Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
    • 1
    • 2
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 8 / 9
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    44
    175
    741
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      pro last edited by

G60
      Tι μου λες ρε pro,ξέρεις τι λες τώρα?
      Για το ασφαλιστικό δεν πληρώνω/νουν ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΟ για ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ?
      Για το αμάξι θα πληρώσω φόρο για τη συντήρηση των δρόμων κλπ.

Αλλά έχεις δίκιο,οι τρελλές αγελάδες ήταν φαινόμενο του Λονδίνου της επαρχίας του Μισσιγκαν

Μαλιστα. Το ΙΚΑ που πληρωνεις ειναι για τη συνταξη, ο δασμος στο αυτοκινητο για το δρομο, ο δασμος στα τσιγαρα για τα νεκροταφεια και ο δασμος στα ουισκια για τον Παγκαλο που ειναι αμπελουργος.

Οι φοροι και οι δασμοι φιλε κατανεμονται στις διαφορες υποχρεωσεις του κρατους, δεν ειναι ενας φορος για καθε υποχρεωση. Αν δεν μπορεις να το κατανοησεις, δεν μπορω να βοηθησω.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        g60 last edited by

Ο χρήστης pro έγραψε:
        Μαλιστα. Το ΙΚΑ που πληρωνεις ειναι για τη συνταξη, ο δασμος στο αυτοκινητο για το δρομο, ο δασμος στα τσιγαρα για τα νεκροταφεια και ο δασμος στα ουισκια για τον Παγκαλο που ειναι αμπελουργος.

Οι φοροι και οι δασμοι φιλε κατανεμονται στις διαφορες υποχρεωσεις του κρατους, δεν ειναι ενας φορος για καθε υποχρεωση. Αν δεν μπορεις να το κατανοησεις, δεν μπορω να βοηθησω.

Ε τότε είμαστε 100 αιώνες πίσω απ την αμερική φίλε μου,λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι είναι.

• elteo
          elteo last edited by

Ο χρήστης G60 έγραψε:

[Είτε μιλάμε για honda είτε για vw είναι δύο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα τιμής ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για την ΑΜΕΡΙΚΗ.

Για παμε και στο ΑΠΟ...

Μα στο είπα.
          Οταν μιλάμε για εισαγωγή ΑΠΟ αμερική τότε εδώ οι φόροι είναι στο θεό!!!

οι ευρωπαϊκές φίρμες δηλ δεν φορολογούνται στον θεό στην Αμερική;

Καλά ρε παιδιά δηλ θα με τρελάνετε τώρα μα το θεό δηλ
          Το ίδιο φορολογούνται ρε Σάββα όταν τον Golf GTi (μη το γ@μήσω τη μάνα....) στην αμερική που ειναι ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (εκτος κι αν η VW είναι αμερικάνικη και δεν το ξερω!!!) έχει 15 000 ευρώ και στην ευρώπη που είναι παραγωγής της έχεο 30?
          ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ?

ερώτηση κάνω μιας και δεν γνωρίζω ΡΕ

• P
            pro last edited by

Ο χρήστης G60 έγραψε:

Ε τότε είμαστε 100 αιώνες πίσω απ την αμερική φίλε μου,λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι είναι.

Eχεις δικιο, σε 100 αιωνες και στην ευρωπη αν σε βαρεσει αυτοκινητο και εισαι ανασφαλιστος θα σε αφησουν να ψοφησεις.

• G
              g60 last edited by

Ο χρήστης dstou έγραψε:
              Προς pro και άλλους ενδιαφερόμενους
              Αν ρωτήσεις κάποιο ποια είναι τα αμερικάνικα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη , σε όποια ποσότητα, θα σου πει τα ακόλουθα :
              Chrysler,Jeep,Cadillac,Dodge,Hummer,Chevrolet (όχι τα πρώην Daewoo)
              τα οποία έχουν μικρές, **αν και αυξανόμενες πωλήσεις **στην Ευρωπαική μας αγορά.

Μόνο που αυτά είναι τα σχετικώς νέα όπως γράφω στο post μου.
              **Τα παλιά **είναι τα Ford , Vauxhall, Opel και Saab (τουλάχιστον).Εκτός αν πιστεύεις ότι τα αυτοκίνητα αυτά είναι Ευρωπαικά (αυτό παρεπιμπτόντως είναι γνωστό ανέκδοτο στο Detroit). Έχουμε και λέμε (αν και δεν έχω πολύ χρόνο αυτή τη στιγμή) :
              Opel. Εξαγοράστηκε από την GM κατά ...80% το 1929 (!) και κατά ...100% το 1931.
              Vauxhall. Εξαγοράστηκε από την GM κατά ...100% το 1925 (!). Υιοθετούσε επί σειρά δεκαετιών καθ' ολοκληρίαν τα αμερικάνικα design standards (και εκείνες τις εποχές απείχαν πολύ από τα καθ' υμάς). Από το 1980 περίπου συμβαδίζει με την Opel.
              Saab. Εξαγοράστηκε από την GM κατά 50% το 1995 και κατά ...100% το 2000, κύρια δε αγορά της είναι η Αμερική.
              Ford. Ιδιαίτερη περίπτωση. Ίδρυσε 100% θυγατρικές στην Αγγλία και στην Γερμανία πριν από πολλά χρόνια. Ίδρυσε την Ford Europe ενοποιώντας τις παραπάνω στις αρχές 1970. Σταμάτησε πρόσφατα την παραγωγή στην Αγγλία και παράγει ήδη από το 1983 στο Βέλγιο και στην Ισπανία, έχει αλλάξει δηλαδή σπίτια ουκ ολίγες φορές. Ήταν πρώτη επί σειρά ετών στις πωλήσεις στην Ευρώπη μέχρι το 1995 περίπου και συνεχίζει ψηλά. Πολλά μοντέλα, άλλά και κινητήρες, αναπτύσσονται από κοινού με την Αμερική. Πολλοί π.χ. δεν ξέρουν ότι η ανάπτυξη του πρώτου Fiesta έγινε κυρίως από το Detroit υπό την εποπτεία του Lee Iacocca και την ενεργή ανάμιξη όχι μόνο του Δ.Σ. της Ford αλλά και του ίδιου του Henry Ford II.
              Ολοι οι υπάλληλοι των παραπάνω δεν έχουν καμμία αμφιβολία ότι εργάζονται για μια αμερικάνικη εταιρεία. Άν νομίζετε ότι αυτές οι εταιρείες και τα προιόντα τους δεν είναι 100% USA πείτε μου τι είναι **και κυρίως πόσο **USA ή ευρωπαικά είναι.

**Follow the money **
              Νομίζω ότι όταν μία εταιρεία κατέχει το 100 % μιας άλλης η πρώτη λέγεται αφεντικό. Όταν η θυγατρική/παράρτημα/brand, πείτε όπως θέλετε διοικείται από μία μαμά, όταν χρηματοδοτείται από μία μαμά, όταν δανείζεται έτοιμα σχέδια από μία μαμά, όταν δανείζεται τεχνογνωσία από μία μαμά, όταν ψωνίζει από τo μαγαζί της μαμάς, όταν ενημερώνει για το οτιδήποτε τη μαμά η οποία της λέει τι να κάνει και πότε, όταν εκτελεί την όποια διατεταγμένη υπηρεσία εν είδη πειραματόζωου για τη μαμά (δοκιμαστικό launching μοντέλου δηλαδή), όταν η μαμά στο τέλος της ημέρας ανοίγει το συρτάρι και παίρνει τα κέρδη ή αν δεν υπάρχουν την επαναχρηματοδοτεί ρίχνοντάς της και ένα γερό σκαμπίλι για να μάθει, τότε ελάτε να μου πείτε ότι η θυγατρική/παρακλάδι/brand είναι αυτόνομη και ευρωπαική.

Το μόνο ευρωπαικό στην πλειοψηφία των παλαιών αυτών αμερικάνων είναι τα κάτωθι :
              A. Το συντριπτικό μέρος των εργαζομένων (αλλά όχι της διοίκησης)
              Β. Η συναρμολόγηση/κατασκευή των αυτοκινήτων (όχι όμως η κατασκευή ουκ ολίγων υποσυστημάτων τους και ανταλλακτικών after sales)
              Γ.Σχεδιασμός δευτερευόντων κυρίως υποσυστημάτων όταν δεν βρουν κάτι κοινό στη μητρική
              Δ. Προμήθεια υποσυστημάτων από την ευρωπαική αγορά είτε για να καλύψουν κάποια συγκεκριμένη προδιαγραφή είτε όποτε αυτό συμφέρει.
              Ε. Κάποια, αλλά πλέον πολύ λίγα, μοντέλα αυτών των εργοστασίων δεν πάνε Αμερική.
              Τα Α-Ε είναι σοβαρά αλλά όχι καθοριστικά. Π.χ. αν αύριο η Ευρώπη γίνει ακριβή τότε ο φίλος και σύμμαχος Αμερικάνος μπαμπάς θα μεταφέρει αλλού την παραγωγή του π.χ. στην Κίνα. Τότε τι θα λέμε ότι π.χ. τα Saab είναι κινέζικα? γιατί κάτι αντίστοιχο λέμε τώρα αλλά με την Ευρώπη για να βλογήσουμε και λίγο τα γένια μας?

Όποιος πιστεύει ότι δεν είναι έτσι ας γράψει με επιχειρήματα.

ΜΦΧ
              dstou

Εχεις δίκιο σε όλα με μια μικρή παρέμβαση όμως.
              Τα αμερικάνικα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην ευρώπη για την ευρώπη (πχ GM Opel) έχουν κατά 100% θα έλεγα ευρωπαικό προσανατολισμό,χαρακτήρα και γενικώς είναι προιόντα ευρωπαικής κουλτούρας κι εξέλιξης.
              Αυτό φυσικά δεν τα κάνει μη αμερικάνικα ως προς την οικονομική τους και διοικιτική τους καταγωγή.
              Καθαρά αμερικάνικη πχ είναι η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ FORD

• G
                g60 last edited by

Ο χρήστης pro έγραψε:

Eχεις δικιο, σε 100 αιωνες και στην ευρωπη αν σε βαρεσει αυτοκινητο και εισαι ανασφαλιστος θα σε αφησουν να ψοφησεις.

Πάνε σε δικό μας νοσοκομέιο ανασφάλιστος κι έλα να μου πεις

Κοίτα να δεις φίλε μου,για να κατηγορείς τους αμερικάνους (κι εσύ κι εγώ κι όλοι μας) τους γερμανούς και δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλον με βάση νεοελληνική μιζέρια θα πρέπει να είσαι καλύτερος από αυτούς.
                Απ τη στιγμή που ζούμε κι αναπνέουμε με τα προιόντα τους γιατί ούτε μπουλόνια από ζάντες δε βγάζουμε,δε δικαιούμαστε να μιλάμε.
                Α για καμιά μίζα και κάνα βόλεμα μάνα είμαστε.......

• G
                  g60 last edited by

Ο χρήστης elteo έγραψε:

[Είτε μιλάμε για honda είτε για vw είναι δύο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα τιμής ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για την ΑΜΕΡΙΚΗ.

Για παμε και στο ΑΠΟ...

Μα στο είπα.
                  Οταν μιλάμε για εισαγωγή ΑΠΟ αμερική τότε εδώ οι φόροι είναι στο θεό!!!

οι ευρωπαϊκές φίρμες δηλ δεν φορολογούνται στον θεό στην Αμερική;

Καλά ρε παιδιά δηλ θα με τρελάνετε τώρα μα το θεό δηλ
                  Το ίδιο φορολογούνται ρε Σάββα όταν τον Golf GTi (μη το γ@μήσω τη μάνα....) στην αμερική που ειναι ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (εκτος κι αν η VW είναι αμερικάνικη και δεν το ξερω!!!) έχει 15 000 ευρώ και στην ευρώπη που είναι παραγωγής της έχεο 30?
                  ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ?

ερώτηση κάνω μιας και δεν γνωρίζω ΡΕ

Ιντερνετ έχεις ρε Σάββα,πάτα φαουβεγιουσα τελεια κομ και δες πόσο μαλακες ειμαστε

• D
                    dstou last edited by

Εννοείτε ότι είναι προσαρμοσμένα κυρίως στα ζητούμενα του χώρου που βρίσκονται. Φανταστείτε να μην ήταν. Θα ήταν σαν να πας π.χ. να πουλήσεις air condition σε Λάπωνες.
                    Είπαμε οι Αμερικάνοι, εκτός από άλλα, είναι και οι μεγαλύτεροι έμποροι.

ΜΦΧ
                    dstou

• G
                      g60 last edited by

Ο χρήστης dstou έγραψε:
                      Εννοείτε ότι είναι προσαρμοσμένα κυρίως στα ζητούμενα του χώρου που βρίσκονται. Φανταστείτε να μην ήταν. Θα ήταν σαν να πας π.χ. να πουλήσεις air condition σε Λάπωνες.

Ναι σαφώς.
                      Απλά θα ήθελα στην ευρωπαική αγορά όμως ας πούμε και το dodge charger κι όχι το ξενέρωτο εξευρωπαισμενογιαπωνεζο πράμα που πουλάνε εδω ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ οι ευρωπαιοι.

Είπαμε οι Αμερικάνοι, εκτός από άλλα, είναι και οι μεγαλύτεροι έμποροι.

ΜΦΧ
                      dstou

Σε αυτό θα έλεγα ότι είναι οι Ιάπωνες.
                      Καθαρά αντιγραφικό στυλ και προσαρμοστικότητα στις ανάγκες της αγοράς σε χρόνο ρεκορ.
                      Γι αυτό όμως και έλλειψη κουλτουρας/σχολής κλπ.
                      Δε μπορει να τα εχουν ολα.

• P
                        pro last edited by

Εγω αγαπητε δεν κατηγορω κανεναν. Οι αμερικανοι εχουν να επιδειξουν πολλα αξιοθαυμαστα επιτευγματα. Αλλα απο κει κει περα, στο να φτασουμε να εκθειαζουμε καθε τι αμερικανικο και να μην αντιλαμβανομαστε ολη την εικονα, εχει διαφορα.

God Bless America
                        America Uber Alles
                        The End.-

• G
                          g60 last edited by

Ο χρήστης pro έγραψε:
                          Εγω αγαπητε δεν κατηγορω κανεναν. Οι αμερικανοι εχουν να επιδειξουν πολλα αξιοθαυμαστα επιτευγματα. Αλλα απο κει κει περα, στο να φτασουμε να εκθειαζουμε καθε τι αμερικανικο και να μην αντιλαμβανομαστε ολη την εικονα, εχει διαφορα.

God Bless America
                          America Uber Alles
                          The End.-

Δεν εκθειάζω τπτ.
                          Απλά βλέπουμε και κρίνουμε την αγορά ΜΑΣ ή μάλλον την ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ αγορά μας με αυτά τα κριτήρια και πορευόμαστε βγάζοντας συμπεράσματα ανάλογα.
                          Ο αμερικάνος έχει ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΟΡΑ προς ΑΠΑΝΤΕΣ.
                          Κι εκει που θέλω να καταλήξω είναι το εξής.
                          Το GOLF για τα ευρωπαικα δεδομενα ειναι κορυφη πχ(ή το type r κλπ δεν έχει σημασια μη κολάμε σε μαρκες δεν ειναι αυτο το θεμα μας).
                          Στην αμερικη φίλε μου μπροστα στο Mustang και με ίσο οικονομικο ανταγωνισμό είναι ένα σαρδελοκούτι.
                          Αυτό θέλω να σου πω κι εσύ αν είχες αυτά τα δεδομένα δε μπορώ να σε θεωρήσω τόσο βλάκα που θα επέλεγες ένα ευρωπαικό χατσαμπακ στα ιδια λεφτα (και η ειρωνια ειναι ότι είναι και η πραγματική τους αξια) έναντι του Mustang η ενός αναλόγου αυτοκινήτου.

• M
                            mamias last edited by

Ο χρήστης G60 έγραψε:

Πάνε σε δικό μας νοσοκομέιο ανασφάλιστος κι έλα να μου πεις

Κοίτα να δεις φίλε μου,για να κατηγορείς τους αμερικάνους (κι εσύ κι εγώ κι όλοι μας) τους γερμανούς και δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλον με βάση νεοελληνική μιζέρια θα πρέπει να είσαι καλύτερος από αυτούς.
                            Απ τη στιγμή που ζούμε κι αναπνέουμε με τα προιόντα τους γιατί ούτε μπουλόνια από ζάντες δε βγάζουμε,δε δικαιούμαστε να μιλάμε.
                            Α για καμιά μίζα και κάνα βόλεμα μάνα είμαστε.......

G60 σε δημόσια ελληνικά νοσοκομεία μια χαρά τους δέχονται τους ανασφάλιστους και όχι μόνο αυτούς...Δεν έχει σχέση ο δείκτης ανθρωπισμού στην Ελλάδα με των ΗΠΑ

Όσο για το αν μπορεί κάποιος γενικά να μιλάει η να σχολιάζει τη στιγμή που δεν παράγει ούτε οδοντόκρεμα που λέει ο λόγος (για την αναφορά σου στον Έλληνα γενικά) πρέπει να πω ότι τα προιόντα τους από τα οποία είμαστε εξαρτημένοι δεν τους τα κλέβουμε κιόλας ..τα αγοράζουμε με τα ωραία μας τα λεφτά

• G
                              g60 last edited by

Ο χρήστης mamias έγραψε:

G60 σε δημόσια ελληνικά νοσοκομεία μια χαρά τους δέχονται τους ανασφάλιστους και όχι μόνο αυτούς...Δεν έχει σχέση ο δείκτης ανθρωπισμού στην Ελλάδα με των ΗΠΑ

Όσο για το αν μπορεί κάποιος γενικά να μιλάει η να σχολιάζει τη στιγμή που δεν παράγει ούτε οδοντόκρεμα που λέει ο λόγος (για την αναφορά σου στον Έλληνα γενικά) πρέπει να πω ότι τα προιόντα τους από τα οποία είμαστε εξαρτημένοι δεν τους τα κλέβουμε κιόλας .. τα αγοράζουμε με τα ωραία μας τα λεφτά

Τα οποία στην πλειοψηφεία των περιπτώσεων είναι με δανεικά και κανουμε και το κομμάτι μας από πάνω,εφέ καγκουριά επιδειξιομανία κλπ
                              Μονο που αγνοούμε ότι αυτά για να έχουν την μέγιστη ποιότητα και τεχνολογια έχουν παραχθεί κι εξελιχθεί που ανθρώπους ΑΞΙΟΥΣ κι όχι από βολεμένους και ανάξια κατακάθια κομματικής εξουσιας του δημοσιου.
                              Δε μπορει να τους παραδεχόμαστε όταν γουστάρουμε ένα caterpillar που ξεμπαζωνει ενα βουνο ολόκληρο αλλά να τους κατηγορούμε οταν δημοπρατώντας εργα του δημοσιου πρεπει να εισαι γλυφτης και κοματοσκυλο, γιατί έκει δεν είναι έτσι,γιατι αν ήταν έτσι εκει ούτε μπουλόνια από john deere δε θα εβγαζαν

• D
                                dstou last edited by

Για την λιανική τιμή όλων των αυτοκινήτων στην Αμερική έχω να πω τα κάτωθι:
                                Η τιμή καθορίζεται από 3 παράγοντες : εργοστασιακή τιμή, φόροι, κέρδος εμπόρου
                                Ολα αυτά είναι χαμηλότερα στην Αμερική απ'ότι στην Ευρώπη. αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
                                Καταρχήν τα εργοστάσια 'ξεβρακώνονται' προκειμένου να διατηρήσουν το μερίδιό τους ή να το αυξήσουν. Η λέξη 'ξεβρακώνονται' είναι η κυριολεξία, ακόμη και χάνουν* μερικές φορές. Η αμερικάνικη αγορά είναι μακράν η μεγαλύτερη και πλέον ενιαία αγορά του κόσμου και τα εργοστάσια σφάζονται για να μπουν ή να κρατήσουν τις πωλήσεις τους.Τι τιμή θα πάρεις από το εργοστάσιο όταν του τάζεις π.χ. ότι θα πουλήσεις 50.000 κομμάτια και τι για 5.οοο. Αρκεί να πω π.χ. ότι το Prius πουλάει κάθε χρόνο 200.000 τεμ. στην Αμερική και ούτε 50.000 στην προοδευτική και οικολογίζουσα Ευρώπη των Πρασίνων και του ιδίου πληθυσμού.
                                Οι φόροι είναι από τους λιγότερους στον κόσμο, ανάλογα βέβαια την περίπτωση.
                                Τα περιθώρια κέρδους είναι συμπιεσμένα διότι ο ανταγωνισμός είναι άγριος.

Αποτέλεσμα? **Χαμηλές τιμές σε όλα (**όχι μόνο στα αυτοκίνητα).

*Συμβαίνει και στην Ευρώπη σε ορισμένες περιπτώσεις. Π.χ. η Σκόντα πούλαγε επί σειρά ετών με χασούρα για να ξαναμπεί στην αγορά. Το ίδιο η Σμαρτ.

• M
                                  mamias last edited by

Ο χρήστης G60 έγραψε:

Όσο για το αν μπορεί κάποιος γενικά να μιλάει η να σχολιάζει τη στιγμή που δεν παράγει ούτε οδοντόκρεμα που λέει ο λόγος (για την αναφορά σου στον Έλληνα γενικά) πρέπει να πω ότι τα προιόντα τους από τα οποία είμαστε εξαρτημένοι δεν τους τα κλέβουμε κιόλας .. τα αγοράζουμε με τα ωραία μας τα λεφτά

Τα οποία στην πλειοψηφεία των περιπτώσεων είναι με δανεικά και κανουμε και το κομμάτι μας από πάνω,εφέ καγκουριά επιδειξιομανία κλπ
                                  Μονο που αγνοούμε ότι αυτά για να έχουν την μέγιστη ποιότητα και τεχνολογια έχουν παραχθεί κι εξελιχθεί που ανθρώπους ΑΞΙΟΥΣ κι όχι από βολεμένους και ανάξια κατακάθια κομματικής εξουσιας του δημοσιου.
                                  Δε μπορει να τους παραδεχόμαστε όταν γουστάρουμε ένα caterpillar που ξεμπαζωνει ενα βουνο ολόκληρο αλλά να τους κατηγορούμε οταν δημοπρατώντας εργα του δημοσιου πρεπει να εισαι γλυφτης και κοματοσκυλο, γιατί έκει δεν είναι έτσι,γιατι αν ήταν έτσι εκει ούτε μπουλόνια από john deere δε θα εβγαζαν

Δεν διαφωνώ για την παρακμή του σύγχρονου Έλληνα, ούτε και για την γενικότερη εικόνα των ΗΠΑ όπως την παρουσιάζεις ,απλά αυτή η εικόνα είναι η μισή αλήθεια.Στραβά και ανάποδα υπάρχουν παντού δυστυχώς σε μεγάλο η μικρό ποσοστό.
                                  Όσο για την αυτοκινητοβιομηχανία τους που είναι και το θέμα μας δεν μπορώ να πω τίποτα.
                                  Απίστευτα αυτοκίνητα σε απίστευτες τιμές..

Y.Γ :σιγά μην έπαιρνα το γκολφ και έφτυνα το mustang

• G
                                    g60 last edited by

Στραβά κι ανάποδα σαφώς και υπάρχουν παντού.
                                    Κι ως συνήθως πιάνουμε μόνο τα ελάχιστα στραβά ως αντιπαράθεση για να εξωμοιώσουμε την τραγική ελληνιή πραγματικότητα......ακόμα και σε επίπεδο συμπεριφοράς.
                                    Πάντως μη νομίζεις ότι τη μοναδική εικόνα που έχω είναι μόνο για τους Αμερικάνους,τα ίδια και για τους Γερμανούς , Γάλλους,Ελβετούς,Βέλγους,Ιάπωνες κλπ.
                                    Απλά εμάς δε μας αξίζει η χώρα που ζούμε.

ΥΓ.Αυτό έλειπε,να μην είχες Μustang
                                    Aρε τι γλέντια θα έπεφταν,να έβλεπα τον ανταγωνισμό μόνο

• G
                                      g60 last edited by

Ο χρήστης dstou έγραψε:
                                      Για την λιανική τιμή όλων των αυτοκινήτων στην Αμερική έχω να πω τα κάτωθι:
                                      Η τιμή καθορίζεται από 3 παράγοντες : εργοστασιακή τιμή, φόροι, κέρδος εμπόρου
                                      Ολα αυτά είναι χαμηλότερα στην Αμερική απ'ότι στην Ευρώπη. αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
                                      Καταρχήν τα εργοστάσια 'ξεβρακώνονται' προκειμένου να διατηρήσουν το μερίδιό τους ή να το αυξήσουν. Η λέξη 'ξεβρακώνονται' είναι η κυριολεξία, ακόμη και χάνουν* μερικές φορές. Η αμερικάνικη αγορά είναι μακράν η μεγαλύτερη και πλέον ενιαία αγορά του κόσμου και τα εργοστάσια σφάζονται για να μπουν ή να κρατήσουν τις πωλήσεις τους.Τι τιμή θα πάρεις από το εργοστάσιο όταν του τάζεις π.χ. ότι θα πουλήσεις 50.000 κομμάτια και τι για 5.οοο. Αρκεί να πω π.χ. ότι το Prius πουλάει κάθε χρόνο 200.000 τεμ. στην Αμερική και ούτε 50.000 στην προοδευτική και οικολογίζουσα Ευρώπη των Πρασίνων και του ιδίου πληθυσμού.
                                      Οι φόροι είναι από τους λιγότερους στον κόσμο, ανάλογα βέβαια την περίπτωση.
                                      Τα περιθώρια κέρδους είναι συμπιεσμένα διότι ο ανταγωνισμός είναι άγριος.

Αποτέλεσμα? **Χαμηλές τιμές σε όλα (**όχι μόνο στα αυτοκίνητα).

*Συμβαίνει και στην Ευρώπη σε ορισμένες περιπτώσεις. Π.χ. η Σκόντα πούλαγε επί σειρά ετών με χασούρα για να ξαναμπεί στην αγορά. Το ίδιο η Σμαρτ.

Κοίτα,απ τη δική μας πλευρά στο θέμα της οικολογίας το βάρος έχει δοθεί στο diesel.
                                      Διαφορετική φιλοσοφία αλλά θα έλεγα το αποτέλεσμα σχεδόν το ίδιο.
                                      Και είμαι υπέρ του diesel όσο αναφορά το οικολογικό γιατί εκτός την μειωμένη κατανάλωση έχει και σχετικά απλή κατασκευή σε σχέση με τα υβριδικά.

Οσο αναφορά τον όγκο της αγοράς δε μπορεί να μιλάμε για ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ τη στιγμή που πλυθησμιακά είμαστε σχεδόν στα ίσα
                                      Και ειλικρινά πολλές φορές δεν τον καταλαβαίνω τον συγκεκριμένο όρο.
                                      Απ την άλλη,τα εργοστάσια δε χάνουν......
                                      Συγκεκριμένη κάστα καταναλωτών χάνει

Oπως και να έχει,μπράβο τους σε αντίθεση με μας που από την πώληση ενός..... hifi ο εισαγωγέας χτίζει σπίτι!!!!
                                      Αυτόν εμείς τον θεωρούμε επιτυχημένο επαγγελματία,όχι αυτον που παράγει/εξελίσει,αυτόν τον στέλνουμε φυλακή.

• G
                                        g60 last edited by

Γ@μησα εγώ και μερσεντες και bmw kai audi με τα γραβατωμένα κομπλεξικά ολά

• D
                                          dstou last edited by

Προς G60
                                          Κοίτα το Prius το ανέφερα εντελώς συμπτωματικά επειδή αυτές τις μέρες διάβασα κάτι για την τρίτη γενιά και έλεγε και πως πήγαν οι προηγούμενες. Όμως το μέγεθος της αγοράς μετράει σε κάθε περίπτωση. Όταν σε ένα κράτος 300 εκ. ανθρώπων πουλιούνται κάθε χρόνο 18 εκ. οχήματα, ε σε πιάνει ολίγον δέος.
                                          Ενδεικτικά του πόσο σημασία του δίνουν αρκεί να σου πω ότι ο φόβος των Αμερικάνων είναι η Κίνα η οποία με 4πλάσιο πληθυσμό αλλά υποδεκαπλάσιο? κατά κεφαλήν εισόδημα έφτασε, πέρισυ αν δεν κάνω λάθος, η λιανική τους αγορά την λιανική των Αμερικάνων σε τζίρο.Μιλάμε βέβαια για όλη τη λιανική όχι αυτή των αυτοκινήτων μόνο.
                                          Αυτό και με δεδομένο ότι η Κίνα ανεβαίνει με 10% το χρόνο έναντι 3-4% γι' αυτούς σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια, αν η Κίνα υπάρχει ακόμη, θα έχει τέτοια δεσπόζουσα θέση στην παγκόσμια αγορά που θα μπορεί να καθορίζει προδιαγραφές, τάσεις, μόδες, περιορισμούς , απαγορεύσεις, συναλλαγματικές ισοτιμίες κ.α. κατά το δοκούν και να παίζει με τους άλλους φυλλάτοντας τα νώτα της. Τα παραπάνω αποτελούν για δεκαετίες 'προνόμιο' των Αμερικανών και μόνο. Αρκεί να πούμε ότι η Κίνα έχει πλέον ετήσια παραγωγή 6,5 εκ. οχημάτων, η δε αγορά τους ανεβαίνει με το ασσύληπτο +25% ετησίως κατά μέσο όρο την τελευταία δεκαετία, μάλιστα εν μέσω κρίσεων.

• H
                                            hellenic-tifosi last edited by

Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, νομίζω ότι οι όποιες τιμές βλέπουμε από Αμερική είναι 'pre- sales tax'. Όχι βέβαια ότι κι έτσι δεν είναι πολύ χαμηλές, απλώς θυμάμαι που μου το έλεγε ένας φίλος που σπούδασε εκεί.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 8 / 9
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ