-
πάντως κι εγώ σε όσα αυτοκίνητα οδηγώ ή ξέρω που να παρκάρουν 'χύμα' χειμώνα καλοκαίρι, πάνω από χρόνο δεν έχουν βγάλει ποτέ τα μάκτρα....
-
Ναι, ο χρόνος είναι περίπου κανόνας... Αν και, στον πρώτο χρόνο, άλλαξα τα μαμά μάκτρα, και έβαλα πάλι τα OEM της peugeot. Πέρασαν 2 χρόνια από τότε, καθαρίζουν σαν καινούρια (κουκούλες, γκαραζ κτλ δεν έχω) αλλά πρέπει να τα αλλάξω τώρα καθώς κόπηκε το λαστιχάκι από την βάση του, και αυτό γιατί είχαν κολλήσει τα μάκτρα στο παρμπριζ λόγω ρετσινιού μάλλον.
-
Εγώ τ αλλάζω Απρίλη και Σεπτέβρη.
Τον Απρίλη βάζω μόνο μάκτρα που ναι φθηνά και ξέρω οτι θα γίνουν κόκκαλα απ τον ήλιο και τον Σεπτέβρη βάζω ολόκληρους υαλοκαθαριστήρες Champion ή Bosch -
Υπάρχει και τέτοιο θέμα; Το είχα ξεχάσει.
Είδα κάτι καταπληκτικο προχθες και σπευδω να σας ενημερωσω.
Εδω και αρκετό καιρο περνάω έξω απο μια μάντρα με νοικιάρικα αυτοκινητα και παρατηρω ότι σε όλα τα αυτοκινητα οι υαλοκαθαρηστηρες δεν είναι στη θέση που πρεπει να ειναι πάνω στο τζαμι του αυτοκινητου, αλλά ειναι σηκωνένοι. Οταν ρώτησα ένα γνωστο μου μου είπε ότι έτσι προστατευονται τα πλαστικα του υαλοκαθαρηστηρα αφου όταν δεν ακουμπαει στο τζάμι δεν μαζευει θερμοτητα του ζάμιού απο τον ήλιο τους καλοκαιρινους μηνες.
Ελπίζω να μη με 'κράξετε' ότι δεν ειναι σωστο, λογικα νομιζω ότι στέκει. -
Λογικό ακούγεται
-
σωστο ειναι αυτο που λες...αμα δεν κινειται κιολας το οχημα, βγαζεις εντελως τους καθαριστηρες και τους βαζεις στο πορτμπαγκαζ... μετα σελοτειπ στην ακρη που εφαπτεται στο παρμπριζ...μην τυχον και μπουν σε λειτουργια και χαραξουν τα τζαμια ....
αντε παλι .... ΦΟΒΕΡΗ ΓΝΩΣΗ εδωσα ....
-
Ξέρει κανείς τις διάστασεις των υαλοκαθαριστήρων ενός Golf V? Το manual, όσο το έψαξα, δε λέει κάτι.
Στο ebay βρήκα bosch aerotwin για Golf V και λέει ότι οι διαστάσεις είναι 24'' (600 mm) και 19'' (475 mm)...πώς μπορώ να το επιβεβαιώσω;
Πήγα σήμερα στο Praktiker για να δω...πίσω στο κουτί γράφουν για ποια μοντέλα κάνουν, αλλά δεν βρήκα για Golf V...μέχρι IV είχε..
ΥΓ. Στην αντιπροσωπεία έκανε 19 € ο ένας πριν μερικούς μήνες νομίζω.. Στο Praktiker κάπου 15 - 18 € ο ένας..
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ξέρει κανείς τις διάστασεις των υαλοκαθαριστήρων ενός Golf V? Το manual, όσο το έψαξα, δε λέει κάτι.
Στο ebay βρήκα bosch aerotwin για Golf V και λέει ότι οι διαστάσεις είναι 24'' (600 mm) και 19'' (475 mm)...πώς μπορώ να το επιβεβαιώσω;
Πήγα σήμερα στο Praktiker για να δω...πίσω στο κουτί γράφουν για ποια μοντέλα κάνουν, αλλά δεν βρήκα για Golf V...μέχρι IV είχε..
Ξέρει κανείς κανένα μαγαζί που να πουλάει aerotwin στη Θεσ/νίκη (κέντρο-ανατολικά κατά προτίμηση);
ΥΓ. Στην αντιπροσωπεία έκανε 19 € ο ένας πριν μερικούς μήνες νομίζω.. Στο Praktiker κάπου 15 - 18 € ο ένας..Για Golf V από 10ο 2003 μέχρι 10ο του 2005 τα μοντέλα είναι: Α936S/A330H εμπρός/πίσω αντίστοιχα και από τον 11ο του 2005 μέχρι σήμερα, οι μπροστινοί αλλάζουν σε Α979S.
Δες και αυτό το αρχειάκι για επιβεβαίωση ... -
Ευχαριστώ πολύ! Ξέρει κανείς σημεία πώλησης στη Θεσ/νίκη (κέντρο και ανατολικότερα κατά προτίμηση);
-
νομιζω οτι αυτο πρεπει να σας το πω...το Σαββατο στο ATS ειδα ενα περιπτερο της icover nonotechnology!η συγκεκριμενη εταιρεια υποσχεται οτι με τα προιοντα της κανει το παρπριζ του αυτοκινητου(και οχι μονο) αυτοκαθαριζομενο.δηλ. το νερο της βροχης απομακρυνεται πληρως χωρις την βοηθεια υαλοκαθαριστηρων ακομα και σε ταχυτες ανω των 60-70 χλμ.αφου ειδα το 'πειραμα' που εκαναν live στο ATS σε ενα παρπριζ και ακουσα πολυ προσεκτικα τι ειπαν οι υπευθυνοι του περιπτερου ειπα να το δοκιμασω...το κοστος του προιοντος ηταν 10 ευρω και περιλαμβανε 3 μαντηλακια τα οποια χρησιμοποιεις στο παρπριζ,αφου το καθαρισεις πολυ καλα πρωτα, σε διαστημα 5 λεπτων το καθενα απλωνοντας το στη γυαλινη επιφανεια!ουσιαστικα απο οτι καταλαβα κανει ενα ειδος πλαστικοποιησης του παρπριζ το οποιο(βαση των λεγομενων του περιπτερου της icover) διαρκει απο 6-7 μηνες ασχετως συχνοτητας πλυσιματος του αυτοκινητου...προχτες που το δοκιμασα και ετυχε να βρεξει οντως το παρπριζ δεν κραταγε σταγονα νερου επανω του αλλα σε ταχυτητες 50-60 χλμ (και ισως λιγοτερο λογω κινησης)στην Κηφισιας!επισης κανοντας την ιδια διαδικασια και στην μεσα πλευρα του τζαμιου το τζαμι δεν θαμπωνε καθολου!νομιζω οτι ειναι καλο προιον και αξιζει οποιος θελει να το δοκιμασει!
-
Υπάρχουν δύο 'σχολές' για τη συμπεριφορά των τζαμιών στη βροχή.
Η μία είναι αυτή που περιγράφεις (και αντιπροσωπεύεις) εσύ. Θέλετε το τζάμι να είναι 'κερωμένο' και το νερό να μαζεύεται σε σταγόνες και να κυλάει κάτω.
Η άλλη 'σχολή' θέλει το τζάμι να βρέχεται και να μη ξεχωρίζουν οι σταγόνες.
Ότι προτιμά ο καθένας, πάντως τα γούστα είναι εντελώς αντίθετα (αντιδιαμετρικά θα έλεγα αλλά δεν μου αρέσει η λέξη).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η μία είναι αυτή που περιγράφεις (και αντιπροσωπεύεις) εσύ:αν το αντιπροσωπευεις το λες οπως το καταλαβαινω...σου τονιζω οτι ΔΕΝ αντιπροσωπευω τιποτα και κανεναν....απλα πηρα ενα προιον το δοκιμασα μου αρεσε και το λεω!!!!!
-
Εγώ έχω βάλει ένα προϊόν στο παρμπρίζ μου, και βοηθούσης της μεγάλης κλίσης όντως από μια ταχύτητα και πάνω (περίπου 60-80, ανάλογα με το μέγεθος της βροχής) οι καθαριστήρες δεν χρειάζονται. Το έχω εδώ και ένα εξάμηνο περίπου, και τώρα τελευταία άρχισε να φθίνει η δράση του, οπότε και θα ξανακάνω επάλειψη.
@__ArrowsFA1__: να μετρήσεις τους δικούς σου δεν παίζει;
-
Παίζει, πώς δεν παίζει, απλά ήθελα να δω αν υπάρχει κάπου έτοιμη η απάντηση μιας και δεν το βρήκα στο manual
-
Κι εγώ άλλαξα στο Swift τους εμπρόσθιους υαλοκαθαριστήρες με τους αντίστοιχους της Michelin και είναι ό,τι καλύτεο έχω χρησιμοποιήσει.
-
Βγάζει η Michelin υαλοκαθαριστήρες?
-
Βγάζει...
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Κι εγώ άλλαξα στο Swift τους εμπρόσθιους υαλοκαθαριστήρες με τους αντίστοιχους της Michelin και είναι ό,τι καλύτεο έχω χρησιμοποιήσει.Γιαυτούς εδώ λες, ε?
http://www.pylonhq.com/Σε σύγκριση με τι είναι καλύτεροι? Valeo? PIAA? Bosch?
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Κι εγώ άλλαξα στο Swift τους εμπρόσθιους υαλοκαθαριστήρες με τους αντίστοιχους της Michelin και είναι ό,τι καλύτεο έχω χρησιμοποιήσει.Πόσο πήγε το μαλλί;
-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
Βγάζει η Michelin υαλοκαθαριστήρες?γιατί να μην βγάλει, από λάστιχο είναι κ αυτοί.
Περι Υαλοκαθαριστηρων