-
Το 'φθηνό' το κατάλαβα, αλλά τι εννοείς 'καλό';
Αν θέλεις να είναι φτιαγμένο από υλικά ποιότητας, δεν μπορεί να είναι φθηνό. Το πρόβλημα είναι ότι το ακριβό δεν είναι πάντα και καλό, άρα πρέπει να ψάξεις για το καλύτερο στα χρήματα που διαθέτεις.
-
coco mat!
εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τα στρωματα απο ΙΚΕΑ -
ΙΚΕΑ ναι! Φθηνό και καλό (αν θέλεις να επιπλώσεις το σπίτι που νοικιάζεις).
Στης ξαδέλφης μου το καλό και φθηνό, ένα χρόνο* μετά νοιώθεις κανονικά να σε σπρώχνουν δυο - τρία ελατήρια.edit
*μπορεί και δυο, χάνω τον λογαριασμό... -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
καμιά πρόταση για φθηνό και καλό στρώμα? mediastrom κοιτούσα αλλά 'τσιμπάνε' τις τιμέςΜην πας στα Optimum, δες τα άλλα μοντέλα που είναι ΚΑΛΑ και σχετικά φθηνά. Θα χρειαστεί να τα δεις σε ένα μεγάλο κατάστημα, πχ σαν αυτό της Βουλιαγμένης (Ηλιούπολης; ), που έχει μεγάλη ποικιλία για δοκιμή.
BTW, τα Optimum μου την έσπασαν. Μπορεί να είναι μαλακά και αναπαυτικά, όμως βουλιάζεις και δυσκολεύεσαι να κυλιστείς .
ΜΗΝ κάνεις οικονομία στο στρώμα, θα το μετανιώσεις (αν όχι εσύ, η σπονδυλική σου στήλη σίγουρα). Γενικά δεν είναι καλό να τσιγγουνευόμαστε σε στρώμα, παπούτσια και φαγητό. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
καμιά πρόταση για φθηνό και καλό στρώμα? mediastrom κοιτούσα αλλά 'τσιμπάνε' τις τιμές
Μην πας στα Optimum, δες τα άλλα μοντέλα που είναι ΚΑΛΑ και σχετικά φθηνά. Θα χρειαστεί να τα δεις σε ένα μεγάλο κατάστημα, πχ σαν αυτό της Βουλιαγμένης (Ηλιούπολης; ), που έχει μεγάλη ποικιλία για δοκιμή.
BTW, τα Optimum μου την έσπασαν. Μπορεί να είναι μαλακά και αναπαυτικά, όμως βουλιάζεις και δυσκολεύεσαι να κυλιστείς .
ΜΗΝ κάνεις οικονομία στο στρώμα, θα το μετανιώσεις (αν όχι εσύ, η σπονδυλική σου στήλη σίγουρα). Γενικά δεν είναι καλό να τσιγγουνευόμαστε σε στρώμα, παπούτσια και φαγητό.Στο φαγητό και στο στρώμα συμφωνώ, αλλά τα παπούτσια τα θεωρώ σχεδόν ΑΧΡΗΣΤΟ είδος (όπως κάθε είδος ένδυσης άλλωστε) , γιατί να είναι ακριβά ?
Και για το φαγητό φυσικά θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνεις οικονομία όχι γιατί 'πρέπει να προσέχουμε τι τρώμε μπλα μπλα ' αλλά γιατί είναι μεγάλη απόλαυση, όπως κι ο ύπνος - ξεκούραση άλλωστε -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Στης ξαδέλφης μου το καλό και φθηνό, ένα χρόνο* μετά νοιώθεις κανονικά να σε σπρώχνουν δυο - τρία ελατήρια.edit
*μπορεί και δυο, χάνω τον λογαριασμό...στα 2 χρονια παιρνεις αλλο, χωρια που τρως και κεφτεδακια!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Στο φαγητό και στο στρώμα συμφωνώ, αλλά **τα παπούτσια τα θεωρώ σχεδόν ΑΧΡΗΣΤΟ είδος **(όπως κάθε είδος ένδυσης άλλωστε) , γιατί να είναι ακριβά ?
Και για το φαγητό φυσικά θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνεις οικονομία όχι γιατί 'πρέπει να προσέχουμε τι τρώμε μπλα μπλα ' αλλά γιατί είναι μεγάλη απόλαυση, όπως κι ο ύπνος - ξεκούραση άλλωστεΤα παπουτσια ειναι πολυ σημαντικα να εχουν σωστο σχημα που αγκαλιαζει το ποδι.
Πρεπει να τοποθετουν σε σωστη θεση τα ποδια, τη φτερνα στο σωστο υψος κλπ.
Τωρα δεν εχω προχειρη τη μανα μου να μου πει τι προβλημα εχει. Οταν ηταν πιτσιρικα φοραγε συνεχως κατι παπουτσια επιπεδα τελειως, τα οποια της προκαλεσαν πτωση μεταταρσιων αν δεν κανω λαθος.
Παραδειγμα:
Εχω αγορασει κατι asics (αυτα νομιζω) τα οποια ειναι επιπεδα τελειως απο μεσα και καθολου μαλακα.
Τα ειχα φορεσει σε ενα παρτυ για 6 ωρες (γαμω τα παρτυ ) και για 3 μερες με ποναγαν οι γαμπες μου τοσο πολυ που δε μπορουσα να περπατησω. Δεν τα'χω φορεσει απο τοτε, 4 μηνες τα'χω και καθονται στη παπουτσοθηκη. -
Εφόσον το θέτεις το θέμα με όρους 'άνεσης' τότε δεκτό και από μένα...Τωρα που το σκέπτομαι κάποια παπούτσια είναι ιδιαιτέρως άνετα αλλά δεν θυμάμαι να ήταν και ακριβά ...Βέβαια σε αυτά τα πράγματα δεν έχει κανένα νόημα να κουβεντιάζει κανείς μαζί μου καθώς αγοράζω τόσο σπάνια και τόσο λίγα ρούχα - παπούτσια που δεν έχω ιδέα τι γίνεται στον έξω κόσμο, ούτε από τιμές, ούτε από ποικιλία ειδών
-
Δεν εχει σημασια το κοστος, τα asics που ειχα παρει εκαναν 85 ευρω.
Πηρα κατι puma με 43 ευρω και τα φοραω συνεχως, ακομα και οταν βγαινω.
Δεν ειναι τα πιο ομορφα, αλλα ειναι ανετα. -
Αν πας σε λύση cocomat σημαίνει ότι τα ακουμπάς καλά.
Επειδή όμως πρέπeι να κάνεις και τεστ drive πριν το πάρεις αν τους κάνεις λίγο τον δύσκολο θα σε στείλουν δωρεάν για ένα ΣΚ σε κανα Πήλιο κλπ να κοιμηθείς δυο βραδάκια και να έχεις γνώμη -
*μπορεί και δυο, χάνω τον λογαριασμό...Υπάρχουν και χωρίς ελατήρια αν και έχουν την τάση να μαλακώνουν σχετικά γρήγορα. Σε αυτή την περίπτωση απλά το γυρνάς πίσω και σου δίνουν ένα καινούργιο
-
Από εδώ που είμαι εγώ, θα μου κοστίσει λιγότερο να το πετάξω κ να αγοράσω άλλο. Ξέρεις πόσο στοιχίζουν οι μεταφορές;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν πας σε λύση cocomat σημαίνει ότι τα ακουμπάς καλά.
Επειδή όμως πρέπeι να κάνεις και τεστ drive πριν το πάρεις αν τους κάνεις λίγο τον δύσκολο θα σε στείλουν δωρεάν για ένα ΣΚ σε κανα Πήλιο κλπ να κοιμηθείς δυο βραδάκια και να έχεις γνώμημαλακια.. εγω που τους τα εχω ηδη ακουμπησει, δεν μπορω να τους πεισω, ε?
-
Από εδώ που είμαι εγώ, θα μου κοστίσει λιγότερο να το πετάξω κ να αγοράσω άλλο. Ξέρεις πόσο στοιχίζουν οι μεταφορές;bmw σειρα 1. εκτος του οτι στο πορτ μπαγκαζ χωραει το στρωμα (μαζι με το κρεββατι), με τα efficient dymanics καις πρακτικα.. αερα!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
καμιά πρόταση για φθηνό και καλό στρώμα? mediastrom κοιτούσα αλλά 'τσιμπάνε' τις τιμές
Μην πας στα Optimum, δες τα άλλα μοντέλα που είναι ΚΑΛΑ και σχετικά φθηνά. Θα χρειαστεί να τα δεις σε ένα μεγάλο κατάστημα, πχ σαν αυτό της Βουλιαγμένης (Ηλιούπολης; ), που έχει μεγάλη ποικιλία για δοκιμή.
ΜΗΝ κάνεις οικονομία στο στρώμα, θα το μετανιώσεις (αν όχι εσύ, η σπονδυλική σου στήλη σίγουρα). Γενικά δεν είναι καλό να τσιγγουνευόμαστε σε στρώμα, παπούτσια και φαγητό.Στο φαγητό και στο στρώμα συμφωνώ, αλλά τα παπούτσια τα θεωρώ σχεδόν ΑΧΡΗΣΤΟ είδος (όπως κάθε είδος ένδυσης άλλωστε) , γιατί να είναι ακριβά ?
Και για το φαγητό φυσικά θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνεις οικονομία όχι γιατί 'πρέπει να προσέχουμε τι τρώμε μπλα μπλα ' αλλά γιατί είναι μεγάλη απόλαυση, όπως κι ο ύπνος - ξεκούραση άλλωστεΤο φαγητό πρέπει να είναι καλό (=ακριβό) και για λόγους απόλαυσης και για λόγους υγείας. Πρόκειται για επένδυση: όσο καλύτερα και σωστότερα τρως, τόσο επιμηκύνεις την αντοχή του οργανισμού στις μελλοντικές απολαύσεις. Αν έρθει ο γιατρός στα 40 και σου πει 'τέρμα τα αλμυρά, τα λιπαρά, τα πικάντικα', πάει, καταστράφηκες.
Τα καλά (=σωστά) παπούτσια είναι ΣΥΝΗΘΩΣ ακριβά. Δεν μιλάω φυσικά για τα στυλάτα, αλλά για αυτά που προφυλάσσουν το πόδι. Το να φοράς κακό παπούτσι (που μπορεί να είναι και ακριβό) ισοδυναμεί με το να σου κάνουν φάλαγγα. Μπορεί να μην πονέσουν τα πόδια σου, όμως θα σε βλάψει στη μέση και στη ραχοκοκκαλιά, ως και στον αυχένα. -
Υπάρχει κάτι που να βάζουμε στα πλακακια του μπανιου και να μην κρατάνε σταγόνες νερό? Κάτι σαν το κερί που βάζουμε στα αμάξια και γλυστράει το νερο!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Υπάρχει κάτι που να βάζουμε στα πλακακια του μπανιου και να μην κρατάνε σταγόνες νερό? Κάτι σαν το κερί που βάζουμε στα αμάξια και γλυστράει το νερο!Οι λαμαρίνες του αυτοκινήτου έχουν κλίση κ γλιστράει το νερό, ρε συ. Στο πλακάκι που να πάει; Η κλίση προς το σιφόνι είναι μικρή, για μικρή ποσότητα νερού (σταγόνες). Αν μιλάς για τα πλακάκια του τοίχου, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι καλό καθάρισμα. Η υγρασία θα κολλήσει, αλλά θα φύγει γρήγορα.
Από την άλλη, αν μπορούσαμε να βάλουμε πλακάκια στο αυτοκίνητο, το αποτέλεσμα με το νερό θα ήταν 100 φορές καλύτερο απ' ότι με το κερί.
Βρε, λες; -
φυσικά και αναφέρομαι στα πλακάκια του τοίχου και όσι στο δάπεδο.
Ετσι λογικα΄θα έπρεπε να πέρνουν οι σταγόνες τη κατηφόρα και να μην μένουν εκεί.
Μάλλον θα ψακάσω με κερί και θα σκουπίσω με δερματάκι -
Υπάρχουν αδιαβροχοποιητές για μάρμαρα αλλά για πλακάκια δεν νομίζω να κάνουν (δεν είναι πορώδη). Μόλις τα τρίψεις θα φύγει.
-
Δεν κάνουν. Τα μόνα που υπάρχουν είναι υλικά για την αδιαβροχοποίηση των αρμών.
Η επιφάνεια είναι από σμάλτο και (θεωρητικά τουλάχιστον) είναι από μόνη της ό, τι πιό υδροαπωθητικό υπάρχει. Στα μπάνια, το ίδιο με την υγρασία συμβαίνει και με τους καθρέπτες. Μάλλον το ίδιο νερό θα κρατούσε κ η κερωμένη επιφάνεια του αυτοκινήτου, αν το φέρναμε στο μπάνιο.
Αναρωτιέμαι, εκεί στο top gear έχουν κάνει καμιά τέτοια δοκιμή;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ