-
Τα πλαστικά που καλύπτουν το τελείωμα των πίσω φτερών στο σιβίκ μου (1995), σκούριασαν τα φτερά. Όσο είναι καινούρια τα προστατευτικά είναι καλά αλλά μετά από μερικά χρόνια χαλαρώνουν και μαζεύουν υγρασία και λάσπη (και αλάτια το χειμώνα στους ορεινούς δρόμους).
Διάβαζα στα φόρα ότι έπρεπε να τα ξηλώσω και να τα πετάξω στα σκουπίδια αλλά νόμιζα ότι τα δικά μου προστατευτικά είναι ακόμη καλά. Λάθος, το αμάξι δεν έχει ίχνος σκουριάς αλλά τα πίσω φτερά σκούριασαν.
Εδώ μερικές φωτογραφίες της (φτηνής) κάλυψης της σκουριάς με άθλιο fiberglass.
Η επισκευή θα γίνει του χρόνου που θα βάψω το αμάξι.
-
Τα πλαστικά που καλύπτουν το τελείωμα των πίσω φτερών στο σιβίκ μου (1995), σκούριασαν τα φτερά. Όσο είναι καινούρια τα προστατευτικά είναι καλά αλλά μετά από μερικά χρόνια χαλαρώνουν και μαζεύουν υγρασία και λάσπη (και αλάτια το χειμώνα στους ορεινούς δρόμους).
Διάβαζα στα φόρα ότι έπρεπε να τα ξηλώσω και να τα πετάξω στα σκουπίδια αλλά νόμιζα ότι τα δικά μου προστατευτικά είναι ακόμη καλά. Λάθος, το αμάξι δεν έχει ίχνος σκουριάς αλλά τα πίσω φτερά σκούριασαν.
-
-
Εχει και στο πορτακι της ταπας βενζινης σκουρια;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
... (και το bravo μου καίει λάδιαα το χειμώνα στους ορεινούς δρόμους).Λεωνίδα σου αρέσει και εσένα αυτό
Τελικά όλα είναι τρωτά στο χρόνο. Τι χρώμα θα το βάψεις Λεωνίδα? Άκουσα πως το ΜΩΒ είναι της μόδας
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχει και στο πορτακι της ταπας βενζινης σκουρια;Όχι, το πορτάκι δεν έχει σκουριά αλλά το φτερό έχει εδώ και 4-5 χρόνια. Το είχα φτιάξει τοπικά αρκετές φορές αλλά πάντα βγάζει. Από παλιά γρατζουνιά εκεί που την αμέλησα.
Άκουσα πως το ΜΩΒ είναι της μόδας
Το χρώμα του είναι διαχρονικό.
Περιμένω να ξανάρθει στη μόδα ή να το βάψω ροζ.
-
βάλε αστάρια που είναι γι'αυτήν τη δουλειά. Όλα τα αυτοκίνητα εμφανίζουν σε αυτά τα σημεία σκουριά αργά ή γρήγορα. Το αν θα το επισκευάσεις σωστά θα ορίσει για πόσο θα κρατήσει χωρίς να σου εμφανίσει πάλι. Προφανώς καλύπτωντας μόνο ότι φαίνεται σε μερικούς μήνες, άντε κανά χρόνο, θα σου φουσκώσει πάλι το χρώμα. Μόνο που αυτή τη φορά θα είναι πλέον τρύπα στη λαμαρίνα. Πρέπει να επισκευάσεις και την πλευρά που είναι μέσα στο θόλο.
-
Πριν να βάλω το fiberglass ψέκασα με σπρέι ψευδαργύρου. Μπορεί με το αστάρι να είναι καλύτερα αλλά πιστεύω να κρατήσει.
Από τη μέσα πλευρά θα το καθαρίσω καλά και μετά θα το ψεκάσω με κερί. Όλο το πάτωμα το ψεκάζω με κερί και δεν σκουριάζει παρά το α_λάτι από τους χειμωνιάτικους δρόμους. Όμως οι άκρες των φτερών ήταν σκεπασμένες με λαστιχένια/πλαστικά προστατευτικά και δεν πήγαινε εκεί το κερί αλλά μόνο το νερό, η λάσπη και το α_λάτι.
Αν δεν έβαζε η Χόντα αυτά τα γελοία προστατευτικά αλλά πλαστικούς θόλους (όπως μπροστά) δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα.Αυτό που φοβάμαι είναι το ότι σκούριασε η άκρη του φτερού. Σταματάει εκεί η σκουριά ή θα συνεχίζει να σκουριάζει;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εχει και στο πορτακι της ταπας βενζινης σκουρια;
Όχι, το πορτάκι δεν έχει σκουριά αλλά το φτερό έχει εδώ και 4-5 χρόνια. Το είχα φτιάξει τοπικά αρκετές φορές αλλά πάντα βγάζει. Από παλιά γρατζουνιά εκεί που την αμέλησα.
Άκουσα πως το ΜΩΒ είναι της μόδας
Το χρώμα του είναι διαχρονικό.
Περιμένω να ξανάρθει στη μόδα ή να** το βάψω ροζ**.
Αν το βάψεις ροζ θα είναι ασορτί με το avatar σου
Προστατευτικά φτερών στο civic και σκουριά