-
Ο χρήστης John14 έγραψε:
Εχει επισκευασμενο κινητηρα απο οτι μου ειπε ο μηχανικος...Αυτό πως το κατάλαβε; Χτυπάει η μπιέλα (κάνει θόρυβο);
Αν έκανε θόρυβο όταν το αγόρασες ενώ υπέγραψες κάτι παρόμοιο με αυτό: 'εξέτασε διά ειδικού το αυτοκίνητο...' δεν πρόκειται να πάρεις τίποτε.
-
εγραψα οτι εγω το παρελαβα και το ελεγξα και δε διατηρω καμια αλλη αξιωση απο το πωλητη .
-
Παιδια να ειστε καλα αλλα μαλλον δε γινεται τιποτα με τη περιπτωση μου .
Κοιταξα και λιγο παραπανω σε διαφορα site και δεν ειμαι καλυμενος πουθενα .
Μαλλον τη πατησα γιατι οπως λετε ακομα και ο εμπειρογνωμονας να πει οτι προυπηρχε η βλαβη ο πωλητης μπορει να επικαλεστει οτι μπορουσα να το ελεγξω σε ενα ειδικο δε μου το απαγορεψε αλλωστε.Θα ειναι παντα ενα βημα μπροστα και οπως θα βαλω και εγω δικηγορο θα βαλει και αυτος.Αρα μπαχαλο η κατασταση.
Τελικα ποια ειναι αξιοπιστη αγορα μεταχειρισμενου αυτοκινητου απο εμπορο ή απο ιδιωτη?
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.
Αυτα ειχα να πω.
Ευχαριστω για το ενδιαφερων. -
Συνηγορος του διαβολου.
1.Ο πωλητης ειναι καλυμμενος απο τη στιγμη που δε σου απαγορευσε να ελεγξεις το αυτοκινητο και φυσικα εχει στα χερια του υπευθυνη δηλωση σου που λεει οτι το ελεγξες και οτι δεν εχεις καμμια απαιτηση.
2.Η βλαβη που περιγραφεις μπορει ανετα να υποστηριχθει απο τον πωλητη οτι την προκαλεσες εσυ.
3.Οπως τα περιγραφεις τα πραγματα βγαινει το συμπερασμα οτι οχι μονο δεν ελεγξες το αυτοκινητο σε μηχανικο αλλα δεν το δοκιμασες καν.
Αγορασες εν γνωσει σου χοιριδιο στο σακκι με αλλα λογια.Αξιοπιστη αγορα μεταχειρισμενου υπαρχει και απο εμπορο και απο ιδιωτη.
Ο μεν εμπορος σου δινει κατα κανονα μια καποια εγγυηση.
Απο την αλλη ομως μπορεις να παρεις κελεπουρι απο ιδιωτη αν ξερεις το αυτοκινητο και τον ιδιοκτητη του, ή/και αν ελεγξεις εξονυχιστικα το αυτοκινητο, πραγματα δηλαδη που στη περιπτωση σου αγνοηθηκαν ή εν πασει περιπτωσει απεφυγες να κανεις. -
και να προσθεσω πως δεν ειναι αναγκαστικο πως ο πωλητης ηταν αναγκαστικα σε γνωση καποιας βλάβης, και οντως την στιγμη που στο πουλησε το αμαξι μπορει να ηταν ΟΚ. Οποτε δεν ειναι αναγκαστικο να υπηρχε δολος. Απλα μπορει να βγηκε βλαβη και να την πληρωσες εσυ την νυφη...
-
Το οτι ο κινητηρας ηταν επισκευασμενος?
Μου λεει ο τι δε το γνωριζε γιατι ειχε στη κατοχη του το αυτοκινητο 1 χρονο.
Ισχυει αυτο ?
Υπαρχει τροπος να αποδειξω οτι το γνωριζε? -
Έχει καιρό που πήρες το αμάξι;
-
εχει 20 ημερες το παρουσιασε στις 2 εβδομαδες χρηση
-
O δευτερος ιδιοκτητης εισαι;
-
Ο χρήστης John14 έγραψε:
εχει 20 ημερες το παρουσιασε στις 2 εβδομαδες χρησηΜη το αφήσεις, είναι πιθανό να το ήξερε ή να τον επισκεύασε πρόχειρα ο ίδιος και να το πούλησε. Κάνε ένα τηλέφωνο στο ΙΝΚΑ.
-
Το ειχε παρει απο χερι και ο προηγουμενος και υποστηριζει οτι δε γνωριζε τι μπορει να εγινε στο αυτικινητο.Εκανε τα service κανονικα παντως.
Εγω ειμαι τριτο χερι. -
Εγώ νομίζω αυτό που έχει γράψει και ο Λεωνίδας.
Αν μπορείς να αποδείξεις ότι η ελαττωματική κατάσταση υπήρχε ήδη κατά την αγοραπωλησία, είτε το γνώριζε ο πώλητης είτε όχι είναι αδιάφορο, τότε σαφώς και μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Αυτό που σου πούλησε δεν ήταν αυτό που σου περιέγραψε ότι θα σου πουλήσει.
Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να αποδειχτεί κάτι τέτοιο βέβαια. Οι υπογραφές πάντως περί ελέγχων κλπ δεν έχουν και καμιά ιδιαίτερη συμφωνία. Οι νόμοι περί αστικού δικαίου είναι πάντοτε πάνω από οποιοδήποτε ιδιωτικό συμφωνητικό. Το ότι μπορούσες να το ελέγξεις αλλά δεν το έκανες δεν σημαίνει τπτ. Αν η τιμή στην οποία στο πούλησε είναι ανάλογη των υπολοίπων civic που πωλούνται με τα χιλιόμετρα που έχει το δικό σου τότε ίσως να μπορέσεις να διεκδικήσεις την υποθετική διαφορά τιμής [κόστος κατακευής χ παλαιότητα;], γιατί π.χ. αν ήταν ιδιαιτέρως πιο φτηνό τότε μπορεί να ισχυριστεί ότι το ήξερες ότι είναι ελαττωματικό και το αγόρασες επί τούτου.
Κάποιο δικηγόρο που να εμπιστεύεσαι ότι δεν έχει στόχο το πορτοφόλι σου θα ήταν βολικό είναι η αλήθεια...
-
Ο χρήστης John14 έγραψε:
Το οτι ο κινητηρας ηταν επισκευασμενος?
Μου λεει ο τι δε το γνωριζε γιατι ειχε στη κατοχη του το αυτοκινητο 1 χρονο.
Ισχυει αυτο ?
Υπαρχει τροπος να αποδειξω οτι το γνωριζε?Οι κινητηρες επισκευαζονται ως επι το πλειστον, και φυσικα μπορει να του εκανε service και για βλαβες... δεν νομιζω πως το συγκεκριμενο αμαξι δεν χαλαει ποτε... Αυτο ομως ειναι ασχετο και δεν νομιζω πως ειναι αναγκαστικο να στο αναφερει. Αλλωστε το αν εχει επισκευαστει η οχι θα πρεπει να αποδειξεις οτι ειχε σχεση με την συγκεκριμενη βλαβη!!! Επισης στο εδωσε σε 'λειτουργικη' κατασταση... και κατα συνεπεια το αγορασες και συ. Το προβλημα ειναι δικο σου και μονο. Δεν μπορεις να τον κανεις τιποτα.... γιατι και συ με την σειρα σου θα πρεπει να αποδειξεις περαν ολων των αλλων οτι δεν εκανες ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ η οτι δεν το εβαλες χερι εσυ και προσπαθεις τωρα να βγεις λαδι...
Αυτο που σκεφτεσαι ειναι very long shot... Δεν μας εχεις πει καν τι αμαξι ειναι, ποσο σου κοστισε... αλλα για να εχει φτασει τριτο χερι θα υποθεσω πως μαλλον μιλαμε για παλιο αμαξι... οποτε και οποιαδηποτε προσπαθεια για δικαστικη εμπλοκη αυτοματως θα υπερβει την αξια του αμαξιου.
Εγω στην θεση σου παντως δεν θα μου περνουσε καν η ιδεα για κατι τετοιο. Γνωριζω πως αγοραζοντας ενα μεταχειρισμενο, αγοραζω και την πιθανη καλη η κακη χρηση... την μη εγγυηση για οποια βλάβη και φυσικα αναλαμβανω απο την στιγμη της αγορας και μετα οτι προκυψει. Αλλωστε με την δικη μου συναινεση γινεται...
Τα υπόλοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε...
-
caveat emptor
-
H ζημια κοστολογηθηκε 1500 εως 2000 ευρο το αγορασα 8000 αξιζει να συνεχισω?
Ή στο τελος θα πληρωσω και τα δικαστικα? Χωρια το δικηγορο
Μηπως στο τελος πληρωσω και τον πωλητη? -
Ειναι Honda Civic 2000 μοντελο κουπε το εδινε 8600 και το πηρα 8000 .
Επεισης εχω να πω οτι ειναι και εισαγωγης το αυτοκινητο.Δεν ειχα ελεγξει την ημερομηνια της αδειας και το καταλαβα οταν μου ηρθε σπιτι οπου και το ειδα.Η αδεια λεει 2006 αλλα ειναι 2000 μοντελο.Εγω παντως για 2000 μοντελο το αγορασα. -
Αγαπητέ πολλά μάλλον δεν είχες ελέγξει και τώρα είναι μάλλον αργά.
-
Αν ο μηχανικος σου μπορει να αποδειξει οτι η ζημια προυπηρχε και ειχε σκοπιμα καλυφθει,πιθανως κατι μπορει να γινει.Αν ειναι απλως μια υποθεση που βασιζεται κυριοτερα στο οτι η ζημια εγινε πολυ κοντα χρονικα με την μεταβιβαση,τοτε δεν νομιζω να οδηγει πουθενα η ολη ιστορια.
-
Και πως μπορει να αποδειχθει οτι προυπηρχε η ζημια?
-
Ο χρήστης John14 έγραψε:
H ζημια κοστολογηθηκε 1500 εως 2000 ευρο το αγορασα 8000 αξιζει να συνεχισω?
Ή στο τελος θα πληρωσω και τα δικαστικα? Χωρια το δικηγορο
Μηπως στο τελος πληρωσω και τον πωλητη?Άστο καλύτερα, ακριβότερα θα σου έρθει και η ψυχική φθορά θα είναι μεγάλη. Χώρια το τρέξιμο και οι μέρες που θα χαθούν σε πραγματογνώμονες, δικηγόρους, δικαστήρια, επιδόσεις αποφάσεων (αν κερδίσεις τη δίκη). Δεν αξίζει να το τραβήξεις.
Αποζημιωση βλαβων σε ΙΧ μετα την αγορα απο ιδιωτη