-
Γεια σας,κυριοι! Αυτο που με απασχολει ειναι οτι στο Leon 1.4 (55.000km) που οδηγω,πρεπει επιτελους ν'αλλαξω αμορτισερ και λαστιχα,αφου εχουν παραδωσει αμφοτερα το πνευμα (παει σα βαρκα και γλιστραει τρελα).Μετα απο σχετικη ερευνα,ολι σχεδον μου προτειναν τα Michelin Pilot Primacy,195/65/15 91H, και για αμορτισερ τα κιτρινα Bilstein.Ομως,εχω καποια ερωτηματα,γι'αυτο θελω την αποψη σας,εαν γνωριζετε:
1)Μηπως τα Michelin,που φημιζονται για μαλακα,εχουν μικρη διαρκεια ζωης;Να προτιμησω τα Bridgestone Turanza ER70,ως εναλλακτικη λυση;
2)Μηπως τα κιτρινα Bilstein παραειναι σκληρα για τους καροδρομους μας;Ξερω οτι θα εχω πολυ ανωτερο κρατημα,τιμονι και φρεναρισμα,μα δε θελω να χασω πολυ και σε ανεση.Μια εναλλακτικη λυση που μου προτειναν ειναι τα Kayaba αεριου-λαδιου,ημισκληρα,ενω κοστζουν 330 ευρουλια μονο,ενω τα Bilstein 600...
Για δωστε μου,βρε παιδια,τις αποψεις σας.Σας ευχαριστω! -
Γεια σας,κυριοι! Αυτο που με απασχολει ειναι οτι στο Leon 1.4 (55.000km) που οδηγω,πρεπει επιτελους ν'αλλαξω αμορτισερ και λαστιχα,αφου εχουν παραδωσει αμφοτερα το πνευμα (παει σα βαρκα και γλιστραει τρελα).Μετα απο σχετικη ερευνα,ολι σχεδον μου προτειναν τα Michelin Pilot Primacy,195/65/15 91H, και για αμορτισερ τα κιτρινα Bilstein.Ομως,εχω καποια ερωτηματα,γι'αυτο θελω την αποψη σας,εαν γνωριζετε:
1)Μηπως τα Michelin,που φημιζονται για μαλακα,εχουν μικρη διαρκεια ζωης;Να προτιμησω τα Bridgestone Turanza ER70,ως εναλλακτικη λυση;
2)Μηπως τα κιτρινα Bilstein παραειναι σκληρα για τους καροδρομους μας;Ξερω οτι θα εχω πολυ ανωτερο κρατημα,τιμονι και φρεναρισμα,μα δε θελω να χασω πολυ και σε ανεση.Μια εναλλακτικη λυση που μου προτειναν ειναι τα Kayaba αεριου-λαδιου,ημισκληρα,ενω κοστζουν 330 ευρουλια μονο,ενω τα Bilstein 600...
μηπως η διασταση ειναι too much για 1400αρι? τι φοράει μαμα?
ενα εχω να πω για μισελεν.. καλο κατα τη γνωμη μου και ταξιδιαρικο λάστιχο, αλλά για τους ελληνικούς κατσικόδρομους με τις λακουβες-τρυπες, δεν ενδεικνυνται.
τα έχω στο xantia και εχουν αρχίσει να κόβονται σε 1,5 χρόωο (17.000κμ περίπου) αλλά για απόδοση με ικανοποιούν σε νορμάλ συνθήκες! -
Τα MICHELIN είναι καλύτερα από τα ER 70 που ανέφερες και νομίζω θα σε καλύψουν απόλυτα.
Αν δεν θέλεις να χαλάσεις την άνεση και δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις προτίμησε MONROE SENSA TRACK ή DE CARBON [DELPHI] αερίου
Tα DE CARBON [χαρακτηριστικό τους το χοντρό ''καλάμι''] θα τα βρείς μάλλον μόνο στην AMORTEAM. http://www.amorteam.gr/
Οι τιμές τους είναι περίπου 300 - 350 εΤα κίτρινα BILSTEIN είναι πολύ καλά αλλά ακριβά και δεν κοπανάνε όσο νομίζεις , τα έχω δοκιμάσει και στα δύο μου αυτοκίνητα.
Εχω οδηγήσει GOLF IV [που έχετε την ιδια ανάρτηση-πλαίσιο] και LANCIA Y με DE CARBON . Εντυπωσιάστηκα με την απόσβεση και την αθόρυβη λειτουργία χωρίς χτυπήματα. Tο δικό μου Υ που έχει BILSTEIN είναι πιό σφιχτό με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
μηπως η διασταση ειναι too much για 1400αρι? τι φοράει μαμα?Μήπως 195/65/15????
-
μηπως δεν θα επρεπε να το παιζουμε εξυπνοι αγαπητε?
ρώτησα τι φοράει μαμα. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, για αυτο. απλά μουφαινεται περιεργο για 1400 τετοια διασταση -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
μηπως δεν θα επρεπε να το παιζουμε εξυπνοι αγαπητε?
ρώτησα τι φοράει μαμα. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, για αυτο. απλά μουφαινεται περιεργο για 1400 τετοια διαστασηΔεν ήθελα να με παρεξηγήσεις. Για αυτό άλλωστε έβαλα και τις φατσούλες...
Όσο για το θέμα που έθιξες, όλα τα σύγχρονα 1400 φοράνε 185-195.
Οπότε δεν είναι και τόσο περίεργο πια... -
οκ παρανόηση σορρυ φιλε
Αμορτισερ και ελαστικα Leon