-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Με ερωτήσεις του τύπου 'Πιστεύεις ότι είναι σωστό να ψοφήσουν 10.000 παιδάκια στην Αφρική για να μπορεί να δώσει Bentley στους διευθυντές καταστημάτων της μια εταιρεία;' νομίζω ότι όλοι βγαίνουμε κάπου ανάμεσα σε Μάο και Τσε...
Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι που νομίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει 'δεξιά'.
Η δεξιά εκφράστηκε από πολιτικούς σαν τον Ανδριανόπουλο και πήρε τα τρία της εδώ και πολύ καιρό. Ελλείψει λοιπόν δεξιάς, οι αριστεροί (ή 'αριστεροί) ψάχνουν για μπαμπούλες εκεί που δεν υπάρχουν.δεν υπάρχει δεξιά στην ελλάδα;
ούτε και χολέρα στη Ζιμπάμπουε (το πε ο Μογκάμπε)
Εκεί που είσαι τοποθετημένος ρε Μάνο, λογικό είναι να κοιτάς δεξιά και να μη βλέπεις Χριστό
Ασε μας ρε Μάνο,πόσα θες να μας τρελλάνεις?
Επειδή παρατηρώ μια περίεργη ως ιλαρή ατμόσφαιρα, θα ήθελα να σας δώσω μια ιδέα περί του θέματος, γιατί μπορεί να έχετε αποστηθίσει τις 387.695 παραλλαγές του σοσιαλκομμουνισμού, όμως φαίνεται ότι δεν ξέρετε ούτε τα απολύτως βασικά των 'απέναντι'.
Θα τα πω απλά και περιεκτικά (χωρίς εικόνες όμως, μην το ξεφτιλίσουμε τελείως, έχει κι ένα επίπεδο το φόρουμ!).
Λοιπόν.
1. Θάτσερ, Ρήγκαν, Μπους σίνιορ, Μπερλουσκόνι, Ανδριανόπουλος είναι η ΔΕΞΙΑ.
2. Κλίντον, Πρόντι, Μπλερ, Καραμανλοσημίτης είναι το ΚΕΝΤΡΟ.
Πιο αριστερά από το (2) είναι οι κομμουνισταί (πρακτικά ανύπαρκτοι σε ορισμένα κράτη, όπως πρακτικά ανύπαρκτη είναι η Δεξιά στην Ελλάδα).
Πιο αριστερά ακόμα είναι οι ακροαριστεροί.Πιο δεξιά από το (1) είναι η ακροδεξιά (πρακτικά ανύπαρκτη στα περισσότερα κράτη, όπως και στην Ελλάδα, όπου έχει κάτω του 5%).
Αύριο τεστ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αύριο τεστ.
ΜάνοσΚ φάτους όλους λέμεεεεε!!!
-
Εσύ πέρνα το Σεπτέμβρη.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι που νομίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει 'δεξιά'.
Η δεξιά εκφράστηκε από πολιτικούς σαν τον Ανδριανόπουλο και πήρε τα τρία της εδώ και πολύ καιρό. Ελλείψει λοιπόν δεξιάς, οι αριστεροί (ή 'αριστεροί) ψάχνουν για μπαμπούλες εκεί που δεν υπάρχουν.Εκεί που είσαι τοποθετημένος ρε Μάνο, λογικό είναι να κοιτάς δεξιά και να μη βλέπεις Χριστό
Αν και όπως σε όλα τα ζώα, έτσι και σε μένα, δεν μου αρέσει να μου πειράζουν το φαγητό μου, αλλά αυτό ήταν πολύ καλό
-
Εγω δε θα το κανω το τεστ: ειναι γνωστο οτι ειμαι οπαδος των ολοκληρωτικων καθεστωτων
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εγω δε θα το κανω το τεστ: ειναι γνωστο οτι ειμαι οπαδος των ολοκληρωτικων καθεστωτωντης πάνω δεξιάς ή της κάτω αριστερής γωνίας;
-
Αμα παρακολουθουσες καλυτερα το φορουμ θα ειχες καταλαβει
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγω δε θα το κανω το τεστ: ειναι γνωστο οτι ειμαι οπαδος των ολοκληρωτικων καθεστωτων
της πάνω δεξιάς ή της κάτω αριστερής γωνίας;
Του Λεβέντη είναι!
-
Μπορείτε να ψηφίσετε όσους πολιτικούς θεωρείτε σωστούς εδώ.
-
Μα.... τους εχουμε ηδη ψηφισει βρε Πατρινε
-
Αν υπηρχε κομμα ουζοπνιχτων θα πηγαινα εκει.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΡΟΛΟΙ ΚΥΡΙΟΙ! -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Το περίεργο είναι ότι δεν έχει πιάσει παροξυσμός τους αριστερούς. Άτομα σαν τον κ. Τσίπρα κάνουν κακό σε ένα πολιτικό ρεύμα. Ααααα, εκτός των δεξιών/ακροδεξιών/κεντρώων/ψιψιψίνιων και λοιπών, στη μπούκα τον έχει και το ΚΚΕ.
Ή είναι πολύ μεγάλος άνδρας ή είναι πολύ μεγάλος παπάρας.Μα ειναι απλο.Αν θυμασαι τοτε που εκαναν προεδρο του ΣΥΝ τον μικρο, ανεβηκαν πολυ τα νουμερα απο τις @ουτανοδημοσκοπησεις.Τωρα οσο ο Τσιπρας ξεθυμαινει τοσο και ο πολεμος εναντιον του θα ξεθωριαζει.
Καλά, το ότι τον έχει στην μπούκα το ΚΚΕ, δεν λέει και κάτι... Δεν έχει ξεφύγει και κανένας από την μπούκα του ΚΚΕ! Εδώ έχουν κομματιάσει ακόμη και τους δικούς τους, έτσι και τολμούσαν να φύγουν από την γραμμή, ο Τσίπρας θα γλίτωνε;
-
Οχι δεν θα τον εχει το κομμα στην μπουκα τον καραγκιοζη που οταν κανει δηλωσεις βαζει πισω του την κορνιζα με τον Τσε, οπως βαζει ο Καρατζαφ την παναγία και ο καθε δεξιός υπουργος την οικογενεια του.
Ειναι ο Τσιπρας εναντίον της ιδιωτικης δραστηριοτητας σε παιδεια, υγεια, μεταφορές; ΟΧΙ.
Είναι υπερ της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής; ΟΧΙ.Άρα το θέμα δεν είναι αν ο Τσιπρας είναι σε κάποια 'μπουκα' αλλά ότι παριστάνει τον αριστερό ενώ δεν ξέρει κι ο ίδιος τι είναι.
-
Καλά, greo, το θέμα Αριστερός/Δεξιός έχει πλέον πρόβλημα ορισμού με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει!!
-
Δε συμφωνω κουκ. Η Αριστερα παραμένει αριστερά, ασχέτως που πολλοί αριστεροί δεν παραμένουν αριστεροί.
Χοντρικά μπορώ να δώσω 5-10 βασικούς διαχωρισμούς να δούμε ποιοι περνάνε και ποιοι κόβονται.
-
-
- Τα δύο θέματα που έθεσα πιο πάνω. Πολύ βασικά ζητήματα.
-
- Τα φαινόμενα τα εξηγείς βασει προσώπων ή βάσει καταστάσεων (aka σκανδαλολογία);
- Έχεις ταξική συνείδηση;
- Έχεις συνείδηση της ταξικότητας; (δεν είναι το ίδιο)
Και πάνω στα βασικά ζητήματα μπορώ να θέσω και πολλά ερωτήματα εφαρμογής της θεωρίας, αλλά θα χαθούμε
-
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οχι δεν θα τον εχει το κομμα στην μπουκα τον καραγκιοζη που οταν κανει δηλωσεις βαζει πισω του την κορνιζα με τον Τσε, οπως βαζει ο Καρατζαφ την παναγία και ο καθε δεξιός υπουργος την οικογενεια του.Ειναι ο Τσιπρας εναντίον της ιδιωτικης δραστηριοτητας σε παιδεια, υγεια, μεταφορές; ΟΧΙ.
Είναι υπερ της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής; ΟΧΙ.Άρα το θέμα δεν είναι αν ο Τσιπρας είναι σε κάποια 'μπουκα' αλλά ότι παριστάνει τον αριστερό ενώ δεν ξέρει κι ο ίδιος τι είναι.
E καλά τώρα, ας μη βάλουμε και τιμητή το κόμμα. Φαντάζομαι τα ίδια συζήταγε η γγ με τον Κινέζο όταν είχε έρθει εδώ. Θα μπορούσε να είναι πιο ευγενική με τον πιτσιρικά, το παλεύει ο κακομοίρης
Οι ορισμοί της αριστεράς κουκ δεν είναι και τόσο ασαφεις, άσχετα αν έχουμε χάσει εμείς τον μπούσουλα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οχι δεν θα τον εχει το κομμα στην μπουκα τον καραγκιοζη που οταν κανει δηλωσεις βαζει πισω του την κορνιζα με τον Τσε, οπως βαζει ο Καρατζαφ την παναγία και ο καθε δεξιός υπουργος την οικογενεια του.
Ειναι ο Τσιπρας εναντίον της ιδιωτικης δραστηριοτητας σε παιδεια, υγεια, μεταφορές; ΟΧΙ.
E καλά τώρα, ας μη βάλουμε και τιμητή το κόμμα. Φαντάζομαι τα ίδια συζήταγε η γγ με τον Κινέζο όταν είχε έρθει εδώ. Θα μπορούσε να είναι πιο ευγενική με τον πιτσιρικά, το παλεύει ο κακομοίρης
Οι ορισμοί της αριστεράς κουκ δεν είναι και τόσο ασαφεις, άσχετα αν έχουμε χάσει εμείς τον μπούσουλα
Αν διαβασεις τις θεσεις του ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό για το συνέδριο του Φεβρουαριου, θα δεις οτι δε θεωρει το ΚΚ Κινας κόμμα της κομμουνιστικής οικοδόμησης
-
+1 σε αυτά που γράφει ο greo
kai γι αυτό κι εγώ απόρησα γιατί τον βρίζουν οι Δεξιοί
Μάλλον πρέπει να είναι θέμα...αισθητικής ίσως?
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
@__Spartan__ : Kai τι αντιπροσωπεύει ο Κωνσταντόπουλος? Μήπως το απόλυτο τίποτα? Γιατί θα πρέπει να παίρνουμε υπόψη μας τον κάθε καραγκιόζη? Τον θυμάσαι πρόεδρο του ΣΥΝ? Ένα εγωπαθές ζωντόβολο , μιλούσε λες και είχε πίσω του του το μισό εκλογικό σώμα...Τι να πεις με δαύτον
Κατα πρώτον, απλά ρώτησα, γιατί μου έκανε εντύπωση αυτό που είπε...Αν θες την άποψή μου, κι εμένα ο πρώην πρόεδρος μου κάνει πιο νυν πρόεδρο απ΄τον νυν. Κατα δεύτερον, ο Κωνσταντόπουλος υπήρξε προεδρος του ΣΥΝ ( θα μου πεις κι η Δαμανάκη, τί στ΄αφρύδια μας..;; ), αλλα οπως και να το κάνουμε, εγωπαθής ή οχι (σύνηθες φαινόμενο για απλό βουλευτή, πόσο μάλλον για Πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος) η γνώμη του έχει κάποιο ειδικό βάρος και είπε κάτι που προσωπικά, δεν περίμενα ν΄ακούσω. Βέβαια πάλι, στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω γνώση.
(ψιλοάσχετο) Γιατί οι δεξιοί/ακροδεξιοί έχουν τέτοια μανία με τον Τσίπρα??? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω
Λάθος διαπίστωση κατα τη γνώμη μου! Πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν τον συμπαθούν πια και το χειρότερο, οπως είπωθηκε ηδη κι εδω, ενω οι εκ των εσω δείχνουν να λιγοστέυουν, οι εκτός κομματικών μηχανισμών γενικότερα, πληθαίνουν. Στα δικά μου μάτια πάντως, έπεσε πολύ μετά την στάση του στις ταραχές του Δεκεμβρίου και τις μαλατσιούλες που άρχισε να τσαμπουνάει για κατωτατο μισθό 1200 ευρώ, ταμείο ανεργίας αλλα τόσα, ψήφο απο τα 16, αφοπλισμό της Αστυνομίας και αλλα τραγικά....Στην αρχή και μόνο το ηταν νέος με χαροποίησε σαν πρώτη εικόνα και μου κίνησε το ενδιαφέρον...Απο κει και περα όμως....
Ο έταιρος διεκδικητής του θώκου ήταν πολύ πιο σοβαρός ΙΜΟ
Αστα διάλα, γμτη μου....!! Πάλι συμφωνώ..!!!
Ειλικρινά παρακαλάω τον καλό γεράκο που κάθεται πάνω στα σύννεφα και έχει δεξιά του το μούλικό του και αριστερά του το περιστέρι (ίσως και αντίστροφα)..............
Περιττό να σου πώ πόσο θλιβερός ακούγεσαι, αν κι επιστήμονας....!! Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τα βασικά και μετά να μάθεις τα της ανατομίας....!!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επειδή δεν θέλει να χτυπήσει τον γάιδαρο (γιατί άραγε όμως; ), χτυπάει το σαμάρι...Τον ενοχλούν οι λακαμίες που ΛΕΕΙ ο Τσίπρας, και όχι οι λακαμίες που ΕΚΑΝΕ, που ΚΑΝΕΙ και που θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να κάνει (κατά πως φαίνεται...) ο Κωστάκης...
Τώρα τι να πω εγώ;
Ποιος σου είπε ότι δεν διαφωνώ με πολλά από αυτά που κάνει η κυβέρνηση;
Μπορώ τώρα να διαφωνώ και με αυτά που λέει ότι πρέπει να γίνουν κάποιος άλλος, αν τα θεωρώ βλακώδη και επικίνδυνα;....Όχι;;
Πολιτικά, που στέκεστε;