-
Εχω φτιάξει (και εκτυπώσει, ώστε να το ενημερώνω επί τόπου) ένα φύλλο εργασίας στο Excel, στο οποίο παρακολουθώ χιλιομετρικές αποστάσεις, τιμές λίτρου, μέση και συνολική κατανάλωση... Είναι πολύ βολικό και χρήσιμο!
-
Το γεμίζω πάντα εκτός και εάν είναι βενζινάδικο έχει ακριβά τη βενζίνη διότι :
- Παραλίγο να μείνω μία φορά που δεν το γέμισα
- Μπορεί ανά πάσα στιγμή να φύγω με την κοπελιά μου στα ποιο τρελά μέρη για καφέ και πάλι πίσω στην Αθήνα.
- Εμπιστεύομαι το βενζινάδικο που βάζω βενζίνη στο θέμα ποιότητας
- Ξεχνάω να σταματήσω για βενζίνη οπότε το γεμάτο βολεύει
-
Το φουλάρω πάντα από 2 συγκεκριμένα βενζινάδικα.
Οι λογοι αρκετοί πρώτον γιατί μετράω κατανάλωση πάντα γι αυτό και ζητάω να μην κάνει πάνω από 1 τσακ η αντλία για να έχω πάντα περίπου την ίδια ποσότητα στο ρεζερβουαρ μου, δεύτερον γιατί μια φορά που δεν το γέμισα έψαχνα βενζινάδικο ανοιχτό κυριακή βράδυ και τρίτον για να μην τρέχω κάθε τρείς και λίγο στο βενζινάδικο.
Πάντα το γεμίζω λίγο κάτω απο το 1/4 συνήθως έχει μέσα 10 λίτρα δηλαδή κοντά στη ρεζέρβα. -
Ζω σε επαρχιακή πόλη και επειδή οι αποστάσεισ είναι μικρές δεν χρησημοποιώ το 'γατί' για αστικές μετακινήσεις, οπότε του βάζω πάντα λίγη βενζίνη-γύρω στο 1/4 με 2/4 παίζω. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να πρέπει να πηγαίνω τη βενζίνη βόλτα! όταν πρόκειται για ταξίδι,επειδή ξέρω πάνω κάτω τί θ ακάψω, θα βάλω όσο χρειάζεται για να πάω, όχι και για να γυρίσω-δεν έχω αεροπλάνο!
-
Τό γεμ'ιζω πάντα,καί άς μήν μετράω τήν κατανάλωση!
Αθάνατη ΣΠΑΡΙΛΑΑΑΑ!!! -
Ο χρήστης tom έγραψε:
Συνήθως το στραγγίζω,το κόκκινο τμήμα του οργάνου πρέπει να αντιστοιχεί σε 7 λίτρα.Μου έχει τύχει να το γεμίσω και να πάρει 53 λίτρα ενώ κανονικά χωράει 50.Έκλεβε η αντλία ή τα 3+ λίτρα χώρεσαν στο λαιμό του ρεζερβουάρ;
Τελικά εγώ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το ρεζερβουάρ χωράνε 60 λίτρα... Αν θυμάμαι καλά στο βιβλιαράκι λέει 55 λίτρα περίπου. Πάντως εγώ μία φορά κατάφερα και του χώρεσα 56...
-
Το γεμίζω πάντα, δεν βλέπω τον λόγο να σταματάω πολλές φορές σε βενζινάδικο.
Επίσης για τον ίδιο λόγο το αφήνω σχεδόν πάντα να αδειάσει, βάζω αφού ανάψει το λαμπάκι, εκτός αν υπολογίζω ότι δεν θα βρω βενζινάδικο κοντά.
-
Οκ κατάλαβα...
Εγώ μόνο είμαι ο τσιγκούνης του forum!!!
-
το αφήνω να πιάσει κόκκινο και μετά το γεμίζω!!!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Συνήθως το στραγγίζω,το κόκκινο τμήμα του οργάνου πρέπει να αντιστοιχεί σε 7 λίτρα.Μου έχει τύχει να το γεμίσω και να πάρει 53 λίτρα ενώ κανονικά χωράει 50.Έκλεβε η αντλία ή τα 3+ λίτρα χώρεσαν στο λαιμό του ρεζερβουάρ;
Τελικά εγώ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το ρεζερβουάρ χωράνε 60 λίτρα... Αν θυμάμαι καλά στο βιβλιαράκι λέει 55 λίτρα περίπου. Πάντως εγώ μία φορά κατάφερα και του χώρεσα 56...
Περίεργο μου φαίνεται
Να χωράει περισσότερα απ' όσα λεει ο κατασκευαστής;
Μάλλον το βενζινάδικο...Κι εγώ το γεμίζω πάντα (σχεδόν πάντα, εκτός αν πέσω σε βενζινάδικο με υψηλή τιμή)
-
Παιδιά εμένα ο βενζινάς μου (κολλητός) είναι γαύρος και μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γιουβε βάζω 7 Euro την φορά για να του την σπάσω.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Περίεργο μου φαίνεται
Μάλλον το βενζινάδικο...Κι εγώ το γεμίζω πάντα (σχεδόν πάντα, εκτός αν πέσω σε βενζινάδικο με υψηλή τιμή)
Χμμ.. και εγω υποψιαζομαι το βενζιναδικο. Καλη ιδεα να το δοκιμασεις σε αλλο βενζιναδικο. Τωρα βεβαια πρεπει να φθασεις σε τοσο χαμηλα επιπεδα που μαλλον δεν το θελεις. Επισης μου εχουν πει οτι δεν ειναι καλη ιδεα να αφηνεις ενα αυτοκινητο να μεινει απο βενζινα. Τωρα βεβαια γιατι ενα μοντερνο αυτοκινητο με ψεκασμο και ενα σχετικα καινουγιο φιλτρο βενζινης θα εχει προβλημα δεν ειμαι σιγουρος.
Νικος
-
Το ρεζερβουάρ χωρά 55 λίτρα αλλά μια ποσότητα βενζίνης χωρά και στον σωλήνα από το ρεζεβουάρ στην τάπα οπότε μπορεί να μπεί και παραπάνω βενζίνη. Το ρεζερβουάρ έχει γεμίσει στο πρώτο 'τσακ' που θα κάνει η αντλία μετά το κάυσιμο πάει στον σωλήνα. Φίλος βενζινάς μου είπε να ζητώ να αφήνουν την αντλία να γεμίζει μόνη της χωρίς ο υπάλληλος να πατά το πιστόλι γιατί έτσι λέει μετράει καλύτερα η αντλία αλλίως μετρά και αέρα μαζί. Τώρα αν αυτό είναι σωστό δεν ξέρω αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα ας μας πεί
-
Εγώ βάζω πάντα 10€.
Θυμάμαι που το γέμισα τελευταία φορά πριν 5-6 μήνες! Καλά ήταν τότε! Να είναι καλά και ο παππούς μου, που το γέμισε!
Με 10€ βγάζω περίπου 160 χιλιόμετρα, καλά είναι; -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Φίλος βενζινάς μου είπε να ζητώ να αφήνουν την αντλία να γεμίζει μόνη της χωρίς ο υπάλληλος να πατά το πιστόλι γιατί έτσι λέει μετράει καλύτερα η αντλία αλλίως μετρά και αέρα μαζί. Τώρα αν αυτό είναι σωστό δεν ξέρω αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα ας μας πείΟ φίλος πιθανός αναφέρθηκε στο πάτα άσε του πιστολιού που κάνουν συχνά οι βενζινάδες. Σε κάθε πάτα άσε έχεις χάσει 10 λεπτά αέρα σίγουρα.
Σας ρώτησα αλλά εγώ δεν έγραψα τι κάνω.
Λοιπόν το γεμίζω σχεδόν πάντα και μάλιστα προτιμώ πρωινές ώρες ιδίως το καλοκαίρι ώστε να μην είναι μεγάλη η θερμοκρασία και έχω πολλές απώλειες σε αναθυμιάσεις την ώρα την πλήρωσης. Εννιά στις δέκα φορές βάζω από συγκεκριμένο βενζινάδικο που έχω τσεκάρει και ξέρω ότι η ποιότητα της βενζίνης είναι καλή και είναι και στο δρόμο μου για το Τυμπάκι. -
Πάντα γεμίζω (εκτός και έχω ξεμείνει οπότε βάζω 5-10 ευρά) γιατί:
- Έλεγχος βενζινάδικου
- Δεν υπάρχει χρόνος για καθημερινές επισκέψεις
- Μετράω κατανάλωση σε σχέση με την οδήγηση
- Παίζω με τα ρεκόρ μικρότερης - μεγαλύτερης κατανάλωσης, με το Μοντέο να έχει βγάλει από 480 μέχρι 720 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα!!!!!
- Παίζω, επίσης, με τα νεύρα μου (και των άλλων) αφού έχω καταφέρει να μείνω από καύσιμα ένα δευτερόλεπτο πριν σβήσω τη μηχανή, μπροστά στην αντλία
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Περίεργο μου φαίνεται
Μάλλον το βενζινάδικο...Δεν είναι και αυτό απίθανο, αλλά το βενζινάδικο ήταν ένα από τα 2-3 που βάζω συνήθως βενζίνη και μάλλον δεν κλέβει (αν και στην Ελλάδα never say never ). Πάντως και άλλες φορές που φουλάριζα πριν ανάψει το λαμπάκι έπαιρνε πιο πολύ απ' ότι θα περίμενα...πχ το μισό ρεζερβουάρ έπρεπε να είναι περίπου 27-28 λίτρα και πάντα έπαιρνε πάνω από 30. (Ναι το γέμιζα και μισό, γιατί το έπαιρνε και ημάνα μου που αν έβλεπε το ρεζερβουάρ κάτω από το 1/2 νόμιζε ότι όπου νά'ναι μένει... )
Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει πολύ μεγάλες ή περίπλοκες (=με πολλές διακλαδώσεις) σωλήνες που να γεμίζουν με βενζίνη αντί για το ρεζερβουάρ...Δεν με χαλούσε βέβαια που έπαιρνε παραπάνω. -
Πάντα γεμίζω, εκτός αν είμαι σε ταξίδι σε 'άλιεν' βενζινάδικο, οπότε και βάζω 5€ ίσα να πάω στο ασφαλές που ξέρω.
Από την άλλη όμως σχεδόν ποτέ δεν βάζω 30€, αφού γεμίζει νωρίτερα. Ναι, μόλις πάει από τα 3/4 στο μισό αρχίζω να το σκέφτομαι...
Παρόλα αυτά σε ταξίδια προτιμώ να βάλω την επόμενη μέρα, οπότε το Φρανκφούρτη - Λουγκάνο (650 χμ) το έκανα μονορούφι και κάποιες φορές που κινήθηκα και στα περιξ πριν γεμίσω έμεινα με αναθυμιάσεις. Το ρεκόρ μου ήταν να βάλω κάτι παραπάνω από 50 λίτρα (το έχω κάνει δις σε διαφορετικές χώρες ). Για την ιστορία η ΣΕΑΤ λέει πως το ρεζερβουάρ μου είναι 45 λίτρα. Επίσης στα πρώτα 100-200 χιλιόμετρα ο δείκτης δεν κουνιέται, αλλά μετά τη μέση γίνεται Κεντέρης...
-
Κατά περίπτωση.
Συνήθως γεμίζω μέχρι εκεί που σταματάει μόνη της η αντλία (γιατί αν το τιγκάρω και έχει στροφές μου μυρίζει άρα ίσως χάνει από τον εξαερισμό του ρεζερβουάρ....)
Πάντα μηδενίζω χιλιόμετρα αμέσως μετά. Όταν θα έχω αυτοκίνητο που δεν το οδηγάνε άλλοι έχω ετοιμάσει φύλλο excel για εξονυχιστική μελέτη και ανάλυση κατανάλωσης!
Αν βιάζομαι ή είναι να φύγω (από τη χώρα) οπότε θα το οδηγάει άλλος βάζω 20 ευρώ.
Αποφεύγω να το φτάνω στη ρεζέρβα, το γεμίζω στο 1/4 ή το γεμίζω αμέσως μόλις ανάψει λαμπάκι.
Από την άλλη καλό είναι να μην μένει η βενζίνη στο ρεζερβουάρ γιατί παλιώνει, μπαγιατεύει και δεν είναι τόσο καλή...λένε.... Ξέρω κάποιον που λέει ότι βλέπει διαφορά.... -
Μάλλον εγώ είμαι το κορόιδο της υπόθεσης, αφού όταν είναι να πάρω εγώ το αυτοκίνητο, τότε ανάβει το λαμπάκι της βενζίνης. Τρία άτομα οδηγούν δυο αυτοκίνητα, μόλις μπω εγώ, ακούγεται ηχητικό σήμα 'θέλω βενζίνη' και όπως καταλαβαίνετε έχω συνάψει στενές σχέσεις με το βενζινάδικο. Συνήθως γεμίζω, γιατί ο δείκτης αργεί να κατέβει από το full και έχω την ψευδαίσθηση ότι είναι οικονομικό.
Πλάκα κάνω, συνήθως γεμίζω για να μην πηγαίνω συχνά και να μπορώ να κάνω όλες τις μετακινήσεις χωρίς άγχος-κυρίως βράδια και Κυριακές...
Γεμίζετε το ρεζερβουάρ σας?