-
Μπα.
Απλά ... σιγά μην οργιάζει η φαντασία του... -
Λοιπόν...λίγο βοήθεια.
Εν όψη της επικείμενης σύνδεσης με την On (επιτέλους!!! Τον Ιούλιο μπήκα στο σπίτι, τώρα συνδέομαι!) θέλω λίγο βοήθεια!
Οι πρίζες του σπιτιού δέχονται UTP και στέλνουν δίκτυο σε όλο το σπίτι...ή έτσι νομίζω. Πάντως όλες οι πρίζες έχουν 8 καλώδια πίσω αν τις ανοίξεις...ίδια χρώματα σε ίδια νούμερα.
Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Ναι μεν αν στείλω δίκτυο από κάποια πρίζα θα παίζει κανονικά...αλλά θα πρέπει συγχρόνως η ίδια πρίζα να συνδέσει το modem με RJ45 (νομίζω έτσι λέγεται το τηλεφωνικό καλώδιο) στον τοίχο για να μετατρέψει το σήμα του 'ΟΤΕ' σε ίντερνετ.
Επειδή έχω βάλει το Triple Play της On, πρέπει να είναι modem (router) και TVBox στο σαλόνι. Επειδή η τηλεόραση είναι απέναντι από τη πρίζα του τηλεφώνου, και ανάμεσά τους η μπαλκονόπορτα, πήγα χθες στον ΚΑΥΚΑ και πήρα και πέρασα αυτοκόλλητα κανάλια στο αλουμινένιο πλαίσιο της μπαλκονόπορτας, άρα έχω έτοιμο το UTP να περιμένει η μία άκρη στο σύνθετο της τηλεόρασης και το modem η άλλη.
Εκεί όμως έχει μια πρίζα τηλεφώνου και θέλω συγχρόνως να πάρω το σήμα της On από τον τοίχο και ταυτόχρονα να στείλω από την ίδια πρίζα δίκτυο σε όλο το σπίτι.
Υπάρχει κάτι τέτοιο? Κάτι που να διασπάει (λέω εγώ) το σήμα?
-
Υπάρχουν τα λεγόμενα splitters. (ένα από αυτά έρχεται στη συσκευασία της On). Το συγκεκριμένο διαχωρίζει τηλεφωνο από ιντερνετ. Αλλά εσύ θες, από ότι καταλαβαίνω, απλά να χωρίζεις τη γραμμή στα δυο. Τοτε, πιθανόν να σου κάνει ένα απλό ανταπτοράκι που μπαίνει σαν φις στην πρίζα και δίνει δυο εξόδους. Υπάρχει σε κάθε μαγαζί με ηλεκτρικα/ηλεκτρονικά.
(Βέβαια -και ανάλογα την ποιότητα της γραμμής σου- ενδέχεται να έχεις κακή απόδοση στο 'τηλεοπτικό' σήμα. Ιδίως με το καλώδιο που έβαλες -η On προτείνει μόνο το δικό της (θωρακισμένο, 'class-ταδε' δεν τα ξέρω και καλά) και όχι μακρύτερο από 5 m. -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Υπάρχουν τα λεγόμενα splitters. (ένα από αυτά έρχεται στη συσκευασία της On). Το συγκεκριμένο διαχωρίζει τηλεφωνο από ιντερνετ. Αλλά εσύ θες, από ότι καταλαβαίνω, απλά να χωρίζεις τη γραμμή στα δυο. Τοτε, πιθανόν να σου κάνει ένα απλό ανταπτοράκι που μπαίνει σαν φις στην πρίζα και δίνει δυο εξόδους. Υπάρχει σε κάθε μαγαζί με ηλεκτρικα/ηλεκτρονικά.
(Βέβαια -και ανάλογα την ποιότητα της γραμμής σου- ενδέχεται να έχεις κακή απόδοση στο 'τηλεοπτικό' σήμα. Ιδίως με το καλώδιο που έβαλες -η On προτείνει μόνο το δικό της (θωρακισμένο, 'class-ταδε' δεν τα ξέρω και καλά) και όχι μακρύτερο από 5 m.Αν δω ότι παίζει πρόβλημα με το καλώδιο που έστειλα για τη τηλεόραση θα βάλω το router στο σύνθετο της τηλεόρασης και θα περάσω τηλεφωνική γραμμή από το κανάλι. Ο γείτονας πάντως παίζει στα 17ΜΒ.
Το πρόβλημά μου είναι άλλο...δε θέλω να σπάει από τη πρίζα σε δύο τηλεφνικές γραμμές...αλλά σε μια τηλεφωνική και μια δικτύου...δε ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο.
-
Μπορείς να φτιάξεις μόνος σου κάτι τέτοιο:αντί να ενώσεις και τα 8 στο μπριζάκι του δικτύου, ξεχώρισε τα 2 που προορίζονται για τηλέφωνο και βάλτα σε άλλο μπριζάκι για το τηλέφωνο.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Υπάρχουν τα λεγόμενα splitters.Splitters χρησιμοποιείς στις γραμμές ISDN. Μετά μια γραμμή πάει στο netmod του ΟΤΕ και μια στο router.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Μπορείς να φτιάξεις μόνος σου κάτι τέτοιο:αντί να ενώσεις και τα 8 στο μπριζάκι του δικτύου, ξεχώρισε τα 2 που προορίζονται για τηλέφωνο και βάλτα σε άλλο μπριζάκι για το τηλέφωνο....πωως?
Είναι όλα πίσω απτη πρίζα. Εκτός αν τραβήξω καλωδιάκι από πίσω, σπάσω λίγο τη πρίζα κάτω και το βγάλω έξω.
-
ω ναι, αυτό δεν το σκέφτηκα
Αν είναι για μια πρίζα, μπορείς να την αντικαταστήσεις με διπλή, ωστε να έχεις στη μια το δίκτυο και στην άλλη το τηλέφωνο.
Το θέμα είναι πως, για να μοιράσεις το internet μέσω αυτών, πρέπει τα καλώδια αυτά να καταλήγουν σε κάποιο κεντρικό σημείο στο σπίτι όπου θα εγκαταστήσεις ένα switch (αν δεν υπάρχει (που σιγά μην υπάρχει ))
-
Κοίτα...το ότι παίζει ίντερνετ μέσα σε όλο το σπίτι από τις πρίζες είναι δική μου θεωρία επειδή μπαίνει UTP κανονικά και από πίσω έχει 8 καλώδια συνδεδεμένα.
I guess θα το τσεκάρω όταν συνδεθώ.
-
Στο πράκτικερ μπορούν να μου κόψουν ένα κομμάτι ξύλο στις διαστάσεις που θέλω, με κάτι εσοχές πχ;
-
Ερώτηση: πώς μπορώ να ανοίψω οπή για την μπαταρία σε γρανιτένιο νεροχύτη FRANKE?
-
τα πραγματα ειναι απλα.. εφ' οσον υπαρχουν τετοιες πριζες, θα υπαρχει στο σπιτι ενας χωρος απο τον οποιον ξεκινανε.. ενα patch panel..
στον ιδιο χωρο - λογικα - θα ερθει και η γραμμη σου της ΟΝ..
σε αυτον τον χωρο θα βαλεις το Pirelli.. απο εκει, θα πατσαρεις την μια πορτα του Pirelli στο patch panel και συγκεκριμενα στον αριθμο που αντιστοιχει στην πριζα του δωματιου που εχεις κανει την προεκταση για το videobox..
το καλωδιο που στελνει η ΟΝ για το videobox, ειναι οντως θωρακισμενο, αλλα εχω εχω τραβηξει UTP κατηγοριας 5, γυρω στα 10 μετρα και δεν εχω καποιο προβλημα στην αποδοση..
προφανως με τον ιδιο τροπο (πατσαροντας το Pirelli στο patch panel που αντιστοιχει σε πριζες στα δωματια) θα εχεις δικτυο εκει που θες.. κατι αντιστοιχο γινεται με το τηλεφωνο...
δεν νομιζω να μπορεις απο μια πριζα να περασεις και τηλεφωνο και δικτυο.. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στο πράκτικερ μπορούν να μου κόψουν ένα κομμάτι ξύλο στις διαστάσεις που θέλω, με κάτι εσοχές πχ;Nομίζω πως ναι, αλλιώς πας σε ένα μαραγκό στην γειτονιά και στο κάνει.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στο πράκτικερ μπορούν να μου κόψουν ένα κομμάτι ξύλο στις διαστάσεις που θέλω, με κάτι εσοχές πχ;
Nομίζω πως ναι, αλλιώς πας σε ένα μαραγκό στην γειτονιά και στο κάνει.
Στο ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ η ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ .
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
τα πραγματα ειναι απλα.. εφ' οσον υπαρχουν τετοιες πριζες, θα υπαρχει στο σπιτι ενας χωρος απο τον οποιον ξεκινανε.. ενα patch panel..
σε αυτον τον χωρο θα βαλεις το Pirelli.. απο εκει, θα πατσαρεις την μια πορτα του Pirelli στο patch panel και συγκεκριμενα στον αριθμο που αντιστοιχει στην πριζα του δωματιου που εχεις κανει την προεκταση για το videobox..
το καλωδιο που στελνει η ΟΝ για το videobox, ειναι οντως θωρακισμενο, αλλα εχω εχω τραβηξει UTP κατηγοριας 5, γυρω στα 10 μετρα και δεν εχω καποιο προβλημα στην αποδοση..
προφανως με τον ιδιο τροπο (πατσαροντας το Pirelli στο patch panel που αντιστοιχει σε πριζες στα δωματια) θα εχεις δικτυο εκει που θες.. κατι αντιστοιχο γινεται με το τηλεφωνο...
δεν νομιζω να μπορεις απο μια πριζα να περασεις και τηλεφωνο και δικτυο..Μάλιστα
Τόσο εύκολο
Θα 'παίξω' wireless μάλλον.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Nομίζω πως ναι, αλλιώς πας σε ένα μαραγκό στην γειτονιά και στο κάνει.
O μαραγκός (οι μαραγκοί) της γειτονιάς μου και όχι μόνο δεν μπορούν να ασχοληθούν με κάτι τόσο μικρό. Και ας τους έχουμε ρίξει χιλιάδες ευρώ όλα αυτά τα χρόνια.
-
πάρε μια σέγα ή δισκοπρίονο, απο τα φτηνά που έχει το Πράκτικερ
εγώ αυτό είχα κάνει και αποδειχτηκε χρήσιμο περισσότερες φορές απο οτι φανταζόμουν
κομμάτι σε διαστάσεις που θες κόβουν στο Praktiker, κάνουν και τρύπα για μεντεσέ αν ενδιαφέρεται άλλος, αλλά δεν ξέρω αν είναι πολύπλοκο αν θα πουν οκ.
κάνε οπωσδήποτε σχήμα με τις διαστάσεις επάνω και πήγαινε ρώτα. -
Σχήμα έχω, και φυσικά παίζει να πάρω μια σέγα που έτσι και αλλιώς έχει τύχει να χρειαστώ. Θα δούμε αύριο, θενξ!
-
βγάλε το χοντρό περίγραμμα να στο κόψουν εκεί για να μην χρειαστεί να κόβεις μέτρα ολόκληρα με τη σέγα και κάνε τις λεπτομέριες σπίτι σου (άμα παίζει πολύ δουλειά ή γενικά βαριέται ο υπάλληλος μπορεί να μην πετύχει ακριβώς τις διαστάσεις)
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
δεν νομιζω να μπορεις απο μια πριζα να περασεις και τηλεφωνο και δικτυο..Μάλιστα
Τόσο εύκολο
Θα 'παίξω' wireless μάλλον.
τι σε μπερδεψε? ειναι πραγματικα ευκολο.. τις εξοδους του Pirelli τις ριχνεις στο patch panel που αντιστοιχουν στις πριζες που θες να εχεις δικτυο... υστερα το μονο που εχεις να κανεις ειναι να βαλεις το καλωδιο του δικτυου στον υπολογιστη σου ή στο mediabox και το αλλο ακρο στην πριζα...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ