-
30 δεπτερόλεπτα πόρτα-πόρτα;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
......Αλλά το κόλλημα είναι αυτό που είπε ο Ισαάκ: Πως να βρεις χάι γκόμενα όντας τσέλιγκας; Τι να πάρεις, καμιά χωριατοπούλα; Ενώ άμα της δηλώσεις της 'τσαντάκι λουί βιτόν' ιδιοκτήτης ακινήτων, διανοούμενος και ασχολούμενος με την εκπαίδευση πέφτει με τη μία, κατάλαβες;Δεν καταλαβες. Ποιος μιλησε για high γκομενα; Οποιαδηποτε γκομενα, λεμε Στη γειτονια σου ειναι η sugarland και τα γεγονοτα πολυ προσφατα για να τα εχεις ξεχασει Αλλα ξεχασα: εσεις εκει στ' αγια χωματα τον εχετε τον τροπο σας
-
Ρε άει κατούρα τα πόδια σου. :funis:
Εδώ έχουμε κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά, αρκετά για να σου προξενέψουμε κι εσένα. -
Αν έχεις παρέα καλή, μια χαρά είναι η ζωή οπουδήποτε! Και σε χωριό να είσαι, αν η πρόσβαση σε διάφορες πόλεις είναι σχετικά καλή, μπορείς να έχεις και ποικιλία.
Στο χωριό μου (300-400 κάτοικοι) θα ζούσα πολύ εύκολα.
-
Ρε άει κατούρα τα πόδια σου. :funis:
Εδώ έχουμε κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά, αρκετά για να σου προξενέψουμε κι εσένα.μηπως να κατεβω να ανοιξω μαγαζι με προφυλακτικα, να δειτε και εσεις λιγο απο τη συγχρονη τεχνολογια??
-
Πολλοι το λενε αυτο (περι μετοικησης κλπ) αλλα οταν ερχεται η ωρα της πραξης, οι περισσοτεροι μενουν Αθηνα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πολλοι το λενε αυτο αλλα οταν ερχεται η ωρα της πραξης, οι περισσοτεροι μενουν Αθηνα.Σωστό.
Και το πρόβλημα εντείνεται αφού, πλέον, όλο και περισσότεροι έχουν γεννηθεί στην Αθήνα. Και δεν έχουν παραστάσεις από την ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών τους. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πολλοι το λενε αυτο αλλα οταν ερχεται η ωρα της πραξης, οι περισσοτεροι μενουν Αθηνα.καλως ή κακως δεν εχω και πολλα πραγματα που να με κρατανε Αθηνα
αλλωστε, Πυργος - Αθηνα 2,5 ωρες ειναι, οσο θες να πας Γλυφαδα - Κηφισια σε ωρες αιχμης
προσεξε, ευκολο ΔΕΝ ειναι, απλα ζυγιζεις υπερ/κατα.
-
Κοιτα, οπως το βλεπω εγω το θεμα δεν ειναι αν εχεις κατι να σε κρατησει Αθηνα, αλλα αν θα βρεις κατι να τραβηξει στην επαρχια. Η υγεια και η παιδεια (κι ας λεει ο,τι θελει ο Ηλιας ) ειναι πολυ σημαντικοτερα πραγματα απο το κυκλοφοριακο.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολλοι το λενε αυτο αλλα οταν ερχεται η ωρα της πραξης, οι περισσοτεροι μενουν Αθηνα.
Σωστό.
Και το πρόβλημα εντείνεται αφού, πλέον, όλο και περισσότεροι έχουν γεννηθεί στην Αθήνα. Και δεν έχουν παραστάσεις από την ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών τους.Τι λέτε τώρα, ρε;
Ξεχνάτε πόσοι σημερινοί Αθηναίοι γεννήθηκαν αλλού; Κι αν είναι κάτι που δεν είχαν για τον τόπο όπου πήγαιναν, ήταν 'παραστάσεις'.
Άσε που η τότε Αθήνα (ή Θεσσαλονίκη) ελάχιστη σχέση είχε με την σημερινή. Σε άγριο τόπο πήγαιναν, φεύγοντας από τη σιγουριά κ την ησυχία του χωριού τους.
Μην ντρέπεστε να το παραδεχτείτε, οι παλιότεροι βλάχοι, αγρότες κ τσοπαναραίοι είχαν περισσότερο θάρρος κι εμπιστοσύνη στον εαυτό τους από εμάς, τους σημερινούς πολιτισμένους.
Κι αυτό πρέπει ( μάλλον θα έπρεπε) να μας κάνει να σκεφτούμε 2 φορές για τη μαγκιά μας...... -
Κι όμως. Από την παρέα μου (μετρώντας πρόχειρα) ξέρω 6 άτομα που κατέβηκαν κάτω. Μια κοπέλα στο Ηράκλειο, ένα ζευγάρι κοντά στο Ρέθυμνο και τρεις φίλοι μου στο χωριό.
Σημειωτέον, κανείς τους δεν είχε γεννηθεί στην επαρχία, όλοι τους γεννημένοι/μεγαλωμένοι Αθήνα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κοιτα, οπως το βλεπω εγω το θεμα δεν ειναι αν εχεις κατι να σε κρατησει Αθηνα, αλλα αν θα βρεις κατι να τραβηξει στην επαρχια. Η υγεια και η παιδεια (κι ας λεει ο,τι θελει ο Ηλιας ) ειναι πολυ σημαντικοτερα πραγματα απο το κυκλοφοριακο.Υγεία και παιδεία στην Αθήνα;
Καλό!
Για λίγους είναι, ρεεεεεεεεεεε......
Ξέρεις πόσο στοιχίζουν; Ειδικά η παιδεία, την υγεία ελπίζουμε όλοι ότι θα την έχουμε για πάντα... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κοιτα, οπως το βλεπω εγω το θεμα δεν ειναι αν εχεις κατι να σε κρατησει Αθηνα, αλλα αν θα βρεις κατι να τραβηξει στην επαρχια. Η υγεια και η παιδεια (κι ας λεει ο,τι θελει ο Ηλιας ) ειναι πολυ σημαντικοτερα πραγματα απο το κυκλοφοριακο.ναι οντως πρεπει να βρεις κατι να σε τραβηξει επαρχια. Απο την αλλη σκεφτομαι οτι και Αθηνα δεν εχει και πολλα που μπορουν να με τραβηξουν. Και μιλαω πρακτικα, οχι θεωρητικα. Γιατι θεωρητικα μπορεις να κανεις παρα πολλα πραγματα εδω, πρακτικα ομως συνηθως δεν εχεις χρονο για τιποτα.
η παιδεια νομιζω οτι ειναι καλυτερη στην επαρχια. Και μεσα στη παιδεια, συμπεριέλαβε και το που/πως/πόσο παιζουν τα παιδια σου.
-
Πολλοι το λενε αυτο αλλα οταν ερχεται η ωρα της πραξης, οι περισσοτεροι μενουν Αθηνα.
Σωστό.
Και το πρόβλημα εντείνεται αφού, πλέον, όλο και περισσότεροι έχουν γεννηθεί στην Αθήνα. Και δεν έχουν παραστάσεις από την ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών τους.Τι λέτε τώρα, ρε;
Ξεχνάτε πόσοι σημερινοί Αθηναίοι γεννήθηκαν αλλού; Κι αν είναι κάτι που δεν είχαν για τον τόπο όπου πήγαιναν, ήταν 'παραστάσεις'.
Άσε που η τότε Αθήνα (ή Θεσσαλονίκη) ελάχιστη σχέση είχε με την σημερινή. Σε άγριο τόπο πήγαιναν, φεύγοντας από τη σιγουριά κ την ησυχία του χωριού τους.
Μην ντρέπεστε να το παραδεχτείτε, οι παλιότεροι βλάχοι, αγρότες κ τσοπαναραίοι είχαν περισσότερο θάρρος κι εμπιστοσύνη στον εαυτό τους από εμάς, τους σημερινούς πολιτισμένους.
Κι αυτό πρέπει ( μάλλον θα έπρεπε) να μας κάνει να σκεφτούμε 2 φορές για τη μαγκιά μας......Είσαι καλά ή πήραν πάλι φωτιά οι 'φυτείες' ρε?
Η αστυφιλία αφορούσε μετακίνηση προς πόλεις με αυξανόμενη οικονομική δραστηριότητα. Η ανασφάλεια οδηγούσε τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα χωριά τους. Συμβαίνει τώρα κάτι τέτοιο στην επαρχία?
-
Πεστα ρε Νικο γιατι τα λεω μονο εγω και δε με ακουει
Στην τριτοβαθμια εκπαιδευση δεν εχεις σχεδον καμια επιλογη στην επαρχια (για μικρες πολεις δεν το συζηταμε καν), σε αντιθεση με την Αθηνα. Τα κοστη ειναι απιστευτα για ν' ανταπεξελθει μια μεση οικογενεια.
Επειδη καπου το διαβασα παραπανω να πω οτι Ηρακλειο, Λαρισα, Πατρα δεν τα θεωρω επαρχια με την εννοια που της δινει ο Ηλιας -
Ηράκλειο σίγουρα όχι, Ρέθυμνο όμως σίγουρα. Θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται
-
Η θέληση δεν βοηθάει σε τίποτα, εγώ προτιμώ τα φράγκα
Asimov
-
Θέληση να βρεις φράγκα π.χ.?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
AsimovΕ πες το, μη με σκας
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Θέληση να βρεις φράγκα π.χ.?να τα έχεις χωρίς να χρειαστεί να το θελήσεις