-
Xaxaxa! σιγά την διαφορά ρε συ...55 με 63 ευρώ. Και η Pinnacle είναι πιο όνομα σε αυτά ...
την είχα πατήσει μια φορά με μία pcmcia και δεν θέλω να την ξαναπατήσω.μάλλον δεν θα το τολμήσω.
-
Snow Leopard για το λαό
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τελικά να το πάρω το tv tuner για το Asus Eee 7' ή θα κλαίω τα λεφτά μου; Το λέω γιατί πρόσφατα φίλος έδωσε 80 γιούργια για ένα παρόμοιο της Toshiba και ακούγονταν μόνο ο ήχος. Δεν είχε εικόνα ούτε στο 15αρι λαπτοπ του ούτε στον σταθερό του. -
Ειναι δυσκολο απο αποψη διαδικασιας να κανει καποιος κατι σαν 'Ραδιοφωνικο Σταθμο' με διανομη ενος αρχειου .pls στους φιλους ;
Δε γνωριζω καθολου οποτε αν πεταω τουβλο , καλυφθειτε .. -
Είναι ότι πιο εύκολο!
Χρειάζεσαι τον Winamp, το DSP plugin και τον Shoutcast Server να τρέχει!
Εάν θελεις μπορώ να σου γράψω τα βήματα ένα ένα... -
Αρχικά κατεβάζεις τα αρχεία των προγραμμάτων
1)Winamp 2)DSP Plugin 3)Shoutcast Server και προχωράς σε εγκατάσταση!***** Ανοίγεις το Winamp και πηγαίνεις options->preferences->DSP-Effect->Nullsoft Shoutcast Source DSP
Μπορείς να κλείσεις τώρα την καρτέλα preferences μιας και το plugin είναι ενεργοποιημένο και δε φεύγει από την επιφάνεια εργασίας!
->Στο παράθυρο του plugin τώρα, πηγαίνεις στην καρτέλα output
->Βάλε στο πεδίο password έναν κωδικό και έπειτα κάνε κλικ στο κουμπί Yellopages ώστε να δώσεις όνομα σταθμού, είδος μουσικής και ότι άλλη πληροφορία θέλεις να εμφανίζεται στη σελίδα του!
->Στην επόμενη καρτέλα Encoder, στο Encoder Settings δώσε την επιλογή 96kbps 44.100kHz Stereo μιας και η σύνδεση σου είναι υπεραρκετή και το σηκώνει άνετα!***** Ανοίγεις το Shoutcast DNAS GUI και πηγαίνεις στο Edit Config
Στο αρχείο που θα ανοίξει τροποποιείς ως εξής:
->Password=κωδικός (Που είχες βάλει προηγουμένως στο plugin)
->AdminPassword=κωδικός διαχειριστή (αυτόν θα χρησιμοποιείς για να διαχειρίζεσαι τον server μέσω του φυλλομετρητή)
Τις άλλες επιλογές καλύτερα να μην τις πειράξεις εάν δε γνωρίζεις...από default νομίζω ότι δίνει τη δυνατότητα για 33 ταυτόχρονους ακροατές (νταξ, για παρέα και τζέρτζελο αρκετό μου ακούγεται)Έπειτα χρειάζεται επανεκίννηση του Server οπότε κάνεις Kill Server->Ξανα τρέχεις το πρόγραμμα
Πηγαίνεις στο winamp όπου βάζεις κομμάτια κανονικά σαν να παίζεις μουσική χωρίς να σε απασχολεί τίποτα άλλο και στο παράθυρο του DSP->Output πατάς ConnectΕάν όλα πάνε καλά, θα το δεις και από το Log του Server! Έπειτα πηγαίνεις στον Broswer και δίνεις στη μπάρα διευθύνσεων ip:8000 δλδ χχχ.χχχ.χχχ.χχχ:8000
Σε αυτή τη σελίδα θα βρεις και τα απαραίτητα αρχεία που πρέπει να δωσεις στους φίλους σου για να σε ακούνε!Οπότε τα κάνεις όλα αυτά και εάν συναντήσεις κάποιο πρόβλημα μας το λες!
*Την ip σου τη βρίσκεις εύκολα και γρήγορα εδώ
Edit
Εάν έχεις router είναι πολύ πιθανό να πρέπει να ρυθμίσεις το NAT, πες μου μοντέλο να σου πω τα βήματα... -
Eυχαριστω πολυ Ηλια
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Edit
Εάν έχεις router είναι πολύ πιθανό να πρέπει να ρυθμίσεις το NAT, πες μου μοντέλο να σου πω τα βήματα...ASUS WL-AM604
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614911' target='_blankΟταν δινω την ip με την πορτα 8000 δεν με οδηγει καπου .. Κατα τα αλλα , ολα σωστα .
-
κοίτα κι εδώ : http://portforward.com/routers.htm' target='_blank
έχει πάρα πολλά μοντέλα με screenshots κλπ [αν δεν έχει ακριβώς το δικό σου, κοίτα κανά παραπλήσιο της ίδιας εταιρείας. Τις περισσότερες φορές τα μενού είναι τα ίδια]π.χ. http://portforward.com/english/routers/ ... utCast.htm
-
Ναι , το τι και που να το ρυθμισω δε γνωριζω ..
-
με το WinAmp και το ShoutCast server νόμιζα ότι την βρήκες την άκρη (δεν έχω ιδέα από αυτά).
Για το router σου που πρέπει να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις δες αυτό που έγραψα ποιο πάνω:
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Asus/AM604/ShoutCast.htm
είναι ακριβώς τι πρέπει να κάνεις στο router σου για το ShoutCast (με screenshots κλπ) -
Α , ωραια .. Στο ¨Server IP Address¨ τι πρεπει να βαλω ;
-
Θα σου σκίσουν το μηχάνημα, ελπίζω να μην έχεις αρχεία που τα θέλεις στο δίσκο.
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα σου σκίσουν το μηχάνημα, ελπίζω να μην έχεις αρχεία που τα θέλεις στο δίσκο.Πηγαίνεις στο 192.168.1.1.
Δίνεις τα στοιχεία σου
-> Advanced Setup
-> NAT
-> Virtual Servers
-> Add --> Custom Service: ένα ονομα
--> Server Ip: Την εσωτερική σου ip, συνήθως είναι του στυλ 192.168.1.101 ή 192.168.1.201 κτλ (Τη βλέπεις με δεξί κλικ στις συνδέσεις δικτύου και επειτα ιδιότητες)
---> Internal Port Start & External Port Start : 8000
---> Internal Port End & External Port End: 8001
--> Protocol : TCP/UDP
--> Save και ίσως χρειαστεί και ένα Restart στο router σου -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Οταν δινω την ip με την πορτα 8000 δεν με οδηγει καπου .. Κατα τα αλλα , ολα σωστα .
Παραμενει αυτο το πρροβλημα ..
-
https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2
πήγαινε εκεί κλικ στο proceed και βάλε στο πεδίο τον αριθμό 8000
πάτα User Specified Custom Port Probe
και δες στο Status εάν σου βγάλει Open... -
Passed μου λεει ..
Status : Stealth
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Passed μου λεει ..Status : Stealth
Στο port Open ή Closed σου λέει?
Εάν βάλεις στον browser 127.0.0.1:8000 και σου βγάζει τη σελίδα του server είναι θέμα ΝΑΤ, κάτι δεν έχεις κάνει σωστά!
Έχεις software firewall? -
Αναγκαστικό restart πριν από λίγο λόγω εγκατάστασης του 10.5.6
-
Εκτός από το ρούτερ πρέπει να ανοίξεις και το τείχος προστασίας, στις ιδιότητες της σύνδεσης, για προχωρημένους, πρόσθεσε για ΙΡ:192.168.1.2 το 8000.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]