑΛΛΑ η μέσα από την OSRAM δε μου δίνει τις nightbreaker σαν επιλογή....
Υπάρχουν οι nightbreaker σε Η4 (12V 55W) σε όλα σχεδόν τα καταστήματα με είδη αυτοκινήτου, και είναι σίγουρο ότι κάνουν στο Fiat Panda. Μάλλον δεν έβαλαν τον τύπο του αυτοκινήτου σου στο site της Οsram.
Ετσι πρέπει να είναι. Απλα, σαν άσχετος, θα εμπιστευόμουν περισσότερο την OSRAM παρά ένα μαγαζί.
-
Είδα στο Carrefour λάμπες νομίζω Philips για μοτοσυκλέτες που έχουν μια κάποια πορτοκαλί απόχρωση. Δεν κατάλαβα σε τί υποτίθεται βοηθάει το χρώμα αλλά για +50% δεν είχε άλλες Philips και ερωτώ. Κάνουν για αυτοκίνητο και αν όχι γιατί?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είδα στο Carrefour λάμπες νομίζω Philips για μοτοσυκλέτες που έχουν μια κάποια πορτοκαλί απόχρωση. Δεν κατάλαβα σε τί υποτίθεται βοηθάει το χρώμα αλλά για +50% δεν είχε άλλες Philips και ερωτώ. Κάνουν για αυτοκίνητο και αν όχι γιατί?Κάνουν.
Το φως που βγάζουν δεν είναι πορτοκαλί (λχ σαν τις παλιές κίτρινες) αλλά έχουν multicoated κρύσταλλο ώστε η εσωτερική αντανάκλαση στο φανάρι να φέρνει προς το πορτοκαλί.
-
Αύριο περιμένω τις Osram Nightbreaker σε Η1.
Τις πήρα, το ζευγάρι, απο Γερμανία μέσω ebay 8,50 Ευρώ (και άλλα 13 Ευρώ μεταφορικά). Δεν έψαξα πολύ την αγορά εδώ αλλα δεν τις βρήκα και λιγότερο απο 25, άσε που θα έρθουν και κατευθείαν σπίτι και δεν θα τρέχω.
Ελπίζω να έχω νέα σύντομα για την απόδοση μια και θα τις δοκιμάσω με βάση τις Osram +50% που ήδη έχω....
Η Άλφα που είναι γνωστή για το πόσο εύκολα τρώει τις λάμπες τις, έγραψε 5000 πριν κάψει την μια osram 9και με πολύ προσεκτική χρήση.... ποτέ εκκίνηση με αναμένα φώτα, κλπ κλπ), να δούμε πόσο θα κρατήσουν αυτές που είναι και υψηλότερης απόδοσης....
-
http://cgi.ebay.co.uk/H4-Osram-Cool-Blu ... 240%3A1318
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... %26ps%3D32
παλιά είχα τις osram cool blue bilux H4. τώρα διαβάζω ότι στη νέα συσκευασία γράφει περί xenon και δε θέλω να πάρω κάτι που να φαίνεται σαν xenon. τις είχα βάλει γιατί πραγματικά το φως ήταν πιο λευκό, αλλά όχι μπλε όπως τα ξένον που κυκλοφορούν. τα τελευταία χρόνια έχω τις narva H4 range powerblue, και είμαι σχετικά ευχαριστημένος. θα ήθελα να βάλω πάλι οσραμ... ποια από τις 2 προτείνετε? οι bilux που είχα παλιότερα, τώρα έγιναν πιο ξενον? τί σημαίνει bilux?
-
Πεδρίτο, πάρε αυτές:http://www.carbulbsdirect.com/product_detail.asp?prod=43
Αυτές φοράω εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σε 2-3 μέρες σπίτι σου, δώρο οι ψείρες για να μην φαίνονται κίτρινες.
-
καλές φαίνονται.
μια ερώτηση. ξέρουμε πόση θερμοκρασία ανεβάζουν, ώστε να μη θολώσει το τζάμι, όπως στα γιάρις.
αυτές που έχω τώρα ανεβάζουν μέχρι 3.700-4.000 κέλβιν.επίσης τις παραγγέλω απο το σιτε που έδωσες?
-
Θερμοκρασία δεν ανεβάζουν τόσα κέλβιν ρε οι δικές σου. Θερμοκρασία χρώματος είναι αυτό που λες, εντελώς διαφορετικό. Δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα, στα ίδια watt είναι αφενός, αφετέρου τα θολωμένα φωτιστικά που βλέπεις οφείλονται είτε σε λάμπες που δεν έχουν UV επίστρωση, είτε στο ότι έχει πολυμεριστεί το πολυκαρβονικό εξωτερικά λόγω του ήλιου.
Εγώ τις πήρα από αυτούς, ναι. Συνέφερε και λόγω λίρας τότε, δες λίγο με την ισοτομία τώρα τι παίζει.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θερμοκρασία δεν ανεβάζουν τόσα κέλβιν ρε οι δικές σου. Θερμοκρασία χρώματος είναι αυτό που λες, εντελώς διαφορετικό. Δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα, στα ίδια watt είναι αφενός, αφετέρου τα θολωμένα φωτιστικά που βλέπεις οφείλονται είτε σε λάμπες που δεν έχουν UV επίστρωση, είτε στο ότι έχει πολυμεριστεί το πολυκαρβονικό εξωτερικά λόγω του ήλιου.Εγώ τις πήρα από αυτούς, ναι. Συνέφερε και λόγω λίρας τότε, δες λίγο με την ισοτομία τώρα τι παίζει.
πες το έτσι...
και εγώ νόμιζα ότι έχω φούρνο μέσα στη λάμπα
λέω...: τί στην ευχή έχει αυτό το γυαλί και αντέχει έως τα 4.000 κέλβιν?επίσης, δε λέει για ψείρες το σιτε...
αυτές έχουν uv φίλτρο, ώστε να μη θολώσουν τα τζάμια?
Βελτίωση στα φώτα;