-
Ένα μικρό χτύπημα στο παρμπρίζ με τις πρόσφατες παγωνιές εξελίχθηκε σε ένα αρκετά μεγάλο ράγισμα. Ευτυχώς υπάρχει ασφάλεια για θραύση κρυστάλλων.
Απορίες:
α) Είμαι υποχρεωμένος να πάω στα συμβεβλημένα που μου προτείνει η ασφαλιστική? β) Μπορώ να απαιτήσω την αντικατάσταση με γνήσιο παρμπρίζ της OPEL? γ) Έχει σημαντικές διαφορές το γνήσιο από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν?
-
Ένα μικρό χτύπημα στο παρμπρίζ με τις πρόσφατες παγωνιές εξελίχθηκε σε ένα αρκετά μεγάλο ράγισμα. Ευτυχώς υπάρχει ασφάλεια για θραύση κρυστάλλων.
Απορίες:
α) Είμαι υποχρεωμένος να πάω στα συμβεβλημένα που μου προτείνει η ασφαλιστική? β) Μπορώ να απαιτήσω την αντικατάσταση με γνήσιο παρμπρίζ της OPEL? γ) Έχει σημαντικές διαφορές το γνήσιο από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν?
-
Απορίες:
-
Φίλε μου και συνονόματε Θάνο.
Μπορεί τώρα να είμαι φωτογράφος αλλά κάποτε δούλευα σε παρμπιζάδικό για κάποιο καιρό.
Να σου απαντήσω:
Α) ΟΧΙ δεν είσαι υποχρεωμένος να πάς σε συμβεβλημένα παρμπριζάδικα, μπορείς να πάς όπου θέλεις εσύ να κάνεις την αλλαγή του παρμπρίζ σου.
Β) και φυσικά θα βάλεις γνήσιο παρμπρίζ OPEL !
Γ) κοίτα, ορισμένα παρμπρίζ που δεν είναι γνήσια, έχουν αρκετές διαφορές από τα γνήσια, όχι στο κόψιμο τους αλλά στην ποιότητα και στον μαύρο πλαίσιο που έχουν περιμετρικά του.
ΑΛΛΑ οι εταιρίες αυτοκινήτων φυσικά δεν κατασκευάζουν μόνες τους τα παρμπρίζ τους, αλλά δίνουν αυτήν την δουλεία σε τρίτους. Με αποτέλεσμα να μπορείς να βρεις παρμπρίζ σε πολύ χαμηλότερη τιμή από το ¨γνήσιο¨ και να είναι γνήσιο με μόνη διαφορά ότι δεν θα έχει επάνω του το σηματάκι της εταιρία. Αυτό συμβαίνει πολύ απλά γιατί οι παραπάνω εταιρίες δεν φτιάχνουν όλα τα παρμπρίζ τους με το σηματάκι της εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά φτιάχνουν και άλλα για την δική τους διάθεση στο εμπόριο. Δηλαδή ¨γνήσια – (ξε)γνήσια¨.Πιστεύω να σε βοήθησα.
Φιλικά Θανάσης.
-
Να μη ξεχάσεις να το φωτογραφήσεις πριν το αλλάξεις!
-
Α… ναι αυτό το ξέχασα μπράβο Fabia 100.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Αλλά οι εταιρίες αυτοκινήτων φυσικά δεν κατασκευάζουν μόνες τους τα παρμπρίζ τους, αλλά δίνουν αυτήν την δουλεία σε τρίτους. Με αποτέλεσμα να μπορείς να βρεις παρμπρίζ σε πολύ χαμηλότερη τιμή από το ¨γνήσιο¨ και να είναι γνήσιο με μόνη διαφορά ότι δεν θα έχει επάνω του το σηματάκι της εταιρία.Το όνομα του αυθεντικού κατασκευαστή είναι απ' όσο έχω δει πάντα επάνω στο κρύσταλλο, πχ Saint-Gobain, Pilkington, κλπ., άρα μπορείς να ξέρεις πιο είναι το 'γνήσιο – (ξε)γνήσιο'. Προσοχή: το παρμπρίζ μπορεί να είναι από άλλο μίγμα και άλλο κατασκευαστή από τα πλαϊνά.
-
Επειδή το θέμα με ενδιαφέρει!
Πως μπορείς να πάς σε όποιο συνεργείο θέλεις άν η ασφάλεια σου πει να πάς σε ενα συγκεκριμένο?!
Το θέμα είναι ότι αν πάς στο συγκεκριμένο,δεν πληρώνεις δραχμή,όλα τα καλύπτει η ασφάλεια!
Αν πάς μόνος σου,πρέπει να ζητήσεις να έρθει εμπειρογνώμονας κλπ πριν γίνει η αλλαγή?Θα σου δώσουν λιγότερα χρήματα?
Gatony helpppp!!!!
-
Εγώ από όσο θυμάμαι, δεν μας είχε πει κανένας ότι του είπαν να πάει σε συγκεκριμένο συνεργείο. Μπορεί τώρα να έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Και επίσης δεν ερχόταν εμπειρογνώμονας να το δει. Έβγαζε φωτογραφία ο υπεύθυνος του συνεργείου, το άλλαζε, το πλήρωνες και έπαιρνες τα λεφτά σου από την ασφάλεια.
Αλλά μπορεί αυτό να το απαγόρεψαν γιατί φυσικά η τιμές ήταν ανεβασμένες (σε σχέση με μια απλή αλλαγή δηλαδή χωρίς ασφάλεια) για ευνόητους λόγους που σύμφερε και το συνεργείο και τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. -
htanso21,έχεις δίκηο!Ετσι ηταν!
Αλλά πρόσφαρα ρώτησα στην Ασφαλιστική μου τι γίνεται σε περίπτωση που σπάσει το παρμπρίζ και μου είπαν ότι σε στέλνουν στο πλησιέστερο συμβεβλημένο με αυτούς συνεργείο...αλλάζεις κρύσταλλο (με γνήσιο)..και φεύγεις!!!!!
Ολα τα οικονομικα τα καλύπτει η ασφάλεια!Εσυ δεν δίνεις σέντ!!! -
Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα τελευταία, πάντως όταν δυστυχώς χρειάστηκε επισκευή το αμάξι μου μετά από ατύχημα με υπαιτιότητα άλλου, η Ασφαλιστική του μου πρότεινε συνεργείο στο οποίο αν πήγαινα δεν θα πλήρωνα επειδή συνεργάζονται και θα τον πλήρωναν αυτοί κατευθείαν ενώ αν πήγαινα σε κάποιο άλλο θα έπρεπε να πληρώσω τη ζημιά και μετά καταθέτοντας τα τιμολόγια να αποζημιωθώ από την ασφαλιστική εταιρία. Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως καλό είναι να γίνει σχετική συμφωνία για το αν θα σου καλύψουν όλο το κόστος μια και μπαίνει πάντα το θέμα της παλαιότητας όταν έρχεται η ώρα της καταβολής των χρημάτων. Εμένα πάντως μου κάλυψαν όλη τη ζημιά αν και δεν χρησιμοποίησα το δικό τους συνεργείο. Ίσως να έπαιξε ρόλο ότι και οι δυο ήμασταν ασφαλισμένοι στην ίδια εταιρία.
-
Για την ουσια του θεματος,τεραστια προσοχη στην τοποθετηση του παρ-μπριζ.Παιζει μεγαλο ρολο.Μιλω απο δικη μου δυσαρεστη εμπειρια
-
Μετά απο επικοινωνία που είχα με την ασφαλιστική εταιρεία σήμερα, μου είπαν πως εάν πάω σε συμβεβλημένο δικό τους δεν πληρώνω τίποτα ενώ αν πάω σε άλλο δικό μου πληρώνω εγώ το 20%. Δηλ. τους πάω το τιμολόγιο αφού έχω πληρώσει και μου δίνουν το 80%.
Για την ποιότητα του παρμπρίζ μου είπαν πως είναι ίδια ποιότητα με το δικό του και με τις ίδιες προδιαγραφές απλά δεν έχει το σηματάκι της εταιρείας. Δεν μπορώ να πώ με βεβαιότητα πως δεν μου λένε την αλήθεια. Οι προδιαγραφές φαντάζομαι κάπως θα φαίνονται επάνω στο παρμπρίζ οπότε ίσως να μπορώ να το τσεκάρω.. ΄
-
Εμπειρία με Αγροτική Ασφαλιστική:
Τους τηλεφωνώ και λέω ότι το παρμπριζ χρειάζεται αντικατάσταση. Μου λένε θα πας στο τάδε συνεργείο (καμία σχέση με αλλαγή παρμπρίζ σε αυτό) όπου θα βρείς τον πραγματογνώμονά μας. Θα το φωτογραφίσει και μετά θα πας όπου θες, θα το αλλάξεις, θα πληρώσεις και θα μας φέρεις το τιμολόγιο να σου δώσουμε τα χρήματά σου. Όπερ και εγένετο. Το άλλαξα στην αντιπροσωπεία και όλα έγιναν εντάξει. Το μόνο μείον ότι χρειάστηκε να εκταμιεύσω 400+ ευρώ.
-
400+€ για παρμπρίζ ;;; θέλω να πιστεύω ότι είναι κάποιο αστείο ε;
-
400+? για παρμπρίζ ;;; θέλω να πιστεύω ότι είναι κάποιο αστείο ε;Κι όμως δεν είναι. 200 παρά κάτι το ανταλλακτικό, βάλε κόλλες και σχετικά,βάλε εργασία και τέλος βάλε φπα και βγαίνουν τα 400...
-
… καλά εκεί στις αντιπροσωπίες ΣΦΑΖΟΥΝ !!! Άκου 400€ μόνο για ένα παρμπρίζ!!!
-
… καλά εκεί στις αντιπροσωπίες ΣΦΑΖΟΥΝ !!! Άκου 400€ μόνο για ένα παρμπρίζ!!!Σε BMW είναι 400€ το παρμπρίζ....100€ η εργασία...σύν ΦΠΑ!!!!!!!!!!
Σε ανεξάρτητο 'παρμπριζά'....250€ όλα μαζί!!!!
Αλλαγή παρμπρίζ