-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
@ Wannabe: θες να με τριβελίζεις, ε?
decision is a recursive algorithm my web friend
Ναι πήρα και ξαναρώτησα για R. Scout. Ερχεται (το 1.6) στα 17800, w/o ESP και με 3μηνη+ παράδοση....
Όσον αφορά το χρώμα, ναι παίζει και το black is black, I want my baby back....
το σκέτο roomster δεν με τρελαίνει, αλλά το scout κερδίζει πολλούς απο τη φανκι πλευρά.
η κυρία τι λέει για όλα αυτά? -
Scout was an option..... μέχρι που μας είπε ότι δεν το'χει ετοιμοπαράδοτο.
@Gerasimos: κάποιες αντιπροσωπείες (μας λένε ότι) ακολουθούν πολιτική προσφορών 'υπέρ του πελάτη'. Δλδ, αν παραγγείλεις το Α όχημα με ΧΧΧ προσφορά και στο μεσοδιάστημα μέχρι την παράδοση του αυτοκινήτου, η προσφορά γίνει ΧΧΧ+ΥΥ, τότε στο δίνουν με την πιο ευνοική (για σένα) τιμή. Από τη στιγμή που η έκπτωση που δίνει η Skoda βασίζεται στη μερική ή ολική απαλλαγή του τέλους ταξινόμησης και με το δεδομένο ότι η παραγγελία σου δεν έχει ακόμα εκτελωνιστεί - ταξινομηθεί, ίσως να μπορούσες να την εκμεταλλευτείς. Μια ερώτηση δε βλάπτει.
(μαύρο,....λές?)
-
μεγεια το μαύρο C-Max
ψάξε μέχρι τη Δευτέρα μήπως βρεις κανένα service manual να δεις πως μπαίνουν τα ηλ. παραθ. πίσω και αν είναι εύκολο να τα διαπραγματευτείς μέσα στην τιμή της αγοράς
-
Αφού θέλεις φυτιλιές, το Hyundai Matrix το κοίταξες; Νομίζω το δίνει με άτοκο πλέον (εν όψει μπλιαχ face-lift), έχει ESP, πολύ καλούς χώρους, περιορισμένες διαστάσεις (μόλις 4 μ. μήκος), είναι άνετο και έχει την παράδοση αξιοπιστίας της Hyundai. Από τιμή δε, είναι σχεδόν τσάμπα (14.600 € με ESP και 4 αερόσακους).
Μειονεκτήματά του είναι η σχετικά υψηλή κατανάλωση (8 λτ/100 σε μικτό, 10,2 σε αστικό κύκλο) και το άγνωστο Euro NCAP rating (δεν έχει ελεγχθεί).
-
Ναι.. περίμενα το ρημαδι το μάτριξ να αντικατασταθεί...κοντεύει να κλείσει ?επταετία? από όταν βγήκε το design disaster του Pininfarina. Αλλά που τέτοια τύχη. Ενα f/l του κ@λου, να ταιριάζει με το νεο brand image....
@wannabe: Θα το κοιτάξω για το μανουάλι, αλλά για να τα βάλω σε παραγγελία δεν παίζει, γιατί χάνω την έκπτωση (που αφορά μόνο το υπάρχον στοκ). Τσέκαρα πάντως (μέσω VIN) το κομμάτι που έχω 'κρατήσει' και δεν κρύβει τίποτα 'πονηρό'. Κατασκευάστηκε τον 11ο του 07 στη Γερμανία, όπου και συναρμολογήθηκε. Το κουλό είναι πάντως ότι, τηλεφωνόντας χτές σε άλλο ντίλερ (πήρα όλους εντός Αττικής!) που έδινε 'πινακιδωμένο' κομμάτι, στην ίδια τιμή με το αταξινόμητο... ( ). Για να το κάνω πιο λιανά, το έχει ταξινομήσει από τον 1ο του 2008, κάτι που σημαίνει 2 πράγματα, βασικά: (α) σε τρεις μήνες θα έπρεπε να πάω για το 1ο σερβις και (β) ότι έχω χάσει ένα σχεδόν χρόνο από την εγγύηση. Μάλιστα, ο τύπος μου τσαμπούναγε ότι αυτό το κομμάτι ερχόταν με την 'παλιά' έκπτωση των 3500 και όχι με τη 'νέα' των 2500. 'Και γιατί (τον ρωτάω) στην ίδια τιμή, παρακαλώ, με τα καινούρια?' Διότι, αυτό είναι τιμολογημένο με το προηγούμενο τιμολόγιο της εταιρείας που είχε βασική τιμή περίπου 1000 Ε πάνω από τη σημερινή.... Α, ρε κλωτσιές που θέλουνε,...
-
11oς του 07;;; αυτό έκλεισε χρόνο περιμένοντας να πουληθεί, για αυτό μάλλον και η προσφορά της Φορντ.
-
...
Για να το κάνω πιο λιανά, το έχει ταξινομήσει από τον 1ο του 2008, κάτι που σημαίνει 2 πράγματα, βασικά: (α) σε τρεις μήνες θα έπρεπε να πάω για το 1ο σερβις και (β) ότι έχω χάσει ένα σχεδόν χρόνο από την εγγύηση ...Αυτό ισχύει στα 'πινακιδωμένα'?
Αυτά τα 2 υπολογίζονται απο την ημερομ. ταξινόμησης και όχι απο την αγοράς (του τιμολογίου)?
Τότε θα πρέπει να κάνουν επιπλέον έκπτωση.Όσο για τις 'παπ@ρ...' του πωλητή ... κινέζικα 50ράκια να πουλάει καλύτερα ...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...
Για να το κάνω πιο λιανά, το έχει ταξινομήσει από τον 1ο του 2008, κάτι που σημαίνει 2 πράγματα, βασικά: (α) σε τρεις μήνες θα έπρεπε να πάω για το 1ο σερβις και (β) ότι έχω χάσει ένα σχεδόν χρόνο από την εγγύηση ...Αυτό ισχύει στα 'πινακιδωμένα'?
Αυτά τα 2 υπολογίζονται απο την ημερομ. ταξινόμησης και όχι απο την αγοράς (του τιμολογίου)?
Τότε θα πρέπει να κάνουν επιπλέον έκπτωση.Στη συγκεκριμένη εταιρεία, τουλάχιστον, ναι. ( ). Μάλιστα, χρειάστηκε να το ψάξω αρκετά, γιατι δεν αναφερόταν κάπου (ευτυχώς το βρήκα σε σχετικό φόρουμ...)
-
Έχω και μια διαφορετική πρόταση: η volvo έχει σε όλα της τα μοντέλα 3.000€ εκπτωση..
πάρε ενα volvo v50 1.8 momentum = 27.900-3.000=24.900€
δώσε 8.000€ προκαταβολή
πλήρωσε περίπου 100€ δόσεις για 3 χρόνια = 36*100=3600€volvo advantage=μετα την τριετία μπορείς να το δώσεις πίσω στην volvo, να το αποπληρώσεις(μετρητά ή δόσεις) ή να το ανταλλάξεις..
μειονέκτημα: δεν έχεις αμάξι αλλα επι της ουσίας το νοικιάζεις, υψηλότερο τελικό κόστος αν τελικά το κρατήσεις το αμάξι μετα την 3ετία.
πλεονέκτημα: κάθε 3 χρόνια μπορείς να αλλάζεις αμάξι με καινούργιο με ότι αυτό συνεπάγεται.. (ουσιαστικά δε θα πληρώσεις ποτέ ζημιές αμαξιού καθώς πάντα θα είσαι εντος εγγύησης), χαμηλές δόσεις, είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που το μοντέλο δε βγεί όπως θα ήθελες.
-
Ναι.. περίμενα το ρημαδι το μάτριξ να αντικατασταθεί...κοντεύει να κλείσει ?επταετία? από όταν βγήκε το design disaster του Pininfarina. Αλλά που τέτοια τύχη. Ενα f/l του κ@λου, να ταιριάζει με το νεο brand image....Ε όχι και design disaster . Έχει χώρους μεσαίου MPV σε διαστάσεις μικρομεσαίου. Πάντως εγώ θα το αγόραζα χαλαρά, αν δεν είχε τόσο μικρό πορτ-μπαγκάζ (ήθελα πάνω από 500 λίτρα και στην πραγματικότητα έχει μόνο 350.)
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ε όχι και design disaster . Έχει χώρους μεσαίου MPV σε διαστάσεις μικρομεσαίου. Πάντως εγώ θα το αγόραζα χαλαρά, αν δεν είχε τόσο μικρό πορτ-μπαγκάζ (ήθελα πάνω από 500 λίτρα και στην πραγματικότητα έχει μόνο 350.)
Προσωπική άποψη. Εμένα δε μου άρεσε καθόλου, ούτε όταν ήταν πρωτοβγήκε. Το σχετικά μικρό του πορτμπαγκάζ το εξισορροπεί πάντως, με τα συρόμενα πίσω καθίσματα (νομίζω). Ένα επιπλέον ατού του, για όποιον θέλει να πάει και στο 'χωριό' είναι το καλό ground clearance που έχει (160 mm).Σε κάθε περίπτωση, θα δυσκολευόμουν πολύ να πάρω τόσο παλιο μοντέλο.
Anyway...
Update:
Η αγορά μάλλον πάει για αναβολή... . Κάτι προβληματάκια που ανέκυψαν ξαφνικά, κάτι ότι δεν νιώθαμε και πολύ 'χαρούμενοι' με την επιλογή μας, κάτι που σώνει και καλά έπρεπε να τρέξουμε να προλάβουμε μια τρέχουσα προσφορά, κάτι που όλο το μάτι έπαιζε και γλυκοκοίταζε κάποια crossover MPVs, κάτι οι φυτιλιές τύπων όπως οι wannabe, Govus ( ), κάτι ένας καλός γνωστός από επαρχία με γερά κονέ στη Σκοντα, άρχισε να κόβει η σάλτσα...
Ιδωμεν. -
Μόλις σήμερα πήγα να ξαναδώ το Cmax Ghia (το είχα δει και είχα πάρει προσφορά την 16-5-2008) και και μετά τα όσα διάβασα στις δημοσιεύσεις σου είπα να το ξαναδώ και να πάρω νέα προσφορά με την έκπτωση. Κάτι στραβό πρέπε να παίζει διότι τότε μου είχαν ήδη κάνει έκπτωση 1969€ με αποτέλεσμα η σημερινή έκπτωση να μη λέει και πολλά. Από όσα μπορώ να καταλάβω πιστέυω ότι τελικά πάντα θα γίνονται εκπτώσεις και πάντα οι πωλητές θα πιέζουν για ''να το αποφασίσεις το γρηγορότερο και να έρθεις να παραγγείλεις και ίσως πάλι να μη βρεις Ghia''.
Και το άλλο παράδοξο: Ο πρώτος έμπορος μου είπε οτι υπάρχει περίπτωση να βρεθεί με έκπτωση 3500€ και δώρο δερμάτινο σαλόνι και άτοκο διακανονισμό. Ο δεύτερος ότι διαλέγεις ένα από τα τρία.
ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.
Θα πάω να δω εκπτώσεις και στο Zafira και στο Octavia 5 s/w -
Ο χρήστης dlad έγραψε:
Μόλις σήμερα πήγα να ξαναδώ το Cmax Ghia (το είχα δει και είχα πάρει προσφορά την 16-5-2008) και και μετά τα όσα διάβασα στις δημοσιεύσεις σου είπα να το ξαναδώ και να πάρω νέα προσφορά με την έκπτωση. Κάτι στραβό πρέπε να παίζει διότι τότε μου είχαν ήδη κάνει έκπτωση 1969€ με αποτέλεσμα η σημερινή έκπτωση να μη λέει και πολλά. Από όσα μπορώ να καταλάβω πιστέυω ότι τελικά πάντα θα γίνονται εκπτώσεις και πάντα οι πωλητές θα πιέζουν για ''**να το αποφασίσεις το γρηγορότερο και να έρθεις να παραγγείλεις **και ίσως πάλι να μη βρεις Ghia''.Ορθόν.
Και το άλλο παράδοξο: Ο πρώτος έμπορος μου είπε οτι υπάρχει περίπτωση να βρεθεί με έκπτωση 3500€ και δώρο δερμάτινο σαλόνι και άτοκο διακανονισμό. Ο δεύτερος ότι διαλέγεις ένα από τα τρία.
Π@π@ριές. Τα 3.5k αφαιρούνται από το ΠΑΛΙΑ τιμολόγηση των c-max (ίσχυε μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου), που ήταν 800-900 Ε μεγαλύτερη από την τωρινή, στην οποία δίνεται έκπτωση 2.5k. 'Ισα βάρκα-ισα νερά',
δηλαδή. Στον άτοκο διακανονισμό δεν παίρνεις την έκπτωση. (δίνεται έκπτωση στο ΕΝΤΟΚΟ διακανονισμό, με ονομαστικό επιτόκιο γύρω στο 6%). Σε ΟΠΟΙΟΝ ντίλερ και να πάς, η τελική τιμή (για Trend) θα είναι 17546 (άλλοι το κάνουν 17549), incl. δερμάτινο και η οποία πέφτει στα 17k αν δε θές κανένα 'δώρο'. Για Ghia, υπολόγισε 1.2-1.4 k επιπλέον (εκεί έχουν δυο-τρία κατοστάρικα περιθώριο), αλλά δεν πρέπει να έχουν μείνει πλέον κομμάτια.
Επίσης: Σπρώχνουν χρώματα που τείνει να καταργήσει (ή έχει ήδη καταργήσει η Ford), επειδή έχει πέσει (διεθνώς, αλλά και εδώ) η ζήτησή τους. Π.χ το moondust (=ασημί) ή το Tonic (=ασημογάλαζο).Θα πάω να δω εκπτώσεις και στο Zafira και στο Octavia 5 s/w
Περιμένουμε νέα!
-
Ο χρήστης dlad έγραψε:
... ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.
Θα πάω να δω εκπτώσεις ... στο Octavia 5 s/wΕδώ έχει τις εκπτώσεις http://www.skoda.gr/news/closeup.php?id=57
Χθες εγώ μίλησα τηλεφωνικά με κάποιον πωλητή, μου είπε για το Octavia Scout 'έκπτωση' 2.500 ευρώ στη τελική τιμή με την έντοκη (4,6%) χρηματοδότηση.ΥΓ. 'Ξέχασε' να μου αναφέρει ότι πρόκειται για έκπτωση ειδικού τέλους ταξινόμησης αλλά για 'επιστροφή μέρους των τόκων'.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εδώ έχει τις εκπτώσεις http://www.skoda.gr/news/closeup.php?id=57
Χθες εγώ μίλησα τηλεφωνικά με κάποιον πωλητή, μου είπε για το Octavia Scout 'έκπτωση' 2.500 ευρώ στη τελική τιμή με την έντοκη (4,6%) χρηματοδότηση.ΥΓ. 'Ξέχασε' να μου αναφέρει ότι πρόκειται για έκπτωση ειδικού τέλους ταξινόμησης αλλά για 'επιστροφή μέρους των τόκων'.
Ναι, τις είδα και τηλεφώνησα.
BUT, there's a catch, darlings...
Από ότι κατάλαβα, συγκρίνοντας τους τιμοκαταλόγους, η ΒΙΑΜΑΡ αύξησε τα τιμολόγιά της ΠΡΙΝ προβεί στις νέες 'εκπτώσεις'. Συγκεκριμένα, το Roomster έρχεται με βασική τιμή +400 Ε, ενώ το R. Scout (νομίζω) +800 Ε. Οπότε, ακυρώνεται το 50% της έκπτωσης που δίνει η εταιρεία (~1000 Ε για roomster και 1800 για Scout)...
(κάτι αντίστοιχο πρέπει να συμβαίνει και με octavia, φαντάζομαι, αλλά δεν το'ψαξα). -
20-6-08
Octavia 5 1,6 FSI Τελική τιμή : 21200€
Octavia 5 1,8 ΤSI Τελική τιμή : 23357€15-9-08 (Με έκπτωση 2000€ που τελικά καταλήγει στα περίπου 1000)
Octavia 5 1,6 FSI Τελική τιμή : 20130€
Octavia 5 1,8 ΤSI Τελική τιμή : 22180€Τελικά λέω να μείνω μερικούς μήνες ακόμη με το Golfaki IV 1,4 75HP 3πορτο και με παιδι 11 μηνών. Όλα μια συνήθεια είναι (η μέση μου και της γυναίκας μου το ξέρουν με το μπες βγες πίσω να αφήσεις ή να πάρεις το παιδί 4 φορές την ημέρα)
-
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=71880
Kia Carens 17500νόμιζες οτι θα σε αφήναμε ήσυχο?
-
Tον μισείς τον άνθρωπο?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=73&NEWS_DATA_ID=71880' target='_blank
Kia Carens 17500νόμιζες οτι θα σε αφήναμε ήσυχο?
όχι βέβαια! (το βλέμμα του αβαταρ, λέει πολλά, άλλωστε.... -αν και always loser ο κογιοτάκος (όχι ο φορουμας, αυτός του καρτούν!)
Αλλά το έχω ρίξει στα roomster, τελευταία...Αυριο τεστάρω 1.4 scout και κανονίζω και για το 1.6...Βέβαια, όσο πιο πολύ το βλέπω, τόσο σαν γεροντοκόρη αισθάνομαι, που ο ένας γαΜΒΡός της ξινίζει και ο άλλος της βρωμάει... (βλέπω, λχ. ότι Roomster = 'μοδάτο' Fabia, -IMHO-, οπότε -λέω πάλι- γιατι να τα σκάσω επιπλέον? seulement pour le 'poul-mour' facteur?)
(τους φορντ-ντίλερ τους εκλασα, για την ώρα: σιχτίρισα με το 'πάρτε τώρα, αύριο δε θα 'χει' (ωρ, τι μας λες!)
Tον μισείς τον άνθρωπο?
Σώπα καλέ!....απλά δε θέλει να μ' αφήσει να το κόψω (το τσιγάρο...)
-
Αλλά το έχω ρίξει στα roomster, τελευταία...Αυριο τεστάρω 1.4 scout και κανονίζω και για το 1.6...
γράψε εντυπώσεις για τυχόν ενδιφερόμενους
ποτέ δεν ξέρεις άλλωστε, ένα μη, μη καλέ, λιγότερο και είσαι half way για τους δικούς σου Lehman Bros (yeap σου πουλάνε ελπίδα και σε αφήνουν άφραγκο, παραπομπή και στις 193έως τώρα σελίδες του αποκλεισιτικού thread γονέων και κηδεμόνων.)
Ψόφησε ο γέρος...