-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
T?
Ο δεικτης αυτός πρέπει να ναι ξεχασμένος κι απ τις ίδιες τις εταιρίες σ αυτή τη διάσταση. Άμα το τελικιάσεις καμιά φορά θα αρχίσει να αποσυντίθεται το λάστιχο; Ή σε καμιά ανάβαση στη λεβεντογέννα (νόμιζα ήταν trademark τση Κρήτης ) θα το αφήσεις όλο κάτω στην άσφαλτο;Καλά μπορεί να υπερβάλλω κιόλας, αλλά μου φαίνεται ανούσιο
Α σε παρακαλώ! Αν δεν γέννησε και η Ηπειρος λεβέντες, ποια γέννησε; πφφφφ
Οσο για τον δείκτη Τ, σημαίνει μέχρι 190 χλμ. Το Υ μου, για να πιάσει παραπάνω, θα χρειαστεί γκρεμό! -
Τελικά έβαλα Michelin Pilot Exalto 2 - PE2 205/55/R16, γιατί δεν υπήρχαν τα Continental, με 430€. Θα σας πω εντυπώσεις αφού πατήσει το λάστιχο...
-
Ο χρήστης ktselios έγραψε:
Τελικά έβαλα Michelin Pilot Exalto 2 - PE2 205/55/R16, γιατί δεν υπήρχαν τα Continental, με 430€. Θα σας πω εντυπώσεις αφού πατήσει το λάστιχο...Καλοπάτητα, πολύ καλή επιλογή
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
2-1 υπέρ των Michelin έως εδώ!Απλά έλεγα να δοκιμάσω και την Continental αυτή τη φορά, μιας και δεν έχω βάλει ποτέ σε κανένα αυτοκίνητό μας...
Αυτααααα!
Πας για Conti 'καρφί' συμπατριώτη...
-
Update!
Χθες ξαναρώτησα, στον ίδιο που μου έδωσε τιμή 260€ για τα Conti για τα Exalto, αν βγαίνουν με δείκτη Η στην διάσταση που θέλω και μου απάντησε αρνητικά. Το ίδιο κι άλλος ένας, που μου τα αφήνει με τον γνωστό δείκτη V για 270€. Βέβαια, μου είπε πως έχουν πολύ ευαίσθητα πλαϊνά και μάλιστα έπιασε ένα δείγμα και όντως ήταν πολύ μαλακό και επίσης με πληροφόρησε πως πολλοί πελάτες του έρχονται με σκισμένα πλαϊνά για αλλαγή...
Βέβαια, σαν καλύτερο ανταγωνιστή των Exalto μου παρουσίασε τα Toyo Proxes T1R, στην ίδια τιμή (270€), που κανονικά λέει έχουν 290€...
Καλά.... Προφανώς παίρνει μεγαλύτερη προμήθεια από τα Toyo και προφανέστατα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βάλω τέτοιο λάστιχο... Ειδικά λόγω της διαφήμισης που έχουν φάει μέσω Fast n' Furious κλπ κλπ...Στον επόμενο που ρώτησα, είχε τιμές για τα Conti στα 270€ (10€ ακριβότερος...), αλλά ήταν σαφές πως ήθελε να μου πουλήσει Dunlop και Goodyear... Τα Dunlop SP τα είχε 270€, ενώ τα Goodyear Excellence στα 290€... Προφανέστατα κι αυτός έχει σ'αυτά μεγαλύτερη προμήθεια, αφού μου περιέγραψε τα Conti πως κάνουν τρελό θόρυβο στο ταξίδι και είναι χάλια στο βρεγμένο!
Προφανώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μάλιστα η Conti επαίρεται για τις ικανότητές τους ΕΙΔΙΚΑ στο βρεγμένο!
Το μόνο δελεαστικό είναι πως αν βάλω Dunlop ή Goodyear, έχεις εγγύηση 2 ετών, αλλά ούτε εμπιστεύομαι τέτοιες εγγυήσεις, ούτε εμπιστεύομαι και τα συγκεκριμένα λάστιχα... Τι να κάνουμε, η...λεβεντογέννα Ήπειρος, είναι γνωστή για τους...ξεροκέφαλους που βγάζει!
Οπότε, όπως είπε και ο καλός μας (κι αφού είναι και συμπατριώτης, ακόμη καλύτερα! ) γιατρός, πάω καρφί για τα Conti!
-
Tα τογιο είναι πολύ καλά, αλλά φθείρονται για πλάκα...
Τα κοντι όντως είναι εξαιρετικά στην βροχή, το έχω ξαναπεί...
Για την εγγύηση των άλλων, κάπου το είχα διαβάσει το ζήτημα και νομίζω πως δεν είναι και ότι πιο απλό. -
Καλημέρα,
Ποιά η χρηματική διαφορά μεταξύ 2 ίδιας μάρκας ελλαστικών αλλά σε διαφορετική διάσταση & συγκεκριμένα μεταξύ της 205/55/16 & 225/45/17??
Με ενδιαφέρει να μάθω για να αποφασίσω για 17άρες.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα,
Ποιά η χρηματική διαφορά μεταξύ 2 ίδιας μάρκας ελλαστικών αλλά σε διαφορετική διάσταση & συγκεκριμένα μεταξύ της 205/55/16 & 225/45/17??
Με ενδιαφέρει να μάθω για να αποφασίσω για 17άρες.....(Ενδεικτικά)
205/55/16 και 225/45/17.
Τα Potenza RE 050A, με δείκτη W (π.χ.) κοστίζουν περί τα 350 ευρώ στην πρώτη διάσταση και περί τα ...520 στη δεύτερη. Βάλε και το κόστος των ζαντών κι αμέσως-αμέσως έχεις χάσει το πλεονέκτημα της 'συγκρατημένης' κατανάλωσης, που συζητούσαμε αλλού !! -
Παιδια θα ηθελα τη βοηθεια σας!
Εχω ενα Alfa147 (95.000χλμ. - 195/60/15) και θελω να αλλαξω λαστιχα για 2η φορα.
Στην πρωτη αλλαγη ειχα βαλει τα ContiPremiumContact 2, απο τα οποια εμεινα αρκετα εως πολυ ικανοποιημενος,ειδικα σε βγεγμενο δρομο.
Τωρα ειμαι να διαλεξω τα ιδια παλι ή τα Michelin Energy Saver ή τα Goodyear Hydragrip.
Γενικα με ενδιαφερει το θεμα της ανεσης και της ασφαλειας, δεν πολυπιεζω σε στροφες κλπ...
Τι προτεινετε??? -
Ο χρήστης Γιώργος έγραψε:
Παιδια θα ηθελα τη βοηθεια σας!
Εχω ενα Alfa147 (95.000χλμ. - 195/60/15) και θελω να αλλαξω λαστιχα για 2η φορα.
Στην πρωτη αλλαγη ειχα βαλει τα ContiPremiumContact 2, απο τα οποια εμεινα αρκετα εως πολυ ικανοποιημενος,ειδικα σε βγεγμενο δρομο.
Τωρα ειμαι να διαλεξω τα ιδια παλι ή τα Michelin Energy Saver ή τα Goodyear Hydragrip.
Γενικα με ενδιαφερει το θεμα της ανεσης και της ασφαλειας, δεν πολυπιεζω σε στροφες κλπ...
Τι προτεινετε???Τα Hydragrip πρέπει να είναι στα όρια του all-weather χαρακτήρα και έχουν και τουλάχιστον μια 4ετία στην πλάτη τους...
Τα Energy Saver είναι τα πιο φρέσκα, με 'φτωχά' όμως αποτελέσματα στο βρεγμένο.
Συμπέρασμα : πάλι τα PremiumContact 2 να βάλεις !! -
Ρε, θα στείλω μέιλ στην κόντι να μας δίνουν ποσοστά, δεν γίνεται.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ρε, θα στείλω μέιλ στην κόντι να μας δίνουν ποσοστά, δεν γίνεται.Εμένα μου φαίνεται εν πολλοίς φυσιολογικό: αφού η Bridgestone που κάποτε μαμούσε στην αγορά με τα Potenza, τώρα προσφέρει τα Turanza ΜΟΝΟΝ, η Pirelli εδώ και χρόνια έχει μόνον τα Pzero να ξεχωρίζουν, αλλά να διατίθενται σε λίγες και ακριβές διαστάσεις, η Goodyear αν εξαιρέσεις τα F1, δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, μένουν ν'αλωνίζουν μόνες τους η Michelin και τελευταία η Continental. Ειδικά όταν αυτές οι δύο προσφέρουν πολύ καλά ελαστικά σε μικρές αλλά δημοφιλείς διαστάσεις (βλ. 195/50/15 ).
-
Oι λαστιχάδες έχουν πολύ πλάκα τελικά!
Γυρνώντας στο σπίτι, κατεβαίνοντας την Αγ. Δημητρίου, για να στρίψω στην Θεομήτορος, βλέπω λίγο πριν λαστιχάδικο... Σταματάω για ερωτησούλες...
HF: Γεια σας, μια προσφορά για 4 λάστιχα θα ήθελα
-Ναι, αμέσως, τι διάσταση;
HF: 195/50/15
-Α, σ'αυτή τη διάσταση που είναι για μικρά αυτοκίνητα βάζουμε τα Kleber. Είναι ουσιαστικά Michelin (σωστό) πολύ καλό λάστιχο (προφανώς... ).
HF: Τιμούλα;
-Α, είναι οικονομικό στα 260€ (τρελή οικονομία, τι να σου πω... ).
HF: Μάλιστα, κάτι άλλο έχετε; πχ Michelin, αλλά όχι Energy...
-Exalto; Eίναι κάπως πιο ακριβό και δεν αξίζει.
HF: Ε καλά, ας έχω μια προσφορά.
(ψάχνει κιτάπια...)- Λοιπόν, το Exalto θα στο αφήσω στα 340€.
HF: Είσαι σίγουρος για αυτή την τιμή;
-Ε, πως, μισό να το ξαναδώ μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος...
HF: Ε, είναι που τα έχω βάλει ήδη πέρυσι στο άλλο αυτοκίνητο... - Αλλες οι τιμές πέρυσι, άλλες φέτος...
HF: Μάλιστα...Τέσπα, τελικά υπάρχει κάποιο λάθος; - Ε, ναι, 320€ είναι τελικά.
HF: 320€; Εγώ τα ίδια τα είχα βάλει με 280€!!! - Αποκλείεται, 320€ δεν πάνε παρακάτω! Αν κι εγώ θα σου πρότεινα τα Kleber (με τέτοιες τιμές για τα Michelin, σχεδόν κι εγώ τα Kleber θα πρότεινα, αλλά έλα που δεν έχω κάνει ακόμη λοβοτομή... ).
HF: Μάλιστα, τέσπα, έχετε κάποιο άλλο μήπως; - Bridgestone.
HF: Tα Turanza; Οχι ευχαριστώ , δεν θέλω. - Τα Kleber είναι ότι καλύτερο σ'αυτή την τιμή, πολύ καλό λάστιχο...(ναι αμεεε , για αποπαίδι της Michelin, καλό είναι... )
HF: Ε , εντάξει, δεν είναι και τόσο φτηνά, στα ίδια λεφτά βρίσκω Continental... - Continental; Αυτά στην αρχή κρατάνε, μετά το εξάμηνο είναι για πέταμα. Για 10Κ χλμ είναι, δουλειά μου είναι , ξέρω τι σου λέω (ουυυυ, αν ξέρεις λέει; Ο,τι καλύτερο το Kleber και οι υπόλοιποι giatabaza... ).
HF: Καλά, ευχαριστώ.
- Λοιπόν, το Exalto θα στο αφήσω στα 340€.
-
έβαλα στο 106 continental Premium Contact 2 σε διάσταση 185/55/14
πολύ ισορροπημένο λάστιχο .... αλλά έχει μέτρια αντίσταση κύλισης
για την διάσταση μου .... δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές .... -
Καλά δεν έχει και τρελό άδικο ο λαστιχάς Η μοναδική νορμάλ τιμή που σου έδωσε βέβαια είναι των Kleber, τα άλλα τα έχει τσιμπημένα κατά τουλάχιστον 20 ευρώ.
Όσο για τα Continental έχω αρχίσει και φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω μαζί του σε λίγο καιρό Τα SP 2, 6 μήνες και 7000 χιλιόμετρα μετά δεν αποδίδουν όπως στην αρχή και δεν είναι ιδέα μου. Ειδικά μετά τις καλοκαιρινές ζέστες φαίνεται να σαπουνιάζουν πολύ πιο εύκολα και το αμάξι πέταξε κώλο σε στροφή που μέχρι τώρα έπαιρνα απροβλημάτιστα με τα ίδια χλμ. Λέω μπα, ιδέα μου θα είναι μέχρι που έφαγα μια υποστροφή που παραλίγο να με πετάξει στη μπαριέρα σε μέρος που το περνάω απροβλημάτιστα κάθε βδομάδα με την ίδια ταχύτητα +-5χλμ
Όσο για το τσίριγμά τους είναι πλέον υπερβολικά δυνατό! Μου είχε τονίσει ο λαστιχάς ότι στα συγκεκριμένα στα 10.000χλμ η απόδοση θα πέσει και δεν είναι για παραπάνω από 20-25.000 χλμ αλλά θεώρησα ότι πούλαγε μουφιές για να μου πουλήσει Exalto που ήθελε. -
Περίμενε να καθαρίσουν λίγο οι δρόμοι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Περίμενε να καθαρίσουν λίγο οι δρόμοι.Πρέπει να βρέξει (σπάνιο πλέον ...) !!
Εκτός αν τους πλύνουν τίποτα δημοτικοί υπάλληλοι ... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Περίμενε να καθαρίσουν λίγο οι δρόμοι.Οι δρόμοι θα καθαρίσουν σε κανά μηνα και δεν νομίζω πως θα βοηθήσει πολύ, το έχω διασταυρώσει και εγώ πως μετά από 10-15Κ τα sportcontact2 χαλάνε την πολύ καλή αρχική τους εικόνα και αρχίζουν την γλίστρα
-
Ισχυει το ιδιο και για τα PremiumContact2?Γιατι εγω δεν το αντιληφθηκα τοσο γρηγορα, αλλα μετα τα 30.000χλμ..
-
Μια από τα ίδια και εγώ, 40000km και 3 χρόνια μετά άρχισαν να 'προδίδουν'! Βέβαια με το καιρό κατάλαβα ότι απλά ήθελαν περισσότερο ζέσταμα, δλδ το σαπούνιασμα το παρατηρούσα μόνο σε μικρές αποστάσεις όπου φυσικό ήταν να μη φτάνουν στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας τους!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....