-
Ψάχνω κάποια εταιρεία που να βγάζει δορυφορικές φωτογραφίες και αν γνωρίζετε ποιό είναι το κόστος.
-
Ψάχνω κάποια εταιρεία που να βγάζει δορυφορικές φωτογραφίες και αν γνωρίζετε ποιό είναι το κόστος.
-
-
Για κοιτα αυτες τις 2
http://www.digitalglobe.com/
http://www.geomet.gr/products/vhr_satellites.shtml -
Θέλεις κάτι καλύτερο από αυτό που είναι στο Google Earth ή το αυτό της Microsoft ,
η κάτι που δεν υπάρχει εκει ; -
Θέλω φωτογραφία λίγο καλύτερης ανάλυσης και να είναι το πολύ ενός μήνα παλιά. Ο δήμος έχει βάλει κάτι πράγματα σε ένα χωράφι μου και το θέλω για αποδεικτικό στο δικαστήριο.
-
Αυτό που ζητάς είναι δορυφορική Εικόνα (ΟΧΙ φωτογραφία) υψηλής ή υπερ-υψηλής ανάλυσης. Θα πρέπει να αποτανθείς σε έλληνα αντιπρόσωπο των εταιρειών που παρέχουν δορυφορικά δεδομένα. Ενας από αυτούς είναι η geomet.
Αν χρειαστείς τίποτε περισσότερο, στείλε pm. -
Και δε βαζεις να στα φωτογραφισουν;
-
Ο χρήστης jois21 έγραψε:
Και δε βαζεις να στα φωτογραφισουν;Φυσικά και έχουν φωτογραφηθεί. Το πρόβλημα είναι οτι ο δήμος ισχυρίζεται οτι εκεί που έχει βάλει τα πράγματα είναι δημόσια έκταση. Με μια δορυφορική εικόνα θα φαίνονται ξεκάθαρα τα όρια του χωραφιού και οτι τα πράγματα είναι εντός ορίων.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Φυσικά και έχουν φωτογραφηθεί. Το πρόβλημα είναι οτι ο δήμος ισχυρίζεται οτι εκεί που έχει βάλει τα πράγματα είναι δημόσια έκταση. Με μια δορυφορική εικόνα θα φαίνονται ξεκάθαρα τα όρια του χωραφιού και οτι τα πράγματα είναι εντός ορίων.
δεν χρειάζεσαι εικόνες και δορυφόρους.πάνε σε έναν τοπογράφο
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Φυσικά και έχουν φωτογραφηθεί. Το πρόβλημα είναι οτι ο δήμος ισχυρίζεται οτι εκεί που έχει βάλει τα πράγματα είναι δημόσια έκταση. Με μια δορυφορική εικόνα θα φαίνονται ξεκάθαρα τα όρια του χωραφιού και οτι τα πράγματα είναι εντός ορίων.
δεν χρειάζεσαι εικόνες και δορυφόρους.πάνε σε έναν τοπογράφο
Σωστός. Μόνο τοπογράφος θα στην κάνει τη δουλειά.
Αν ήταν δυνατό τέτοιες διαφορές να λύνονται από δορυφόρους, το κτηματολόγιο θα γινόταν μέσω Google Earth. -
Σιγουρα 100%. Ο τοπογραφος θα χρησιμοποιησει GPS και θα εχει ακριβεστατη εικονα που ειναι τα παντα.
Και φυσικα ειναι μια μεθοδος που χρησιμοποιουν τις πιο πολλες φορες για συμβολαια κληρονομικα κτλ Δηλαδη το δικαστηριο δεν θα εχει πορβλημα να το δεχτει.Νικος
-
καταρχην για το προβλημα σου πρεπει να πας στο ΟΚΧΕ( το οποιο εινια στη Τιμ. Βάσου 11 - 13(πλατεια μαβιλλη) και εκει εχουν αεροφωτογραφιες(απο το 1936 εως και τελευταιας 5 ετιας) 1:5000 τις οποιες μπορεις να χρησιμοποιησεις στο δικαστηριο ως αποδεικτηκο στοιχειο κοστος αναλογως αρχειου γυρω στα 75-120 ευρω η εκτυπωση!ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πρεπει να ξερεις τοπονημιο και να εχεις απο το συμβολαιο τη θεση του ακινητου γιατι αμα περιμενεις απο αυτους να στο βρουν...ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!στο λεω γιατι απλα το ιδιο επαθα σε οικοπεδο δικο μας στο Ναυπλιο και παραβατης ηταν ο Δημος ΝΑυπλιου...αλλα τους τα ξηλωσα(συγκεκριμενα μεχρι τελος του μηνα τα περνουν γιατι αλλιως τα περνω εγω και τα πεταω απεναντι στο Μπουρτζι) με διοικητικο δικαστηριο !
τωρα για τα υπολοιπα που υποθηκαν..δεν χρειαζεται καμια υψηλης αναλυσης δορυφορικη ληψη..εκτος αν θες να δειξεις τι χωμα εχει το χωραφι σου και ποσες πετρες εχει μεσα!καθοτι αποφοιτος G.I.S(γεωγραφικων συστηματων και πληροφοριων) ολα μπορουν να φανουν με την 1:5000...συγκεκριμενα στο Ηρακλειο της Κρητης που εκανα εντοπισμους με την παραπανω αναλυση αεροφωτογραφιας του 2000 μπορουσε να ερμηνευσεις μεχρι και το μαντρι του Βοσκου και ποσα προβατα ειχε μεσα!οι δορυφορικες ληψεις ειναι ακρως απαγορευτικες σε κοστος και αδεια δινει μονο το Αστεροσκοπειο Αθηνων που διαθετει και τη διαχειρηση του 5% του ευρωπαικου δορυφορου...η να πληρωσεις δικαιωματα π.χ. στην ΕSRI(αμερικανικων συμφεροντων) για να παρεις...κοινως κλαειν μαειν!για να παρεις, αν σονι και ντε θες δορυφορικη ληψη υψηλης αναλυσης, πρεπει προσκομισεις ενα σωρο δικαιολογητικα και το ΑΦΜ σου!για αυτο και την αποκλειστικη χρηση δορυφορικων ληψεων εχουν εταιρειες οπως η GEO, η Γεωαποικωνηση(θυγατρικη της Τομης Α.Ε),Αβαξ,κτλπ οι οποιες κανουν εφαρμογες-μελετες τηλεπισκοπησης, φωτογραμετριας και διαφορων αλλων εφαρμογων που προσφερονται μεσο των G.I.S!οι οποιες εφαρμογες γλυτωνουν αρκετο χρονο και χρημα απο τις παραδοσιακες μεθοδους του καλου Κυριου τοπογραφου και των συναφων ειδικοτητων...το οτι δεν εχει ακουστει ευρητερα ο ρολος των G.I.S στη χωρα μας ειναι γιατι πολυ απλα ζουμε και θα συνεχισουμε να ζουμε στη στρουγκα οταν στο εξωτερικο και κυριως στην Αμερικη απο οπου και ξεκινησαν τα G.i.S βρησκουν εφαρμογες απο την εδαφολογια,υδρολογια,κοινης ωφελειας, μεχρι και το GPS που διαθετετε στο αμαξι... -
Τις έχω όλες τις αεροφωτογραφίες απο το '39 και μετά απο προηγούμενα δικαστήρια. Δυστυχώς δέν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος αμφισβητεί την κυριότητα του χωραφιού και παρά τις τόσες δικαστικές αποφάσεις συνεχίζει.
Το τί βρωμιές έχει κάνει μέχρι τώρα το δημόσιο με αυτό το θέμα δέν λέγεται. Αλλά που θα πάει, υπάρχουν και τα Ευρωπαικά δικαστήρια.
-
περιεργο μου φαινεται...υποτιθεται οτι βαση συμβολαιου,τοπογραφικου και αεροφωτογραφιας προγενεστερης του εκαστοτε συμβαντος(οπως και στη περιπτωση σου αλλα και στη δικη μου) η υποθεση ειναι τελειωμενη πριν ξεκινησει υπερ ημων...αυτοι με τι στοιχεια συνεχιζουν τι διεκδικηση;;εχουν συμβολαιο με τοπογραφικο στα χερια τους;;;μαλλον οχι...απο εκει και περα αν θελουν να σε ταλαιπωρουν διεκδικοντας χρησεις γης που δεν του ανηκουν..δεν ξερω...αβυσσος το ελληνικο δημοσιο!!αν τυχον στις προηγουμενες αποφασεις υπερ σου δεν εχεις διεκδικησει αποζημιωσεις καλο θα ηταν να τις συμπεριλαβεις στο επομενο εφετειο με αιτημα!που ξερεις αν ακουσουν για 'μαρουλι' και δεδομενου οτι εχεις ηδη αρκετες αποφασεις υπερ σου μπορει να κανουν πισω!ου μπλεξεις παντως με τετοιες διεκδικησεις!εγω εφτασα στα ακρα παντως πολλες φορες...
Δορυφορικές φωτογραφίες