-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Με εδώ δεν μιλάμε για απόδειξη ενοχής. Μόνο για το επιχειρείν. Που ΔΕΝ γίνεται χωρίς 'στενές επαφές' με τις Κρατικές Προμήθειες, αν κάποιος έχει μεγάλους στόχους ή πολλά κεφάλαια να εξυπηρετήσει.
Αν εννοείς το ότι μπορεί κάποια θυγατρική του να πήρε έργα του δημοσίου με απευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνισμό ή να λάδωσε κρατικούς υπαλλήλους για να προωθήσει κάποια προσφορά της.
Τότε σε πληροφωρώ ότι την τελευταία 6ετία αυτό είναι ο κανόνας στην Ελλάδα.
Διαγωνισμούς μα που ζεις χρυσέ μου στην δεκαετία του '80 Α! έχεις μείνει πολύ πίσω μου φαίνεται. -
Αντί να μιλάμε για την κρίση,τσακώνεστε για τον Βγενόπουλο!Συγχαρητήρια!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σε ό,τι με αφορά κατάλαβες ΘΑΥΜΑΣΙΑ
Και αν μπορούσα να του ρίξω 100 χρόνια φυλακή θα το έκανα ενώ βούρτσιζα τα δόντια μου, χωρίς να χρειαστεί να δω ούτε 1 ένδειξη (όχι απόδειξη) και μετά θα έπεφτα για νανάκια χωρίς καμία τύψη.
Τα παραπάνω (αποδείξεις, στοιχεία κλπ) τα χρειάζεται το κράτος για να λειτουργήσει ομαλά και όχι ο koutsanΕϊναι σαν την κρατική εκπαίδευση ένα πράγμα : το κράτος οφείλει να μας πει δια της επισήμου οδού ότι είμαστε ένα σπουδαίο έθνος με κοινούς και σπουδαίους προγόνους, τέλεια γλώσσα και τρανό πολιτισμό για να πείσει τους εκάστοτε ηλίθιους ότι είναι κάτι σημαντικό κι αυτοί για να δουλεύουν χαρούμενοι για την επιβίωση και τη διαιώνιση του κράτους...
Εγώ δεν χρειάζομαι τέτοιες βλακείες για να 'υπάρξω': και το βέβαιο είναι ότι και οι 2 (το κράτος κι εγώ δηλ.) κάνουμε καλά τη δουλειά μας...Αυτό το ποστ πως μου ξέφυγε;
Εσύ το πήγες αλλού το θέμα, εγώ είπα να πορευτούμε μέσα στους νόμους και τους κανόνες (μεσα στο matrix αν το θες) τωρα αν είναι να βγουμε στον πραγματικό κόσμο και να τραβήξουμε την πρίζα ... μαζί σου.
I Like it.
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Αντί να μιλάμε για την κρίση,τσακώνεστε για τον Βγενόπουλο!Συγχαρητήρια!Εχεις δίκιο, φίλε μου, ας μιλήσουμε για την κρίση λοιπόν:
Η κρίση δημιουργήθηκε επειδή μερικά χρυσόπαιδα (εγώ κ@λ@παιδα θα τα έλεγα αλλά τέλος πάντων) της wall street βρήκαν τον τρόπο να κάνουν την χασούρα κέρδος πουλώντας την ως φύκια με μεταξωτές κορδέλες στους μαλ..ες όλου του κόσμου.
Έτσι παίρνανε παχυλά μόνους και χτίζανε βίλες και πηδ.. μοντέλες.
Όταν όμως ήρθε η ώρα της πληρωμής, λεφτά δεν υπήρχανε, όλοι αυτοί, λοιπόν, πήραν τις παχηλές τους αποζημιώσεις και είπανε:
'κάναμε π@π@ρι@. Εμείς πάμε για μπάνιο στις μπαχάμες να φάμε τα κερδισμένα,
εσείς κυβερνήσεις αν δεν θέλετε να πεινάσουν οι πολίτες σας και να σας τουλουμιάσουν στο ξύλο,
σώστε την κατάσταση...'
Οι πιο σοφές κυβερνήσεις είπανε:
'Θα σας δώσουμε ρε κ@θίκια λεφτά αλλά εσείς που κάνατε π@π@ριες ελάτε μια βόλτα από το δικαστήριο και από εδώ και πέρα όσες επιχειρήσεις θα πέρνουν φράγκα θα περνάνε και στον κρατικό έλεγχο'
Οι πιο κυβερνήσεις είπανε:
'Δώσε κοσμάκη να πληρώσω το χρυσόπαιδο μην μειωθεί το κέρδος του και κλείσει το μαγαζί.'
Εν μέσω κρίσης τα χρυσόπαιδα όχι μόνο δεν βάλανε μυαλό αλλά συνεχίσανε τα παιχνίδια (βλέπε VW) και θα συνεχίσουν ... θα συνεχίσουν αφού κανένας δεν τους βάζει χέρι και όσο υπάρχουν μαλ..ες λαός να χάνει το σπίτι του, την δουλεά του και να τους πληρώνει και από πάνω.
Μέσα σε όλα αυτά βγαίνει και ο Βγενό και λέει ότι πρέπει να πληρώσουν οι υπαίτιοι και εμείς θέλουμε να τον κλείσουμε και μέσα... -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Αντί να μιλάμε για την κρίση,τσακώνεστε για τον Βγενόπουλο!Συγχαρητήρια!
Εχεις δίκιο, φίλε μου, ας μιλήσουμε για την κρίση λοιπόν:
Η κρίση δημιουργήθηκε επειδή μερικά χρυσόπαιδα (εγώ κ@λ@παιδα θα τα έλεγα αλλά τέλος πάντων) της wall street βρήκαν τον τρόπο να κάνουν την χασούρα κέρδος πουλώντας την ως φύκια με μεταξωτές κορδέλες στους μαλ..ες όλου του κόσμου.
Έτσι παίρνανε παχυλά μόνους και χτίζανε βίλες και πηδ.. μοντέλες.
Όταν όμως ήρθε η ώρα της πληρωμής, λεφτά δεν υπήρχανε, όλοι αυτοί, λοιπόν, πήραν τις παχηλές τους αποζημιώσεις και είπανε:τα χρυσοπαιδα δεν ηταν μονα τους....
καποιοι οφειλαν να τα ελεγχουν...
αυτους βεβαια δε τους αναφερει κανενας, φταινε τα κακα και απληστα 'boys'... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τα χρυσοπαιδα δεν ηταν μονα τους....
καποιοι οφειλαν να τα ελεγχουν...
αυτους βεβαια δε τους αναφερει κανενας, φταινε τα κακα και απληστα 'boys'...Έχεις δίκιο στην πραγματικότητα τα χρυσόπαιδα δεν φταίγανε καθόλου,
αυτούς τους είπανε φέρτε κέρδος ΝΟΜΙΜΑ και βρήκανε τρόπο να φέρουν κέρδος.
Αυτός που φταίει είναι αυτός που έκανε νόμιμο αυτό το κέρδος
και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην της FED τον Άλλαν Γκρίνσπαν.
Το παραδέχθηκε εξάλλου! Αυτός με την σειρά του βρήκε πρόσφορο έδαφος να κάνει
αυτά που έκανε από μια φιλελεύθερη κυβέρνηση που ευνοούσε και προωθούσε τέτοιες κινήσεις.
Αυτή δεν είναι άλλη από την κυβέρνηση του Bush Junior.
Αυτοί λοιπόν φτιάξανε τα σκατά, το θέμα είναι γιατί καλούμαστε εμείς να τα φάμε;
Μα φυσικά διότι οι ίδιοι προβλέψανε και το ποιοί θα τα φάνε σε τέτοια περίπτωση!!!!
Αυτοί βλέπετε είχαν υγιής AIG security και δεν ήταν άλλη από την παγκοσμιοποίηση.
Η οποία παγκοσμιοποίηση βοηθάει στην συγκέντρωση του πλούτου αλλά και στην αποκέντρωση της χασούρας.
Όπως είπανε και οι φίλοι μας αμερικάνοι οικονομολόγοι:
'θα τον είχαμε πιεί αν δεν είχαμε προλάβει να εξαγάγουμε μέρος του προβλήματος σε εσάς, βρε, τους φίλους μας τους Ευρωπαίους'.
Αντε και καλή όρεξη φίλοι μου... -
Απλως η Αμερική δεν μπορεί να ασκήσει κρατικό έλεγχο στις επιχειρήσεις διότι αυτό αντίκειται στο πολιτικό της σύστημα.
Φαντάζεστε μια αμερική να δρα με σοσιαλιστικές (αν όχι κουμουνιστικές) οικονομικές μεθόδους
Αυτοί λοιπόν είναι δέσμιοι του πολιτικού τους συστήματος και θα καθίσουν να την φάνε.
Εμείς όμως γιατί να τους ακολουθήσουμε; Ήδη οι άλλες ευρωπαικές κυβερνήσεις είπανε ότι θα βάλουν χέρι σε όποια, τράπεζα τους, ζητήσει βοήθεια.
Εμεις γιατί όχι
Ε; ΟΕΟ;(Τελικά, από ότι διαβάζω, και οι δικοί μας θα βάλουν χέρι σε όσες τράπεζες ζητήσουν βοήθεια
Τέρμα τα bonus, τέρμα τα παχυλά μερίδια στους μετόχους, τέρμα οι υψηλοί μισθοί, αν τα κρατήσουν όσα λένε και πάρουν και μέρος των μετοχών τότε, πιστεύω, κάτι καλό θα προκύψει τελικά.) -
Τα golden boys έκαναν αυτό που ήθελε ο λαός. Θέλαμε αποδόσεις 40% σε 1 μήνα. Μας το έδωσαν.
Τώρα τα σκατά που κάναμε, ας τα φάμε!Αλλά, σε λίγο, πάλι τα ίδια θα κάνουμε. Θα τρέχουμε να αγοράσουμε ότι μας σφυρίξουν για να βγάλουμε γρήγορο και εύκολο κέρδος. Και όταν πατώσουμε (πάλι), θα φταίει ο κακός dealer που μας πούλησε!
-
Προεδράρα καλά τα λες. Κοίτα φταίνε αυτοί που πανε και βάζουν πολλά χωρίς να ξέρουν... ε τους έφαγαν οι κότες. Το 99 ευτυχώς έχασα καμιά 1500 ευρώ και σήμερα συνολικά έχω ρίξει μέσα καμιά 2000. Αυτά είναι όλα κιόλα και δεν βάζω περισσότερα, άντε το πολύ να βάλω άλλα 500. Ως εκεί όμως. Παραπάνω γιοκ.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Προεδράρα καλά τα λες. Κοίτα φταίνε αυτοί που πανε και βάζουν πολλά χωρίς να ξέρουν... ε τους έφαγαν οι κότες. Το 99 ευτυχώς έχασα καμιά 1500 ευρώ και σήμερα συνολικά έχω ρίξει μέσα καμιά 2000. Αυτά είναι όλα κιόλα και δεν βάζω περισσότερα, άντε το πολύ να βάλω άλλα 500. Ως εκεί όμως. Παραπάνω γιοκ.Αυτό, πιστεύω, θα κάνει και ο περισσότερος λαός. Τέρμα οι επενδύσες σε αμοιβαία, τέρμα οι επενδύσεις σε ακίνητα. Θα ξαναγυρίσουμε στις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας μου φαίνεται
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τα golden boys έκαναν αυτό που ήθελε ο λαός. Θέλαμε αποδόσεις 40% σε 1 μήνα. Μας το έδωσαν.
Τώρα τα σκατά που κάναμε, ας τα φάμε!Αλλά, σε λίγο, πάλι τα ίδια θα κάνουμε. Θα τρέχουμε να αγοράσουμε ότι μας σφυρίξουν για να βγάλουμε γρήγορο και εύκολο κέρδος. Και όταν πατώσουμε (πάλι), θα φταίει ο κακός dealer που μας πούλησε!
Φυσικα πακετοποιηση και πουλημα με υποσχεσεις κερδους πολυ υψηλοτερου απο τους αλλους. Τι περιμενουμε να καθονται οι χρηματοοικονομικες επιχειρησεις στο εξω. Η πιεση ειναι φανταστικη για το ROI (return on investment). Τι λετε γινοταν στην Ισλανδια, εδιναν επιτοκια πολυ μεγαλυτερα απο την υπολοιπη Ευρωπη. Ολοι οι συνταξιοδοτικοι οργανισμοι εβαζαν εκει τα λεφτα τους. Και γιατι οχι. Τωρα δινουν 18%. Οταν καποιος εχει 3-4-6-8% κερδη το 18% ειναι φανταστικη επενδυση.
-
Η ύφεση οδηγεί σε μηδενικά επιτόκια
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 008_254171Διάβασα δε πρόσφατα ότι οι κατασκευαστές ακινήτων σκέφτονται να παρέχουν την δυνατότητα αποπληρωμής στον αγοραστή με άτοκες δόσεις μέσω συναλλαγματικών. Βέβαια αυτό θα αφορά τους έχοντες αρκετά να κάθονται, μιας που η διάρκεια αποπληρωμής με συναλλ/κές θα είναι μικρή και η κάθε δόση μεγάλη.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Η ύφεση οδηγεί σε μηδενικά επιτόκια
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 008_254171' target='_blankΔιάβασα δε πρόσφατα ότι οι κατασκευαστές ακινήτων σκέφτονται να παρέχουν την δυνατότητα αποπληρωμής στον αγοραστή με άτοκες δόσεις μέσω συναλλαγματικών. Βέβαια αυτό θα αφορά τους έχοντες αρκετά να κάθονται, μιας που η διάρκεια αποπληρωμής με συναλλ/κές θα είναι μικρή και η κάθε δόση μεγάλη.
Η εκδίκηση του έχοντος 'κασέρι' προς τους εργολάβους-βαμπίρ: Πετάς το 'κασέρι' στα μούτρα τους και ζητάς -30% (κατ' ελάχιστο) από την τιμή που ζητούν για το ακίνητο
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Η εκδίκηση του έχοντος 'κασέρι' προς τους εργολάβους-βαμπίρ: Πετάς το 'κασέρι' στα μούτρα τους και ζητάς -30% (κατ' ελάχιστο) από την τιμή που ζητούν για το ακίνητο
Μια φιλη αποφασισε ν' ακολουθησει αυτην ακριβως την τακτικη. Ηδη το 360k εγινε 290 και δε θα σταματησει τα παζαρια αν δεν το παρει 250-260.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μια φιλη αποφασισε ν' ακολουθησει αυτην ακριβως την τακτικη. Ηδη το 360k εγινε 290 και δε θα σταματησει τα παζαρια αν δεν το παρει 250-260.
και δε χρειαζεται να αγχωνεται και πολυ, υπαρχει πλεον πληθωρα ακινητων που μπορει να παζαρεψει σε πολυ καλες τιμες...
-
Δεν αγχωνεται καθολου!
Ειναι μεγαλη υποθεση να εχεις ζεστο μετρητο.... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βιος και πολιτεια ο Βγενο,αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι μιλησε πολυ σωστα και οτι η Marfin δεν θα παρει ουτε ενα ευρω απο το δημοσιο.
Η Τράπεζα προφανώς και δεν θα πάρει. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του Ομίλου πως είσαι βέβαιος ότι δεν θα πάρουν ή δεν έχουν ήδη πάρει?
Αναφερομαι στην τραπεζα,αλλωστε το σχεδιο Αλόγο αφορα τις τραπεζες δεν θα μοιρασει λεφτα στους παντες.
Βεβαια η marfin ειναι κυπριακη τραπεζα και πιθανον να μην δικαιούνταν να παρει λεφτα απο το εν λογω σχεδιο. -
Λες και μια τέτοια εταιρεία περιμένει να φάει από το κράτος... Σίγουρα θα ήταν σημαντικό κέρδος το να υπογράψει συμβάσεις προμηθειών με τον Στρατό ή κάποια σχολεία και ιδρύματα, αλλά ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ από τις Βγενο-εταιρείες (πχ Δέλτα, Τσιπίτα, Μπαρμπα-Στάθη, Χρυσή Ζύμη κλπ κλπ) ; Ρίχτε μια ματιά παρακαλώ:
http://www.vivartia.com/assets/media/JP ... 08.jpg.jpg' target='_blank
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λες και μια τέτοια εταιρεία περιμένει να φάει από το κράτος... Σίγουρα θα ήταν σημαντικό κέρδος το να υπογράψει συμβάσεις προμηθειών με τον Στρατό ή κάποια σχολεία και ιδρύματα, αλλά ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ από τις Βγενο-εταιρείες (πχ Δέλτα, Τσιπίτα, Μπαρμπα-Στάθη, Χρυσή Ζύμη κλπ κλπ) ; Ρίχτε μια ματιά παρακαλώ:http://www.vivartia.com/assets/media/JP ... 08.jpg.jpg' target='_blank' target='_blank
Αφού απεφάνθη ο Μάνος για την τιμιότητα και την μη διαπλοκότητα του ομίλου του Βγενό οφείλετε να το δεχθείτε κύριοι. punto e virgola
-
Πιο πριν έχω ήδη πει ότι θεωρώ πιθανότατο να έχει λαδώσει διάφορους. Όμως ο όμιλος προχωράει επενδύοντας και δίνοντας δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, όχι φτιάχνοντας 1-2 ζαβά μεγάλα έργα με Αλβανούς του μεροκάματου, τους οποίους απολύει μετά περιμένοντας την επόμενη σύμβαση με το κράτος.
Να τον φάμε όμως επειδή δεν γούσταρε να τον βρίζει ο νεόκοπος Μάνατζερ και έκανε μηνύσεις.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;