-
Ποιότητα κατασκευής ναι, είναι εξαιρετική, αν και το δέρμα που έχει στο κάλυμμα της μπαταρίας έχει ξεφτίσει λιγάκι, αλλά το θεωρώ αναμενόμενο μάλλον... Από την άλλη, επειδή έτυχε να ασχοληθώ μαζί του σε στιγμές έντονης βαρεμάρας, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε σε ταχύτητα ή λειτουργικότητα. Επιφυλάσσομαι για το αν πρέπει να το συνηθίσω περισσότερο...
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
παλι καλα!
εσυ ομως δεν φευγεις απο το 100% του ξερολα!
οχι απο εμπειρια βεβαια.. απο αναγνωση..
οταν ζησεις με κατι απ αυτα, να μας πεις!
μεχρι τοτε .... καταλαβαινεις!Αν αναφεροσουν σε μενα...
Οταν εγραψα αντιδρουν ετσι δεν αναφερομουν αμεσα στο ποστ σου αλλα εννοoυσα οτι πολλοι περιμενουν την ιδια αποκριση κατα την πλοηγηση στα μενου,με ενα συμβατικο τηλεφωνο.
οποτε δεν πηγαινε σε σενα το αρχαριος
Οχι πως ειναι κακο να εισαι αρχαριος,κακο ειναι να μην το γνωριζεις ειτε να μην το παραδεχεσαι.
ΔΕΝ γνωριζεις με τι εχω ζησει ή οχι και προφανως ΔΕΝ μπορεις να κρινεις.Αερολογεις για εφε λοιπον.
Αν παλι δεν αναφεροσουν σε μενα,τοτε no hard feelings
αν δεν αναφεροσουν σε μενα, αλλα γενικα σε χρηστες που περιμενουν ιδιες αντιδρασεις απο ενα συμβατικο τηλεφωνο, τοτε μαλλον ηθελες να κανεις quote σε καποιο post αυτων που βρηκαν το diamond αργο..
το τι ειναι κακο μας το ειπαν απο μικροι.. γενικα εχω καποιες αντιρρησεις, ομως...
ΔΕΝ γνωριζεις πως ΔΕΝ χρειαζεται να αερολογω ειδικα για εφε εδω μεσα... ατυχη προσπαθεια, λοιπον!
hard feelings?! Hardly! -
Βασικα...συμφωνουσα μαζι σου στο κομματι που εκανα παραθεση κι αυτο ηταν ολο.
Ειναι προφανες πως βρισκομαστε ενωπιον μιας τραγικης παρεξηγησης,οποτε ας το ληξουμε εδω
Αν παντως θες ακομα ,τωρα ή αργοτερα, να ξεκατινιαστουμε πες μου ν'αρχισουμε
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
Βασικα...συμφωνουσα μαζι σου στο κομματι που εκανα παραθεση κι αυτο ηταν ολο.Ειναι προφανες πως βρισκομαστε ενωπιον μιας τραγικης παρεξηγησης,οποτε ας το ληξουμε εδω
Αν παντως θες ακομα ,τωρα ή αργοτερα, να ξεκατινιαστουμε πες μου ν'αρχισουμε
ραντεβου τον σεπτεμβρη!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
εγω ειμαι ευχαριστημενος με το diamond. το οτι καθυστερει μερικα δεκατα να σε παει το το home στις συνδεσεις για να ενεργοποιησεις το wifi ή το bluetooth, το θεωρω αστειο..
Στις λειτουργιες του τηλεφωνου δεν υπαρχει καμμια υστερηση..
Απο εκει και περα δεν καταλαβαινω τι ταχυτητες περιμενετε απο ενα pda.. Ο υπολογιστης, δηλαδη στο σπιτι δουλευει με ταχυτητες σκεψης?
αυτο που με ξενισε μεχρι να το συνηθισω ηταν το καινουριο front end (καπου εχουν κανει βηματα προς τα μπρος και καπου προς τα πισω - σε σχεση με το απλο touch που ειχα)
Θα προτιμουσα τον κυβο σε σχεση με το touchflo 3d
το παιχνιδακι με την μπιλιτσα, ολα τα λεφτα!
σχετικα με το διλημμα SE ή LG, SE 810 δαγκωτο! αφηστε τα LG για τους αλλοι!Εγω το συγκρινω συνεχεια με το iphone τουλάχιστον σε ότι αφορά ταχύτητα μενου και λειτουργικότητα! Εάν βάλουμε την κάπως καθυστερημένη απόκριση (άνοιξε τον οπερα και κανε τπτς ψιλο ακομα ) στην άκρη το διαμαντάκι το θεωρώ πολύ καλύτερο από το μηλαράκι!
-
δεν εχω δει το μηλο καθολου για να μπορω να το συγκρινω..
Η βασικη δουλεια του diamond ειναι e-mail, calendar (συγχρονισμος απο outlook) και τηλεφωνο στο οποιο τα καταφερνει αριστα. Web σε τετοιες οθονες ουτε για αστειο!! -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Να σας πω την αλήθεια την 'τρομολαγνεία' σχετικά με τα SAR δεν την καταλαβαίνω, ισως επειδή δεν μιλάω και πολλή ώρα στο κινητό.Μου φαίνεται πάντως υπερβολικό το όλο θέμα και τα σχετικά με καρκίνους, όγκους κλπ ειναι ακόμα υπο εξέταση (η μια έρευνα διαδέχεται την άλλη με διαφορετικά συμπεράσματα η κάθε μια).
Σε S60 κινητό τα must προγράμματα ειναι κατ' εμέ:
-
Y-Browser - απλά ο καλύτερος file manager...
-
Resco Photo Viewer - o καλύτερος photo viewer, κάνει παπάδες και ειναι τρομερά εύχρηστος
-
cCalcPro - ενα σοβαρό μαθηματικό calculator
-
Gmail App - το βρίσκουμε στο google mobile portal προς download, αν χρησιμοποιείτε gmail ειναι must 1000%
-
LonelyCatGames (έτσι λεγεται ο developer!) SmartMovie - το καλύτερο avi player, με αυτό βλέπω ταινίες divx και σειρές στο κινητό. Μαζί δινει κι ενα πολύ καλό all-in-one encoder για Windows με το οποίο πολύ γρήγορα μετατρέπουμε τις ταινίες μας για playback στο κινητό
-
Google Maps .-
-
Windows Live Messenger - το επίσημο msn client νομίζω πως ειναι πλέον και το πιο ώριμο
Best TaskMan - πολύ χρήσιμο task manager για να βλέπουμε τι τρέχει στο κινητό μας και πως πάμε απο μνήμη και storage με μια ματιά
- Pearl Black Theme - το ομορφότερο 'σκοτεινό' theme που έχω βρει για S60 κινητά. Ειναι πραγματικό αριστούργημα και δεν κουράζει τα μάτια.
Αυτά προς το παρόν...
Ορίστε και 2 φωτογραφίες, η πρώτη δίπλα στο Ε61i και την δερμάτινη θήκη:
Η οθόνη φαίνεται να τραβάει σαν μαγνήτης δαχτυλιές/γρατσουνιές οπότε ειναι ήδη στο ταχυδρομείο ενα screen protector απο ebay...
Στο Πλαίσιο σκέτη η συσκευή ειναι στα 430 ευρώ.
τρελή παντόφλα το Ε61i....σε φαντάζομαι να μιλάς με αυτό στο κεφάλι!
τα περι sar εντάξει καλύτερα να μην είμαστε εμείς τα πειραματοζωα. Κι εγώ δεν μιλώ πολύ αλλά άσε καλύτερα να φυλαγόμαστε. Και το τσιγάρο το 1930-40-50 δεν ήξεραν ότι ήταν βλαβερό αλλά...
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα εκμεταλλευόμενος την επιδότηση μου, έριξα το πάγιο μου από τα 25 στα 15 ευρώ. Είχα την επιλογή αντί για αυτό, να πάρω μια δωρεάν συσκευή, αλλά σε αναμονή του μήλου προτίμησα να περιμένω λίγους μήνες ακόμα.μπαγασάκο πήρες το φουσκωτό τζετ σκι;
-
Όχι, περιμένω να παραλάβω κατι λίγο πιο μεγάλο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Να σας πω την αλήθεια την 'τρομολαγνεία' σχετικά με τα SAR δεν την καταλαβαίνω, ισως επειδή δεν μιλάω και πολλή ώρα στο κινητό.
Μου φαίνεται πάντως υπερβολικό το όλο θέμα και τα σχετικά με καρκίνους, όγκους κλπ ειναι ακόμα υπο εξέταση (η μια έρευνα διαδέχεται την άλλη με διαφορετικά συμπεράσματα η κάθε μια).
Σε S60 κινητό τα must προγράμματα ειναι κατ' εμέ:
-
Y-Browser - απλά ο καλύτερος file manager...
-
Resco Photo Viewer - o καλύτερος photo viewer, κάνει παπάδες και ειναι τρομερά εύχρηστος
-
cCalcPro - ενα σοβαρό μαθηματικό calculator
-
Gmail App - το βρίσκουμε στο google mobile portal προς download, αν χρησιμοποιείτε gmail ειναι must 1000%
-
LonelyCatGames (έτσι λεγεται ο developer!) SmartMovie - το καλύτερο avi player, με αυτό βλέπω ταινίες divx και σειρές στο κινητό. Μαζί δινει κι ενα πολύ καλό all-in-one encoder για Windows με το οποίο πολύ γρήγορα μετατρέπουμε τις ταινίες μας για playback στο κινητό
-
Google Maps .-
-
Windows Live Messenger - το επίσημο msn client νομίζω πως ειναι πλέον και το πιο ώριμο
Best TaskMan - πολύ χρήσιμο task manager για να βλέπουμε τι τρέχει στο κινητό μας και πως πάμε απο μνήμη και storage με μια ματιά
- Pearl Black Theme - το ομορφότερο 'σκοτεινό' theme που έχω βρει για S60 κινητά. Ειναι πραγματικό αριστούργημα και δεν κουράζει τα μάτια.
Αυτά προς το παρόν...
Ορίστε και 2 φωτογραφίες, η πρώτη δίπλα στο Ε61i και την δερμάτινη θήκη:
Η οθόνη φαίνεται να τραβάει σαν μαγνήτης δαχτυλιές/γρατσουνιές οπότε ειναι ήδη στο ταχυδρομείο ενα screen protector απο ebay...
Στο Πλαίσιο σκέτη η συσκευή ειναι στα 430 ευρώ.
τρελή παντόφλα το Ε61i....σε φαντάζομαι να μιλάς με αυτό στο κεφάλι!
τα περι sar εντάξει καλύτερα να μην είμαστε εμείς τα πειραματοζωα. Κι εγώ δεν μιλώ πολύ αλλά άσε καλύτερα να φυλαγόμαστε. Και το τσιγάρο το 1930-40-50 δεν ήξεραν ότι ήταν βλαβερό αλλά...
Παντόφλα μεν αλλα ειναι αρκετά λεπτό (το Ε71 ειναι ακόμα πιο λεπτό) και ως συσκευη παραμένει πολύ καλή ακόμα και σήμερα...
Ισχύει αυτό που λες για το SAR αλλα νομίζω άλλα πράγματα θα μας σκοτώσουν νωρίτερα απ' ότι η ακτινοβολία των κινητών...
-
-
Τα κινητά δεν προκαλούν πονοκεφάλους
Αθωόνονται τα κινητά για τους πονοκεφάλους και για τις επιδράσεις του ηλεκτρομαγνατικού τους πεδίου.
Αθώα αποδεικνύονται τα κινητά για τους πονοκεφάλους όπως υποστηρίζουν Νορβηγοί ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο Σορ Τρόντελαγκ και το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας. Τα πειράματα απέδειξαν ότι οι πονοκέφαλοι, που αρχικά αποδίδονταν στα κινητά τηλέφωνα, είναι αποτέλεσμα προκατάληψης και φόβου.
Οι Νορβηγοί επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ευρεία συζήτηση για τις πιθανές επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των κινητών τηλεφώνων στην υγεία, καθώς και η ανησυχία που δημιουργείται, ενισχύουν τις φοβίες και προκαλούν ψυχοσωματικά συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο.
Παρατήρησαν επίσης ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία αυτού του μεγέθους δεν προκαλούν πονοκεφάλους. Από τη χρήση κινητού τηλεφώνου, υπάρχουν διάφοροι ψυχολογικοί και σωματικοί παράγοντες, όπως η λανθασμένη στάση του λαιμού, η υπερβολική ένταση του ήχου, οι οποίοι ενδέχεται να είναι υπεύθυνοι για την πρόκληση πονοκεφάλου
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, όταν οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο πείραμα κάθισαν άνετα σε μια πολυθρόνα χωρίς να βιώνουν μια στρεσογόνα διαδικασία, η έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία δεν προκαλούσε αύξηση της πίεσης και των σφυγμών.
Αποσύρεται έρευνα που ενοχοποιεί τα κινητά
Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Επιστημονικής Ηθικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης για την έρευνα REFLEX, η οποία ενοχοποιούσε την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια των κινητών τηλεφώνων για επίδραση στο DNA του ανθρώπου. Ύστερα από συνεδρίαση του Συμβουλίου στα τέλη Ιουλίου, ο υπεύθυνος καθηγητής Χιούγκο Ρούντιγκερ αποδέχτηκε να αποσύρει τα συμπεράσματα της έρευνας που είχε δημοσιεύσει ο ίδιος μαζί με συνεργάτες του.
Η εξέλιξη του θέματος όμως πιθανολογείται να έχει και συνέχεια καθώς αναμένεται να εξετασθεί η εγκυρότητα και άλλων συμπερασμάτων της έρευνας REFLEX που είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν ο καθηγητής Ρούντιγκερ και η ομάδα του.
Η εν λόγω έρευνα είχε στόχο να μελετήσει την επίδραση που ασκεί η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα στο DNA ορισμένων τύπων κυττάρων και τα συμπεράσματα της είχαν λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το έγκυρο Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αλλά και τις καταγγελίες επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Βρέμης, η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Ρούντιγκερ στήριξε τα συμπεράσματα της σε αποτελέσματα ερευνήτριας τα οποία αποδείχτηκαν λανθασμένα. Σύμφωνα με το γερμανικό και αυστριακό τύπο, η ερευνήτρια και συγγραφέας των μελετών της ομάδας παραποιούσε τα αποτελέσματα της έρευνας προκειμένου να καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα που καταδίκαζαν τα κινητά τηλέφωνα.
Η έρευνα REFLEX αποτελούσε για καιρό σημαντικό επιχείρημα εκείνων των επιστημόνων που εκφράζουν σκεπτικισμό αναφορικά με τις συνέπειες των κινητών στην υγεία, καθώς παρουσίαζε στοιχεία που τα ενοχοποιούσαν για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό.
http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
-
I rest my case.
-
όλα τα λεφτά το σχόλιο μέλους στο insomnia που δημοσιευτηκε κ εκεί η είδηση:
Μερικές ακόμα παρεξηγήσεις που πρέπει επιτέλους να βγάλουμε από το μυαλό μας είναι:
-
Το κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα καρκίνου. Το μέγιστο ψέμα, οι πιθανότητες αυξάνονται επειδή οι καπνιστές έχουν πειστεί πως το τσιγάρο τις αυξάνει... Οπότε ο καρκίνος είναι ψυχοσωματικό αποτέλεσμα για το οποίο δεν έχει καμία μα καμία ευθύνη το κάπνισμα.
-
Το πολύ φαγητό παχαίνει. Παραπληροφόρηση! Μπορούμε να τρώμε σα γουρούνια και να παραμένουμε κομψοί. Αρκεί να μην πιστέψουμε το ψέμα πως θα παχύνουμε, έτσι ο οργανισμός μας θα καίει άνετα όσες θερμίδες του ρίχνουμε αφού δε θα πιστεύει πως το πολύ φαγητό παχαίνει!
-
Βαρύτητα... Μία από τις μεγαλύτερες απάτες... Προσωπικά θυμάμαι πως μέχρι να μάθω την ύπαρξη της βαρύτητας έκοβα βόλτες γύρω γύρω από το σπίτι μου, 10 μέτρα πάνω από το έδαφος. Το ότι δεν μπορώ να πετάξω πια είναι ψυχοσωματικό αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης πως δε μπορώ να πετάξω!
Τώρα για τα κινητά, είναι γνωστό πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι κατασκευασμένος με τρόπο που όχι μόνο δεν επηρεάζεται αρνητικά από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που εκπέμπονται 3 εκατοστά μακριά του, αλλά τον βοηθούν στην ευστροφία ενώ μειώνουν ταυτόχρονα και τις πιθανότητες για πολλές και σημαντικές ασθένειες όπως: γεροντική άνοια, απώλεια μνήμης, αλτσχάιμερ και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη...
(η απάντηση είναι τόσο σοβαρή όσο και η έρευνα...)
-
-
Ένα καλογραμμένο κείμενο, όσο έξυπνο και διαβαστερό και να είναι, δεν μπορεί να ακυρώσει την επιστημονική έρευνα. Στο συγκεκριμένο κείμενο στο insomnia, έτσι είναι αν έτσι πιστεύεις. Όταν όμως βάζεις την πίστη πάνω από την λογική και την επιστήμη, δεν αφήνεις χώρο για συζήτηση με επιχειρήματα, απλά παίζεις το παιχνίδι των εντυπώσεων, και η επιστήμη δεν είναι πολύ καλή σε αυτά. Ιδιαίτερα στην εποχή μας που αρέσκεται στον πομπώδη και εύκολο εντυπωσιασμό πολύ περισσότερο από την κοπιαστική και ενδελεχή έρευνα.
Ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του στο τι θα πιστεύει και αυτό αντανακλάται και στις πηγές που παραθέτει.
-
Τελευταία αποκτήματα για τους γονείς, ένα Nokia 6300 κι ένα SE K800i , αγορασμένα καινούρια έναντι 299 € (+4 η αντικαταβολή). Εντυπώσεις:
-Το Κ800i ήταν πανεύκολο να κάνεις τα πάντα λόγω πρότερης εμπειρίας με κάμποσα SE (T610, K700, K750). Επίσης, καταπληκτική κάμερα με φλας, το μόνο που σου λείπει από μια ψηφιακή είναι το οπτικό ζουμ. Οθόνη επίσης πεντακάθαρη, ταχύτητα στα μενού πολύ καλή.
Μείον, το ότι δεν έχει κάρτα μνήμης και πρέπει να ξηλωθείς αν θέλεις χώρο. Προς το παρόν, μένει ως έχει, αφού έχει καμιά 70+ ελεύθερη δικιά του μνήμη και η μάνα μου δεν είναι και κάνα ΜΡ3 junkie...-Το 6300 είναι από τα ομορφότερα κινητά ανεξαρτήτως μάρκας κατ' εμέ, ο πατέρας μου το είδε και ήθελε αυτό και μόνον αυτό και έτσι και έγινε!
Λεπτό μέχρι...παρεξηγήσεως, μεταλλικό περίβλημα, δεν είναι Symbian , οπότε και από ταχύτητα είναι σούπερ, έχει και κάρτα μνήμης στην ήδη καλή τιμή (μικρή βέβαια, αλλά είναι ένα συν...). Γενικά συμπαθέστατο, αλλά βρήκα το μενού του πιο πολύπλοκο από του Κ800, αλλά το βασικό είναι πως δείχνει να έχει καλή ποιότητα κατασκευής, εφάμιλλη ή και καλύτερη του Κ800, κάτι που είναι το ζητούμενο πλέον στα Νokia.
Μείον, το ότι γενικά το ακουστικό του δεν ακούγεται πολύ, ο πατέρας μου μια περηφάνια στ' αυτιά την έχει, αλλά αυτό ήθελε, αυτό πήρε. Τώρα ψάχνω για bluetooth και για τους δύο, που να σώσει κάπως την κατάσταση!
All in all, μέχρι στιγμής άπαντες ευχαριστημένοι και θεωρώ πως και το αντίτιμο ήταν πολύ καλό , αφού μιλάμε για ολοκαίνουριες συσκευές. Δεν ήθελα να πάρω κάτι πιο καινούριο, αφού ήθελα να βαδίζω στα σίγουρα. Ούτως ή άλλως, πριν ο πατέρας είχε το...Τ610 και η μάνα το Κ700, άρα η διαφορά είναι χαώδης προς το καλύτερο.Πάντως, μετά από αυτά, απορώ γιατί να πάρεις απλό κινητό με Symbian για να σου σπάει τα @@...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πάντως, μετά από αυτά, απορώ γιατί να πάρεις απλό κινητό με Symbian για να σου σπάει τα @@...Για να παίζεις παιχνίδια!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
-Το Κ800i ήταν πανεύκολο να κάνεις τα πάντα λόγω πρότερης εμπειρίας με κάμποσα SE (T610, K700, K750). Επίσης, καταπληκτική κάμερα με φλας, το μόνο που σου λείπει από μια ψηφιακή είναι το οπτικό ζουμ.
με led θες να πεις γιατί φλας δεν είναι αυτό...φλας είναι του Ν82 το οποίο είναι ίδιο με των κανονικών ψηφιακών. Ετσι Bill?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
-Το Κ800i ήταν πανεύκολο να κάνεις τα πάντα λόγω πρότερης εμπειρίας με κάμποσα SE (T610, K700, K750). Επίσης, καταπληκτική κάμερα με φλας, το μόνο που σου λείπει από μια ψηφιακή είναι το οπτικό ζουμ.
με led θες να πεις γιατί φλας δεν είναι αυτό...φλας είναι του Ν82 το οποίο είναι ίδιο με των κανονικών ψηφιακών. Ετσι Bill?
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#4]