-
Ο χρήστης alpanex21 έγραψε:
παιδιά, πόσο ενθαρρυντικό μπορεί να είναι το μήνυμα για να πάει φέτος κάποιος να παρακολουθήσει μία (ή παραπάνω φορές την υπερειδική) μετά από τα περσινά ; Και τελοσπάντων αν τα ξεχάσουμε, ποιά είναι μάλλον η καλύτερη μέρα για να την παρακολουθήσει κανείς; Παρασκευή, Σάββατο ή Πέμπτη;πείτε και τίποτα παραπάνω για τις αναγνωρίσεις (μέρες και ώρες). Πώς γίνονται ακριβώς; Περνάνε με τη σειρά όλες τις ειδικές; πώς μαθαίνουμε την ώρα (έστω κατά προσέγγιση) για την καθεμιά;
thanx
Η πειρα μας εχει διδαξει οτι το 'πρωι της πρωτης μερας βλεπεις πιο πολλους απο το βραδυ της τελευταιας' (πωπω τι εγραψα ).Αρα την Πεμπτη το απογευμα πρεπει το θεαμα να ειναι χορταστικο.Αν μαλιστα η καταταξη της υπερειδικης επιρρεασει την σειρα εκκινησης της Παρασκευης (Χλωμο το βλεπω αλλα αν καποιος ξερει ας το πει) ακομη πιο καλα.
Οσον αφορα τις αναγνωρισεις ειναι ακομα νωρις για να ζητησουμε απο την οργανωση το σχετικο προγραμμα.
Ας εχουμε υπομονη. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Η πειρα μας εχει διδαξει οτι το 'πρωι της πρωτης μερας βλεπεις πιο πολλους απο το βραδυ της τελευταιας' (πωπω τι εγραψα ).Αρα την Πεμπτη το απογευμα πρεπει το θεαμα να ειναι χορταστικο.Αν μαλιστα η καταταξη της υπερειδικης επιρρεασει την σειρα εκκινησης της Παρασκευης (Χλωμο το βλεπω αλλα αν καποιος ξερει ας το πει) ακομη πιο καλα.
Οσον αφορα τις αναγνωρισεις ειναι ακομα νωρις για να ζητησουμε απο την οργανωση το σχετικο προγραμμα.
Ας εχουμε υπομονη.Όντως Πέμπτη θα είναι καλύτερα. Η κατάταξη της υπερειδικής δεν επηρρεάζει τη σειρά εκκίνησης.
Για τις αναγνωρίσεις είναι νωρίς ακόμα. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
παιδιά, πόσο ενθαρρυντικό μπορεί να είναι το μήνυμα για να πάει φέτος κάποιος να παρακολουθήσει μία (ή παραπάνω φορές την υπερειδική) μετά από τα περσινά ; Και τελοσπάντων αν τα ξεχάσουμε, ποιά είναι μάλλον η καλύτερη μέρα για να την παρακολουθήσει κανείς; Παρασκευή, Σάββατο ή Πέμπτη;
πείτε και τίποτα παραπάνω για τις αναγνωρίσεις (μέρες και ώρες). Πώς γίνονται ακριβώς; Περνάνε με τη σειρά όλες τις ειδικές; πώς μαθαίνουμε την ώρα (έστω κατά προσέγγιση) για την καθεμιά;
thanx
Ας εχουμε υπομονη.ΚΥΡΙΕ Dap,
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΓΙ'ΑΥΤΟ Η SSS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΝ ΜΙΑ Ε.Δ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΘΕΑΜΑ, ΔΙΟΤΙ
ΠΡΩΤΟΩ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΚΟΝΤΡΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ
ΔΥΟ ΤΑ ΣΚΑΣΙΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΤΜΗΣΕΙΣ ΘΑ ΦΕΝΟΝΤΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ
ΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΙΟ ΚΑΤΑΚΟΥΤΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ
ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΡΑ ΠΕΜΠΤΗ.
ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ SHAKEDOWN ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ . -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αν μαλιστα η καταταξη της υπερειδικης επιρρεασει την σειρα εκκινησης της Παρασκευης (Χλωμο το βλεπω αλλα αν καποιος ξερει ας το πει) ακομη πιο καλα.
Ευτυχώς που δεν την επηρρεάζει γιατί αλλιώς όλοι θα προσπαθούσαν να μήν κερδίσουν και να έχουν άλλους 3-4 μπροστά τους! Πάντως εγώ μετα το περσινό φιάσκο δεν έχω όρεξη να ξαναπάω σε υπερειδική. Μου φαίνεται πως η υπερειδική είναι καλύτερα να βλέπεται από την τηλεόραση, από κοντά δε λέει και τόσα πολλά.
Οι ταχύτητες είναι χαμηλότερες από κανονική ειδική αφού το χώμα είναι βρεγμένο, κανονική λασπη. Πολλοί από τους θέατες που έρχονται είναι τύπου ποδοσφαιροχουλιγκανικού που δε θα καναν τον κόπο ν ανέβουν στα βουνά, τους οποίους δεν έχω όρεξη να φάω στη μάπα σε περίπτωση που επαναληφθούν τα περσινά...Αν βέβαια η παρέα θέλει υπερειδική θα κάνω το σταυρό μου να παν όλα καλά και θα τους ακολουθήσω.
-
Ο χρήστης ody_xanthi έγραψε:
Αν μαλιστα η καταταξη της υπερειδικης επιρρεασει την σειρα εκκινησης της Παρασκευης (Χλωμο το βλεπω αλλα αν καποιος ξερει ας το πει) ακομη πιο καλα.
Ευτυχώς που δεν την επηρρεάζει γιατί αλλιώς όλοι θα προσπαθούσαν να μήν κερδίσουν και να έχουν άλλους 3-4 μπροστά τους! Πάντως εγώ μετα το περσινό φιάσκο δεν έχω όρεξη να ξαναπάω σε υπερειδική. Μου φαίνεται πως η υπερειδική είναι καλύτερα να βλέπεται από την τηλεόραση, από κοντά δε λέει και τόσα πολλά.
Οι ταχύτητες είναι χαμηλότερες από κανονική ειδική αφού το χώμα είναι βρεγμένο, κανονική λασπη. Πολλοί από τους θέατες που έρχονται είναι τύπου ποδοσφαιροχουλιγκανικού που δε θα καναν τον κόπο ν ανέβουν στα βουνά, τους οποίους δεν έχω όρεξη να φάω στη μάπα σε περίπτωση που επαναληφθούν τα περσινά...Αν βέβαια η παρέα θέλει υπερειδική θα κάνω το σταυρό μου να παν όλα καλά και θα τους ακολουθήσω.
ΑΓΑΠΗΤΕ ody-xanthi,
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ SSS, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΑΘΗΜΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ MAΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ'ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ' ΓΙΑΤΙ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Το περσινό πάθημα σιγουρα εχει γίνει μάθημα...
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΑΓΑΠΗΤΕ ody-xanthi,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ SSS, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΑΘΗΜΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ MAΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ'ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ' ΓΙΑΤΙ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Κι εγώ το πιστεύω πως τους έχει γίνει μάθημα. Πιστεύω πως θα παν όλα κάλα όπως πέρυσι τη 2ή μέρα. Άλλα είναι και κάτι άλλο που με κάνει να μην πολυθέλω την υπερειδική. Πέρυσι για πρώτη φορά είδα αγώνα. Η υπερειδική δεν μου πολυάρεσε (ίσως ήταν το όλο μπαχαλο που με χάλασε) ενώ από τις πραγματικές ειδικές ξετρελλάθηκα!
-
Στην υπερειδική δεν θέλω να πάω! (άλλο που θα με πάνε!! )
Ο λόγος?Πολύς κόσμος και δύσκολη παρακολούθηση!
Ελπίζω να υπάρχουν φέτος κερκίδες για να μπορείς να δεις.Γιατι απο κάτω δεν βλέπεις τίποτα!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ελπίζω να υπάρχουν φέτος κερκίδες για να μπορείς να δεις.Γιατι απο κάτω δεν βλέπεις τίποτα!!
Που ρε Νικολα απο κατω ? Λαγουμι ειχες ανοιξει ?
Παντως, δικιο εχεις.Και πρεπει απο νωρις να κανουμε κερκιδα του Φορουμ.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ναι...ναι!! Αλλά που 'σαι Δημήτρη!!?...Κοντά στα σουβλάκια μη τυχόν και πεινάσουμε!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολύς κόσμος και δύσκολη παρακολούθηση!Καλημέρα, καλό μήνα σε όλους
Εμ, άμα ήσουν κάτω λογικό είναι . Πάντος εμείς είμασταν πρίν την εκκίνηση και προς το πέταλο από το οποίο έμπεναν στην πίστα και είχε πάρα πολυ θέαμα.
Αν κάνουμε κερκίδα αυτό το κομμάτι ήταν καλό.
Αντε αργούμε????!!
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΠΑΡΟΘΟΥΝ 50? ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ FORUM, ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΕΡΚΙΔΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ. ΤΙ ΛΕΤΕ? ΦΥΣΙΚΑ 50 ΕΙΣΗΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ Η ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ, Η ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ FORUM ΜΕ ΣΦΡΑΓΕΙΔΑ. KOYK ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΛΕΤΕ?
-
Ο χρήστης alpanex21 έγραψε:
πείτε και τίποτα παραπάνω για τις αναγνωρίσεις (μέρες και ώρες). Πώς γίνονται ακριβώς; Περνάνε με τη σειρά όλες τις ειδικές; πώς μαθαίνουμε την ώρα (έστω κατά προσέγγιση) για την καθεμιά;
thanx
Οι αναγνωρίσεις για P1 οδηγούς θα γίνουν ως εξής:
Τετάρτη 2 Ιουνίου
Πύργος 06:00-07:00 και 12:15-13:45
Μαυρολιθάρι 06:15-07:30 και 12:45-14:15
Ελευθεροχώρι 07:00-08:40 και 19:30-20:50 (!)
Ρεγγίνι και Ελάτεια 08:10-11:15
Άμφισσα και Δροσοχώρι 14:00-19:00
Λιλαία 18:30-19:50Πέμπτη 3 Ιουνίου
Στύρφακας, Αγ. Στέφανος και Δίκαστρο 06:00-12:30Αναυτικά αλλά και οι ώρες για Ρ2 και Ρ3 στο rally guide
-
Κάτι δεν κατάλαβα...
Η εκίνηση από που θα γίνει????
Από ότι είδα το πρόγραμμα δεν αναφέρει πουθενά τελετή εκίνησης!
Θα είναι λοιπόν από την Αγόριανη? Στη γραμμή αφετερίας της SSS θα έχουμε εκίνηση του Acropolis?
Θα υπάρχει κάποιο τελετουργικό εκεί? Γιατί δεν αναφέρετε τίποτα όπως άλλα χρόνια?
Κάπως ψυχρό μου φένετε αυτό...
Ναι μεν ταλαιπορία για τα πληρώματα η εκίνηση από την Ακρόπολη ή το Ζάππειο, αλλά όλη αυτή η 'βαβούρα' νομίζω πως έκανε καλό στον εθνικό μας αγώνα! Άσχετοι με αγώνες, κανάλια που ήταν εκεί για να το προβάλουν γιατί δεν είναι τίποτα να στείλεις το link που είναι στη βουλή να καλύψει την εκκίνηση που είναι δίπλα, το όνομα και μόνο, όλα αυτά δεν πάνε περίπατο? Και ποιος ο λόγος να λέγετε Acropolis, αφού το πιο κοντινο σημείο στην Ακρόπολη είναι 200 χλμ? -
H εκκίνηση θα είναι Λιλαία και ακολουθεί αμέσως η SSS (όχι στη 'γραμμή' αλλά στο περίπου).
Η χαριστική βολή για την εκκίνηση στην Ακρόπολη δόθηκε ΙΜΗΟ πέρισι, όπου δεν πήγε κανένας επίσημος απ΄ όσους είχαν προσκληθεί (δεν λέμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δυστυχώς ενδιαφέρεται μόνο για το ποδόσφαιρο , αλλά να γίνεται αγώνας Παγκόσμιου Πρωταθλήματος οποιουδήποτε σπορ στην πόλη και να μην εμφανίζεται ούτε καν η δήμαρχος της πόλης ). Επίσης τα κανάλια ήταν απόντα (όπως πάντα άλλωστε, δεν φταίει η ISC...). Οπότε που είναι η προβολή για την οποία αξίζει να κάνει τόσος κόσμος και αυτοκίνητα 200 χλμ. ?
(επισημαίνω για άλλη μια φορά πως τα παραπάνω απηχούν προσωπικές μου απόψεις... )
-
Όσο κι αν θέλουμε να βλέπουμε τα θηρία κάτω από το βράχο, όσο ρομαντικοί και αν είμαστε, προβλέπω ότι σιγά-σιγά και η Ακρόπολη θα βγεί από τον τίτλο. Σίγουρα μας εκνευρίζει η σκέψη, αλλά μειώνοντας τις μέρες του κάθε αγώνα, μάλλον είναι μακρύ ταξίδι για ομάδες, αυτοκίνητα, τεχνικούς, μεταφορείς, δημοσιογράφους τα 200 χιλ. μέχρι την Λαμία. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία για όλους. Υπάρχει και εμπορικός ο λόγος, αφού γίνεται μία SSS παραπάνω.
Μερικά θέματα οργάνωσης του αγώνα, που μπορεί να κρίνουν τη θέση μας στο αγωνιστικό πρόγραμμα, πρέπει δυστυχώς να τα δεχόμαστε λιγάκι δογματικά. -
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ.
ΕΝ ΟΨΗ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑΚΙΑ, ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΩΣΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ. -
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Στο section 2 της πρώτης μέρας θα ΄κλαψουνε μανούλες' !!! 103.64 ακροπολικά χιλιόμετρα χωρίς σερβις!! Οι μισοι θα μείνουν, τουλάχιστον απο τα μικρα (S1600) απο την πρώτη κιολας μέρα!!!
Περσι το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς σερβις ήταν 58.55χλμ!Σοβαρό προβληματισμό εκφράζουν οι Wilson & Lapworth για το γεγονόε ότι θα υπάρξουν 103 χλμ ειδικών χωρίς service στο φετινό Ακρόπολις
http://www.worldrallynews.com/artman/publish/article_93.shtml
http://content.wrc.com/en_GB/News/2004/002/2004_R_serviceplans.htm
Εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να καταλήξει σε φάρσα και ζητούν αλλαγή στον κανονισμό των remote service ώστε να επιτρέπεται η τοποθέτηση ανταλλακτικών ακόμα κι αν αυτά δεν μεταφέρονται από το αυτοκίνητο.
Μα καλά, δεν είχαν συμφωνήσει στη διαδρομή αυτή όλα τα εργοστάσια προτού εγκριθεί; Τώρα το θυμήθηκαν;
Γεγονός είναι πάντως ότι όντως τα 103, τα 87 και τα 98 χλμ χωρίς κανονικό service μπορεί να οδηγήσει σε πολλές εγκαταλήψεις.Και τώρα τι;
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Μα καλά, δεν είχαν συμφωνήσει στη διαδρομή αυτή όλα τα εργοστάσια προτού εγκριθεί; Τώρα το θυμήθηκαν;
Γεγονός είναι πάντως ότι όντως τα 103, τα 87 και τα 98 χλμ χωρίς κανονικό service μπορεί να οδηγήσει σε πολλές εγκαταλήψεις.Και τώρα τι;
- Service
4.1 Service Parks
4.1.1 Throughout the rally there should be one Service park from which it is recommended that any shakedown
be serviced.
4.1.2 The time scheduled for each rally car in the Service park is as follows:
a) Before 1st SS of each day : 10'
b) Between two groups of stages : 20'
c) At the end of legs 1 and 2 : 45'
4**.1.3 There will be a maximum of 120 km of special stage distance between visits to the Service Parks.**
Φαντάζομαι ότι είναι κατανοητό το γιατί αντέγραψα τον κανονισμό αυτό.
Φανταστείτε δε, ότι η Αργεντινή θα εφαρμόσει πλήρως το δικαίωμα που της δίνει αυτός ο κανονισμός και έτσι τα αυτοκίνητα θα επισκέπτονται το Service park μόνο στην αρχή και στο τέλος κάθε σκέλους.
- Service
Διαδρομές 51ου Ακρόπολις ??