-
Χαίρετε!
Το Σαββατοκύριακο που κατέβηκα στην Πάτρα, πάρκαρα το αυτοκίνητο σε ένα σημείο που αργότερα άνοιξε ένα μπέκ ποτίσματος και πιτσιλούσε το πίσω μέρος. Το αυτοκίνητο έμεινε 1 μέρα ακίνητο κάτω από τον ήλιο και το μπέκ, από ότι φαίνεται, βαρούσε για πολλές ώρες. Αποτέλεσμα; Σε πίσω προφυλακτήρα, καπώ και παράθυρο δημιουργήθηκαν στρώματα από άλατα τα οποία με ένα πρώτο πλύσιμο δεν κατάλαβαν τίποτα (!!) και όταν ακουμπάς τις επιφάνειες τις νιώθεις σαγρέ!
Φαντάζομαι ότι με τα πολλά πλυσίματα θα βγεί. Γνωρίζει κανείς καμία πιο δραστική λύση για άμεσο αποτέλεσμα;
-
Χαίρετε!
Το Σαββατοκύριακο που κατέβηκα στην Πάτρα, πάρκαρα το αυτοκίνητο σε ένα σημείο που αργότερα άνοιξε ένα μπέκ ποτίσματος και πιτσιλούσε το πίσω μέρος. Το αυτοκίνητο έμεινε 1 μέρα ακίνητο κάτω από τον ήλιο και το μπέκ, από ότι φαίνεται, βαρούσε για πολλές ώρες. Αποτέλεσμα; Σε πίσω προφυλακτήρα, καπώ και παράθυρο δημιουργήθηκαν στρώματα από άλατα τα οποία με ένα πρώτο πλύσιμο δεν κατάλαβαν τίποτα (!!) και όταν ακουμπάς τις επιφάνειες τις νιώθεις σαγρέ!
Φαντάζομαι ότι με τα πολλά πλυσίματα θα βγεί. Γνωρίζει κανείς καμία πιο δραστική λύση για άμεσο αποτέλεσμα;
-
Χαίρετε!
-
δεν δοκιμάζεις ζεστό νεράκι και κανένα καλό σαμπουάν αυτοκινήτου?
-
Για σας,
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το αυτοκινητο μου. όταν είχε πολλες σκόνες το ράντιζα από πάνω για να φυγουν χωρίς να το σκουπίζω μετά με αποτέλεσμα να δημιουργηθουν άλατα στο αυτοκίνητο μου!!! Στο πλυντήριο αυτοκινητων μου είπαν ότι δεν καθαρίζουν με τίποτα και με συμβούλευσαν να το πάρω σε κάποιον μηχανικό να το κάνει polish. Πιστεέυετε ότι θα καθαρίζει με το polish; Επίσης στο πλυντήριο μου είπαν ότι τα γιαλια δεν θα καθαρίσουν ποτε!!! Είναι αλήθεια αυτο; Δεν υπάρχει κάποιο ισχυρό καθαριστικό που να καθαρίζει τα άλατα;
Ευχαριστώ πολύ
ΥΓ: είμαι σε κατάσταση απελπισίας...
-
Θαλασσινο νερο του εριχνες;
Δοκιμασε να το πλυνεις με χλιαρο νερο στην σκια με μαλακο πανι.
-
viewtopic.php?f=6&t=32225
-
Εγώ έχω σοβαρό πρόβλημα με τα άλατα!
Επειδή λείπω εξωτερικό το αυτοκίνητο λόγω ακινησίας μάζευε αρκετή σκόνη, οπότε από την οικογενεια ρίχναν κάνα νεράκι που και που για να φεύγουν τα πολλά, αλλά τελικά μετά από 1,5 χρόνο όσο και να προσπάθησα δεν έχω καταφέρει τίποτα!
Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο 3 χρόνων με μεταλλικό χρώμα και όσες φορές και να πάλεψα δοκιμάζοντας πολλά προιόντα περιποίησης δεν έχω καταφέρει τίποτα!
Δε θέλω να μπλέξω με πειράματα οπότε κάτι 'παραδοσιακό' δε δοκίμασα!Μεθάυριο θα του αφιερώσω για τελευταία φορά μια μέρα ολόκληρη και αν πετύχει καλώς...έχω πάρει σαμπουάν, κερί και διάφορα άλλα από Meguiars και θα κάτσω να τρίψω με ζεστό νερό και πανί τα άλατα!
Εάν δε γίνει τίποτα την άλλη βδομάδα θα το πάω σε κατάστημα περιποίησης όπου τα παιδιά μου είπαν μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός, γίνει δε γίνει η δουλειά, δε μου δίνουν εγγύηση για το αποτέλεσμα! Εκτός του ότι πρέπει να το αφήσω 2 μέρες και να σκάσω περί τα 250 ευρώ!Καλό μου τρίψιμο και θα ποστάρω φωτό εάν πετύχω κάτι!
(Από τα τζάμια πως τα βγάζω τα στίγματα από τα άλατα? Για να φανταστείτε ζημιά, τις φύσες από τα προβολάκια ομίχλης τελευταία φορά για να τις βγάλουμε χρειάστηκε να βάλουμε σπρευ λιπαντικό)
-
Αφού ήταν να μείνει τόσο καιρό ακίνητο το αυτοκίνητο,φρόνιμο θα ήταν να σκεπαστεί με κουκούλα.
Το μόνο προιόν που ξέρω για τα άλατα,είναι το Azax Expert κατά των αλάτων!
Δεν προορίζεται για αυτοκίνητο βέβαια.. -
Κι εγώ έχω πρόβλημα με τα άλατα το οποίο μάλλον οφείλεται στην περιοχή που μένω.
Το παρατήρησα στο τελευταίο πλύσιμο που έκανα. Το χρώμα είναι πολύ τραχύ.
Θα δοκιμάσω να παραγγείλω πηλό μήπως κάνω δουλειά αλλιώς κανένα γυαλιστικό. -
πλύσιμο με ξύδι και πάρα πολύ καλο ξέπλυμα μετά
-
Εδώ φοβάμαι να ρίξω άβα για τα πιάτα φαντάζεσαι το ξύδι..
Σήμερα θα του ρίξω ζεστό νερό με σαπούνι και άμα δε γίνει δουλειά θα παραγγείλω πηλό της meguairs και θα γράψω εντυπώσεις. -
Χλυαρο νερο οχι καυτο.
Μηπως και το bug and tar remover υγρο κανει δουλεια; -
Δοκίμασα ένα τέτοιο προϊόν(το οποίο ακόμα το προσκυνάω για τα μαμούνια) και δεν έκανε τίποτα. Μάλιστα επειδή το πετάω σχεδόν σε όλο το καπό πριν το πλύσιμο και το αφήνω για κάμποσα λεπτά φοβήθηκα μήπως μου είχε χαλάσει το χρώμα εξαιτίας του.
-
Για σας,
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το αυτοκινητο μου. όταν είχε πολλες σκόνες το ράντιζα από πάνω για να φυγουν χωρίς να το σκουπίζω μετά με αποτέλεσμα να δημιουργηθουν άλατα στο αυτοκίνητο μου!!! Στο πλυντήριο αυτοκινητων μου είπαν ότι δεν καθαρίζουν με τίποτα και με συμβούλευσαν να το πάρω σε κάποιον μηχανικό να το κάνει polish. Πιστεέυετε ότι θα καθαρίζει με το polish; Επίσης στο πλυντήριο μου είπαν ότι τα γιαλια δεν θα καθαρίσουν ποτε!!! Είναι αλήθεια αυτο; Δεν υπάρχει κάποιο ισχυρό καθαριστικό που να καθαρίζει τα άλατα;
Ευχαριστώ πολύ
ΥΓ: είμαι σε κατάσταση απελπισίας...
-
Το πηρες τελικα στους ειδικους; Έχει διορθωθεί η ζημια από τα άλατα;
-
bug and tar remover από autoglym και συναφή προιόντα δεν κάνουν δουλειά!
Με ξύδια και άβα προτιμώ να μην μπλέξω!Ακόμα και ο πηλός της Meguiars που αναφέρθηκε δε πιστεύω να κάνει δουλειά, για ψιλολεκέδες καλό είναι!
-
-
τελικά έκανα μια τελευταία προσπάθεια πριν πάω να αφήσω το αμάξι σε μαγαζί περιποίησης (για 2 μέρες και τιμή κοντά στα 250 ε) με.....viakal, προσοχή στις οδηγίες και τα συστατικά γιατί υπάρχουν και μπουκάλια με αυξημένη καυστικότητα!
Το δοκίμασα πρώτα στα πλαστικά της ποδιάς και έπειτα σε μεταλλικές επιφάνειες...αποτέλεσμα άψογο! Ψεκάζεις, το αφήνεις λίγο (παρατηρείς όπου έχει άλατα ότι γίνονται κάτασπρα μετά την επαφή με το υγρό) και ξεπλένεις πολύ καλά μετά!
Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, το έκανα όπου είχε άλατα και ξέπλενα, 2 φορές σαμπουάν, γυαλιστικό + κερί! Μου πήρε κάμποσο χρόνο αλλά αφού έγινε δουλειά χαλάλιPS Σχετικά με άλατα που περνάει καιρός και κρυσταλοποιούνται, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν απότι μου είπαν στο μαγάζι που ρώτησα! Μόνο τρίψιμο/βάψιμο κάνει δουλειά οπότε όσο πιο γρήγορα το κάνετε τόσο το καλύτερο!
Αυτό ακριβώς το μπουκάλι χρησιμοποίησα -->
-
Ο χρήστης nikosvolou έγραψε:
πλύσιμο με ξύδι και πάρα πολύ καλο ξέπλυμα μετά+1000000.
Δουλευει.
Άλατα στο χρώμα!