-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Σπύρο,δες το αλλιώς
Γιατί να μην έχω το 18 άρι το civic οικονομικό ατρωτο για 100 χρονια άσχετα αν το αλλάξω στα 15
Τα λεφτά που θα γλυτώσεις απ τα τελη κυκλοφορίας θα στα φαει η βλάβη του κερατάΤα χεόνια που ο νεοέλληνας είχε την εντύπωση ότι μπορει να αλλάζει αμάξι με δανεικά κάθε μέρα πέρασε ανεπιστρεπτί......θα πέσει πείνα
Και να τους δω εγω με τι κριτηρια θα επιλέγουν carγιατι ειπα εγω να μη παρεις το σιβικ?
εσυ θεωρεις δεδομενο οτι καποιο αυτοκινητο θα βγαλει βλαβη επειδη ΔΕΝ ειναι γιαπωνεζικο!!! Αυτο αποτελει απιστευτη γενικευση οπως καταλαβαινεις.
Σα μαστορας που εισαι θα πρεπει να ξερεις οτι αυτο δεν ειναι κανονας. Υπαρχουν 1002 παραγοντες που παραβλεπεις. Θα σου αναφερω μονο εναν:ενα punto gt που το οδηγει ενθουσιωδης πιτσιρικας θα εχει την ιδια προσδοκουμενη αξιοπιστια με ενα corolla που το οδηγει 65αρης συνταξιουχος καθε Σ/Κ για να παει τη 'κυρα' βολτα?
επισης , αν το αμαξι για σενα ειναι απλα ενα μεταφορικο μεσο και το μοναδικο που αναμενεις απο αυτο ειναι αξιοπιστια, κακως επιλεγεις Γιαπωνεζικο γιατι μπορεις με τα 'μισα' λεφτα να παρεις ενα εξισου αξιοπιστο Κορεατικο! Αυτα γιατι ξεχνας να τα αναφερεις?
τελος, νομιζω οτι εχεις γερμανικο αυτη τη στιγμη, γιατι δε το πουλας να παρεις εναν ιαπωνα 20ετων ή ενα κορεατικο 3ετιας να βρεις την υγεια σου?
-
Θα μειώσει αλλά δεν θα απολύσει τόσο εύκολα όσο μια Ευρωπαϊκή εταιρεία.
Θές ένα αρνητικό Μάκη? Να σου δώσω ένα, μέρος αυτής της φιλοσοφίας είναι οτι οι γηραιότεροι έχουν πάντα δίκιο γιατί θεωρούνται σοφότεροι. Αν τολμήσεις να τους πάς κόντρα καταλήγεις να κάθεσαι σε ένα γραφείο δίπλα σε κάποιο παράθυρο. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
(η mercedes κλεινει για 2,5 μηνες .....θελεις κι άλλα?)
Τί έκανε λέει?
Σταματαει την παραγωγη για μερικες μερες, προκειμενου να αντιμετωπιστει η 'κριση'
Οπως και η Renault και η BMW εχω την εντυπωση....Kαι όλες ανεξαιρέτως οι εταιρείες...
Πλην των Γιαπωνεζων
Οι Γιαπωνέζοι και να το κάνουν δεν θα το ανακοινώσουν. Από την άλλη μπορεί να μην το κάνουν -ακόμα κι αν πρέπει- γιατί είναι αντίθετο στην εταιρική τους κουλτούρα.
H φιλοσοφία της TOYOTA πέραν των άλλων είναι:δεν απολύει προσωπικό ΠΟΤΕ με την παραμικρή κρίση.
Θα πρέπει να καει να σύμπαν για να προβεί σε τέτοιες αποφάσεις.
Το γιατί είναι προφανές,όλοι είναι μέος του εργοστασίου κλπ κλπ........kaizen,kanbas κλππροφανως και δεν ισχυει αυτο. Αν η ζητησει μειωθει αναγκαστικα οποιαδηποτε εταιρια θα μειωσει τη παραγωγη!
Τι θα κανει, θα παραγει αυτοκινητα που δε μπορει να πουλησει?
Προφανώς και ισχύει
Ψάξε να βρεις τη διαδικασία παραγωγής 'ροής του ενός τεμαχίου' και της 'έλξης' στη φιλοσοφία της Toyota πλην ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
Οταν οι άλλοι θα απολύουν προσωπικό και θα κλέινουν η TOYOTA θα πουλάει αυτοκινητα κι οταν ξεπεραστεί η κρίση δε θα ψάχνει εκ νέου για ανιδείκευτο προσωπικό (αυτό κοστίζει μακροπόθεσμα απ το να ειχε απολύσει προσωπικο) -
Εκτιμώ ότι ο υποψήφιος ιδιοκτήτης αυτόματου Passat turbo θα μπορούσε να δει και τα κάτωθι :
Civic απλό ή αυτόματο ή υβριδικό όλα πολύ ευκολοδήγητα, Prius, Mazda 3/6 πολύ ευκολοδήγητα, το νέο Avensis που είναι άγνωστη ποσότητα ακόμη αλλά η εταιρεία του πολύ σοβαρή και μεθοδική.
Κοντολογίς 5 ιαπωνικές επιλογές στα πλαίσια του αρχικώς προτεινόμενου, σχεδόν όλα φτηνότερα από αυτό άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο εκτός του Prius το οποίο είναι αρχικώς αλλού αλλά δεν έχει τέλη, μεσοσταθμικά μάλλον πιο αξιόπιστα και σε ορισμένες περιπτώσεις με αντίστοιχα τέλη, ασφάλειες. Είναι θέμα προτεραιοτήτων και πιο θα του κάνει κλικ. Εκτός αυτού υπάρχουν και μερικές ευρωπαικές επιλογές, αλλά μένουμε στις ιαπωνικές.Πάντως εγώ, χωρίς να έχω τίποτε με τα VW ή τα διάφορα turbo (ίσα ίσα που μου αρέσουν πολλά εξ αυτών) δεν θα πρότεινα στον μεγάλο πατέρα μου που είναι κάτοικος Αθηνών αλλά κατά 85% κινείται εθνική, ένα turbo αυτόματο παρα τα κάποια πλεονεκτήματα που σαφώς διαθέτει.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πτώση στις πωλήσεις γ΄ τριμήνου κατέγραψε η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Toyota Motor Corp. για πρώτη φορά σε διάστημα επτά ετών, καθώς η παγκόσμια χρηματοπιστωτική πλήττει τη ζήτηση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.Πτώση πωλήσεων μπορεί ΝΑΙ,απόλυση προσωπικού και κλεισιμο εργοστασίων ή αναστολή εργασιών ΟΧΙ
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πτώση στις πωλήσεις γ΄ τριμήνου κατέγραψε η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Toyota Motor Corp. για πρώτη φορά σε διάστημα επτά ετών, καθώς η παγκόσμια χρηματοπιστωτική πλήττει τη ζήτηση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
Πτώση πωλήσεων μπορεί ΝΑΙ,απόλυση προσωπικού και κλεισιμο εργοστασίων ή αναστολή εργασιών ΟΧΙ
ρε Μακη με τα αυτονοητα θα ασχολουμαστε?
αν εχει πτωση 2% προφανως και δε θα απολυσει, αν ειναι 20% αναγκαστικα θα απολυσει και θα μειωσει τη παραγωγη. Και αν δε το κανει, και τα εσοδα μειωνονται σε σχεση με εξοδα κατσε να δεις που θα παει η μετοχη της... Το ξεχασες αυτο ε?
Εκτος αν τους κραταει να καθονται και να πληρωνονται. Κατι σα το Ελληνικο δημοσιο δηλαδη...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πτώση στις πωλήσεις γ΄ τριμήνου κατέγραψε η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Toyota Motor Corp. για πρώτη φορά σε διάστημα επτά ετών, καθώς η παγκόσμια χρηματοπιστωτική πλήττει τη ζήτηση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
Πτώση πωλήσεων μπορεί ΝΑΙ,απόλυση προσωπικού και κλεισιμο εργοστασίων ή αναστολή εργασιών ΟΧΙ
ρε Μακη με τα αυτονοητα θα ασχολουμαστε?
αν εχει πτωση 2% προφανως και δε θα απολυσει, αν ειναι 20% αναγκαστικα θα απολυσει και θα μειωσει τη παραγωγη. Και αν δε το κανει, και τα εσοδα μειωνονται σε σχεση με εξοδα κατσε να δεις που θα παει η μετοχη της... Το ξεχασες αυτο ε?
Εκτος αν τους κραταει να καθονται και να πληρωνονται. Κατι σα το Ελληνικο δημοσιο δηλαδη...
Δε μει'ωνει ρε Σπύρο,ακόμα κι αν πέσουν οι πωλήσεις 20%.
Τους απασχολεί αλλού.....
Αυτό είναι το γ@μημένο το KAIZEN klp.
Κι αυτό δεν μπορούμε να καταλάβουμε,εχει βιβλία
Οι άνθρωποι ειναι ΑΛΛΟΥ -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αν και νομίζω ότι υπάρχουν υπέροχα σημερινά Ιαπωνικά που θα σε καλύψουν.Παρομοίως! Όπως έγραψε και ο Philip Greenspun για το NSX 'like a Ferrari, but made by people who went to college'...
Αν τολμήσεις να τους πάς κόντρα καταλήγεις να κάθεσαι σε ένα γραφείο δίπλα σε κάποιο παράθυρο.
Στο δυτικό κόσμο, το γραφείο δίπλα στο παράθυρο είναι καλό σημάδι!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Παρομοίως! Όπως έγραψε και ο Philip Greenspun για το NSX 'like a Ferrari, but made by people who went to college'...
-
Παιδες,θα υποστηριξω τα λεγομενα του Γκε-Ζεχτσεν για την αγορα αυτοκινητου.Η θεση μου (και η σταση μου) ειναι γνωστη άλλωστε στους περισσοτερους απο εσας.
Ακολούθησα τον δρόμο του Ενός Αυτοκινήτου για ΧΡΟΝΙΑ,και ειλικρινα,δοκιμαζοντας και οδηγωντας νεα μοντελα,κανενα δεν με επεισε οτι το χρειαζομαι και να αντικαταστησω με αυτο τον 'μακαριτη' μου.
Πιστευω οτι,ΕΙΜΑΙ auto fan,και τουλάχιστον το αυτοκινητακι μου το ΧΑΙΡΟΜΑΙ και το ξεζουμιζω και σε πιο hardcore αυτοκινητιστικες απολαυσεις,απο οσο οι περισσοτεροι που θα καταχρεωθούνε για χρονια ολόκληρα,και θα τρεμουν να πάνε μια πίστα μη χαλασει το πανακριβο αμαξι τους.
'Τρυπιος κουμπαρας' ειπε ο Sv2.
Να το πουλας λιγο αφου λήξει η εγγυηση.
23 ολόκληρα χρόνια εχω το ίδιο αυτοκινητο,και αν συγκρινω το πόσα εξοδα εχω κανει για να το συντηρησω,με το πόσα θα ειχα κανει αν καθε εξι χρονια αγοραζα καινούριο.....θα γελαω μεχρι δακρυων.
23 ολόκληρα χρονια,σερβισακια,βλάβες ελαχιστες (κυριως των παρεκλομενων,μιζες/δυναμο,θερμοστατες,ενα καμενο λαμπάκι,ψυγεια...αυτα),λαδια και φίλτρα.
Του'ριξα ενα χιλιαρικο για αναρτηση,ενα χιλιαρικο για μπλοκε διαφορικο,τρια κατοσταρικα για φρενα,και εχω ενα αυτοκινητο που παταει/στριβει/φρεναρει πολύ καλύτερα απο τα περισσοτερα μικρομεσαια των 20Κ
Καταναλωση σε ταξιδι,μετρια.Εκανα όμως και μεχρι 680 χιλιομετρα,με 44 λιτρα καυσιμο,σε πολύ αργους ρυθμους.Μαρτυρας μου ο Ililias.
Σκουρια δεν εχει πουθενα,λόγω του οτι το προσεξα.Τι δεν εχω;Mp3,air-contition,'πρωτη μουρη',17αρα ζαντα και παθητικη ασφαλεια (επειδη τα αυτοκινητα που καλειται πλέον να αντιμετωπίσει,ζυγιζουν δυο φορες οσο το δικο μου.Φυσιολογικα θα γινω σκονη σε ενδεχομενη συγκρουση)
ΤΙΠΟΤΑ απο τα παραπάνω δεν χρειαζομαι,το μονο που θα ηθελα και δεν εχω,θα ηταν ενα ΑΒS (που εχω στην 'καβαντζα' και δεν το βαζω λόγω πίστας)Στα 23 αυτα χρονακια,δεν στερηθηκα ΤΙΠΟΤΑ απο τη ζωη μου,δεν εβαλα ΠΟΤΕ τραπεζα στο κεφαλι μου,ΠΟΤΕ δεν πλήρωσα δόσεις,και ΔΕΝ εφαγα ποτε τροφιμα απο το lidl.
Θεωρω πώς ειχα καλύτερη ζωη απο καποιον που ειναι στο δικο μου οικονομικο επίπεδο,και διαλεξε να αλλαζει καθε πέντε χρονια αυτοκινητο.
Φυσικα,ο οποιοσδηποτε εχει αφθονο χρημα,καλα κανει και ικανοποιει τις ορεξεις του,αγοραζοντας οτιδηποτε του αρεσει.Ούτε και αυτος θα στερηθει κατι,για να σουλατσαρει λαμαρινες.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αναυδος
Δεν επιμένω αλλά προφανώς οι εξελίξεις από HINO μεριά σε μας έμειναν.....μυστικόΕνα μεγάλο ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Εκεί που διαφωνώ είναι ότι η Delphi πλέον έχει εξαγοραστεί απ την Bosch και η Marelli απ την Nippon Denso.
Exω λάθος?
Επίσημα στοιχεία από σεμινάρια....Αν είχες διαβάσει το link που έδωσα, θα τα είχες μάθει πιο πριν αυτά που σε άφησαν άναυδο. Παρέπεμπε στην Wikipedia.
Όσο για την αξιοπιστία κλπ...
Εγώ ΔΕΝ έχω αξιόπιστο αυτοκίνητο είναι η αλήθεια... Δεν με έχει αφήσει ποτέ, αλλά τελευταία με ταλαιπώρησε και ακόμη με ταλαιπωρει (για το στέγνωμα ) το σύστημα ψύξης... Έπρεπε ν'αλλάξω 2 ψυγεία για να συνέλθει και να πληρώσω 500€!
Πολλά το δίχως άλλο... Αν είχα αγοράσει πριν 3 χρόνια στα ίδια λεφτά ένα Starlet, μπορεί και να μην είχα πληρώσει τα λεφτά αυτά... Αλλά θα σιχτίριζα καθημερινά την Τουοτα και το Γκαζοζέν της, ενώ τώρα σιχτίρισα 1 φορά στα 3 χρόνια την Lancia και την Valeo (γιατί αυτή η π υτάνα φταίει, ΚΑΙ τα δύο ψυγεία που άλλαξα δικά της ήταν! ).
Από την αρχή είχα υπολογίσει πως το κακό σενάριο ήταν να μου στοιχίζει το Υ σε επισκευές 1000€ το χρόνο και πως πάλι θα ήμουν ευχαριστημένος... Γιατί;
Θα μπορούσα ν'αγοράσω πχ ένα KIA Picanto τότε αντι 10Κ με το κλειδί στο χέρι. Σήμερα θα έβγαινε από την εγγύηση. Τι θα είχα πληρώσει αυτά τα χρόνια:
15% απαξίωση με το που το έβγαζα από την αντιπροσωπία και άλλο ένα 10% για κάθε χρόνο (υπολογίζοντας 15Κ χλμ το χρόνο). Σήμερα θα το πουλούσα λοιπόν 35% φθηνότερα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Άρα θα το πουλούσα 6500€. Βάλε και για λάδια , ξύδια και ένα μεγάλο σερβις (χωρίς ιμάντες), άλλο ένα 500άρικο, πάμε πως θα είχα χάσει άλλα 500€. Επομένως, απαξίωση και συντήρηση θα μου είχαν κοστίσει 4Κ, όταν το Υ , με το απαισιόδοξο σενάριο μου έχει στοιχίσει λιγότερο από 3Κ σε επισκευές , ενώ έχει χάσει κι άλλο 1,5Κ περίπου σε μεταπώληση (δεν είναι λίγο, πρόκειται για το 1/3 της αξίας που το αγόρασα, είναι αρκετή πτώση σε 3 χρόνια...).
Έρχομαι λοιπόν στα ίδια και κάνοντας την σύγκριση με ένα από τα φθηνότερα αυτοκίνητα της αγοράς, που είναι μια κατηγορία κάτω και είναι καταφανέστατα παντού χειρότερο...
Άρα, αυτό που λέει ο sv2 δεν ισχύει απόλυτα: και στο κακό σενάριο, μάλλον χαμένος δεν βγαίνεις , γιατί αν υπολόγιζα το αντίστοιχο με αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, η απαξίωση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.Το έχω ξαναπεί πάντως: αν θέλεις εργαλείο δουλειάς, σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία πάνω απ' όλα, αφού μπορεί να σημαίνει πολλά χρήματα εν δυνάμει το να σου χαλάσει μια φορά...
Για το προσωπικό μου αυτοκίνητο και να μου χαλάσει μια φορά, δεν έγινε και κάτι, θα ταλαιπωρηθώ λίγο, θα πάρω ένα ταξί ή στη χειρότερη θα πάρω την οδική (ακόμη δεν έχει χρειαστεί, χτυπάω ξύλο! ).Σιγά μην καθήσω να σκάσω κιόλας! Θα πάρω όποιο μού αρέσει και θα του ...επιτρέψω μια φορά να μου χαλάσει! Και turbo θέλω, και DSG και υβριδικό και και και και.... Ας πάρουν οι άλλοι το 'αξιόπιστο' γκιAuris, που αν σταματήσει να πουλάει , να είστε σίγουροι πως οι Τούρκοι που το φτιάχνουν θ' απολυθούν ή θα τεθούν σε αργία αυτομάτως και ποιος το μαμεί το Γκαϊζέν το Πωστολέν...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αλλά θα σιχτίριζα καθημερινά την Τουοτα και το Γκαζοζέν της,Δεν εχω ακουσει κανεναν ιδιοκτητη Σταρλετ,να πει κακια κουβεντα για το αμαξι του.Οχι μονο οταν ήταν καινουριο,ούτε καν οταν ξεπέρασαν τη 15αετια.
Για ποιο λόγο πιστευεις οτι καθημερινα θα το σιχτηριζες εσυ; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[...]Γκε-Ζεχτσεν[...]Γκε-Ζέχτσιχ το G60 Ζέχτσεν είναι το 16
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]Γκε-Ζεχτσεν[...]
Γκε-Ζέχτσιχ το G60 Ζέχτσεν είναι το 16
Το ξερω (μου το ειχε επισημανει πρωτο ο Χρονομετρης πριν κατι χρονια) αλλα κραταω το 'ζεχτσεν' γιατι ακουγεται περισσοτερο Γερμανικο.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αλλά θα σιχτίριζα καθημερινά την Τουοτα και το Γκαζοζέν της,
Δεν εχω ακουσει κανεναν ιδιοκτητη Σταρλετ,να πει κακια κουβεντα για το αμαξι του.Οχι μονο οταν ήταν καινουριο,ούτε καν οταν ξεπέρασαν τη 15αετια.
Για ποιο λόγο πιστευεις οτι καθημερινα θα το σιχτηριζες εσυ;γιατί δεν έχει την τσαχπινιά της Υ
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν εχω ακουσει κανεναν ιδιοκτητη Σταρλετ,να πει κακια κουβεντα για το αμαξι του.Οχι μονο οταν ήταν καινουριο,ούτε καν οταν ξεπέρασαν τη 15αετια.
Για ποιο λόγο πιστευεις οτι καθημερινα θα το σιχτηριζες εσυ;γιατί δεν έχει την τσαχπινιά της Υ
Για να μη μιλήσω,για το που φτανανε σε χρονους τα (εξελιγμενα) σταρλετακια στην πίστα των Μεγαρων,και τι 'φυστικια' ερχιναν σε Supercars των 500 αλόγων.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Για να μη μιλήσω,για το που φτανανε σε χρονους τα (εξελιγμενα) σταρλετακια στην πίστα των Μεγαρων,και τι 'φυστικια' ερχιναν σε Supercars των 500 αλόγων.
ναι οκ, και στην επιστροφη στην εθνικη γυρνουσαν με 160 και 7000 στροφες στο μοτερ με 120db θορυβο και οι αλλοι περνουσαν με 220 συζητωντας χαμηλοφωνα και το κλιματισμο να τους παγωνει...
-
Συμφωνοι!Αλλα θα θεωρησεις περισσοτερο ξεφτιλα αυτο που συνεβη στο σταρλετ στην εθνικη απο ενα αυτοκινητο των 100.000 ευρω,η περισσοτερο ξεφτιλα αυτο που επαθε το αυτοκινητο των 500 γερμανικων ιππων απο το σταρλετακι εντος της πίστας;
-
Ρε σεις , τι με νοιάζει τι χρόνους κάνει το Starlet στη πίστα; Βλέπετε καμιά πίστα στο δρόμο Ελληνικού - Καλλιθέας που πρέπει να διασχίζω καθημερινά;
Τι θα με χαλούσε στο Starlet , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
- H ανάρτηση που με τον άκαμπτο άξονα θα με χοροπηδούσε άνευ λόγου στους ελληνικούς δρόμους.
-Τα στενά λάστιχα που δεν θα κρατούσαν και θα έπρεπε να πληρώσω επιπλέον για ζάντες και καλύτερο λάστιχο (δεν αντέχω το ψηλό προφίλ!).
-Η έλλειψη A/C στα παλιά μοντέλα, ενώ στα λίγα που είχαν μετά, έπρεπε να πληρώσεις κάτι παραπάνω.
-Η έλλειψη ανακύκλωσης του αέρα. Δεν αντέχω την μυρωδια του diesel των ταξί και των λεωφορείων!
-Η έλλειψη ηλεκτρομαγνητικών κλειδαριών , παραθύρων και ηλεκτρικών καθρεφτών. Αν είχε, θα είχαν μπει μετά στην Ελλάδα, ενώ ηλεκτρικοί καθρέφτες , απαραίτητοι στο παρκάρισμα, δεν θα υπήρχαν σε κάθε περίπτωση.
-Εσωτερικό για τα μπάζα, ηχομόνωση για τον φούτσο, ταξίδι αφόρητο.
-Ακριβά ανταλλακτικά, ΑΝ (εντάξει, ακόμη και σε Τουότα, ΚΑΤΙ μπορεί να χαλάσει) χαλάσει κάτι, ενώ και τα aftermarket είναι σαφώς ακριβότερα από τα ιταλικά (πχ αγόρασα 2 καθρέφτες ηλεκτρικούς που μου είχαν σπάσει οι...συμπολίτες μου, αντί 80€ , καινούριους. Πόσο θα έκαναν στο Starlet; Μην μου πείτε ότι τα Starlet τα...σέβονται περισσότερο και δεν τα σπάνε; ).Κοινώς, ένα Starlet ήταν μια χαρά πριν 15 χρόνια, όπου δεν είχαμε χρήματα για ανέσεις... Αλλά σήμερα, συγνώμη, εμένα μου φαίνεται πολύ κουραστικό. Αν ήθελα αυτοκίνητο για πίστα, μπορεί ν'αγόραζα ένα παλιό πισωκίνητο, είτε Starlet, είτε κάτι άλλο, αλλά για καθημερινή μετακίνηση, εντός Αθηνών και χωρίς να υπάρχει άλλο αυτοκίνητο, ναι, ΣΑΦΩΣ και εγώ θα το σιχτίριζα ανελέητα.
Το μόνο, μα μόνο που θα κέρδιζα με το Starlet, είναι την αξιοπιστία, αν και εφόσον αυτή προέκυπτε... Γιατί όταν αγοράζεις από 2ο χέρι, ποτέ δεν είσαι σίγουρος.
- H ανάρτηση που με τον άκαμπτο άξονα θα με χοροπηδούσε άνευ λόγου στους ελληνικούς δρόμους.
-
Nομίζω ότι εδώ και πολλά ποστ είσαστε off topic, το δε Starlet* στο οποίο αναφέρεστε τελείωσε την καριέρρα του τις αρχές του ...1999 αντικαθιστώμενο από το διαστημικό σε σύγκριση μαζί του Υaris, στη δε εποχή του είχε πολλά καλούδια επάνω του είτε standard είτε έξτρα εκτός από αερόσακους.
Για να μπω εντός θέματος όμως, έστω και από το παράθυρο, θα πω ότι ήδη η ΤΟΥΟΤΑ από τις αρχές του 1990 είχε επιχειρήσει να κάνει downsizing δια της οδού του turbo (Starlet Glanza) αλλά το μοντέλο δεν ήρθε επίσημα ποτέ στην Ελλάδα.*Καλά συγκρίνετε τιμές ανταλλακτικών σε Toyota και Lancia ακόμη και σε aftermarket?
Downsized Power