-
Τώρα συνειδητοποιώ καθώς ανακαλώ τις συζητήσεις που είχα με τον αρχιμηχανικό του αντιπροσώπου Θεσσαλονίκης, ότι όλη η προσπάθεια τους εστιάζονταν στο πως θα σβήσει το λαμπάκι της μηχανής. Για αυτούς αποτελούσε εγγύηση ότι η βλάβη είχε διορθωθεί. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Μόλις το ζόρισα λίγο το αυτοκίνητο .... μουλάρωσε και δεν πήγαινε πάνω από 120χλμ.
Λέτε η δυναμομέτρηση να φανερώσει το πρόβλημα?
-
Στο check που κανει γυρνωντας το κλειδι και πριν αναψεις την μηχανη το λαμπακι αναβει;
-
Κάνε μια ασφάλεια πυρός και τρομοκρατικών ενεργειών και κατέβασε το στα Εξάρχεια αυτές τις ημέρες, θα σου λύσει το πρόβλημα, όσο για το λαμπάκι, η αναβάθμηση του λογισμικού έχει να κάνει με την ΜΗ ενεργοποίηση του σε όλες τις συνθήκες, μπορεί να το έχουν περάσει και σε κάποιο clock να ανάβει μετά την λήξη της εγγύησης. Αυτό θα πεί δώστε τα προβλήματα στους προγραμματιστές.
Κουράγιο Μανώλη, προσπαθώ να ελαφρύνω τη βαρειά ατμόσφαιρα, sorry έτσι ?
-
αν δεν είναι μπλε ... μπορείς να το βάψεις και να το ρίξεις ξέρεις που .....
-
Θα το παρκάρω στην Εθνικής Αμύνης (για όσους ξέρουν από Θεσσαλονίκης) τι στα κομμάτια κάποιος θα το κάψει. Έτσι που είναι και μεγαλούτσικο ... μια χαρά κάνει για οδόφραγμα. Μη σου πω ότι θα βάλω εγώ κουκούλα και θα το λαμπαδιάσω
Ρε τι λέμε για να μην κλαίμε. Τι να πω ... Έχω ξαναφέρει ότι έχω τρομερές ανάγκες μετακίνησης ... Αλλά για τη ΦΟΡΝΤ ΕΛΛΑΣ
Που φτάσαμε!!! Μπροστά στο κέρδος κανείς δεν υπολογίζει τίποτε. Δεν υπολογίζει αν υπάρχουν προβλήματα υγείας στην οικογένεια, αν η δουλειά σου έχεις μείνει πίσω αν κινδυνεύεις να σκοτωθείς σε μια προσπέραση. 20.000 πλήρωσα!!! Και μετά από 3.5 χρόνια δεν έχω αυτοκίνητο.
-
Δεν περνάς και μια βόλτα από το ford club ; Μπορεί να σου δώσει κανείς καμια ιδέα. Θεσσαλονίκη έχει ένα πολύ καλό συνεργείο στη Χρυσαυγή. Πολύς κόσμος πάει εκεί.
http://www.fordclub.gr -
Επιτέλους έγινε το αναμενόμενο. Μετά από δύο εβδομάδες που παρέλαβα το αυτοκίνητο, άναψε το λαμπάκι της μηχανής. Τελικά παραμύθι μου πούλησαν ότι άλλαξαν τον εγκέφαλο. Έκαναν update το λογισμικό. Και το καινούργιο λογισμικό χρειάστηκε δύο εβδομάδες για να καταλάβει ότι υπάρχει βλάβη
Αύριο θα πάω να πω τα κάλαντα στην αντιπροσωπεία
-
-
Βαλε οπισθεν και μπες απο την τζαμαρια,αυτοι ειναι ικανοι να σου ξυλωσουν το λαμπακι στο τελος.
-
Απίστευτη ταλαιπωρία για τον φίλο μας που επιβεβαιώνει πανηγυρικά όσα γράφονται για τα χαμηλά κατασκευαστικά στάνταρ της Ford. Τελικά μόνον το Focus I είχε βγει της ανθρωπιάς. Δεν θα πείραζε (εκτός από τους εργαζόμενους που θαχαναν τη δουλειά τους) να κλείσει η παλιοεταιρία, θυμίζει Fiat της κακής εποχής του '80.
-
Η Ford πουλάει φτηνά σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα του ανταγωνισμού και πολλές φορές με προγράμματα άτοκων δόσεων. Για παράδειγμα το C-MAX το πήρα 20000 με το πετρελαιοκινητήρα να μου το χρεώνουν μόνο +1000 ευρώ ενώ το αντίστοιχο στην κατηγορία του που είναι το toyota corrola verso είχε η βενζίνη 25000 και το πετρέλαιο +3000. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία κάπου θα κόψει για να έχει κέρδος και αυτό σημαίνει ... έκπτωση στην ποιότητα.
Τέλος πάντων ...... ο αρχιμηχανικός της εταιρείας της Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι άλλαξαν και τον εγκέφαλο και έκαναν update του λογισμικού. Και αυτός πελαγωμένος φαίνεται Έμπλεξα άσχημα και μάλλον δύσκολα θα ξεμπερδέψω.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Απίστευτη ταλαιπωρία για τον φίλο μας που επιβεβαιώνει πανηγυρικά όσα γράφονται για τα χαμηλά κατασκευαστικά στάνταρ της Ford. Τελικά μόνον το Focus I είχε βγει της ανθρωπιάς. Δεν θα πείραζε (εκτός από τους εργαζόμενους που θαχαναν τη δουλειά τους) να κλείσει η παλιοεταιρία, θυμίζει Fiat της κακής εποχής του '80....Μα πως ρε φίλε, αφού έχει και αυτοκολλητάκι στο παράθυρο : 'Ποiοτικός έλεγχος Ford'
-
Να προσθέσω και κάτι άλλο. Δεν ξέρω τα τσακάλια της Φορντ τη έκαναν στη μηχανή, αλλά μου εκτόξευσαν την κατανάλωση κατά 20% Πλέον έχω πετρελαιοκίνητο με καταναλώσεις βενζίνης. Επειδή μάλλον το διαγνωστικό έδειξε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην βαλβίδα egr (βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων - που ανακυκλώνει τα καυσαέρια για να μειώσει τους ρύπους αλλά και την κατανάλωση), κατά πάσα πιθανότητα την απομόνωσαν
Τους φαντάζομαι πάνω από το αυτοκίνητο να το κοιτάνε ... και ότι δεν τους κάνει να το βγάζουν και να το πετάνε
-
Πάντως φίλε μου πραγματικά χαρά στο κουράγιο σου να το αντιμετωπίζεις ακόμα με χιούμορ....
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως φίλε μου πραγματικά χαρά στο κουράγιο σου να το αντιμετωπίζεις ακόμα με χιούμορ....Πραγματικά!!!Βλέπω τα εμότικονς που χρησιμοποιείς και έχω ψιλοσαστήσει.
Στη θέση σου θα είχα δημιουργήσει αυτό---> μόνο και μόνο για την κοροιδία στην οποία θα με υπέβαλαν.
-
Προσπαθώ να διατηρήσω τη ψυχραιμία μου και να μη πάθω και ψυχική ζημιά. Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη ... μόνο το γεγονός ότι αυτή η βλάβη με απασχολεί από τα μέσα Αυγούστου φτάνει.
Εχθές μίλησα με τον αντιπρόσωπο και περιμένω να μου δώσουν αυτοκίνητο αντικατάστασης για να πάω το αυτοκίνητο στο συνεργείο. Κοιτάξτε εγώ την έπαθα τη ζημιά. Όσοι σκέφτονται να αγοράσουν αυτοκίνητο να αναλογιστούν ορισμένα γεγονότα που αφορούν συγκεκριμένες εταιρείες και την υποστήριξη τους. Κινούνται στα όρια του νόμου, εκμεταλλεύονται την ασάφεια του σε διάφορα σημεία ... όπως είναι η διάρκεια επισκευής
-
Επιτέλους βρέθηκε αυτοκίνητο αντικατάστασης. Έτσι Δευτέρα το αυτοκίνητο θα μπει για πέμπτη φορά στο συνεργείο...Κατά πάσα πιθανότητα θα δω το αυτοκίνητο μου ... του χρόνου Όχι ότι θα μου λείψει. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το αυτοκίνητο μέχρι μέσα Ιανουαρίου πρέπει να περάσει και από ΚΤΕΟ για πρώτη φορά. Άραγε περνάει το ΚΤΕΟ με ανοιχτό το λαμπάκι της μηχανής.
Έτσι για ενημέρωση σας παραθέτω τη γράφουν Βρετανοί που έχουν το ίδιο πρόβλημα ...
The problem we're dealing with is potentially a bloomin' nightmare of complexity to sort properly - effectively doing the development work that Ford haven't done thoroughly.
The issue involves could easily involve the alteration and co-ordination of :
turbo boost
turbo geometry
fueling at different throttle settings
egr position
gearbox sensor inputs to the pcm
engine sensor inputs to the pcm
pcm outputs to the gearbox and engine
etc. etc.Since these cars are rare, no-one will have done any mods like this before. Hooking the car up on a rolling road is probably essential - so would be expensive with no guarantee of success - and would need technical experts that are up for the challenge.
-
Το μοτέρ δεν είναι σε συνεργασία με την PSA; Μήπως να πας σε κανένα συνεργείο πεζό που έχουν εμπειρία από τα 407 που φοράτε το ίδιο μοτέρ;
-
**and two other diesel versions will be on offer, courtesy of Peugeot-Citroen, including a lightweight 1.6/109bhp all-alloy version and the top-powered 136bhp engine. **
The Ford DLD engine is an automobile engine family - a group of compact straight-4 Diesel engines developed jointly by Ford Motor Company and the PSA Group (Peugeot/Citroën). The Ford/PSA joint-venture for the production of the DLD was announced in September, 1998. Some of the engines are produced at Ford's Dagenham Engine plant in Dagenham, England, others at PSA's Trémery plant in France.[1]
The straight-4 engines are sold under the Duratorq TDCi name by Ford, and as the HDi by Citroën and Peugeot. Mazda also uses the DLD engine in the Mazda2 and the Mazda 3, calling it the MZ-CD or CiTD.
Officially, there are two families of engines in the range:
The 1.4 L DLD-414 is generally non-intercooled
The 1.6 L DLD-416 always intercooled
Ford later added their unrelated 1.8 L DLD-418 engine to the DLD family, though it is properly part of the Ford Endura-D engine family.The DLD-416 (or DV6) is a 1.6 L (1560 cc/95 cu in) version used by Ford, Volvo, PSA, BMW and Mazda.
Applications include:
2007–present Suzuki SX4 1.6 DDiS, 90 PS (89 hp/66 kW) and 159 ft·lbf (215 N·m)
2007–present MINI Cooper D 1.6 110 PS (108 hp/80 kW) and 177 ft·lbf (240 N·m)
2007–present Citroën C4 Picasso 1.6 HDi, 110 PS (108 hp/80 kW) and 177 ft·lbf (240 N·m)
2006–present Citroën Berlingo 1.6 HDi, 75–90 PS (74–89 hp/55–66 kW) and 127–159 ft·lbf (172–215 N·m)
2005–present Citroën C3 1.6 HDi, 90 PS (89 hp/66 kW) and 159 ft·lbf (215 N·m)
2004–present Citroën C4 1.6 HDi, 90–109 PS (89–108 hp/66–80 kW) and 159–177 ft·lbf (215–240 N·m)
2004–present Citroën C5 1.6 HDi, 109 PS (108 hp/80 kW) and 177 ft·lbf (240 N·m)
2004–present Citroën Xsara Picasso 1.6 HDi, 109 PS (108 hp/80 kW) and 177 ft·lbf (240 N·m)
2005–present Ford Fiesta 1.6 TDCi, 90 PS (89 hp/66 kW) and 159 ft·lbf (215 N·m)
2005–present Ford Fusion (European) 1.6 TDCi, 90 PS (89 hp/66 kW) and 159 ft·lbf (215 N·m)
2004–present Ford Focus 1.6 TDCi 90, 90 PS (89 hp/66 kW) and 159 ft·lbf (215 N·m)
2004–present Ford Focus 1.6 TDCi 110, 109 PS (108 hp/80 kW) and 177 ft·lbf (240 N·m)
2004–present Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi 90, 90 PS (89 hp/66 kW) and 159 ft·lbf (215 N·m)
2003–present Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi 110, 109 PS (108 hp/80 kW) and 177 ft·lbf (240 N·m)
2003–present Peugeot 206 1.6 HDi, 109 PS (108 hp/80 kW) and 177 ft·lbf (240 N·m)
2005–present Peugeot 307 1.6 HDi, 90–109 PS (89–108 hp/66–80 kW) and 159–177 ft·lbf (215–240 N·m)
2003–present Peugeot 407 1.6 HDi, 109 PS (108 hp/80 kW) and 177 ft·lbf (240 N·m)
2003–present Mazda 3 1.6 CiTD, 109 PS (108 hp/80 kW) and 177 ft·lbf (240 N·m)
2004–present Volvo S40 1.6D, 109 PS (108 hp/80 kW) and 177 ft·lbf (240 N·m)
2004–present Volvo V50 1.6D, 109 PS (108 hp/80 kW) and 177 ft·lbf (240 N·m) -
Το αμάξι βρίσκεται ακόμη στο συνεργείο. Ήδη κλείνει 3 εβδομάδες και συνολικά από τον Αύγουστο που παρουσιάστηκε το πρόβλημα 9 εβδομάδες στο συνεργείο. Ο τίτλος του θέματος συνεχίζει και ισχύει. Έχουμε να κάνουμε με μη επισκευάσιμη βλάβη, που δυστυχώς η FORD ακόμη δε θέλει να καταλάβει και να τη διαχειριστεί αξιόπιστα.
Η υπομονή μου εξαντλήθηκε. Έστειλα φαξ στη FORD Γερμανίας και περιμένω τη θα απαντήσουν και αυτοί. Περιμένω την απάντηση τους και θα δράσω ανάλογα
Μη Επισκευάσιμη Βλάβη σε Ford C-Max