-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία μόλις ανέβω στο χωριό. Απλά ανησυχώ μη βάλω κανένα υλικό και μου κάνει σημάδια στο μάρμαρο.
Και κάτι ακόμα. Έκανα μια καλή αγορά από το ΙΚΕΑ, πράμα που σημαίνει πως τα επόμενα Σ/Κ θα τα περάσω συναρμολογώντας Μήπως γνωρίζετε αν πρέπει να χρησιμοποιήσω και ξυλόκολλα για να έχω καλύτερο και πιο σταθερό αποτέλεσμα ή αρκούν οι βίδες και τα ξυλάκια που υπάρχουν μέσα στη κάθε συσκευασία; Έχετε να προτείνετε κάποιο ηλεκτρικό κατσαβίδι; Βρήκα αυτά τις Bosch http://www.etools.gr/ergaleia-mpatarias/bosch-erasitexnika/ixo-iii-bosch-katsabidi-epanafortizomeno.html, τα οποία υπάρχουν σε διάφορες εκδόσεις αλλά δε ξέρω πόσο καλά είναι καθώς δεν είχα ποτέ μου κάποιο αντίστοιχο. Σε τιμή θέλω να κινηθώ γύρω στα 50 Ευρώ (και λιγότερο να είναι δε πειράζει! )
-
Xτύπα το. Έχω IXO και εγώ εδώ και 3-4 χρόνια, σκυλί μαύρο, φτου φτου. 5-6 βιβλιοθήκες, καρέκλες κλπ από ΙΚΕΑ τις έκανα με αυτό. Θα σε βοηθήσει απίστευτα πολύ, η δουλειά γίνεται διασκέδαση. Και στο αμάξι αυτό χρησιμοποιώ.
Για την ξυλόκολλα, εγώ πάντως δεν έβαλα. Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα.
-
Απλά τα ΙΚΕΑ θέλουν καθε 3-4 χρόνια ξανά σφίξιμο, γιατί χαλαρώνουν.
Βέβαια αν είσαι σα και μένα, θα περιμένεις πρώτα να είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης το έπιπλο και μετά θα φιλοτιμηθείς να ξεθάψεις το κατσαβίδι για να το διορθώσεις. -
Δεν θα συνιστούσα ξυλόκολλες για 2 λόγους:
- μπορεί να θελήσεις να λύσεις το έπιπλο για κάποιο λόγο, πχ για να τα μεταφέρεις σε άλλο σπίτι
- μπορεί να γίνει κάποιο λάθος στη συναρμολόγηση κι αν η κόλλα προλάβει να στεγνώσει....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Xτύπα το. Έχω IXO και εγώ εδώ και 3-4 χρόνια, σκυλί μαύρο, φτου φτου. 5-6 βιβλιοθήκες, καρέκλες κλπ από ΙΚΕΑ τις έκανα με αυτό. Θα σε βοηθήσει απίστευτα πολύ, η δουλειά γίνεται διασκέδαση. Και στο αμάξι αυτό χρησιμοποιώ.οκ, προσλάμβάνεσαι για την διαφήμιση στην τηλεόραση.
-
Αρχικά, όταν έκανα την παραγγελία και εγώ σκέφτηκα πως μπορεί αύριο μεθαύριο να χρειαστεί να τα αποσυναρμολογήσω για να τα μεταφέρω. Μόλις άνοιξα χθες την πρώτη συσκευασία και είδα όλα αυτά τα ξυλάκια και τις βίδες είπα πως δε πρόκειται να τα αποσυναρμολογήσω ποτέ! Να σημειώσω πως πήρα και κάτι από το Planet Home και είναι η μέρα με τη νύχτα τόσο σε ποιότητα όσο και στην συμπεριφορά του καταστήματος
Έχουν διαφορά μεταξύ τους αυτά τα IXO της Bosch; Κωνσταντίνε έχεις να προτείνεις κάποιο μαγαζί στη Θεσ/νίκη για να πάω να το αγοράσω; Έχω ακούσει καλά λόγια για τον Ποιμενίδη στο τέλος της Τσιμισκή. Μου άρεσε το '...η δουλειά γίνεται διασκέδαση!'
Thanks again για την βοήθεια! -
Αποσυναρμολόγηση μόνο για μετακόμιση μάλλον... Aν είσαι φοιτητής και αλλάζεις σπίτια, τότε είναι καλή ιδέα να τα αφήσεις χωρίς κόλλες.
Για το πού, δεν έχω να προτείνω κάτι... Εγώ από το praktiker το πήρα το δικό μου, μαζί με κρουστικό δράπανο και διάφορα άλλα εργαλεία. Αυτόν τον Ποιμενίδη και εμένα μου τον έχουν πει, αλλά δεν έχω πάει ποτέ...(κάνε για πλάκα μια βιβλιοθήκη με τα 'χειροκίνητα' εργαλειάκια που σου δίνουν με το πακέτο, και μετά με το ηλεκτρικό. )
Α, και καλό θα ήταν το τελικό σφίξιμο να το κάνεις με το χέρι ή με μειωμένη ταχύτητα στο κατσαβίδι. Εγώ έκανα το δεύτερο, γιατί καμιά φορά ξέσκισε το MDF των πλαϊνών στα του ΙΚΕΑ.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αρχικά, όταν έκανα την παραγγελία και εγώ σκέφτηκα πως μπορεί αύριο μεθαύριο να χρειαστεί να τα αποσυναρμολογήσω για να τα μεταφέρω. Μόλις άνοιξα χθες την πρώτη συσκευασία και είδα όλα αυτά τα ξυλάκια και τις βίδες είπα πως δε πρόκειται να τα αποσυναρμολογήσω ποτέ! Να σημειώσω πως πήρα και κάτι από το Planet Home και είναι η μέρα με τη νύχτα τόσο σε ποιότητα όσο και στην συμπεριφορά του καταστήματος
Έχουν διαφορά μεταξύ τους αυτά τα IXO της Bosch; Κωνσταντίνε έχεις να προτείνεις κάποιο μαγαζί στη Θεσ/νίκη για να πάω να το αγοράσω; Έχω ακούσει καλά λόγια για τον Ποιμενίδη στο τέλος της Τσιμισκή. Μου άρεσε το '...η δουλειά γίνεται διασκέδαση!'
Thanks again για την βοήθεια!Kρατα μια επιφυλαξη γιατι ο συγκεκριμενος εχει μια ιδιαιτερη σχεση με την δουλεια ,μην μας παρασυρει κ αποκτησουμε κ εμεις κακες συνηθειες
-
Φοιτητής δεν είμαι επομένως αποσυναρμολόγηση δε προβλέπεται με το καλό σύντομα (έκτος και αν αρχίσουν να αποσυναρμολογούνται μόνα τους ). Αφού οι περισσότεροι προτείνετε να αποφύγω την κόλλα θα δοκιμάσω και εγώ χωρίς και ότι γίνει. Κωνσταντίνε αν θες να διασκεδάσεις πάντως, σου έχω 2 βιβλιοθήκες, ντουλάπα, τραπέζι σαλονιού και κουζίνας, έπιπλο για την TV, συρταριέρα, κλπ... Μιλάμε για μέρες διασκέδασης όχι αστεία! Μην αποκτήσουμε και εμείς κακές συνήθειες όπως λέει ο Γιώργος
Θα κάνω μια βόλτα από Ποιμενίδη να δω τι παίζει από τιμές και από εξυπηρέτηση και αν δε μείνω ικανοποιημένος πετάγομαι μέχρι Praktiker αν είναι. Καλά μας ξεκίνησε η χρονιά!
-
Χαλαρότατα!! Δώσε μου οτιδήποτε σε συναρμολογούμενο, 1-2 κόκα κόλες και είμαι ευτυχής.
Καλό ξύλωμα... Το θετικό τουλάχιστον είναι ότι αν ασχολείσαι με μαστορέματα ένα τέτοιο εργαλείο βολεύει αρκετά.
-
o σωστός ο άντρας το κάνει με τα χέρια δεν χρειάζεται βοηθήματα...
εγώ έχω πάρει απο Praktiker ένα κινέζικο επαναφορτιζόμενο τρυπάνι που στις ρυθμίσεις της κεφαλής έχει ένα σηματάκι βίδας, όπου όταν το επιλέξω, συμπλεκτάρει στα ζόρια. έτσι γλιτώνω το πολύ βίδωμα στην αρχή και στο τέλος το κάνω με το χέρι που θέλει λίγο περισσότερο προσοχή. άμα δεν ακούσω κριτσ κριτσ δεν σταματάω να βιδώνω
ξυλόκολα μη βάλεις, δεν χρειάζεται
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Φοιτητής δεν είμαι επομένως αποσυναρμολόγηση δε προβλέπεται με το καλό σύντομα (έκτος και αν αρχίσουν να αποσυναρμολογούνται μόνα τους ). Αφού οι περισσότεροι προτείνετε να αποφύγω την κόλλα θα δοκιμάσω και εγώ χωρίς και ότι γίνει. Κωνσταντίνε αν θες να διασκεδάσεις πάντως, σου έχω 2 βιβλιοθήκες, ντουλάπα, τραπέζι σαλονιού και κουζίνας, έπιπλο για την TV, συρταριέρα, κλπ... Μιλάμε για μέρες διασκέδασης όχι αστεία! Μην αποκτήσουμε και εμείς κακές συνήθειες όπως λέει ο ΓιώργοςΘα κάνω μια βόλτα από Ποιμενίδη να δω τι παίζει από τιμές και από εξυπηρέτηση και αν δε μείνω ικανοποιημένος πετάγομαι μέχρι Praktiker αν είναι. Καλά μας ξεκίνησε η χρονιά!
Mε ένα επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο έχεις καθαρίσει σε 2-3 μέρες και πολύ λέω
-
Παρε και ενα σετακι μυτες ακομα.
-
Άμα πάρει το σετ δεν είναι απολύτως απαραίτητες... Έχει μέσα πάρα πολλές (καλής ποιότητας), εγώ δεν χρειάστηκα άλλες ποτέ... Και έχω και γαλλικό αμάξι με 15 χιλιάδες διαφορετικά τορξ.
-
Ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση! Αν τελειώσω μέσα σε 3 μέρες θα είμαι ευτυχής. Απορώ Κωνσταντίνε τι βρίσκεις και ξεβιδώνεις σε καινούργιο αμάξι. Συναρμολογούμενο πρέπει να έχει καταντήσει το Peugeot.
-
Μηχανικά. Πεταλούδες, αισθητήρες, κολάρα, φιλτρόκουτα, πολλαπλασιαστές για αλλαγή μπουζί. Γενικά μου αρέσει όταν έχω ελεύθερο χρόνο να ασχολούμαι. Να μην μιλήσω για laptop, netbooks και PDA που εννοείται ότι ανοίγουν.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μηχανικά. Πεταλούδες, αισθητήρες, κολάρα, φιλτρόκουτα, πολλαπλασιαστές για αλλαγή μπουζί. Γενικά μου αρέσει όταν έχω ελεύθερο χρόνο να ασχολούμαι. Να μην μιλήσω για laptop, netbooks και PDA που εννοείται ότι ανοίγουν.έχεις και άλλου είδους χρόνο εκτός από ελεύθερο;
-
O ελεύθερος χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός.
-
Sorry για το πρήξιμο αλλά επειδή αύριο το πρωί θα το αγοράσω τελικά, μπήκα σε σκέψεις μήπως αντί για ένα απλό κατσαβίδι τύπου IXO, να αγόραζα κάποιο δραπανοκατσάβιδο ώστε να κάνω και παραπάνω δουλειές (ποτέ δε ξέρεις!) αν χρειαστεί.
Κάτι όπως τα παρακάτω για παράδειγμα:
http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?cPath=71_148&products_id=1680,
http://www.etools.gr/ergaleia-mpatarias/bosch-erasitexnika/psr-12-bosch-drapanokatsabido-46-eksarthmata.htmlΠέρα από τον μεγαλύτερο όγκο και την χειρότερη μπαταρία (όχι λιθίου), για ποιο λόγο να μην επιλέξω αυτά αντί για ένα IXO;
-
Ο όγκος και η ευκολία στην χρήση είναι πάρα πολύ σημαντικός. Πήγαινε πράκτικερ και παίξε και με τα δύο είδη...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ