-
αλλάζει εποχή το topic !!! οι πρώτες μετρήσεις !!! μπράβο
-
΄Ηταν αργά το βράδυ και το μυαλό μου δε δούλευε σωστα.
Τελικα από το turbo είναι οι μετρήσεις τέρμα-τέρμα δεξιά στον πρώτο πίνακα. Τέτοιο 1600άρι είχαν μετρήσει στο παρελθόν και το βάλανε για σύγκριση, δεν είχαν άλλο.Για τα μέταλλα οι φυσιολογικές φθορές είναι περιπου στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας.:
http://www.bobistheoilguy.com/whatisoilanalysis.htm
Table I. Engine problems predicted with oil analysis.
Πάντως το TBN ήταν πεθαμένο στο 0,5 με κατώτατο όριο το 1 και το λαδάκι από 30άρι έγινε εξαιτίας των θερμοκρασιών και της πολυχρησίας 50άρι.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αλλάζει εποχή το topic !!! οι πρώτες μετρήσεις !!! μπράβοΘα έλεγα οι πρώτες πλήρης μετρήσεις.
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά, ειδικά το γεγονός ότι σχολιάζουν τα αποτελέσματα.
Ψήνομαι τελικά και εγώ για Αμερική, και ας είναι μεγαλύτερη η διαδικασία ...
Αντιγράφω το σχόλια του Dave/Redline σχετικά με το TBN
...The TBN level of used oil shouldn't be allowed to go much below about 2.5 without changing it,...
-
Και εγώ ψήνομαι. Μήπως να κανονίσουμε μια μαζική αποστολή;
-
Το λάδι έχει ξεφτιλιστεί εντελώς - σαν πίσσα κοντεύει να γίνει. Ακόμα και να προστατεύει από φθορές το κινητήρα, αν αρχίσει να τον λερώνει δεν είναι καθόλου καλό.
Όσο για τη φθορά, το υποπτευόμουνα - τα μέταλλα δείχνουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ φθορά αλλά μάλλον είναι από το στρώσιμο (ελπίζω).
Γιάννη, είναι σίγουρα συνθετικό το λάδι και πόσο λάδι παίρνει ο κινητήρας;
-
Επιτέλους, άρχισε μια νέα περίοδος με αντικειμενικές κρίσεις των λαδιών μας! Εύγε!
Αν κατάλαβα το αυτοκίνητο έχει 23000χλμ αλλά είναι με τα λάδια αυτά για 9000χλμ. Ρωτάω γιατί στο χαρτί στην απάντηση μοιάζει σαν να είναι 23000χλμ με το ίδιο λάδι.
Καλό θα ήταν να αναφερθεί και το λάδι αν είναι γνωστό, 30άρι, προφανώς συνθετικό, αλλά πόσο συνθετικό....;.
Σύμφωνα με τα παραπάνω θα ήταν καλύτερα τα λάδια του audi να είχαν αλλαχτεί λίγο νωρίτερα αφού έχει τόσο χαμηλό TBN, έτσι δεν είναι;Γενικά πόσο αξιόπιστα είναι τα συστήματα με την ενδεικτική λυχνία? Εγώ άλλαξα βάσει αυτής τα λάδια (από τα πρώτα AFL στα δεύτερα AFL, 6,5 λίτρα τη φορά + φίλτρο κατόπιν δικής μου επιμονής) κάπου στα 13500χλμ (σε 7 μήνες). Δεν χρειάστηκε να προσθέσω καθόλου, όλο στο max ήταν. Αυτά που βγήκαν, δυστυχώς ρουφηχτά κατευθείαν σε βρωμερό δοχείο της ρουφήχτρας, ούτε τα πιάσαμε ούτε τα μυρίσαμε, το χρώμα τους όμως ήταν σκούρο αλλά δύσκολο να εκτιμήσεις. Λέω την άλλη φορά να τα αλλάξω στα 10000χλμ (ίσως είναι η ιδέα μου αλλά από τα 11500 και μετά δεν στροφάριζε τόσο καλά χωρίς αλλαγή στον ήχο) και να στείλω και για μέτρηση.
-
Νομίζω τα λάδια έχουν 23.000 χλμ και είναι τα λάδια πρώτης τοποθέτησης (εργοστασιακά). Αν είχαν 9.000 χλμ δεν θα χρειαζόταν ανάλυση, θα ήταν ακόμα 'παρθένα'.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και εγώ ψήνομαι. Μήπως να κανονίσουμε μια μαζική αποστολή;αλλάζω λάδια σε λίγο .... είμαι μέσα !!
-
Εγώ έχω 5k στο 307 και 1000 στο 406.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν κατάλαβα το αυτοκίνητο έχει 23000χλμ αλλά είναι με τα λάδια αυτά για 9000χλμ. Ρωτάω γιατί στο χαρτί στην απάντηση μοιάζει σαν να είναι 23000χλμ με το ίδιο λάδι.
Το λάδι και ο κινητήρας έχουν 23,000 χλμ , απλά αναφέρουν οτι στη στήλη universal averages τέρμα δεξιά ( μέσος όρος φθορών για αυτόν τον κινητήρα) υπάρχει για σύγκριση μια μέτρηση που κάνανε σε φτιαγμένο turbo A4 1.6 με 9.000 χλμ.
Η στήλη αυτή φαίνεται στον πρώτο πίνακα λίγο θολά ,παρέθεσα τον δεύτερο πίνακα με καλύτερη ανάλυση αλλά τη στήλη αυτή την έχει φάει. Υπάρχει όμως στη ίδια εικόνα που έβαλα και στο BITOG , δες εδώ:
http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... ost1228729' target='_blank' target='_blank -
Eγώ κάπου στον Οκτώβρη θ' αλλάξω κατά πάσα πιθανότητα
Λέτε να δούμε τι ψάρια πιάνουν τα amsoil? Ελπίζω μόνο να μη βρίσκομαι σε κατάσταση πανικού. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Και εγώ ψήνομαι. Μήπως να κανονίσουμε μια μαζική αποστολή;
αλλάζω λάδια σε λίγο .... είμαι μέσα !!
και εγώ με δύο δείγματα, ένα Forester/Redline 5w20 (που έχει ξαναγίνει μη πλήρης ανάλυση σε λιγότερα χλμ) και ένα Varadero/Amsoil MCF (λάδια 1 χρόνο αλλά ούτε 4,000 χλμ - μήπως είναι νωρίς να τα αλλάξω).
Αργότερα, αν όλα πηγαίνουν καλά θα έχουμε και άλλα, κάποια περίεργα π.χ. Corsa/Amsoil ASM (ένα χρόνο λίγα χιλιόμετρα αλλά πόλης με πολύ μικρές αποστάσεις)
Για να δούμε ... αναλύσεις...
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
(λάδια 1 χρόνο αλλά ούτε 4,000 χλμ - μήπως είναι νωρίς να τα αλλάξω).Αν ο κατασκευαστής του οχήματος λέει ότι είναι εντάξει τότε ok.
Στη κόντρα που έχει ξεκινήσει μεταξύ των παραγωγών λαδιών και των κατασκευαστών είμαι με τους δεύτερους. Αυτό καθώς το αμάξι είναι για μένα ένα καταναλωτικό προϊόν και όχι κάτι που θα το κρατήσω μία ζωή. (δόξα το θεό είμαι στο 5ο τουτού που έχει πέσει στα χεράκια μου και μέχρι τα 70 έχω άλλα 30 έτη που σημαίνει άλλα 4~5 τουτού.....).
-
εχω στο αμαξι βαλεο αντιψυκτικο protectiv 50 γινετε να το αναμοιξω με protective 100 διοτι καθε φορα που θελω να συμπληηρωσω λιγο να μην βαζω αποιονισμενο νερο και αν παρω αλλο protectiv 50 ειναι σε 5λιτρο και θα μου μεινει τσαμπα.οποτε λεω να παρω protective 100 που ειναι 1λιτρο.
απο οτι διαβασα στο νετ γινετε να τα αναμειξω.απλα ειπα να ρωτησω μηπως εχετε καποια διαφορετικη αποψη.
-
Αν έχουν το ίδιο χρώμα θα είσαι οκ -ανάλογα με την βάση του αντιψυκτικού πάει και το χρώμα. Διαφορετικά θα πρέπει να ψάξουμε την συμβατότητα...
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Αν έχουν το ίδιο χρώμα θα είσαι οκ -ανάλογα με την βάση του αντιψυκτικού πάει και το χρώμα. Διαφορετικά θα πρέπει να ψάξουμε την συμβατότητα...ναι ιδιο χρωμα εχουν και λειτουργουν και στις ιδιες θερμοκρασιες
-35 και +150
-
Πηγα σημερα να αλλαξω λαδια στη Fiat($%#@%*$#$%$# ) και μου εβαλαν σχεδον 1 λιτρο παραπανω λαδι σε σχεση με την ενδειξη max.Ειναι ανησυχητικο αυτο για την υγεια του κινητηρα?η δεν πρεπει να με απασχολει καθολου?
-
Αν όντως βάλαν 1 λίτρο παραπάνω, είναι ανησυχητικό, ναι. Μην κάνεις δρομολόγια.
-
Μα καλα ποσο μαλακας μπορει να ειναι καποιος???? Ηλιθιοι ειναι εκει στη Fiat??? Δηλαδη δεν μπορω να καταλαβω , στη τυχη βαζανε το λαδι???Και μετα σου λενε γιατι χαλανε τα αυτοκινητα... με τετοιους λαλακες πως να μην χαλασουν???Αντε παλι να τρεχω στη Fiat να μου τα βγαλουν... και πληρωσα και 73(!!!!) ευρω , που στη Fiat!!!
-
Ρίξε ένα καντήλι 73 ευρώ αύριο να γουστάρεις
Περι λιπαντικών γενικώς