-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Ok, θα το δοκιμάσω (το Scenic), με πείσατε.... (αντε και το Megane estate...)
Αλλά το 1.4 θα πηγαίνει?Αν πας σε Renault αξίζει μόνο το 1.6 που έχει εξατάχυτο κιβώτιο
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
δεν παίζουν τίποτα εκπτώσεις για 1,6? ρώτα εκεί που θα πας. το 1,4 δεν νομίζω οτι θα πηγαίνει ιδιαίτερα
το ξέρω οτι δεν υπάρχει το Modus στο site της Renault, αλλά έχω δει στο δρόμο άρα κάποια στιγμή τουλάχιστον πουλιόταν. αφού πάει ας ρωτήσει και για το Grand Modus λοιπόν.Φυσικά και πουλιόταν, αλλά εδώ και σχεδόν έναν χρόνο έχει υποστεί face-lift και έχει παρουσιαστεί και το Grand, αλλά στην Ελλάδα η PGA μάλλον αγρόν αγοράζει...
To Grand Modus απ' ότι έχω ακούσει μάλλον θα το δούμε στη χώρα μας Νοέμβρη ή Δεκέμβρη.
-
Scenic εξ'αρχής προς 1.6 προτείνουμε που έχει και εξατάχυτο κιβώτιο. Ειδικά αν δίνει την έκπτωση -2000 που έχει στα Megane είναι όλα τα λεφτά. Το 1.4 είναι λύση ανάγκης.
Το Modus υπέστει πριν μερικούς μήνες facelift και επιπλέον κυκλοφόρησε σε έκδοση Grand Modus με πολύ μεγαλύτερους χώρους, αλλά στην Ελλάδα δεν έχει εισαχθεί ακόμη κανένα από τα 2. Νομίζω ότι θα ξεκινήσει η διάθασή τους αυτούς τους μήνες όπως και του Clio estate. Πάντως αν περάσεις από έκθεση Renault για το Scenic ρώτησε πότε έρχονται και αυτά!
-
πάντως scenic 1.4 προ phase lift εχω δει πάρα πολλά (όχι οσα 1.6) γιατι μετα το p.l. δεν φαίνονται τα κυβικα
Ο 1.5dci που εχει πουλησει απειρα στην Ευρώπη, πιο γρηγορα κινει το scenic απο τον 1.4..??
-
O 1,5 είναι πολύ αργός... Καίει αέρα βέβαια, πάνω από 5 λίτρα ανά 100 δεν είδα, στην Ελβετία βέβαια. Από την άλλη, είχα ξεχάσει ότι έχει 6αρι για το 70% των χιλιομέτρων.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
O 1,5 είναι πολύ αργός... Καίει αέρα βέβαια, πάνω από 5 λίτρα ανά 100 δεν είδα, στην Ελβετία βέβαια. Από την άλλη, είχα ξεχάσει ότι έχει 6αρι για το 70% των χιλιομέτρων. -
To 308;
-
θα σου προτεινα το Ford Focus (5-θυρο - Ambiente Extra - 1.6HPDC Ti-VCT 115 ps) ειναι στα 16724 και μετροιτης εχει και 2000 ευρω εκπτωση!
-
Παρε βρε ανθρωπε μου το Bravo με τα 120 ζωντανα αλογακια του να γουσταρεις!!!
Και θα γουσταρεις να το πλενεις και θα γουσταρεις να το πηγαινεις!
Εναλλακτικα το Leon με τα 125hp... -
Όλοι οι προλαλήσαντες σου πρότειναν πολλά & ενδιαφέροντα αυτοκίνητα.
Εγώ θα σου τονίσω κάτι σημαντικό: Το μωράκι που περιμένετε. Ξέρεις τι αποσκευές έχει ένα μωράκι??? Πολύ περισσότερες από τις δικές σας.
Γνώμη μου είναι να δανειστείς ένα καρότσι, να το πάρεις παραμάσχαλα, να πας στις αντιπροσωπείες και να προσπαθήσεις να το χώσεις στο port-baggaze (τσκςςς).
Έχω το Leon το οποίο αγόρασα για το πουλ-μουρ, για τον κινητήρα (1.8 tsi) και επειδή με ικάνοποίησε ΟΠΤΙΚΑ ο χώρος αποσκευών.
Έλα όμως που προσπάθησα προ ημερών να βάλω ένα παιδικό καρότσι μέσα και δεν έμπαινε με τίποτε.
Και να χωρούσε οριακά θα έπρεπε να είναι υπό γωνία, κάτι που θα κατέστρεφε τη χωρητικότητα.
Το ίδιο καρότσι χώρεσε ανετότατα σε Honda HRV και όχι υπό γωνία.
Ψάξε λοιπόν για ένα αυτοκίνητο που να χωράει τα μπαγκάζια του μωρού, να αρέσει και στον μπαμπά αλλά & να έχει κινητήρα που να τραβάει (κατά προτίμηση TSI ). -
Ο χρήστης Karmakoma έγραψε:
Όλοι οι προλαλήσαντες σου πρότειναν πολλά & ενδιαφέροντα αυτοκίνητα.
Εγώ θα σου τονίσω κάτι σημαντικό: Το μωράκι που περιμένετε. Ξέρεις τι αποσκευές έχει ένα μωράκι??? Πολύ περισσότερες από τις δικές σας.
Γνώμη μου είναι να δανειστείς ένα καρότσι, να το πάρεις παραμάσχαλα, να πας στις αντιπροσωπείες και να προσπαθήσεις να το χώσεις στο port-baggaze (τσκςςς).
Έχω το Leon το οποίο αγόρασα για το πουλ-μουρ, για τον κινητήρα (1.8 tsi) και επειδή με ικάνοποίησε ΟΠΤΙΚΑ ο χώρος αποσκευών.
Έλα όμως που προσπάθησα προ ημερών να βάλω ένα παιδικό καρότσι μέσα και δεν έμπαινε με τίποτε.
Και να χωρούσε οριακά θα έπρεπε να είναι υπό γωνία, κάτι που θα κατέστρεφε τη χωρητικότητα.
Το ίδιο καρότσι χώρεσε ανετότατα σε Honda HRV και όχι υπό γωνία.
Ψάξε λοιπόν για ένα αυτοκίνητο που να χωράει τα μπαγκάζια του μωρού, να αρέσει και στον μπαμπά αλλά & να έχει κινητήρα που να τραβάει (κατά προτίμηση TSI ).Ε, τότε πάω μονοδρομο για Altea XL, που είναι κομματάκι πάνω από το ταβάνι μου...
(καρότσι δεν είχα μαζί, μου αλλά τη μεζούρα, ναι.... (ελάχιστο απαιτούμενο ωφέλιμο πλάτος χώρου αποσκευών είναι το 1m).BTW, ακούω πολλούς 'ξερόλες' τώρα τελευταία...και προσπαθώ να αντικρούσω τα επιχειρήματά τους περί μικρών τουρμπάτων (Tsi, T-jet), ιδίως στα περί αυξημένης κατανάλωσης και 'παιδικών ασθενειών' ή/και μειωμένης αξιοπιστίας. Επειδή όμως δεν το παίζω, ούτε είμαι γνώστης θα εκτιμούσα ιδιαίτερα κάθε γνώμη από το φόρουμ ή συμβουλή. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.... Χεράς δεν είμαι, έτσι κι αλλιώς, οπότε δύσκολα θα τολμήσω να οδηγήσω αμάξι πάνω από τα 8/10 (έχει περάσει και 25ετία από τότε που κωλοτριβόμουνα στον Κρεμαστό Λαγό με το Α112...)
Τώρα πια, νιώθω πολύ 'ανεπαρκής...
(το'βλεπω τ' ονειρο...)
-
ενα παιδι παντως που ξερω και εχει τον 1.4Τ με τα 125(σε Α3) μου εδειξε τη καταναλωση του και ηταν 8,2
Μου εκανε εντυπωση ειναι η αληθεια,αλλα τελικα τα μικρα κυβικα εχουν αποτελεσμα...
Και σε επιδοσεις δεν ειναι καθολου ασχημα,μιας και το συγκεκριμενο παιδι μου ειπε πως πηγαινε μαζι με ignis sport,αλλα και με το c2 vts μου που τα ανοιξαμε πηγαιναμε πανω κατω τα ιδια(αν και αυτος αλλαζε στις 5500 γιατι δεν ηθελε να το σκισει,στις 6500 θα με αφηνε πισω),ειναι δηλαδη πολυ πιο δυνατο απο τον 1.6 fsi,ο οποιος ειναι ψοφιμι με τα ολα του..Επισης αν αναλογιστει κανεις ,το ποσο πιο βαρυ ειναι ενα Α3 απο ενα C2 και ειδικα απο ενα ignis,τοτε καταλαβαινει οτι το τουρμπο και η ροπη κανουν τη διαφορα και ας ειναι ιδια τα αλογα...
Βεβαια,μπορει να μην εχει την ιδια 'ομορφη' λειτουργια...
-
+1 στο καρμακομα....καροτσάκι παραμάσχαλα κ βουρ...Βravo, Leon και συναφή δεν χωράνε ούτε τα απαραίτητα.
οι δικές μου προτάσεις :
[list:1b9fvjob][:1b9fvjob]Ford C-MAX 1.6 Ti-VCT AMBIENTE 17715[/
1b9fvjob]
[:1b9fvjob]Renault SCENIC II 1.6 EXTREME 18450[/1b9fvjob]
[:1b9fvjob]Seat ALTEA XL 1.4 TSI REFERENCE 17900[/1b9fvjob]
[:1b9fvjob]Skoda OCTAVIA 1.6 S/W TOUR 17790[/1b9fvjob][/list:u:1b9fvjob]
αλλά στην περίπτωσή σου αυτό θα σου είναι γάντι:
-
Εδώ άλλοι μεγάλωσαν μωρά σε Polo, 206, Χsara κτλ. Τα Bravo και Leon δεν θα χωράνε ?
Το Bravo που είχα δει έχει μεγάλο χώρο αποσκευών, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Μην σέρνεται και το αμάξι... -
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Εδώ άλλοι μεγάλωσαν μωρά σε Polo, 206, Χsara κτλ. Τα Bravo και Leon δεν θα χωράνε ?
Το Bravo που είχα δει έχει μεγάλο χώρο αποσκευών, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Μην σέρνεται και το αμάξι...a. το ότι τα μεγάλωσαν με αυτά δεν σημαίνει ότι δεν ζορίστηκαν...
b. ο τουρμπάτος 125αρης του altea xl δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Ούτως ή άλλως ο άνθρωπος το θέλει για συγκεκριμένο λόγο όχι για την ομορφιά και τα γκάζια.Kαι δεν ο χώρος αποσκευών αυτός καθεαυτός αλλά και η διαμόρφωση που έχεις στα πολυμορφικά.
-
Μια προσπέραση της προκοπής δεν είναι 'γκάζια'.
Για πόσο καιρό θα κουβαλάει καρότσι? Το αμάξι μπορεί να το κρατήσει χρόνια.
Στα πολυμορφικά έχει ύψος, όχι βάθος ο χώρος αποσκευών.
Και το Altea καλή επιλογή είναι, αλλά αισθητικά προσωπικά δεν με ενθουσιάζει.
Δες τα από κοντά και αποφάσισε, δική σου η επιλογή Dirtoulie.
(19/09 πάμε και μεις για β' επιπέδου, μην ξεχνιόμαστε οι μέλλοντες γονείς). -
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Μια προσπέραση της προκοπής δεν είναι 'γκάζια'.γιατί θεωρείς ότι το Αλτεα 1.4 ΤSi δεν την έχει;
Για πόσο καιρό θα κουβαλάει καρότσι? Το αμάξι μπορεί να το κρατήσει χρόνια.
1ο του παιδί είναι...κι έχει βλέψεις και για άλλα. Ετσι δήλωσε τλχ.
Στα πολυμορφικά έχει ύψος, όχι βάθος ο χώρος αποσκευών.
στα πολυμορφικά κάνεις ότι θες....ακόμα κ να βγάλεις καθίσματα. Το Αλτεα πάντως έχει 532 λίτρα.
-
Πλησιάζει η κατάρτιση της shortlist...
Σήμερα έγινε 'οπτική' επιθεώρηση των περισσοτέρων υποψηφίων. Με την ερχόμενη εβδομάδα κάνω και τα υπόλοιπα testdrive (αν και μόνο στη φορντ θα είναι ουσιαστικό, αφού θα το έχω όλη την ημέρα).Το ψάξιμο πάντως ανέδειξε το δίλλημα.
Μικρομεσαίο χατσμπακ ή πολυμορφικό? Αλλιώς: κάθομαι στ' αυγά μου και με max 16k καθαρίζω ή κωλοτριβομαι για 20k (το που θα τα βρω, δεν ξέρω) και το παίζω 'οικογενειάρχης? Αν δεν ήταν το οικονομικό, θα πήγαινα προς τη 2η λύση (τους λόγους τους παράθεσα και σε προηγούμενο ποστ), αλλά, αλλά....Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
(19/09 πάμε και μεις για β' επιπέδου, μην ξεχνιόμαστε οι μέλλοντες γονείς).
Να'σαι καλά! ραντεβού τελη Γενάρη στο μαιευτήριο!
Τώρα, το για το πόσο καιρό θα χρειαστούν οι χώροι, νομίζω για καμια 20ρια χρόνια ακόμα....
-
Και τρία παιδιά να κάνει, ένα καρότσι θα έχει. Εκτός αν τα κάνει συγχρόνως!!!
Ο TSI έχει την ροπή και την δύναμη που χρειάζεται, δεν είπα κάτι αντίθετο.
Δυνατότητα έχει να βγάλει τα καθίσματα, αν είναι πρακτικό δεν ξέρω.
Υπάρχει και η λύση να βάλει μπάρες οροφής με μπαγκαζιέρα σε ένα ταξίδι, που θα κουβαλήσει την προίκα του. -
Δεν λεω κατι καινουριο,αλλα εφοσον αυτοκινητο πολης εχετε ηδη οπως λες,νομιζω πρεπει να εστιασεις στους χωρους,παντως το μετάχειρο θα σας ελυνε τα χερια,παρα πολλες οι επιλογες σε αυτα τα λεφτα.
Ψόφησε ο γέρος...