-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τα όρια τηρούνται γιατί τα ραντάρ καραδοκούν....Κατα τα αλλα για φτηνή βενζίνη πας σε σούπερ μάρκετ. Έχω την αίσθηση οτι έκαψε αρκετά πάντως
Από Καρφούρ έβαλα! Ραντάρ δεν είδα πουθενα.....
Καλημέρα,
Θα τα καταλάβεις τα ραντάρ όταν θα έρθει σπίτι σου η φωτό σου
ΥΓ: Άσχετο, εδώ χθες ήρθε κλήση στον προϊστάμενό μου για υπέρβαση ορίου ταχύτητας σε κατοικημένη περιοχή, μαζί με φωτό του αυτ/του με όλα τα στοιχεία (ώρα, χλμ κτλ.). Η υπέρβαση ήταν κατά 8χλμ πάνω (άρα πήγαινε 60+) και το πρόστιμο 15€......το κόστος της γραφειοκρατίας ίσως να είναι και μεγαλύτερο από αυτό του προστίμου!
-
Η Γαλλία είναι τίγκα στα ραντάρ και είναι περιεργο το ότι δεν είδες, αφού για αρκετά απο αυτά σε προειδοποιούν λίγο νωριτερα...
Αν είναι νοικιασμένο και σε ζωγράφισε καποιο δεν τη γλιτώνεις... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τα όρια τηρούνται γιατί τα ραντάρ καραδοκούν....Κατα τα αλλα για φτηνή βενζίνη πας σε σούπερ μάρκετ. Έχω την αίσθηση οτι έκαψε αρκετά πάντως
Eιδικά εκεί που ήσουν ( περιοχή γύρω από το Παρίσι, Boul Perif κλπ ) είναι τίγκα στα ραντάρ, επίσης υπάρχει και το άλλο σύστημα με μέτρηση μέσης ταχύτητας κλπ. Αν είχες κανονικό GPS θα τα είχες δεί Το Auchan είναι φτηνότερο
-
Auτο το σύστημα με τη μέση ταχύτητα είανι μόνιμα εγκατεστημένο όπως στην Ιταλία, ή όχι?
Μήπως χρησιμοποιούν και τα διόδια για να την υπολογίζουν? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Eιδικά εκεί που ήσουν ( περιοχή γύρω από το Παρίσι, Boul Perif κλπ ) είναι τίγκα στα ραντάρ, επίσης υπάρχει και το άλλο σύστημα με μέτρηση μέσης ταχύτητας κλπ. Αν είχες κανονικό GPS θα τα είχες δεί Το Auchan είναι φτηνότερο
Έκανα στον αυτοκινητόδρομο 270+270 χιλιόμετρα, Paris-Bourges-Paris (νότια) και αρκετές φορές πέρασα τα 130 που είναι το όριο αλλά όχι τρελά πράγματα, άντε καμιά 150άρα και όχι συνέχεια. Αν έρθει κλήση, καλώς να ορίσει....
-
Μέχρι τα 150 δεν είναι δραματικά τα πράγματα
-
Τον Απρίλιο ο αδελφός μάλλον τελειώνει με τις μεταπτυχιακές υποχρεώσεις του στην Χαϊδελβέργη (δίπλα στην Φρανκφούρτη). Μου πρότεινε να ανέβω οδικώς να τον 'μαζέψω' και να επιστρέψουμε παρέα. Τί λέτε αξίζει η διαδρομή Ιταλία - Ελβετία - Γερμανία ή μήπως Ιταλία - Αυστρία - Γερμανία? Πόσο θα μου πάρει να φτάσω? Στο περίπου κόστος βενζίνης και διοδίων?
-
Απο Θεσσαλονικη; Γιατι Ιταλια αν επιτρεπεται;
-
Καλησπέρα,
Θέλω να πάω από Αθήνα στην Μπρατισλάβα μέσω Σκοπίων και Σερβίας με συμβατικό όχημα. Θέλω αν γίνετε να με ενημερώσετε για τους δρόμους ,τυχόν άλλα προβλήματα συμπεριφοράς με τους Σκοπιανούς και Σερβους.Δεν θα μείνω σε κανένα από τα δύο μέρη. Θέλω να τα περάσω σε μία μέρα ξεκινόντας από Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί. Γίνετε ? Είναι ασφαλές?Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Απο Θεσσαλονικη; Γιατι Ιταλια αν επιτρεπεται;Από βόρεια δεν θέλω να πάω δεν θα νιώθω και πολύ άνετα , μπορεί να είμαι και λάθος βέβαια. Τώρα έπεσε στο τραπέζι και μια άλλη ιδέα. Να φορτώσω στο τραίνο το αυτοκίνητο για Γερμανία (300 ευρώ) να πάω με αεροπλάνο να το παραλάβω εκεί και να γυρίσουμε με αδελό οδικώς από Γερμανία - Ελλάδα.
Καλό μου ακούγεται
-
Βασικά καλύτερα έτσι γιατί όπως και να το κάνεις το ταξίδι είναι μεγάλο οι ώρες πολλές και αν δεν έχεις παρέα δεν περνάνε εύκολα νομίζω. Αν έχετε χρόνο πάντως μην το κάνετε μονοκοπανιά. Προτείνω να σταματήσετε κάπου στην Ελβετία ή την Ιταλία. Για παράδειγμα μπορείτε να σταματήσετε στο Como.
-
Έτσι νομίζω Θανάση. Ναι θα μείνουμε κάπου. Como έχει κάτι ιδιαίτερο?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Από βόρεια δεν θέλω να πάω δεν θα νιώθω και πολύ άνετα , μπορεί να είμαι και λάθος βέβαια. Τώρα έπεσε στο τραπέζι και μια άλλη ιδέα. Να φορτώσω στο τραίνο το αυτοκίνητο για Γερμανία (300 ευρώ) να πάω με αεροπλάνο να το παραλάβω εκεί και να γυρίσουμε με αδελό οδικώς από Γερμανία - Ελλάδα.
Καλό μου ακούγεται
Να πας Ηγουμενίτσα και από εκεί Ανκόνα. Μπορείς να φτάσεις, σχετικά άνετα, μέχρι Μόναχο. Υπηρχε ένα ξενοδοχείο, επί της Autobahn, στο αριστερό σου χέρι αλλά με υπόγεια διάβαση για αυτοκίνητα, που ήταν και φθηνό και πολύ καλό.
Η, εναλλακτικά, να φορτώσεις το αμάξι στο τραίνο, να μπεις κι εσύ στο τραίνο, να κατέβεις στην Αυστρία και να συνεχίσεις από εκεί οδικά.
-
Μάλλον στο τραίνο θα πάει το αυτοκίνητο Νίκο. Γιατί το να κάνω την ίδια διαδρομή 2 φορές μάλλον είναι υπερβολή και πολλά έξοδα. Καλύτερα οδικώς στη επιστροφή που θα έχω και παρέα. Πάντως μόνο που το σκεφτομαι μου αρέσει πολύ
-
Έτσι νομίζω Θανάση. Ναι θα μείνουμε κάπου. Como έχει κάτι ιδιαίτερο?Eμένα μου αρέσει πάρα πολύ και λυπάμαι που λόγω συγκυριών και πίεσης χρόνου δεν κατάφερα να σταματήσω για ένα βράδυ. Κατα τα άλλα εννοείται οτι θα βγείς Ηγουμενίτσα και όχι Πάτρα εκτός αν θές να πας Αθήνα.
Nα θυμίσω επίσης στους αγαπητούς φίλους που ταξιδεύουν Ευρώπη μέσω Ιταλίας, Ελβετίας, Γαλλίας κτλ οτι το γιλέκο ασφαλείας είναι υποχρεωτικό σε αυτές τις χώρες όπως και το τρίγωνο κτλ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Como -
Θα τα έχω υπόψιν μου
-
ειναι ωραία διαδρομή και έχει σημεία για να ξεκουραστείς. αν εισαι λάτρης της οδηγησης, ασε το τρένο και ανέβα
-
Αφού θα την κατέβω ούτως η άλλως αυτήν την διαδρομή γιατί να την ανέβω κιόλας? Αν με πλήρωναν θα το έκανα
-
Από βόρεια δεν θέλω να πάω δεν θα νιώθω και πολύ άνετα , μπορεί να είμαι και λάθος βέβαια. Τώρα έπεσε στο τραπέζι και μια άλλη ιδέα. Να φορτώσω στο τραίνο το αυτοκίνητο για Γερμανία (300 ευρώ) να πάω με αεροπλάνο να το παραλάβω εκεί και να γυρίσουμε με αδελό οδικώς από Γερμανία - Ελλάδα.
Καλό μου ακούγεται
Κοιτα Κωνσταντινε αφ'ενός η διαδρομη μεσω πρωην Γιουγκοσλαβιας δεν εμπεριεχει τον παραμικρο κινδυνο, αφ'ετερου με τα λεφτα που θα δωσεις στο καραβι διανυκτερευεις στο Βελιγραδι ή το Ζαγκρεμπ στο εκει Χιλτον και παλι θα σου βγει φτηνοτερα. Η Ηγουμενιτσα ειναι κανα 5ωρο περιπου, βαλε οτι πρεπει να εισαι καμια ωριτσα πριν εχεις μάνι-μανι 6 ωρες και θα εισαι ακομα Ελλαδα ενω την ιδια ωρα θα εχεις περασει τη Νις και θα πλησιαζεις Βελιγραδι, πηγαινοντας στα Σκοπια με τα ορια (2,5 ωρες μαξ μαζι με τα συνορα).>Καλησπέρα,
Θέλω να πάω από Αθήνα στην Μπρατισλάβα μέσω Σκοπίων και Σερβίας με συμβατικό όχημα. Θέλω αν γίνετε να με ενημερώσετε για τους δρόμους ,τυχόν άλλα προβλήματα συμπεριφοράς με τους Σκοπιανούς και Σερβους.Δεν θα μείνω σε κανένα από τα δύο μέρη. Θέλω να τα περάσω σε μία μέρα ξεκινόντας από Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί. Γίνετε ? Είναι ασφαλές?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Εγω εφυγα την τελευταια φορα που το εκανα, κατα τις 6 και ημουν στη Βουδαπεστη κατα τις 5:30 τοπικη (κερδιζεις μια), βαλε αλλες 2 ωρες για Μπρατισλαβα, ισως και λιγοτερα γιατι θα το κανεις μονοκοπανιά περιπου 7 με 7:30 τοπικη εφτασες. Αν δεν καις παρα πολυ, επειδη θα πηγαινεις με τα ορια σε αρκετη διαδρομη με εναν ανεφοδιασμο στα Olympus Plaza στην Cuprija θα φτασεις.
5 φορες τους τελευταιους 15 μηνες (την μια εμεινα 3 μερες) πηγα στα Σκοπια και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα. Πηγαινε με οσα λενε οι πινακιδες και εισαι αρχοντας. Στη Σερβια ειναι ακομα πιο χαλαρα. Μεχρι το Βελιγραδι τα 140 ειναι λογικα στον αυτοκινητοδρομο ενω στην Klisura (τα πρωτα 100χλμ της Σερβιας, πηγαινε οσο και οι αλλοι (περιπου 100). Προσοχη στα τελευταια 5 χλμ των Σκοπίων που μπαινεις σε επαρχιακο δρομο με 60 οριο. Κανε 5 λεπτα υπομονη και πηγαινε εκει με 60, δεν ειναι παραπανω. Το μονο που θες απο οτι ξερω ειναι να εχεις διεθνη καρτα υγειας, αλλιως θα βγαλεις μια στα συνορα της Γευγελης.
Τελος, προσοχη μεγαλη για μπλοκα στο κομματι Βελιγραδι - Νοβι Σαντ και εχε το νου σου για το κομματι Νοβι Σαντ - συνορα Ουγγαριας. Βινιετα θελει για την Ουγγαρια, τη βγαζεις στα συνορα. Στην Ουγγαρια ημουν στα 150 ακατεβατα χωρις προβλημα. -
Greo σε ευχαριστώ πολύ. Επειδή θα είμαστε 4 άτομα, αυτή την κάρτα υγείας που θα την βγάλουμε(και μπορούμε να την βγάλουμε εδώ ?- αν ναι που? ) ,αυτή η βινιέτα τι ακριβώς είναι και πόσο στοιχίζει? Μετά από βενζίνη και διόδια μήπως ξέρεις περίπου πόσο θα πάνε στα σκόπια και πόσο στην σερβία? Πρέπει να κάνω συνάλλαγμα ή με euro ?
Ευχαριστώ και πάλι !!!
Υ.Σ Σε τάραξα στις ερωτήσεις ,sorry !!!
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες