-
-
εγώ πάντως εχω δει δύο ποιότητες.
μια βαμμένο αλουμίνιο σε χρώμα κοντά στο ξύλινο
και μια που είναι ανάγλυφο.(λίγο) -
θελω να βαψω κανα δυο δωματια στο σπιτι,ξερετε ποσο χρωμα περιπου χρειαζομαι?εχω μετρησει ποσα τετραγωνικα τοιχων εχω,ποσο χρωμα/τετραγωνικα υπολογιζω?
-
Εξαρτάται από το χρώμα.
Θα βρεις την πληροφορία επάνω στην συσκευασία. -
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
θελω να βαψω κανα δυο δωματια στο σπιτι,ξερετε ποσο χρωμα περιπου χρειαζομαι?εχω μετρησει ποσα τετραγωνικα τοιχων εχω,ποσο χρωμα/τετραγωνικα υπολογιζω?Mε 10λιτρα (15κιλο) .
Μην παρεις τα οικολογικα γιατι θα χρειαστει να τα κανεις 3χερια κ αν στρωσει .
Πολυ καλο ειναι το NEOPAL της ΒΙΒΕΧΡΩΜ.
ΥΓ. βαφω δεν εχω τελειωσει ακομα Μην ξεχασεις να καλυψεις αλουμ-ξυλα -διακοπτες με χαρτοταινια . -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γι' αυτό τα αλλάζω με αλουμίνια, στο χρώμα του ξύλου!Ακομα κ σαν αστειο ειναι παρατραβηγμενο .Ελπιζω να μην κανεις καμια τετοια απερισκεψια ,γιατι θα το μετανοησεις οταν δεις το αποτελεσμα .
-
Χρειαζομαι μια πορτα ασφαλειας για διαμερισμα. Μπορειτε να μου προτεινετε καποιο μαγαζι με λογικες τιμες και καλη ποιοτητα (και εγκαταστασης); (Αθηνα, β. προαστεια).
-
SECUDOOR με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων και αυξημένων αναγκών ασφάλειας και προστασίας, τόσο σε χώρους κατοικίας όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, επενδύει στην έρευνα, την υψηλή τεχνογνωσία και τους κατάλληλους συνεργάτες.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό:Πρωτοποριακά προϊόντα μέγιστης ασφάλειας, προσαρμοσμένα στις δικές σας απαιτήσεις, με τις πιο υψηλές προδιαγραφές υλικών, αισθητικής και λειτουργικότητας.
Η γκάμα των προϊόντων της όπως πόρτες ασφαλείας, πόρτες πυρασφάλειας, ρολά - γκαραζόπορτες - αυτοματισμοί, κουφώματα αλουμινίου - παντζούρια ασφαλείας, ειδικά κουφώματα ασφαλείας, εσωτερικές πόρτες, κάγκελα - καγκελόπορτες - σιδεριές και χρηματοκιβώτια.Εχω βαλει κ στα δυο σπιτια κ ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος ,τιμες δεν ξερω .
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
θελω να βαψω κανα δυο δωματια στο σπιτι,ξερετε ποσο χρωμα περιπου χρειαζομαι?εχω μετρησει ποσα τετραγωνικα τοιχων εχω,ποσο χρωμα/τετραγωνικα υπολογιζω?
Mε 10λιτρα (15κιλο) .
ΥΓ. βαφω δεν εχω τελειωσει ακομα Μην ξεχασεις να καλυψεις αλουμ-ξυλα -διακοπτες με χαρτοταινια .αφου δεν σου ειπα τ.μ.
η μηπως εννοεις 10λιτρα/τμ?μπαααα,κατι αλλο 8ες να πεις
ρωτησα βασικα για λιτρα/τμ γιατι δεν ξερω ποσα δωματια θα βαψω τελικα,θα ξεκινησω κι οσα αντεξω -
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
Mε 10λιτρα (15κιλο) .
ΥΓ. βαφω δεν εχω τελειωσει ακομα Μην ξεχασεις να καλυψεις αλουμ-ξυλα -διακοπτες με χαρτοταινια .αφου δεν σου ειπα τ.μ.
η μηπως εννοεις 10λιτρα/τμ?μπαααα,κατι αλλο 8ες να πεις
ρωτησα βασικα για λιτρα/τμ γιατι δεν ξερω ποσα δωματια θα βαψω τελικα,θα ξεκινησω κι οσα αντεξωΤα δωματια της Αθηνας εναι στανταρ τμ . Ενα 10λιτρο η 15κιλο κ για τα δυο δωματια αν δεν εχουν υγρασια η λεκεδες .Να υπολογιζεις ενα 30% πανω απο οτι λεει ο χρωματοπωλης η οι οδηγιες .
-
Αν είναι βρώμικοι οι τοίχοι (έχει πολλά χρόνια να βαφεί) πέρασε πρώτα αστάρι πλαστικού. Είναι φθηνό και καλύπτει πάρα πολλά μέτρα - θα σε γλυτώσει από ένα χέρι χρώματος και θα έχεις λιγότερο πάχος χρώματος στο τοίχο.
Όλα τα πλαστικά είναι καλά αλλά πρόσφατα δοκίμασα τα Μπέντζαμιν Μουρ και πιστεύω είναι τα καλύτερα. Καλύπτουν, καλό χρώμα, δεν μυρίζουν (και τα άλλα δεν μυρίζουν αλλά μετά από μερικές μέρες).
-
Παιδες τα εχω στο γραφειο ,το καλοκαιρι κανουν καλη δουλεια ,τωρα ομως με τα πρωτα κρυα ο χωρος μου εγινε ψυγειο κ μας τα χρεωσαν κ 200 ευρω το ενα .
-
Εγω ολο προς την σκεπη κοιταζω ,εκει πιστευω βρισκεται η λυση το ψαχνω παντως .
Σκεπτομαι μηπως θα μπορουσα να κανω κατι με τον νοτιο τοιχο (υαλοτουβλα κατι τετοιο ).
Τελικα η θα το κανω θερμοκηπιο η θα το γκρεμισωΗ στεγη θα λυσει πολλα απο τα προβληματα σου ειδικα αν εχεις πλακα.Εγω ειδα διαφορα περιπου 700λτ/σεζον (Νοεμβρη-Μαρτιο) στο πετρελαιο το χειμωνα, και -7 περιπου βαθμους θερμοκρασια το καλοκαιρι.Με εξωτερικη θερμοκρασια 40 απο τους 35 εσωτερικη 'επεσα' στους 28.
Να ενα προχειρο σχεδιο της δικης μου στεγης:Για το νοτιο τοιχο μη κανεις τετοια εξοδα αρκει βεβαια να μη βρεχεται.Οι νοτιαδες δεν ειναι κρυοι αλλα ειναι υγροι...
Παντως αξιζουν πολλα συγχαρητηρια στους μηχανικαρες που ξερουν να προσανατολιζουν τα σπιτια, με κυριες εισοδους ή μεγαλα ανοιγματα στο Βορια χαριν εμφανισης ή γιατι απλα ετσι βγαινει το ετοιμο σχεδιο στο χωρο του οικοπεδου.
Που να καθονται τωρα να σπαζουν το κεφαλι τους για εξυπνες λυσεις, μηπως αυτοι θα ζησουν μεσα??edit.Kouk καλα εκανες και εβαλες αλουμινια.Για καμμια εκατοστη χρονια θα ησυχασεις απο ξυσιματα λουστραρισματα κλπ.Αν μπορουσες να βαλεις τα ακριβωτερα σε βαφη απομιμησης ξυλου ακομα καλυτερα οσον αφορα το αισθητικο αποτελεσμα.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Εγω ολο προς την σκεπη κοιταζω ,εκει πιστευω βρισκεται η λυση το ψαχνω παντως .
Σκεπτομαι μηπως θα μπορουσα να κανω κατι με τον νοτιο τοιχο (υαλοτουβλα κατι τετοιο ).
Τελικα η θα το κανω θερμοκηπιο η θα το γκρεμισωΗ στεγη θα λυσει πολλα απο τα προβληματα σου ειδικα αν εχεις πλακα.Εγω ειδα διαφορα περιπου 700λτ/σεζον (Νοεμβρη-Μαρτιο) στο πετρελαιο το χειμωνα, και -7 περιπου βαθμους θερμοκρασια το καλοκαιρι.Με εξωτερικη θερμοκρασια 40 απο τους 35 εσωτερικη 'επεσα' στους 28.
Να ενα προχειρο σχεδιο της δικης μου στεγης:Για το νοτιο τοιχο μη κανεις τετοια εξοδα αρκει βεβαια να μη βρεχεται.Οι νοτιαδες δεν ειναι κρυοι αλλα ειναι υγροι...
Παντως αξιζουν πολλα συγχαρητηρια στους μηχανικαρες που ξερουν να προσανατολιζουν τα σπιτια, με κυριες εισοδους ή μεγαλα ανοιγματα στο Βορια χαριν εμφανισης ή γιατι απλα ετσι βγαινει το ετοιμο σχεδιο στο χωρο του οικοπεδου.
Που να καθονται τωρα να σπαζουν το κεφαλι τους για εξυπνες λυσεις, μηπως αυτοι θα ζησουν μεσα??edit.Kouk καλα εκανες και εβαλες αλουμινια.Για καμμια εκατοστη χρονια θα ησυχασεις απο ξυσιματα λουστραρισματα κλπ.Αν μπορουσες να βαλεις τα ακριβωτερα σε βαφη απομιμησης ξυλου ακομα καλυτερα οσον αφορα το αισθητικο αποτελεσμα.
Ξυλινη σκεπη εχω κ ο μηχανικος μου δεν ηταν Ελληνας ,ο Ελληνας μονο υπεγραψε ,δυστυχως εγω δεν τον ακουσα ,εκανα βλεπεις τον εξυπνο κ οι μαμακιες πληρωνονται .Το σχεδιο κ οπροσανατολισμος ηταν εκπληκτικος ,η δε εσωτερικη διαρυθμιση
μου εδωσε τετοιους χωρους που θα ζηλευαν κ μονοκατοικιες των 200τμ.
Αυτος μου εμαθε οτι το ξυλο ειναι το μονο υλικο που δεν γερναει ,απλα θελει πολυ καλη προεργασια κ καλη συντηρηση .
Πιστευω να μην διαφωνεις ,διαφωνω ομως εγω για την προταση που κανεις στον Κουκο για τα αλουμινια ,κυριως για το αισθητικο αποτεσμα .
Σε ενα σπιτι με πετρα ειναι εγκλημα να βαλεις αλουμινια .
Sorry k.Kouko .
An δεις σπιτι με πετρινο τοιχο με ξυλινα παραθυρα βαμμενα με μινιο αυτο του μεταλλου τοτε θα καταλαβεις τι σημαινει αισθητικο αποτελεσμα .
κ παλι sorry αν ειμαι λιγο απολυτος . -
Ξυλινη σκεπη εχω κ ο μηχανικος μου δεν ηταν Ελληνας ,ο Ελληνας μονο υπεγραψε ,δυστυχως εγω δεν τον ακουσα ,εκανα βλεπεις τον εξυπνο κ οι μαμακιες πληρωνονται .Το σχεδιο κ οπροσανατολισμος ηταν εκπληκτικος ,η δε εσωτερικη διαρυθμιση
μου εδωσε τετοιους χωρους που θα ζηλευαν κ μονοκατοικιες των 200τμ.Δεν αμφιβαλλω.Απλα μιλαω για αυτους τους μηχανικους που κανουν ακριβως τα αντιθετα.Μπορει να μην ειναι ολοι, αλλα σιγουρα ειναι πολλοι.
Αυτος μου εμαθε οτι το ξυλο ειναι το μονο υλικο που δεν γερναει ,απλα θελει πολυ καλη προεργασια κ καλη συντηρηση .
Δυστυχως το ξυλο ειναι απο τα υλικα που γερνανε γρηγορα.Οσο και καλη προεργασια να γινει.Και η συντηρηση θελει και χρονο και κοπο και κυριως πολυ χρημα.
Πιστευω να μην διαφωνεις ,διαφωνω ομως εγω για την προταση που κανεις στον Κουκο για τα αλουμινια ,κυριως για το αισθητικο αποτεσμα .
Σε ενα σπιτι με πετρα ειναι εγκλημα να βαλεις αλουμινια .Ειναι εγκλημα ισως, να βαλεις ασπρα αλουμινια αν και η αισθητικη ειναι κατι υποκειμενικο.
Εγω ομως μιλαω για αλουμινια αυτου του στυλ επι παραδειγματι:
http://www.fenestral.gr/images/panel2.jpgAν δεις σπιτι με πετρινο τοιχο με ξυλινα παραθυρα βαμμενα με μινιο αυτο του μεταλλου τοτε θα καταλαβεις τι σημαινει αισθητικο αποτελεσμα .
κ παλι sorry αν ειμαι λιγο απολυτος .Εγω παλι αν ηταν να βαλω ξυλινα κουφωματα δε θα τα ηθελα βαμμενα με οιοδηποτε χρωμα...
Προτιμησα λοιπον την απομιμηση ξυλου που για μενα ειναι καλυτερη αισθητικα και με γλυτωσε την ανα τριετια συντηρηση (γυαλοχαρτα, φαρμακα για εντομα, βερνικια κλπ κλπ) -
Αυτος μου εμαθε οτι το ξυλο ειναι το μονο υλικο που δεν γερναει ,απλα **θελει πολυ καλη προεργασια **κ **καλη συντηρηση **.
-
Οσον αφορά το θέμα της καλής προεργασίας του ξύλου ωστε να είναι τόσο ανθεκτικό όσο περιγράφεις, αυτό φαντάζομαι προυποθέτει και τρελά χημικά, πράγμα που οπως είπαμε καλό είναι να το αποφέυγει κανείς στο σπίτι του όσο μπορέι...
-
Στο θέμα 'καλή συντήρηση' που αναφέρεις, αν θυμάμαι καλά ο kouk είπε οτι θέλει να την αποφύγει, (και ποιος δεν θα ηθελε άλλωστε...). Aρα οπως και συ λες όσο καλά και να είναι τα ξύλα, παλι μια συντήρηση τη θέλουν.
Χθες το βράδυ επισκέφθηκα εναν αλουμινά, μιας και είμαι στο ψάξιμο, μιλήσαμε για τα χρώματα και τις οικονομικές επιβαρύνσεις και μεταξύ αλλων, μου έδειξε και βαμμένα στο χρώμα του ξύλου απο την EXALCO. http://www.exalco.gr/products.html
Aκριβότερα και απο τις βαφές που είναι ήδη ακριβότερες απο τα λευκά ως γνωστόν, αλλα το αποτέλεσμα ηταν παρα πολύ καλό....Εκει που έπαθα σοκ ομως, ηταν οταν μου έδειξε ενα προφίλ αλουμινίου το οποίο το παίρνει αβαφο απο την ίδια εταιρεια, αλλα το στέλνει στη Θεσσαλονίκη μόνο για βαφή....Αν δεν το έπιανα στα χέρια μου, θα ΟΡΚΙΖΟΜΟΥΝ οτι πρόκειται για ξύλο!!!!! Βέβαια εκει μιλάμε για ακόμη μεγαλύτερη διαφορά στην τιμή....Ποσοστά όμως δεν συγκράτησα γιατι δεν με ενδιαφέρει το χρώμα αυτό, απλά κουβέντα κάναμε....Φεύγω τώρα γιατι σε μισή ωρα έχω ραντεβού μαζί του, για να πάρει μέτρα και να μου βγάλει προσφορά...
-
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
edit.Kouk καλα εκανες και εβαλες αλουμινια.Για καμμια εκατοστη χρονια θα ησυχασεις απο ξυσιματα λουστραρισματα κλπ.Αν μπορουσες να βαλεις τα ακριβωτερα σε βαφη απομιμησης ξυλου ακομα καλυτερα οσον αφορα το αισθητικο αποτελεσμα.Αυτά βάζω, φυσικά. Σε σπίτι πέτρινο (1889) δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω απλά αλουμίνια. Σε χρώμα σκούρας καρυδιάς είναι αυτά που παρήγγειλα. Για να ταιριάξουν, όσο γίνεται, με τα ξύλινα παράθυρα που έχω τώρα!
Θα βάλω και φωτογραφία του σπιτιού για να πάρεις μια ιδέα.
edit ορίστε
http://xs.to/xs.php?h=xs131&d=08395&f=kimi3188.jpg -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Εκει που έπαθα σοκ ομως, ηταν οταν μου έδειξε ενα προφίλ αλουμινίου το οποίο το παίρνει αβαφο απο την ίδια εταιρεια, αλλα το στέλνει στη Θεσσαλονίκη μόνο για βαφή....Αν δεν το έπιανα στα χέρια μου, θα ΟΡΚΙΖΟΜΟΥΝ οτι πρόκειται για ξύλο!!!!!Τα έχω δει.
Σαν να βάζεις ένα κομμάτι αλουμίνιο στον εκτυπωτή σου και να τυπώνεις επάνω του φωτογραφία ξύλου. Πολύ πειστικό. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
edit ορίστε
http://xs.to/xs.php?h=xs131&d=08395&f=kimi3188.jpgΠάρα πολύ ωραίο kouk....!!! Απλό σχέδιο, χωρίς αισθητικές υπερβολές, διαχρονικό, με ικανοποιητικά ανοίγματα, η χαρά της οικογένειας για ξεκούραση το Σ/Κ κι οχι μόνο..!!!! Παρόλο που είναι παλιό, ισχύει ο,τι και με το καλό κρασί....!! Απο συντήρηση, φαντάζομαι φυσιολογικά πράγματα, δε πρέπει να σε ταλαιπωρεί ιδιαίτερα... Πραγματικά είσαι πολύ τυχερός..!!! Το χρώμα του μόνο να μην ηταν μωβ και όλα θα ηταν τέλεια..!!!
Σόρρυ, δε μπόρεσα να αντέξω...!!
-
Εγκάθετε! Ε εγκάθετε κι εσυ!
Σ' ευχαριστώ!
Από συντήρηση, θέλει κάποια πράγματα.
- Αρμολόγηση στους τοίχους. ΟΚ
- Βάψιμο κάγκελα/πόρτες κάθε 4 χρόνια περίπου.
- Κεραμιδια επισκευές λόγω αέρα
- Καθάρισμα της βρωμιάς που μαζεύουν οι πέτρες
- Καθάρισμα κλάδεμα των δέντρων
έχει δουλειά. Αλλά είναι ωραία
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ