-
Δεν εχει να κανει ακριβως με gps αλλα...
Θελω στο Mio P350 να εχω net.
Βρηκα μια καρτουλα sd με wifi b/g και λεω να την παρω.
Γνωριζει κανενας για προβληματα συμβατοτητας η ακομα καλυτερα, θα μπορεσω να συνδεθω? -
Αρωτηξις... έχω το Mio C320 εδώ και καιρό. Mε τους χαρτες όλης της Ευρώπης. Συγκεκριμένα ο πατέρας μου το είχε αγοράσει, ο οποιος απηυδησε όμως από την κάλυψη στην επαρχία (μένει μόνιμα νομό Ηλειας) και αναγκάστηκε να πάρει ένα MLS με Destinator (του οποίο τα γραφικά ειναι ΙΜΟ χειρότερα από του Mio), οποτε το Mio κατέληξε σε μενα.
Εδώ και πάνω από ένα χρόνο μας πάει η Μio από Χριστούγεννα σε Πάσχα και τούμπαλιν για την πολυπόθητη αναβάθμιση. Επειδή πια το έχω πάρει απόφαση οτι αναβάθμιση θα δουν τα παιδιά μου, ψάχνω πώς θα μπορούσα να του περάσω Destinator. Δεν έχω ιδέα όμως από αυτά... Κανένας εθελοντής? -
Ερώτησις κι από εμένα, απευθυνόμενοι ειδικά σε όσους έρχονται απ'όξω:
Θα πάρω προσεχώς ένα GPS γιατί η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι κάπως απελπιστική αν θες να πας από πόλη σε πόλη και να κυκλοφορήσεις εντός της καθεμίας. Δεν είναι και πολύ βολικό να κυκλοφορείς με ένα μπαούλο χάρτες για κάθε μέρος, άσε που δε βρίσκεις και λεπτομερείς τοπικούς εύκολα. Λένε ότι μπορείς να φορτώσεις χάρτες που έχουν επίσημα οι εταιρίες στα sites τους. Μπορείς να φορτώσεις και άλλους χάρτες που είναι φτιαγμένοι απ'άλλους? Κυρίως το θέλω για ΗΠΑ, αλλά καλό θα είναι να λειτουργεί και Ελλάδα/Ευρώπη.
Προς το παρόν είμαι άσχετος και θα ήθελα μια διαφώτιση... -
Κοστολογικα δεν συμφερει να το αγορασεις απο ΗΠΑ???
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Γνωριζει κανενας για προβληματα συμβατοτητας η ακομα καλυτερα, θα μπορεσω να συνδεθω?Παρτην άφοβα, απο ebay
Έχω ακριβώς το ίδιο και μου δουλεύει μιά χαρα. Το μόνο πρόβλημα που είχα στην αρχή ήταν ένα θέμα με τους ντράιβερσ, μιας και το cd που είχε είχε παλιά βέρσιον. Επικοινώνησα με τον πωλητή και λύθηκε άμεσα.
Δεν θυμάμαι την μάρκα, αλλά αν κοιτάξεις στο ebay είναι μία μπλέ -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Ερώτησις κι από εμένα, απευθυνόμενοι ειδικά σε όσους έρχονται απ'όξω:
Θα πάρω προσεχώς ένα GPS γιατί η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι κάπως απελπιστική αν θες να πας από πόλη σε πόλη και να κυκλοφορήσεις εντός της καθεμίας. Δεν είναι και πολύ βολικό να κυκλοφορείς με ένα μπαούλο χάρτες για κάθε μέρος, άσε που δε βρίσκεις και λεπτομερείς τοπικούς εύκολα. Λένε ότι μπορείς να φορτώσεις χάρτες που έχουν επίσημα οι εταιρίες στα sites τους. Μπορείς να φορτώσεις και άλλους χάρτες που είναι φτιαγμένοι απ'άλλους? Κυρίως το θέλω για ΗΠΑ, αλλά καλό θα είναι να λειτουργεί και Ελλάδα/Ευρώπη.
Προς το παρόν είμαι άσχετος και θα ήθελα μια διαφώτιση...Αν θες και τα δύο, μπορώ να σου συστήσωνα πάρεις pda και να βάλεις το ΤομΤομ για Αμερική.
Φϊλος πήγε πρόσφατα εκεί και οι χάρτες που είχε ήταν πολύ καλοί. Βέβαια αν θές χάρτες για όλη την αμερική, μία μνήμη δε σε φτάνει.
Με το τομτομ, είσαι απολυτα καλυμένος για ευρώπη, και όχι τόσο για ελλάδα(σε αυτή την περίπτωση έχεις μια καρτούλα με destinator) -
Εδώ πουλάνε γενικά ΤοmTom, Garmin και Magelan. Για εδώ το θέλω κυρίως, αλλά η ερώτηξις είναι αν σε αυτά μπορώ να φορτώσω μετά χάρτες Ελλάδας στην ίδια συσκευή. Δηλαδή, η καρτούλα με Destinator για Ελλάδα πόσο κάνει? Μπαίνει π.χ. σε συσκευή TomTom/Garmin κτλ?
Τα pDA είναι πιό ακριβά και δεν είμαι διατεθειμένος. -
Αν δεν είσαι διατεθειμένος για PDA τότε ξέχνα και Ελλάδα το destinator και τα συναφή. Σε PNA δεν μπαίνει εκ των υστέρων άλλο λογισμικό πλοήγησης.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν δεν είσαι διατεθειμένος για PDA τότε ξέχνα και Ελλάδα το destinator και τα συναφή. Σε PNA δεν μπαίνει εκ των υστέρων άλλο λογισμικό πλοήγησης.Σε κάποια μπαίνει ρε συ, απλά θέλει διαδικασία (σπασιμο)...
Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά για pda
Aν δεν μπορείς να τα διαθέσεις πάντως, χάρτες μπορείς να φορτώσεις στα προαναφερθέντα, αλλά δεν ξέρω ποια απ τα τρία έχουν καλύτερη κάλυψη για ελλάδαΗ καρτούλα με το destinator κάνει όσο η αγορά μιας sd
-
Ναι ότι ευκολότερο να κάθεσαι να το σπας...αν γίνει ποτέ. Εχω περάσει από αυτά κ ξέρω.
Εάν δεν πάρει PDA ξεχνάει την Ελλάδα καθώς σίγουρα ΤomTom & Magellan μας έχουν χεσμένους χαρτογραφικά και καλά κάνουν. Στο Garmin δεν ξέρω εάν μπορεί να βάλει τους Autodrive που έχω στο N82 στο Garmin Mobile XT που είναι σχετικά καλοί μόνο για πόλεις όμως. -
Αντελήφθην. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, θα συνεχίσω να το ψάχνω μέχρι να καταλήξω.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γνωριζει κανενας για προβληματα συμβατοτητας η ακομα καλυτερα, θα μπορεσω να συνδεθω?Παρτην άφοβα, απο ebay
Έχω ακριβώς το ίδιο και μου δουλεύει μιά χαρα. Το μόνο πρόβλημα που είχα στην αρχή ήταν ένα θέμα με τους ντράιβερσ, μιας και το cd που είχε είχε παλιά βέρσιον. Επικοινώνησα με τον πωλητή και λύθηκε άμεσα.
Δεν θυμάμαι την μάρκα, αλλά αν κοιτάξεις στο ebay είναι μία μπλέΑυτη τη μπλε (spectec) λεω να παρω κι εγω.
Ευχαριστω για την απαντηση.
Θα ηθελα αν ειναι δυνατον να μου στειλεις τον χρηστη απο τον οποιο την πηρες γιατι οσο εχω βρει, εχουν εδρα την Αμερικη. -
Εδώ είσαι
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... :MERFB:IID
Είναι απο αμερική, δεν είχα κάποιο πρόβλημα, μέσα σε μία βδομάδα ήρθε.O σωστός driver για τα δικά μας είναι αυτός:
http://www.spectec.com.tw/download/Smar ... 11g-sp.CAB
Απλά τον περνας μέσω του active sync.
Ελπίζω να βοήθησα -
Αυτον τον πωλητη ελεγα και εγω.
Εχει δημοπρασιες απο αρκετα καταστηματα (Αμερικη, Γαλλια, Ολλανδια) και ελεγα να το παρω απο το Γαλλικο, ελπιζοντας να φυγει πραγματι απο εκει.
Αλλα του εστειλα mail ρωτωντας τα μεταφορικα με συστημενο για να εχω tracking number και δεν απαντησε.
Εσυ απο δημοπρασια ποιας χωρας το πηρες? edit: Τωρα το ειδα το Ολλανδικο.
Ειχες tr.no.?
Σορυ για το πριξιμο. -
Δεν θυμάμαι, αλλά νομίζω ο φάκελος απο αμερική ήρθε... Πιθανόν όμως και απο Ολλανδία...
Δεν το πήρα συστημένο πάντως -
Τι λέτε για αυτό;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.923152Θα μπορέσω να βάλω destinator 7 μετά;
-
Εγώ θα πρότεινα σε όποιον δεν έχει άμεση ανάγκη για πλοηγό να το καθυστερήσει λίγο. Υπάρχουν ζυμώσεις στην αγορά και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένο ότι το Destinator θα εξακολουθήσει να παίρνει τους χάρτες της NGI, όπως έγραψε ο CEO της εταιρίας στο Navimania. Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι αν η MLS το θελήσει, υπάρχει η λύση. Η επόμενη δωρεάν αναβάθμιση θεωρείται δεδομένη, από εκεί και πέρα κανείς δεν ξέρει.
Έχω βάλει την αγορά πλοηγού (κάποιο PNA) στον πάγο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δούμε με ποιόν/ποιους τελικά θα συνεργαστούν. Προσωπικά θα ήθελα πολύ να δω τους χάρτες τους σε TomTom, αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος...
-
Τελικά πήρα το Garmin C340 για εδώ στις ΗΠΑ, με την ελπίδα να είναι ΟΚ και Ελλάδα/Ευρώπη αν χρειαστώ. Η εταιρία πάντως έχει αρκετό υλικό σε ευρωπαϊκούς χάρτες απ'ότι είδα. Μέχρι τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος, εκτός από το γεγονός ότι ορισμένες φορές νιώθω να ενημερώνομαι ηχητικά τελευταία στιγμή για τη στροφή.
-
Λόγω ενός έκτακτου επαγγελματικού ταξιδιού εντός Ελλάδας θα πρέπει να επισπεύσω την αγορά του GPS.
Προτεραιότητες:
- Καλό interface και χάρτες(προφανώς), που να ανανεώνονται σχετικά συχνά
- Δυνατότητα να προσθέσω και χάρτες Ευρώπης, καθ'ως ετοιμάζεται σιγά σιγά μια τέτοια εκδρομή σε 7-8 μήνες
Αναπαραγωγη μουσικής καθώς και Bluetooth μου είναι εντελώς άχρηστα, καθώς το αυτοκίνητο τα διαθέτει και τα δύο
Τέλος, αν δεν κάνω λάθος, όλα τα σχετικά συστήματα 'βεντουζώνουν' στο τζάμι, και πέραν τουτου δε χρειάζονται καμμία απολύτως άλλη καλωδίωση, σωστά;
-
Mio P360 με Destinator και αργότερα το Mio Map
Ναι βεντουζώνουν και απλά τα συνδέεις με την 12βολτη παροχή ρεύματος
Το πηρα αποφαση...GPS