-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
αν εσύ ειχες εναν καλό φίλο γκέυ (αυτό απο μονο του ειναι ΟΚ, δεν απασχολεί κανέναν θεωρητικά) αλλά 1-2 φορές την ημέρα ερχοταν να στον ακουμπήσει, ε δε θα ενοχλούσε??
Αυτό είναι επιχείρημα?
Δεν θα επέλεγα σαν φίλο μου κάποιον που δεν θα μπορούσα να κάνω παρέα μαζί του.
Από την στιγμή που θα τον έκανα φίλο, αυτά που θα με ενοχλούσαν θα ήταν σε δεύτερη μοίρα.Αν το κάπνισμα είναι τόσο σημαντικό για κάποιον, τότε θα πρέπει να επιλέξει ανάλογα.
δλδ όταν εγω βγαινω έξω να φαω σε ενα εστιατόριο ή παω να πιω ενα ποτό σε ένα μπαρ, ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑΜΜΩΝΕΣ ΕΧΩ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ???????
νταξ κατάλαβα. κακώς κουράζεται (το θέμα). υπάρχει γενικό λακ που λέγανε κ στο χωριό μ.
ωστόσο, ναι εχω φίλους που καπνίζουν και ναι πολλές φορές ειναι σε 2η μοίρα το θέμα αυτό απο΄τη στιγμή που ΕΓΩ το-τους επιλέγω.
-
Θα συμφωνησω γενικα με τον Joe Bar Team.
Φυσικα δεν ειναι δικο μου θεμα το ποτε καποιος θα θελησει να καπνισει, αλλα αυτο δε σημαινει οτι οταν βρισκομαι εγω κοντα δεν θα απαιτησω τα αυτονοητα.Ο χρήστης manosk έγραψε:
αν εσύ ειχες εναν καλό φίλο γκέυ (αυτό απο μονο του ειναι ΟΚ, δεν απασχολεί κανέναν θεωρητικά) αλλά 1-2 φορές την ημέρα ερχοταν να στον ακουμπήσει, ε δε θα ενοχλούσε??
Σκέψου να έρχεται ο φίλος σου ο γκέυ να στον ακουμπήσει και να καπνίζει ταυτόχρονα πίσω από την πλάτη σου.
Edit: μου ξεφυγαν μερικα γραμματακια
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
αντιφάσκεις σκάι.δε νομιζω. εγω νομιζω οτι απλα εισαι φανατικος και δε θελεις να καταλαβεις αυτα που γραφω. για την ακριβεια, δεν καταλαβες τιποτα απ'οσα εγραψα απαντωντας πραγματα που θα ηθελες να ειχα πει -ή να ειχα εννοησει ενω αλλιως ειπωθηκαν- και να ειχες καταλαβει. μονο που δεν τα ειπα. οποτε να στα εξηγησω ειναι χασιμο χρονου, παλι θα καταλαβαινεις τα δικα σου, οποτε γιατι να μην τα πιστευεις; ουτε σε ξερω ουτε με νοιαζει στην τελικη να καταλαβεις τι εγραψα, ουτε πλουσιοτερος θα γινω αν σου εξηγησω τι εγραψα, ουτε θα γ@μαω καλυτερες γκομενες, ουτε τιποτα δεν θα αλλαξει απ'τη ζωη μου στην τελικη
θα ελεγα, αν θελεις, να κανεις το εξης πειραμα: παρε ΚΟΦΤΕΣ αλλα ΓΕΜΑΤΕΣ αναπνοες για ~1 λεπτο, βαλε να παιζει απαλη, χαλαρωτικη μουσικη και ξαναδιαβασε τις απαντησεις μου. ειμαι σιγουρος οτι θα τα καταφερεις -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
εγώ με λυπη κ στενοχώρια βλέπω οτι οι παθιασμένοι (κυρίως) καπνιστές με σωστή αγωγή, παιδεία κ φιλότιμο ειναι ελαχιστότατοι. οι λοιποί ειναι απλά ανάγωγοι.Είναι χύμα στη συνήθειά τους, όπως χύμα είναι η κατάσταση γενικώς στην χώρα μας σε όλα.
+1000
Υπομονή μέχρι το 2010 (αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ως προς την εφαρμογή των μέτρων στην καπνούπολη)
-
μια ωραια λυση ειναι ο ναργιλες βαζεις τον ωραιο σου καπνο που εχει ωραια γευση και αρωμα και ειναι και ελαφρυς και ουτε κανεις και τοσο ζημια στον εαυτο σου πιστευω βεβαια το κακο ειναι οτι δε μπορεις να το κουβαλας οπουδηποτε και δεν ειναι και τοσο πρακτικο οσο ενα τσιγαρο που απλα το αναβεις αλλα για μεσα στο σπιτι ειναι καλη φαση
-
Ωραία λύση για ποιον;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάποτε υπήρχαν στους κλειστούς δημόσιους χώρους πτυελοδοχεία. Πολλοί δεν κώλωναν να φτύνουν όπου έβρισκαν, οπότε χρειαζόταν ένας τρόπος για να μη γεμίζουν ροχάλες τα πατώματα από τα άτομα που 'είχαν μάθει έτσι'. Σταδιακά τα άτομα αυτά ή απεβίωσαν ή αναγκάστηκαν να αλλάξουν τρόπους (επειδή τους έκραζαν οι περισσότεροι), οπότε τα πτυελοδοχεία καταργήθηκαν.
Το ίδιο θα γίνει και με το κάπνισμα και τις μεγάλες σταχτοθήκες για το κοινό. Όπως πριν 30 χρόνια οι θεριακλήδες απομακρύνθηκαν από τα ΜΜΜ (θυμάται κανείς αυτούς που κάπνιζαν μέσα στο λεωφορείο; ), έτσι θα απομακρυνθούν στο προσεχές μέλλον από τους δημόσιους χώρους. Το αυτό ισχύει ΚΑΙ για τους υπαλλήλους.
Δεν είναι κακό και το λέω ως καπνιστής (χαμηλών κυβικών πλέον...).Το μήνυμα του Μάνου καλό είναι να το προσέξουμε γιατί δίνει σε 9 γραμμές όλη την Ελληνική πραγματικότητα.
Κάποια πράγματα (στην συγκεκριμένη περίπτωση το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους) είναι λάθος. Το να ψάχνουμε τρόπους να τα συμβιβάσουμε μας φέρνει σε αστείες καταστάσεις, όπως αυτή του πτυελοδοχείου, καθώς και σε παράλογα αιτήματα όπως αυτό του να υπάρχουν τασάκια στα λιφτ των χιονοδρομικών (είχε γραφτεί παλαιότερα στο forum του snowclub ).
Το να αντιστεκόμαστε στην απαγόρευση του καπνίσματος και να αντιπροτείνουμε την δημιουργία ξεχωριστών χώρων για καπνίζοντες και μη, είναι όχι μόνο ανέφικτο για τεχνικούς λόγους, αλλά και εντελώς παράλογο για κοινωνικούς. Και αυτό γιατί αν δεχτούμε τον διαχωρισμό ως αποδεκτή λύση, στην επόμενη ανακοίνωση για τον Κισσό/Τρίγωνο κλπ λογικά θα πρέπει να βάλουμε σημείωση:
'Προσοχή! Οι καπνιστές θα πάνε Τετάρτη και οι μη καπνιστές πέμπτη'
ή ίσως
'Οι καπνιστές θα τρώνε στην αίθουσα Α και οι μη καπνίζοντες στην αίθουσα Β'.
Η ακόμα καλύτερα, και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια:
, 'Την επόμενη Τετάρτη θα έχουμε μπριζολοσυνάντηση στην οποία κάποιοι θα καπνίσουμε είτε το θέλετε είτε όχι. Αν δεν αντέχετε τον καπνό μας, καλύτερα να μην έρθετε γιατί προτιμούμε να μην σας βλέπουμε καθόλου παρά να σας βλέπουμε χωρίς να καπνίζουμε.'.
-
Ένας τρόπος υπάρχει, Χρήστο:
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η ακόμα καλύτερα, και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια:
, 'Την επόμενη Τετάρτη θα έχουμε μπριζολοσυνάντηση στην οποία κάποιοι θα καπνίσουμε είτε το θέλετε είτε όχι. Αν δεν αντέχετε τον καπνό μας, καλύτερα να μην έρθετε γιατί προτιμούμε να μην σας βλέπουμε καθόλου παρά να σας βλέπουμε χωρίς να καπνίζουμε.'.
Την επόμενη Πέμπτη θα έχουμε μπριζολοσυνάντηση στην οποία, δυστυχώς, κάποιοι θα καπνίσουμε. Ξέρουμε ότι ενοχλούμε και θα προσπαθήσουμε να το μειώσουμε όσο γίνεται. Επειδή είναι ωραία να είμαστε παρέα
-
Την επόμενη Πέμπτη θα έρθω στη μπριζολοσυνάντηση στην οποία δυστυχώς θα κλάνω ασύστολα. Ξέρω ότι ενοχλώ αλλά η καθημερινή δίαιτα φασολάδας δε μου επιτρέπει να κάνω διαφορετικά. Υπόσχομαι πως θα προσπαθήσω να κλάνω όσο το δυνατό λιγότερο. Δεν πτοούμαι όμως. Θα έρθω γιατί γουστάρω να σας συναντήσω όλους!
-
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Την επόμενη Πέμπτη θα έρθω στη μπριζολοσυνάντηση στην οποία δυστυχώς θα κλάνω ασύστολα. Ξέρω ότι ενοχλώ αλλά η καθημερινή δίαιτα φασολάδας δε μου επιτρέπει να κάνω διαφορετικά. Υπόσχομαι πως θα προσπαθήσω να κλάνω όσο το δυνατό λιγότερο. Δεν πτοούμαι όμως. Θα έρθω γιατί γουστάρω να σας συναντήσω όλους!Αν πας σε μπριζολοσυναντηση, θα 'σπασεις' τη διαιτα της φασολαδας?
-
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αν πας σε μπριζολοσυναντηση, θα 'σπασεις' τη διαιτα της φασολαδας?Εδώ έχουμε σπάσει άλλες κι άλλες δίαιτες (της πάπιας, του ανανά, του αλόγου, κοκ), στης φασολάδας θα κολλήσουμε;
Kouk μη μας παρεξηγείς. Χαβαλές να γίνεται
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
αντιφάσκεις σκάι.
δε νομιζω. εγω νομιζω οτι απλα εισαι φανατικος και δε θελεις να καταλαβεις αυτα που γραφω. για την ακριβεια, δεν καταλαβες τιποτα απ'οσα εγραψα απαντωντας πραγματα που θα ηθελες να ειχα πει -ή να ειχα εννοησει ενω αλλιως ειπωθηκαν- και να ειχες καταλαβει. μονο που δεν τα ειπα. οποτε να στα εξηγησω ειναι χασιμο χρονου, παλι θα καταλαβαινεις τα δικα σου, οποτε γιατι να μην τα πιστευεις; ουτε σε ξερω ουτε με νοιαζει στην τελικη να καταλαβεις τι εγραψα, ουτε πλουσιοτερος θα γινω αν σου εξηγησω τι εγραψα, ουτε θα γ@μαω καλυτερες γκομενες, ουτε τιποτα δεν θα αλλαξει απ'τη ζωη μου στην τελικη
θα ελεγα, αν θελεις, να κανεις το εξης πειραμα: παρε ΚΟΦΤΕΣ αλλα ΓΕΜΑΤΕΣ αναπνοες για ~1 λεπτο, βαλε να παιζει απαλη, χαλαρωτικη μουσικη και ξαναδιαβασε τις απαντησεις μου. ειμαι σιγουρος οτι θα τα καταφερειςποιες απαντήσεις σου?? εγώ ενα πράμα ειδα, αυτό σχολίασα.
αναφέρεσαι σε προηγούμενες σελίδες?αυτό που έγραψες ήταν απλά απαράδεκτο. το να χαρακτηρίζεις κάποιον λουζερά επειδή έχει τα κότσια να πει οτι η τάδε γκόμενα δεν του αρέσει επειδή καπνίζει.
και ναι το ξαναλέω: οποιος νιώθει γουίννερ κ γαμάουα που δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια κακιά συνήθεια είναι βαθειά νυχτωμένος. οταν μάλιστα μιλαμε για επιβάρυνση της υγείας, τότε τα πράγματα οχι μονάχα δεν περιπλέκονται, γίνονται ακομα πιο απλά (οξύμωρο ε?).
οταν πάλι κάποιος επιμένει οτι πρέπει οι γύρω του με το στανιό να υπομένουν στα καπρίτσια του, τοτε καταλαβαίνουμε πόσο δικιο είχε ο Κλάρξον που μας αποκάλεσε μια τεράστια χέστρα. ο,τι επιπλέει ειναι τα σκατά κ οι φελλοί. a priori.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αν πας σε μπριζολοσυναντηση, θα 'σπασεις' τη διαιτα της φασολαδας?
Εδώ έχουμε σπάσει άλλες κι άλλες δίαιτες (της πάπιας, του ανανά, του αλόγου, κοκ), στης φασολάδας θα κολλήσουμε;
Kouk μη μας παρεξηγείς. Χαβαλές να γίνεται
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό μήπως θα έπρεπε να μην κάνουμε χαβαλέ?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Την επόμενη Πέμπτη θα έχουμε μπριζολοσυνάντηση στην οποία, δυστυχώς, κάποιοι θα καπνίσουμε. Ξέρουμε ότι ενοχλούμε και θα προσπαθήσουμε να το μειώσουμε όσο γίνεται. Επειδή είναι ωραία να είμαστε παρέαΝίκο το ξέρουμε και οι δυο ότι αυτό είναι κάτι που δεν εφαρμόζεται. Πες μου εσύ σε ποια συνάντηση ήταν η ατμόσφαιρα στην αίθουσα σχετικά καθαρή. Δεν το λέω με κακία, αλλά με παράπονο.
Ακόμα και να δεχτούμε όμως ότι τα παιδιά του 4TF θα κάνουν την θυσία και δεν θα καπνίσουν παρά ελάχιστα ή καθόλου, και πάλι το μέρος θα γίνει τεκές από τις άλλες παρέες.
Είμαι σίγουρος ότι κάποια χρόνια πριν, τα ίδια ακριβώς λεγόντουσαν για τα λεωφορεία, τραίνα και αεροπλάνα. Ουσιαστική βελτίωση είδαμε μόνο όταν εφαρμόστηκε η πλήρης απαγόρευση σε αυτά, κάτι που τώρα μας φαίνεται αυτονόητο. Πλησιάζει ο καιρός το αυτονόητο να εφαρμοστεί και στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
-
Σωστό. Αλλά, όπως το είχες γράψει, στενοχωρήθηκα.
Κοίτα. Ναι, όπου να'ναι θα απαγορευτεί σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Προσωπικά, θα ζοριστώ. Φυσικά, θα πάω με την παρέα σε κάποια ταβέρνα και θα καπνίσω, αν το θέλω τόσο πολύ, έξω.
Βέβαια, το ζόρι αφορά όλο και λιγότερους. Ειδικά οι νέοι καπνίζουν πολύ λιγότερο πια. Οπότε είναι και λογικό.
Θα δείξει. Ίσως οι καπνιστές να μαζεύονται σε κουτούκια και σπίτια τους για να καπνίσουν και να φάνε.
Γενικά, δεν έχω πειστεί σχετικά με τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος. Αλλά, δεν έχει σημασία. Για κάποιον που θεωρεί αληθεια, είναι σοβαρό.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σωστό. Αλλά, όπως το είχες γράψει, στενοχωρήθηκα.Το κατάλαβα από την απάντηση σου. Ειλικρινά δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γενικά, δεν έχω πειστεί σχετικά με τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος. Αλλά, δεν έχει σημασία. Για κάποιον που θεωρεί αληθεια, είναι σοβαρό.
σοβαρά μιλας τωρα?
εχεις συζητήσει ποτέ με γιατρούς κ σου έχουν πει το αντίθετο?
(αν προκειται να αναφέρεις σάιτς που λένε το αντίθετο, σε παρακαλώ θερμά μην το κάνεις).
-
H μέχρι τώρα πορεία του μέτρου σε Αγγλία και Ολλανδία δείχνει ότι οι καπνιστές έχουν περιορίσει τις εξόδους τους αισθητά.
Θα μου πείς βέβαια, οι βόρειοι λαοί δεν είναι και πολύ του έξω.Όσο για τα ποσοστά νεων που καπνίζουν, μάλλον δεν είνια τόσο ενθαρρυντικά. Τα αγόρια το έχουν μειώσει, εν αντιθέσει με τα κοριτσια που το έχουν αυξήσει δραματικά, και πλέον νομίζω έχουν φτάσει σε ποσοστά το αντίθετο φύλο
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ