-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Στην αυλή στο εξοχικό τελειώσαμε πρόσφατα την τοποθέτηση 180 τ.μ. πλάκας Καρύστου τετραγωνισμένης. Έψαξα λιγάκι και βλέπω πως υπάρχουν κάποια βερνίκια προστασίας που δίνουν και ένα ελαφρύ γυάλισμα. Να τολμήσω να το περάσω; Αξίζει κάτι τέτοιο; Οι ''χρωματάδες'' που ρώτησα είπαν πως χρειάζεται πέρασμα ξανά μετά από 2-3 χρόνια και το ακούω ως μπελά. Έχεις κανείς εμπειρία πάνω στο θέμα. Κάποια άλλη πρόταση;1)Αν δεν περασεις βερνικι.(δοκιμασμενο)
σε λιγους μηνες αλγη βρυα και μυκητες θα εχουν αναπτυχθει στους πορους της πλακας κανοντας το φυσικο γκριζοπρασινο χρωμα γκριζομαυρο (αυτη ειναι και η περιπτωση μου, με ενα karcher στο χερι)
2) Αν περασεις glossy- γυαλιστερο (Επισης δοκιμασμενο)
το καλοκαιρι αστραφτει πολυ, μα παρα πολυ, και με τις παγωνιες ξεφλουδιζει (καλα σου ειπαν καθε 2 χρονια ξανα μανα)
3)Περασε κατι απορροφητικο ματ (θα το δοκιμασω γυρω στα Χριστουγεννα -
Ο χρήστης ammophila έγραψε:
Στην αυλή στο εξοχικό τελειώσαμε πρόσφατα την τοποθέτηση 180 τ.μ. πλάκας Καρύστου τετραγωνισμένης. Έψαξα λιγάκι και βλέπω πως υπάρχουν κάποια βερνίκια προστασίας που δίνουν και ένα ελαφρύ γυάλισμα. Να τολμήσω να το περάσω; Αξίζει κάτι τέτοιο; Οι ''χρωματάδες'' που ρώτησα είπαν πως χρειάζεται πέρασμα ξανά μετά από 2-3 χρόνια και το ακούω ως μπελά. Έχεις κανείς εμπειρία πάνω στο θέμα. Κάποια άλλη πρόταση;
1)Αν δεν περασεις βερνικι.(δοκιμασμενο)
σε λιγους μηνες αλγη βρυα και μυκητες θα εχουν αναπτυχθει στους πορους της πλακας κανοντας το φυσικο γκριζοπρασινο χρωμα γκριζομαυρο (αυτη ειναι και η περιπτωση μου, με ενα karcher στο χερι)
το καλοκαιρι αστραφτει πολυ, μα παρα πολυ, και με τις παγωνιες ξεφλουδιζει (καλα σου ειπαν καθε 2 χρονια ξανα μανα)
3)Περασε κατι απορροφητικο ματ (θα το δοκιμασω γυρω στα ΧριστουγενναΘα πρέπει όμως να περάσει κάποιος χρόνος για να ¨ξεράρει¨ η άμμο θαλάσσης το αλάτι και μετά να το περάσεις με το βερνίκι.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Στην αυλή στο εξοχικό τελειώσαμε πρόσφατα την τοποθέτηση 180 τ.μ. πλάκας Καρύστου τετραγωνισμένης. Έψαξα λιγάκι και βλέπω πως υπάρχουν κάποια βερνίκια προστασίας που δίνουν και ένα ελαφρύ γυάλισμα. Να τολμήσω να το περάσω; Αξίζει κάτι τέτοιο; Οι ''χρωματάδες'' που ρώτησα είπαν πως χρειάζεται πέρασμα ξανά μετά από 2-3 χρόνια και το ακούω ως μπελά. Έχεις κανείς εμπειρία πάνω στο θέμα. Κάποια άλλη πρόταση;
3)Περασε κατι απορροφητικο ματ (θα το δοκιμασω γυρω στα ΧριστουγενναΘα πρέπει όμως να περάσει κάποιος χρόνος για να ¨ξεράρει¨ η άμμο θαλάσσης το αλάτι και μετά να το περάσεις με το βερνίκι.
αμμο θαλασσης, αμμο θαλασσης που? στον αρμο? για αρμολογημα αμμο θαλασσης?
Νομιζα αποτη φτωχεια μου εμπειρια μονο κοκκινη ποταμισια.!
Κοντολογης περιμενε καποιο χρονικο διαστημα (μηνες η αλλο ενα καλοκαιρι) για να αποφασισεις αν θελει βερνικωμα η οχι. -
Η λάσπη έχει και άμμο θαλάσσης. Αντέχει περισσότερο.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η λάσπη έχει και άμμο θαλάσσης. Αντέχει περισσότερο.λασπη για σοβα χοντρο ψιλο απο νταμαρι
λασπη για αρμολογημα παντα ποταμισια κοκκινη ανευ αλατος.
Γνωμη ειδικου κανεις? (only an expert can deal with a problem) -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
To πλακακι καρυστου ειναι αποτυχημενη επιλογη για εξωτερικους χωρους μεγαλος μπελας .
Στην περιπτωση σου θα απεφευγα καθε επεμβαση , πεταμενα λεφτα .
ammophila
Τα Χριστουγεννα δεν ειναι η ενδεδειγμενη εποχη λογω υγρασιας ,κατι που το συγκεκριμενο υλικο δεν την αποβαλει ευκολα . -
Έχουμε αντίστοιχες πλάκες ακανόνιστες στην Αθήνα στην πολυκατοικία και ναι μετά από 23 χρόνια δείχνουν ταλαιπωρημένες (σαν θαμπές, μάλλον όπως ανέφερε ο φίλος ammophila γριζομαύρες) αλλά δεν θα το έλεγα και αποτυχημένη επιλογή. Οι εξωτερικοί χώροι έδειξαν απίστευτα στο εξοχικό. Πρόκειται για 3 επίπεδα ουσιαστικά με σκαλάκια και διαδρόμους. Τι άλλο θα μπορούσα να βάλω δηλαδή; Έχω επενδύσει και κάποιους τοίχους με πλάκα και τις κολώνες με 5άρι τουβλάκι παλιακό και με την καρύστου κάτω δείχνει πολύ.
Είχα σκοπό να το αφήσω έτσι αλλά ρώτησα τριγύρω να δω αν μπορώ να κάνω κάτι για προστασία ή περαιτέρω βελτίωση εμφάνισης.
Για βερνίκι μόνο ματ αλλά σίγουρα αν χρειάζεται πέρασμα κάθε 2-3 χρόνια είναι μια διαδικασία που κατατάσσεται στα αρνητικά του εγχειρήματος. Κάποια γνώμη για υλικά;
-
άμα προσέξεις στην εφαρμογή και δεν κάνεις πολύ παχύ στρώμα ξεφλουδίζει πολύ δύσκολα
εμείς έχουμε και δεν έχει πρόβλημα, εδώ και αρκετά χρόνια.
το έχουμε ξαναπεράσει απλά γιατί με το χρόνο φεύγει και χάνουν τη ζωντάνια τους. οπωσδήποτε ματ βερνίκι. παίζουν και ποιότητες αλλά πάει καιρός και δεν θυμάμαι. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα ψάξω λοιπόν για βερνίκι όσο το δυνατόν καλύτερο και θα πειραματιστώ πρώτα σε μικρή επιφάνεια ως προς την εφαρμογή.
-
θελω να στεγανοποιήσω ένα μπαλκόνι-μονο η πλάκα είναι ώστε το νερο της βροχής να μην αποραφιεται παρα μονο να κυλλάει προς τις υδροροες. Τι μπορώ να κάνω ώστε να γίνει κάτι σαν 'ελαστικοποιηση' χωρις αρμους κλπ? αναφέρομαι για περιπου 10 m2
πλακακια κ παρομοιες υλοποιησεις δεν παιζουν! -
Να κάνεις καλή στεγανοποίηση.
Το πολύ νερό θα τρέχει προς τις υδρορόες, το λίγο που θα μένει θα στεγνώνει - μην αγχώνεσαι που θα μένει το νερό, η στεγανοποίηση δεν το αφήνει να περάσει.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
θελω να στεγανοποιήσω ένα μπαλκόνι-μονο η πλάκα είναι ώστε το νερο της βροχής να μην αποραφιεται παρα μονο να κυλλάει προς τις υδροροες. Τι μπορώ να κάνω ώστε να γίνει κάτι σαν 'ελαστικοποιηση' χωρις αρμους κλπ? αναφέρομαι για περιπου 10 m2
πλακακια κ παρομοιες υλοποιησεις δεν παιζουν!Ή ένα απλό καλό τσιμεντοκονίαμα ή ένα ειδικό επαλειφόμενο κονιαμα (έχουν οι περισσότερες εταιρείες, Isomat, Durostick, κλπ). Έχω χρησιμοποιήσει το δευτερο, κατόπιν συμβουλης του μηχανικού μου, και έχει αποδειχτεί πολύ καλό. Εννοείται πως το μπαλκόνι πρέπει να έχει τις σωστές 'κλίσεις'.
-
τι ςκλισεις θα τις ψιλοφτιάξω με απλό τσιμεντοκονίαμα, απλά απο πάνω θα περάσω κάτι τέτοιο που αναφερετε για να μην 'αποροφάει!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
τι ςκλισεις θα τις ψιλοφτιάξω με απλό τσιμεντοκονίαμα, απλά απο πάνω θα περάσω κάτι τέτοιο που αναφερετε για να μην 'αποροφάει!Ασταρωμα με ψεκαστηρας πλαστικο δεν χρειαζεται να ειναι προπιεσης κ συνεχισε με αραιωμενο βερνικι ,οχι με πινελο ..με 1-2 χερια εισαι οκ.
-
Αν και δεν ειναι ακριβώς στην κατηγορια αυτή για να μην ανοίξω ξεχωριστό θέμα, από χτές το το πρωί το ψυγείο (SIEMENS ψυγειοκαταψύκτης no-frost) σταμάτησε να δουλεύει. Ρώτησα ενα γνωστό μου ψυκτικό που ήρθε και το είδε (πρόχειρα) και μου ειπε οτι μαλλον εχει καεί το μοτέρ και οτι δεν συμφέρει επισκευή (>200 Ευρώ) Το ψυγείο είναι 9 ετων και είναι η πρώτη του βλάβη
Να το φτιάξω ή να δώ άλλο; Τα Liebherr ειναι καλά ;
-
-
A-Block και σοβάτισμα. Ένωση με λάσπη. Εύκολο είναι. Να έχεις πριόνι για να κοβεις τα A-Block στις διαστάσεις που θέλεις.
-
Σιδηροπρίονο ή ξύλου;
Λάσπη εννοείς ίδια με αυτήν που κάνουμε τα τούβλα;
Το σοβά δεν 'έχω'... Αυτό ήθελα να αποφύγω... Ρώτησα και για τσιμεντοσανίδες αλλά είναι πανάκριβες. -
ευκολα χτιζεται, απλά θέλει κόλλα ειδικα για χτίσιμο.
Το σοβάτισμα δεν το αποφεύγεις γιατι τραβάει υγρασία το ytong.
Αλιώς τσιμεντ΄΄ολιθους που έχουν άλλη κατασκευη και με ενα ασπρισμα τελειωσες!Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
τι ςκλισεις θα τις ψιλοφτιάξω με απλό τσιμεντοκονίαμα, απλά απο πάνω θα περάσω κάτι τέτοιο που αναφερετε για να μην 'αποροφάει!
Ασταρωμα με ψεκαστηρας πλαστικο δεν χρειαζεται να ειναι προπιεσης κ συνεχισε με αραιωμενο βερνικι ,οχι με πινελο ..με 1-2 χερια εισαι οκ.
τι εννοεις ?
-
Σιδηροπρίονο για καλύτερη τομή.
Ο σοβάς, ναι είναι θέμα. Αλλά χωρίς αυτόν θα τρίβονται. Ειδικά η εξωτερική επιφάνεια. Δεν ξέρω αν μπορεί να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα με βάψιμο μόνο.
Λάσπη, ναι, ίδια με τα τούβλα. Αλλά σε πολύ μικρότερη ποσότητα ανάμεσα στα a-block. Δεν ξέρω αν μπορεί να συνδεθούν και με άλλο υλικό. Το ειχα κάνει πριν πολλά πολλά χρόνια. Λογικά τώρα, μπορεί να έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τα πράγματα.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ