-
Βλακείες σου είπαν, δε θα είναι χαλαρή η κάλτσα για 215/55R17 σε 215/60R17 αλλά κατά πάσα πιθανότητα δε θα μπαίνει καν. Μιλάμε για κάλτσες προορισμένες για τροχούς με 7 πόντους μικρότερη περίμετρο από τους δικούς σου.
Στο http://www.autosock.us/ δείχνει ότι υπάρχουν κάλτσες για τη διάσταση που φοράς (μέγεθος '755'). Ίσως να υπάρχουν και σε άλλες μάρκες, ψάξτο λίγο αν δε μπορείς να βρεις αυτές κι αποφασίσεις να μη φύγεις από την εργοστασιακή διάσταση των τροχών σου. Δε βγάζει μόνο η Continental 215/60R17. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο εδώ φαίνεται να υπάρχουν επιλογές.
Αν τώρα επιμένεις ν' αλλάξεις διάσταση το http://www.miata.net/garage/tirecalcold.html μπορεί να σε βοηθήσει να παίξεις με φάρδος και προφίλ να δεις τι άλλο θα μπορούσες θεωρητικά να βάλεις στις ίδιες ζάντες. Καλό είναι να τσεκάρεις και το φάρδος τους (π.χ. 17χ7'), να το ξέρεις.
-
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στις Autosock όποιος ψάχνει για 255/35/18 να αγοράσει το νούμερο 645!
Μέχρι πριν ένα μήνα δεν έδινε αποτέλεσμα.
Το γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ακριβές νουμερο, αλλά από το κατάστημα που τις πήρα, σε όλα τα αυτοκίνητα (bmw,merc κυρίως) δίνουν αυτές! Έπρεπε να βάλω λίγη δύναμη παραπάνω για να μπουν αλλά σε γενικές γραμμές μπήκαν μια χαρά, δε προβλημάτισαν καθόλου! Βέβαια η απόσταση ελαστικού-θόλου ήταν στο χιλιοστό...
-
Ετοιμαζομαι να παω να παρω Weisssock για τις 17άρες μου,υπαρχει καποιος λογος να μην το κανω;
-
Μόνο το ότι δεν έχουμε κάποιον γνωστό που να τις έχει δοκιμάσει στην πράξη. Εγώ τις αγόρασα, αλλά χιόνι δεν προβλέπεται να δουν.
-
Τις δοκίμασα εγώ πέρυσι για 3 μέρες. Δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τις άλλες 'κάλτσες' της αγοράς που έχω δοκιμάσει (Autosock & MultiGrip). Κι ανηφορίτσες με παγωμένο χιόνι έβγαλαν χωρίς πρόβλημα και η φθορά τους ήταν ελάχιστη.
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Η ειρωνική΄απάντηση δε νομίζω ότι χρειαζόταν. Αν εσύ γεννήθηκες σε νταλίκα και τα ξέρεις όλα, δεν τα ξέρουν και οι υπόλοιποι!
Μαθε να εχεις λιγο χιουμορ στην ζωη σου, και κυριως να ξεχωριζεις την ειρωνια απο το πειραγμα
Υ.Γ. Οσοι γεννιουνται σε νταλικα ειναι καθηγητες πανεπιστημιου?
Νταλικιέρης δεν σημαίνει καθηγητής πανεπιστημίου. Αλλά οι οδηγοί σε νταλίκες και βυτία μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν πολλές καταστάσεις στο δρόμο. Το να κληθεί οδική βοήθεια είναι σπάνιο πράγμα. Πρέπει πρώτα να εξαντληθεί κάθε περιθώριο.
Για να καταλάβεις, ένας θείος μου συνταξιούχος (23 χρόνια στο βυτίο) έμεινε στο δρόμο από ντίζα γκαζιού. Ξέρεις τι έκανε; Πέρασε ατσάλινο σύρμα. Κυκλοφορεί με το ατσάλινο σύρμα μέχρι να έρθει η κανονική ντίζα στο συνεργείο.
Οι τύποι είναι μαθημένοι σε τέτοια κόλπα.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Κατεβαίνεις κάτω του δείχνεις το πέλμα και αν δεν καταλάβει του δείχνεις το σχετικό σημαδάκι που υπάρχει στο λάστιχο
Όλο και περισσότεροι πλέον χρησιμοποιούν χειμερινά ελαστικά και ξέρουν τί εστί, πιθανότατα και ο τροχαίος. Αν πάλι συνεχίζει ελπίζεις σε υπέρτατες δυνάμεις
ΤΥο σχετικό άρθρο του νόμου 2696/99 (Κύρωση του Κ.Ο.Κ.) υποχρεώνει τον οδηγό στη χρήση αλυσίδων, ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων, εάν το όχημα ΔΕΝ φέρει τα κατάλληλα ελαστικά. Έτσι, για να ξέρετε τα δικαιώματα σας.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ξέρει κανείς αν οι αλυσίδες έχουν ημερομηνία λήξης?
Έχω κάτι weisseffels 10η χρονια πλέον και είναι καφε-σκουριά, υπάρχει κανα πρόβλημα?
Τα προηγούμε 8 χρονια έβγαλαν τα λεφτά τους, αλλά πλέον τις εχω για ώρα αναγκής για όταν δεν μπορώ να περπατήσω με 4χ4 και χιονολάστιχα. Να τις κρατήσω ή να τις αλλάξω?Καλού κακού πάρε ένα δεύτερο ζευγάρι αλυσίδων. Θεωρώ προτιμότερο να πάρει κάποιος φτηνές αλυσίδες αλλά να πάρει και ένα επιπλέον ζευγάρι για εφεδρεία.
-
Ψάχνω πανιά για το αυτοκίνητο μου (147) αφού δεν παίρνει συμβατικές αλυσίδες. Στην autoplus βρήκα με 90 euro και με 80 κάτι Ιταλικές.
Είχαν και διαφήμιση για κάποιες με 49 euro αλλά μου είπαν ότι από πέρσυ έχουν εξαντληθεί στο νούμερο που τις θέλω (215 45 17). Μπορώ να βρώ κάπου αλλού πιο φθηνές δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθούν ελάχιστες φορές?? -
Εγω πηρα χθες 2 ζευγαρια Weissock με 45.85 το ζευγαρι...
Σς σχεση με τα 99 ευρω που κανουν οι Autosock ποσο χειροτερες μπορι να ειναι??? -
Απο που τις πήρες και για τι διαστάσεις ελαστικού??
-
Πηρα 1 ζευγαρι για 205-55/16,και ενα για 195-50/16,απο το πρατηριο της Αεροποριας στο Ελληνικο...
-
Επειδή ψάχνω και εγώ για αυτά τα πανιά μπορείς να μου πεις που είναι αυτό το πρατήριο μήπως βρώ στο μέγεθος που θέλω??
Είναι μέσα στη βάση?? -
Δείτε κ το ebay. Αν δεν έχει στο νούμερο που θέλετε επικοινωνήστε με τον πωλητή. Με 58 ευρώ είναι στο ΕΛΤΑ της γειτονιάς σας.
http://cgi.ebay.de/AutoSock-Anfahrhilfe-Winterfahrhilfe-Gr-54_W0QQitemZ320309281315QQcmdZViewItemQQptZAuto_Schneeketten?hash=item320309281315&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318 -
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Επειδή ψάχνω και εγώ για αυτά τα πανιά μπορείς να μου πεις που είναι αυτό το πρατήριο μήπως βρώ στο μέγεθος που θέλω??
Είναι μέσα στη βάση??Και να σου πω που ειναι,με ποιο τροπο θα μπεις????
Στην Autoplus παντως εχουν 49.... -
Στρατιωτικό πρατήριο είναι?? Δεν το ήξερα ότι έχει τέτοιο μέσα στο Ελληνικό. Στη Λαμία που ήμουν δεν είχε πάντως πανιά στο πρατήριο. Παίζει να μπω με τη στρατιωτική ταυτότητα? (είμαι φαντάρος)
Στην autoplus πήγα και αυτές με τα 49 δεν τις έχουν στο μέγεθος του ελαστικού μου (215 45 17) για αυτό ψάχνω αλλού... -
Εγώ που είμαι χαμηλωμένος κ δεν μπαίνει με τπτ αλυσίδα, αναγκαστικά μόνο κάλτσα έτσι? Αύριο έχω ταξίδι στην Ορεστιάδα κ από σουφλί κ μετά σχεδόν όλα είναι άσπρα..
Αυτές μπαίνουν εύκολα?
-
Ναι, εκτός και αν δεν χωράνε τα χέρια σου στον θόλο, οπότε θα πρέπει να το σηκώσεις με γρύλο. Αυτό είναι μεγάλη πίκρα.
Αντιολισθητικές Αλυσίδες