-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
σου ξαναλεω, εγω ειμαι αλλο πραγμα, δεν ειμαι ισος με εσας τους κοινους θνητους. ειμαι η ζωντανη αποδειξη εξελιξης του ανθρωπινου ειδους.
skye' s claim is a fictional one and is being handled as such.... καπου εδω θα εμφανιστεί ο Λάππας να μας την πει....
δηλαδη αν κ επειδη ειναι fictional αυτο που λεω θα με βαλεις να συζητησω με fictional χαρακτηρες;
δεν μας τα λες καλα -
Ο χρήστης skye έγραψε:
βεβαια μιλαμε τελειως υποθετικα, καθως δεν προκειται ποτε να βρεθω σε τετοια περισταση (ειμαι αρκετα αδυνατος οπως ξερεις και** εχω τους σωστους φιλους ωστε να κανω θητεια.. απ'το σπιτι.** η ζωη ειναι μικρη και δεν θελω να την αναλωσω σε πραγματα που δεν μου αρεσουν, λυπαμαι )
Συμφωνώ απόλυτα στο υπογραμμισμένο.
Μη γίνω κουραστικός λέγοντας πράγματα χιλιοειπωμένα, όμως στη ζωή εντός μιας κοινωνίας δεν κάνουμε μόνο ό,τι μας αρέσει, αλλά και πράγματα αναγκαία για το σύνολο.
Κοντολογίς skye λες ότι** θα χώσεις κάποιον άλλο που δεν έχει 'κατάλληλους' γνωστούς**, διότι η καλοζωία σου είναι ανώτερη των πάντων. Λες κι ο άλλος γουστάρει να τρέχει στα βουνά σαν ζώο. Αν ισχύει αυτό που ο ίδιος έγραψες (που προφανώς ισχύει)......Ακούστε παίδες, αν γουστάρετε τη λούφα στη ζωή και σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΛΑΓΙΟ ΜΕΣΟ, τότε σταματήστε να είστε επαγγελματίες γκρινιάρηδες για την κοινωνία, τους εργοδότες, τους πολιτικούς, τους δημόσιους λειτουργούς, τους διαιτητές, τους δικαστές και τους σουπερμαρκετάδες. Απλώς απαρτίζετε μια κοινωνία που παράγει σκάρτους ηγέτες, πολύ απλό.
Κανένα πλάγιο μέσο και λούφα και γνωστούς δε χρειάζεται για να μην πας στρατό (αυτά άλλωστε τα αφήνουμε γι' αυτούς που πάνε). Και δε χώνεις κανένα, ας είχαν τη στοιχειώδη περιέργεια να ενημερωθούν για τις επιλογές τους...
Απλά το δηλώνεις ευθαρσώς και παίρνεις μια νομιμότατη απαλλαγή (μετά από 2 αναβολές χωρίς να πατήσεις ποτέ σε τρατόπεδο, απαιτεί δε συνολικά 3 μέρες απ' τη ζωή σου σαν διαδικασία - 1 την κάθε φορά).
Τέλος, μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα (κάποιον που αποφεύγει τη θητεία - έναν αναχρονιστικό και συντηρητικότατο θεσμό - με τα υπόλοιπα παράσιτα που αναφέρεις που απομυζούν 'νόμιμα' την κοινωνία). -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Να αρνηθεις να εκτελεσεις διαταγη? Μαλλον δεν εχεις παει φανταρος.
Εκτελεις και βγαινεις παραπονουμενος, αλλιως βαρανε οι καμπανες και τα συμαντρα
Αστειεύεσαι ?
Στο ναυτικό γειώνονταν οι εντολές αξιωματικών από απλούς ναύτες με περιφορονητικό τρόπο σε καθημερινή βάση...
Ακόμα θυμάμαι αντιπλοίαρχο (αντισυνταγματάρχης) να ουρλιάζει κατακόκκινος από θυμό σε άσκηση πυρκαγιάς - όπου κανονικά εμφανίζεσαι τρέχοντας με εξοπλισμό κλπ κλπ - σε ένα τύπο ο οποίος είχε εμφανιστεί περπατώντας αργά αργά με σαγιονάρα, λευκό μπλουζάκι κοντομάνικο με το Μίκυ Μάους και με βερμούδα
Ο τύπος λέει στον αντιπλοίαρχο : 'Τι φωνάζεις (ναι του μιλούσε στον ενικό) σε λίγο θα πάω να αλλάξω, πως κάνεις έτσι ?' ...Έφυγε και δεν ξαναήρθε ποτέ στην άσκηση...Κυλιόμουνα κάτω από τα γέλια από την ξεφτίλα του αντιπλοιάρχουΜα εγω μιλησα για Στρατο....το Ναυτικο τι το βαζεις στην μεση?
-
Ακούστε παίδες, αν γουστάρετε τη λούφα στη ζωή και σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΛΑΓΙΟ ΜΕΣΟ, τότε σταματήστε να είστε επαγγελματίες γκρινιάρηδες για την κοινωνία, τους εργοδότες, τους πολιτικούς, τους δημόσιους λειτουργούς, τους διαιτητές, τους δικαστές και τους σουπερμαρκετάδες. Απλώς απαρτίζετε μια κοινωνία που παράγει σκάρτους ηγέτες, πολύ απλό.
Δεν περίμενα αυτό το σχόλιο από κάποιον που έχει αναγάγει την 'Καββάθεια' γκρίνια σε λογοτεχνικό είδος
Υπάρχει γκρίνια και γκρίνια. Άλλος γκρινιάζει γιατί ο φραπές είναι ακριβός κι άλλος γιατί τα ΑΕΙ είναι μπορδέλα. Άλλος γιατί δεν παντρεύονται/υιοθετούν παιδιά οι γκέυ κι άλλος γιατί μια οικογένεια μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα με 2 παιδιά δεν μπορεί πλέον ν' αγοράσει ένα σπιτάκι άνω των 70 τ.μ. ή να πάει διακοπές.
-
Α, και κάτι ακόμα. Αν ο στρατός είναι 'αναχρονιστικός' θεσμός, τότε τι διάολο κάνουν οι τύποι στη Γεωργία σήμερα; Ή στα Σκόπια; Μήπως ζούμε σε άλλο πλανήτη (ίσως....ποιος ξέρει;...); Μήπως η λύση είναι η μετατροπή του στρατού σε κάτι-σαν-ΔΕΚΟ και οι επαγγελματίες οπλίτες .
Τους είδαμε τους ΕΠΥ και τους ΕΜΘ τι καπνό φουμάρανε. Ούτε τα σκατά από τον κώλο τους δεν καθαρίζανε, σιγά μην κάθονταν να καθαρίσουν τους εχθρούς σε κάποια σύρραξη... Όλη τη βρωμοδουλειά τη βγάζανε οι κληρωτοί.Όλο προοδεύει αυτό το ανθρώπινο γένος, αλλά οι διαφορές λύνονται οριστικά όπως και το 2000 π.Χ. Οι αδύναμοι και μαλθακοί λαοί γίνονται κιμάς για τα σκυλιά, οι ισχυροί επιβιώνουν ώστε να στήσουν κράτη και πολιτισμούς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Α, και κάτι ακόμα. Αν ο στρατός είναι 'αναχρονιστικός' θεσμός, τότε τι διάολο κάνουν οι τύποι στη Γεωργία σήμερα; Ή στα Σκόπια; Μήπως ζούμε σε άλλο πλανήτη (ίσως....ποιος ξέρει;...); Μήπως η λύση είναι η μετατροπή του στρατού σε κάτι-σαν-ΔΕΚΟ και οι επαγγελματίες οπλίτες .
Τους είδαμε τους ΕΠΥ και τους ΕΜΘ τι καπνό φουμάρανε. Ούτε τα σκατά από τον κώλο τους δεν καθαρίζανε, σιγά μην κάθονταν να καθαρίσουν τους εχθρούς σε κάποια σύρραξη... Όλη τη βρωμοδουλειά τη βγάζανε οι κληρωτοί.Όλο προοδεύει αυτό το ανθρώπινο γένος, αλλά οι διαφορές λύνονται οριστικά όπως και το 2000 π.Χ. Οι αδύναμοι και μαλθακοί λαοί γίνονται κιμάς για τα σκυλιά, οι ισχυροί επιβιώνουν ώστε να στήσουν κράτη και πολιτισμούς.
Eγώ πάντως αναχρονιστικό θεσμό αποκάλεσα τη θητεία και δη την υποχρεωτική και όχι το στρατό (αυτόν να μην τον πιάσουμε καλύτερα ).
Όσο για τα υπόλοιπα φαντάζομαι αποτελούν αξίωμα, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.. -
Προσωπικές εμπειρίες και διδάγματα της ιστορίας, όχι αξιώματα. Αν έχεις άλλη εντύπωση/εμπειρία/γνώμη για τα ανωτέρω, παρακαλώ να την καταθέσεις.
Από την άλλη, το αν κάτι είναι αναχρονιστικό ή όχι δεν κρίνεται από κάποια κοσμοθεωρία, αλλά από τις ανάγκες. Άλλαξαν οι ανάγκες και τα πράγματα τα τελευταία χρόνια; Έχει επικρατήσει παγκόσμια ή έστω τοπική ειρήνη; Δεν το νομίζω. Ούτε νομίζω ότι μερικές χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες με τον βασικό μισθό θα καταφέρουν να καλύψουν ένα κάρο νησιά και φυλάκια. Ούτε ότι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες που δεν έχουν ζήσει τη στρατιωτική ζωή θα εγκλιματιστούν σε 1 βδομάδα σε περίπτωση επείγουσας επιστράτευσης.
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
βεβαια μιλαμε τελειως υποθετικα, καθως δεν προκειται ποτε να βρεθω σε τετοια περισταση (ειμαι αρκετα αδυνατος οπως ξερεις και** εχω τους σωστους φιλους ωστε να κανω θητεια.. απ'το σπιτι.** η ζωη ειναι μικρη και δεν θελω να την αναλωσω σε πραγματα που δεν μου αρεσουν, λυπαμαι )
Συμφωνώ απόλυτα στο υπογραμμισμένο.
Μη γίνω κουραστικός λέγοντας πράγματα χιλιοειπωμένα, όμως στη ζωή εντός μιας κοινωνίας δεν κάνουμε μόνο ό,τι μας αρέσει, αλλά και πράγματα αναγκαία για το σύνολο.
Κοντολογίς skye λες ότι** θα χώσεις κάποιον άλλο που δεν έχει 'κατάλληλους' γνωστούς**, διότι η καλοζωία σου είναι ανώτερη των πάντων. Λες κι ο άλλος γουστάρει να τρέχει στα βουνά σαν ζώο. Αν ισχύει αυτό που ο ίδιος έγραψες (που προφανώς ισχύει)......Ακούστε παίδες, αν γουστάρετε τη λούφα στη ζωή και σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΛΑΓΙΟ ΜΕΣΟ, τότε σταματήστε να είστε επαγγελματίες γκρινιάρηδες για την κοινωνία, τους εργοδότες, τους πολιτικούς, τους δημόσιους λειτουργούς, τους διαιτητές, τους δικαστές και τους σουπερμαρκετάδες. Απλώς απαρτίζετε μια κοινωνία που παράγει σκάρτους ηγέτες, πολύ απλό.
Κανένα πλάγιο μέσο και λούφα και γνωστούς δε χρειάζεται για να μην πας στρατό (αυτά άλλωστε τα αφήνουμε γι' αυτούς που πάνε). Και δε χώνεις κανένα, ας είχαν τη στοιχειώδη περιέργεια να ενημερωθούν για τις επιλογές τους...
**Απλά το δηλώνεις ευθαρσώς και παίρνεις μια νομιμότατη απαλλαγή (μετά από 2 αναβολές χωρίς να πατήσεις ποτέ σε τρατόπεδο, απαιτεί δε συνολικά 3 μέρες απ' τη ζωή σου σαν διαδικασία - 1 την κάθε φορά).**Τέλος, μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα (κάποιον που αποφεύγει τη θητεία - έναν αναχρονιστικό και συντηρητικότατο θεσμό - με τα υπόλοιπα παράσιτα που αναφέρεις που απομυζούν 'νόμιμα' την κοινωνία).Το 'ευθαρσώς' μου άρεσε.
Για γράψε, ως πιο ενημερωμένος, που ορίζονται αυτά. Γιατί εγώ ξέρω ότι ισχύει το...**Σύνταγμα, άρθρο 4, παρ. 6. Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων. **
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχει επικρατήσει παγκόσμια ή έστω τοπική ειρήνη; Δεν το νομίζω. Ούτε νομίζω ότι μερικές χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες με τον βασικό μισθό θα καταφέρουν να καλύψουν ένα κάρο νησιά και φυλάκια. Ούτε ότι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες που δεν έχουν ζήσει τη στρατιωτική ζωή θα εγκλιματιστούν σε 1 βδομάδα σε περίπτωση επείγουσας επιστράτευσης.Να ρωτήσω κάτι σε σχέση με το παραπάνω....Οταν μιλάμε για επαγγελματικό στρατό και όσοι τον υποστηρίζουν, εννοούμε οτι σε περίπτωση πολέμου θα πάνε να πολεμήσουν ΜΟΝΟ οι επαγγελματίες και οι υπόλοιποι θα τους πλέκουμε κάλτσες;;;;
-
Ο επαγγελματικός στρατός έχει την έννοια (και αξία) ότι είναι πιο καταρτισμένος από τον στρατό κληρωτών στα οπλικά συστήματα και ότι σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής πάει, μαμάει και επιστρέφει χωρίς να αναμιχθούν στην υπόθεση άσχετοι. Αυτά βέβαια ισχύουν μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις:
- κρατών με πανίσχυρο στρατό και μεγάλο πληθυσμό, όπως οι υπερδυνάμεις
- κρατών που δεν αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε εξωτερική απειλή, τουλάχιστον όχι άμεση
- κρατών που συμμετέχουν σε διεθνείς αμυντικούς σχηματισμούς, όπως το ΝΑΤΟ, και που διαθέτουν βάσεις των σχηματισμών στο έδαφός τους.
Η Ελλάδα πρακτικά δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, ούτε στην 3η! Αφού είναι ίσως το μοναδικό μέλος του ΝΑΤΟ που αντιμετωπίζει casus belli και εχθρικές ενέργειες από άλλο μέλος της Συμμαχίας (προσεχώς κι από άλλο ένα, τη 'Μακεδονία' )!
Οι επαγγελματίες οπλίτες ΕΧΟΥΝ ρόλο στον ελληνικό στρατό, αφού βαρέα και εξελιγμένα όπλα δεν είναι δυνατόν ν' αφήνονται στα χέρια ενός κληρωτού με μια βασική δίμηνη εκπαίδευση στην ειδικότητα. Πχ κυβερνήτης άρματος μάχης είναι πάντα επαγγελματίας ΕΜΘ [Εθελοντής Μέχρι Θανάτου, όπως τους λέγαμε ] ή απόφοιτος ΣΜΥΝ, το ίδιο και χειριστής ραντάρ ή αντιαεροπορικών πυραύλων.
Ως εκεί όμως. Ας θυμηθούν οι έξυπνοι τι έγινε στα Ίμια. Αν είχε ξεσπάσει πόλεμος, ΠΩΣ θα μεταφέρονταν χιλιάδες άτομα για να επανδρώσουν τις μονάδες τριών όπλων στα νησιά; Θα ήταν sitting ducks κατά τη μεταφορά. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της υποχρεωτικής και σχετικά μακρόχρονης θητείας: τα νησιά και τα σύνορα γενικότερα πρέπει να διαθέτουν διαρκώς έναν ελάχιστο αριθμό οπλιτών σε μάχιμη κατάσταση. -
@Μάνο
Ο kovathe μάλλον εννοεί ότι οι επιτροπές που περνάς αρκετά εύκολα σε απαλλάσουν για ψυχολογικά προβλήματα...Σου δίνουν 2 αναβολές στην αρχή και μετά σε στέλνουν σε κάποιο νοσοκομείο για παρακολούθηση κλπ κλπ και τέλος σε απαλλάσουν εντελώς...Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα βέβαια ιδιαίτερα μετά τα σκάνδαλα που ξέσπασαν (ο κολλητός μου είναι στρατιωτικός γιατρός, επίατρος, δηλ. ταγματάρχης) αλλά σίγουρα αν θες να μην υπηρετήσεις με τίποτα και είσαι επίμονος παριστάνοντας ότι έχεις ψυχολογικά προβλήματα δεν θα υπηρετήσεις, αυτό είναι βέβαιο...Αν αυτοί λοιπόν σε απαλλάσουν, ποιό Σύνταγμα ? Η απαλλαγή είναι νόμιμη...
Αυτό που επίσης είναι βέβαιο είναι ότι αν δεν χρειάζεσαι απολυτήριο στρατού απλά δεν πας...Αυτή μάλλον είναι η καλύτερη λύση και έχω γνωστούς που είναι ανυπότακτοι και κυκλοφορούν κανονικότατα χωρίς να τους ενοχλεί κανείς...Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γράφεις τις κλήσεις, τα στρατοδικεία και τις καταδίκες στα @@ σου και συνεχίζεις τη ζωή σου...Από το 2002 με το ΠΔ 371 έχει αρθεί και 'η κατάσταση γενικής επιστράτευσης στην οποία είχαν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας από 20 Ιουλίου 1974 με το Π.Δ. 506/74 «Περί Γενικής Επιστρατεύσεως των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας» (ΦΕΚ Α 206)' οπότε πλέον είμαστε σε καιρό ειρήνης (τι καραγκιόζηδες!!) .
Σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα του 1995 άρθρο 32 η ανυποταξία σε καιρό ειρήνης τιμωρείται με ποινή ως 2 χρόνια, χωρίς να ορίζει ελάχιστο όριο ποινής. Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (συνδυασμός άρθρων 276 και 282) για να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για πλημμέλημα πρέπει να τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον 3 μηνών. Οπότε δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης αλλά μπορεί να υπάρξει κλήση στο ακροατήριο. Το ένταλμα σύλληψης που δεν εκδίδεται πλέον είναι το σύλληψηs και βιαίας προσαγωγής που μπορούσε παλαιοτέρα να εκδώσει ο ανακριτής σε περίπτωση μη εμφάνισης ενώπιον του μετά από κλήση για απολογία.
Αν συλληφθείς τυχαία σε βάζουν να υπογράψεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι θα περάσεις από το στρατολογικό σου γραφείο για να διευθετήσεις την ανυποταξία μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αν δεχτείς και παρουσιαστείς (και υπηρετήσεις τη θητεία που θα υπάρχει τότε) αθωώνεσαι από το ποινικό κομμάτι και εξαγοράζεις μόνο 6μηνη πρόσθετη θητεία. Αν επιμένεις να μην πας φαντάρος θα οριστεί σε κάποια στιγμή δικάσιμος και θα καταδικαστείς για το πλημμέλημα...Εξαγοράσιμη η ποινή...
Με 2 λόγια το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι εν τέλει να υπηρετήσεις, ε γιατί να πας από μόνος σου εξ'αρχής ?Συνήθως όταν τα γράφω αυτά δέχομαι καταιγισμό από pm...Δείξτε κατανόηση αν δεν απαντήσω, είμαι σε περίοδο φριχτής βαρεμάρας
-
Καλά όλα αυτά (κακά δηλαδή, αλλά ας μην επεκταθώ γιατί άμα κάποιος γουστάρει, μέχρι και υπέρ της φοροδιαφυγής και της παιδεραστίας βγάζει κήρυγμα ), όμως στην Ελλάδα όπου ο πόθος των περισσότερων νέων είναι η εισαγωγή στο Δημόσιο, υπάρχει ένα κάποιο θέμα.
-
Ε καλά τότε πας για το I5 σου και είσαι έτοιμος και για το Δημόσιο
-
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, πλέον όποιος δε θέλει δεν πάει.-
Μόνο 1 ένσταση στο: >Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σου δίνουν 2 αναβολές στην αρχή και μετά σε στέλνουν σε κάποιο νοσοκομείο για παρακολούθηση κλπ κλπ και τέλος σε απαλλάσουν εντελώς...Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα βέβαια ιδιαίτερα μετά τα σκάνδαλα που ξέσπασαν (ο κολλητός μου είναι στρατιωτικός γιατρός, επίατρος, δηλ. ταγματάρχης)
Πέρασα πέρσι από 'επιτροπή' μέσα σε 10'!
Επιφυλάσσομαι για φέτος που περιμένω τη 2η φορά, αλλά νομίζω τα πράγματα έχουν επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς και πάλι. -
Τις 2 αναβολές τις δίνουν πολύ γρήγορα...Την οριστική απαλλαγή δεν είμαι βέβαιος ότι στη δίνουν τόσο εύκολα...Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολύ φρέσκια ενημέρωση αλλά αποκλείεται να σου δώσουν Ι5 σε 10 λεπτά
-
Τις 2 αναβολές τις δίνουν πολύ γρήγορα...Την οριστική απαλλαγή δεν είμαι βέβαιος ότι στη δίνουν τόσο εύκολα...Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολύ φρέσκια ενημέρωση αλλά αποκλείεται να σου δώσουν Ι5 σε 10 λεπτάίσως..
Θα το μάθω από 1ο χέρι σε 1-2 χρόνια, δε βιάζομαι. -
Πάντως αυτές οι μεθοδεύσεις που ακροβατούν (μέχρι γκρεμοτσακίσματος κάποιες φορές) στα όρια της νομικοφάνειας μου θυμίζουν κάτι.
Λες koutsan (Γιάννη; ) ότι κάποιος μπορεί να μην πάει στρατό παίζοντας με τις πιθανότητες να μην τον 'πιάσουν'. Μπορεί να τη σκαπουλάρει, μπορεί και όχι, άρα γιατί να μην το διακινδυνεύσει;
Ίδια περίπτωση με τα αυθαίρετα στα δάση, με τα πανωσηκώματα και με τους ημιυπαίθριους. Στηρίζονται κάποιοι στην ανικανότητα του κράτους να ελέγξει ή στα νομικά κενά και χτίζουν τα πάντα. Λέμε μετά 'Α, κοίτα εκεί! Έχτισαν το δάσος ή τσιμεντοποίησαν την ακτή! Τους αλήτες!'.
Μετά διαβάζουμε τα δακρύβρεχτα ότι το 50% των δημόσιων εσόδων πληρώνονται από τους μισθωτούς και ότι οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα κοντά στο αφορολόγητο. Πάλι λέμε 'ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΑΔΙΚΙΑ! ΑΔΙΚΙΑΑΑΑ!!!'.
Δηλαδή καταδικάζουμε, πλην όμως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα ίδια και χειρότερα αν υπάρχει 'τρόπος', νόμιμος ή μη.
Και το τελείως τρελό, άμα το κράτος ή κάποιος ισχυρός ιδιώτης κινηθεί στα όρια της νομιμότητας σε θέμα για το οποίο είμαστε λιγάκι ευαίσθητοι, κράζουμε και κρατάμε το Σύνταγμα στο χέρι σαν το κόκκινο βιβλιαράκι του Μάο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και προδίδουν έλλειψη αγωγής των πολιτών, έτσι νομίζω. -
παντως αμα διαβασει καποιος εδω μεσα βλεπει πραγματικα οτι ειμαστε μια δημοκρατικη χωρα...
-
Είναι πολύ ενδιαφέρον, που κάποιοι συγκρίνουν την στρατιωτική θητεία και την άρνηση ή όχι εκπλήρωσής της, με τον σεβασμό και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο...
Οι γυναίκες ας πούμε που δεν έχουν αυτή την τιμή, είναι λιγότερο 'χρήσιμες -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Είναι πολύ ενδιαφέρον, που κάποιοι συγκρίνουν την στρατιωτική θητεία και την άρνηση ή όχι εκπλήρωσής της, με τον σεβασμό και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο...
Οι γυναίκες ας πούμε που δεν έχουν αυτή την τιμή, είναι λιγότερο 'χρήσιμεςΕίναι κάπως (!) εκτός πραγματικότητας αυτό που γράφεις για τους ακόλουθους λόγους:
- το ότι οι γυναίκες δεν υπηρετούν, δεν συνεπάγεται ότι είναι άχρηστες. Για την ακρίβεια, ο λόγος που δεν υπηρετούν είναι ότι τεκνοποιούν και μεγαλώνουν παιδιά, άρα συνεισφέρουν στην άμυνα της χώρας με άλλο τρόπο. [υπάρχουν και αντίθετες απόψεις περί αυτού ΚΑΙ σε νομικό επίπεδο, αλλά δεν είναι του παρόντος]
- ο 'σεβασμός και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο' έχουν πολλά επίπεδα και μορφές. Σίγουρα αρμόδιος να το κρίνει αυτό δεν είναι ο κάθε πολίτης χωριστά, αλλά η συντεταγμένη Πολιτεία, διαφορετικά πχ η εφορία θα έπρεπε να μας καλεί και να μας ρωτάει 'Πόσα θεωρείτε ότι πρέπει να πληρώσετε;', να γίνεται ένα παζάρι και να βγαίνει ο μέσος όρος. Από πότε η άμυνα της χώρας είναι άχρηστη, ειδικά για μια χώρα σαν την Ελλάδα; Ή μήπως εμποδίζεται καταλυτικά η πρόοδος και η λοιπή κοινωνική προσφορά ενός φερέλπιδος νέου επειδή θα κάτσει 12 μηνάκια στο στρατό; Το ότι κάθονται 8 και 10 χρόνια κάποιοι σε ένα ΑΕΙ χωρίς να εργάζονται δεν είναι θέμα ας πούμε...
-
Η συγκεκριμένη υπηρεσία του 1 χρόνου κάνοντας Καλιόπη, θεωρείς ότι βοηθάει την άμυνα?
Ή οτι αν ήθελαν, θα μπορούσαν να σε εκπαιδεύσουν σε 1 μήνα και να σε διώξουν?
Ή ότι είμαστε η μόνη χώρα στην Ε.Ε που έχει στρατιωτική θητείαΌσο για την προσφορά των γυναικών στο κοινωνικό σύνολο, να είσαι σίγουρος ότι σπουδάζοντας είτε δουλεύοντας προσφέρεις πολύ περισσότερα απ το να υπηρετείς την θητεία σου, ή κάνω λάθος??
Και επειδή θεωρώ τον εαυτό μου σκεπτόμενο άτομο, δεν δέχομαι να μου πλασάρει η συντεταγμένη πολιτεία την εκδούλευση στους καραβανάδες ως προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Όσο για το αν σε χαλάει αυτός ο ένας χρόνος, όταν σε κόβει απο μιά πορεία, και σου κάνει το μυαλό πουρέ, γιατι το μόνο που θα κάνεις 1 χρονο είναι να ξύνεις τα @@, ναι σε χαλάει. Αν θες στο αναλύω περισσότερο (?και τέλος πάντων, απ το να τα ξύνω ενα χρόνο, υπο διαταγάς, θεωρώ πολύ πιο προσοδοφόρο να τα ξύνω ταξιδεύοντας ή αράζοντας σε μια παραλία:))
Όλα αυτά τα σχόλια, υπο το πρίσμα ότι θεωρείται ο στρατός απαραίτητος βέβαια, γιατί σηκώνει πολύ κουβέντα, η οποιά θα τραβήξει πολύ, κι εγώ δεν είμαι καλός στα σεντόνια
Περί Θητείας [#2]