-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
- Στην τραπεζαρία πιατάκια για κάθε είδους φαγητό (μην τις αφήνεις να τρώνε Goodys, Mcdonalds και τέτοια)
Γιατί, τι έχουν (τα πρώτα)?
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καταρχήν όχι στον ίδιο χώρο τα κοτοπουλάκια με τις κότες. Δεν αγαπάνε οι κότες τα μικρά όπως οι άνθρωποι!!!. Ειδικά αν έχει κόκορα στο κοτέτσι χάθηκαν τα μικρά. Το καλύετρο είναι να τα έχεις περιορισμένα σε κλούβα όπως των κουνελιών και μάλιστα να μην ακουμπάει κάτω αλλά να είναι υπερυψωμένη σε πόδια ή κρεμαστή από το ταβάνι, δηλαδή ούτε σε τοίχο να ακουμπά. Για τις κότες πέρα από τις φωλιές για να γεννάνε που θα τους βάλεις λίγο σανό μέσα για να τις προσελκύσει θέλεις σίγουρα ταΐστρες αλλά και παροχή νερού. Υπάρχουν πολλές επιλογές και θα δεις τι σου αρέσει περισσότερο. Εγώ έχω ποτίστρες με φλοτέρ για να είναι πάντα γεμάτες και ταΐστρες που επίσης γεμίζουν μόνες τους. Το ιδανικό θα ήταν να έχεις χώρο να γυρνάνε και έξω για να πάρεις σωστό κρέας. Μην ξεχνάς ότι χρειάζονται και τις πετρούλες τους για την πέψη. Για τα κοτοπουλάκια έχω απλές ταΐστρες σαν αυτές των κλουβιών των οδικών πτηνών, μεταλλικές και μεγαλύτερες φυσικά. Για καλύτερο καθάρισμα και ποιο εύκολο έχω ανυψώσει το πάτωμα λίγους πόντους με ψιλό πλέγμα και τα κόπρανα πέφτουν κάτω και απομακρύνονται εύκολα με νερό υπό πίεση μια και έχω δώσει κλήση στο τσιμέντο του πατώματος. Επίσης έτσι γλυτώνεις από τους ποντικούς. Επίσης στο παράθυρο έχω βάλει πλέγμα για τον ίδιο λόγο και έχω ντύσει την περίμετρο του παραθύρου για περίπου 30 πόντους με γαλβανισμένη λαμαρίνα ώστε ότι θέλει να σκαρφαλώσει να γλιστράει. Πολύ αποτελεσματικά όλα. Υπόψη ότι η ελεύθερη βοσκή όχι μόνο εκμηδενίζει την ανάγκη παροχής τροφής αλλά αυξάνει κατακόρυφα την ποιότητα του παραγόμενου κρέατος. Δεν παχαίνουν γρήγορα φυσικά αλλά ποιος νοιάζεται!!!Τι κανει ο ανθρωπος για το -soon to be- φαϊ του...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
- Στην τραπεζαρία πιατάκια για κάθε είδους φαγητό (μην τις αφήνεις να τρώνε Goodys, Mcdonalds και τέτοια)
Γιατί, τι έχουν (τα πρώτα)?
Έχουν χαλάσει πολύ τις πατάτες τηγανητές τους...τα πρώτα...Με ακούει το κέντρο ελέγχου?
-
Το ηλιέλαιο θα φταίει.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Το ηλιέλαιο θα φταίει.Δεν ξέρω τι φταίει εγώ πάντως σήμερα δεν κατάφερα να τις φάω...Και είναι γενική εντύπωση αυτή...Απλώς μεταφέρω την βοήθεια του κοινού no offence ε?
-
Offence για ποιο λόγο? Εγώ τι σχέση έχω?
Ασε που δε βάζουν ηλιέλαιο έτσι κι αλλιώς. Ετσι άκουσα δηλαδή.
-
Από όσο είδα, φοινικέλαιο μπαίνει στις πατάτες, σε στερεή μορφή.
-
Οχι μπαίνει. Βγαίνει. Οταν βγαίνει από τις φριτέζες, μπαίνει σε ειδικές σακούλες (κι αυτές με τη σειρά τους σε χαρτοκιβώτια) μαζί με πάγο για να παγώσει και να στερεοποιηθεί.
Είχα δει ένα ντοκυμαντέρ κάποια στιγμή.
-
Το τελευταίο που μου έμεινε να κάνω στο χωριό (μετά την αρμολόγηση ενός τοίχου 20 m2 και άλλων 20 μέτρων δρόμου) είναι να βάψω τα κάγκελα και το μεταλλικό στήριγμα σε ένα χαγιάτι.
Δοκίμασα Hamerite σε κάτι καρέκλες που ήταν βαμμένες με λαδομπογιά (fer forge) με αισχρά αποτελέσματα (αφού δεν είχα τρίψει τις καρέκλες με γυαλόχαρτο ).
Τα κάγκελα είναι βαμμένα με κανονική μπογιά και έντονα ταλαιπωρημένα από τον καιρό.
Μπορώ να τα περάσω με Hamerrite από πάνω κατευθείαν? Η πρέπει να τους κάνω οπωσδήποτε προεργασία?
Το διαλύω ή όχι? -
Η μισή δουλειά (ίσως και τα 2/3) στα κάγκελα είναι η προετοιμασία. Τρίψιμο όπου έχουν πιάσει σκουριά με χοντρό γυαλόχαρτο ή βούρτσα μεταλλική μέχρι να φανεί το μέταλλο και να μην υπάρχουν αντιαισθητικά 'σκαλοπατάκια' στο χρώμα. Μετά μίνιο (γκρι ή κόκκινο, αναλόγως του χρώματος που θα πέσει μετά) και μετά βάψιμο. Δεν ξέρω τι γίνεται με το Hamerrite, αλλά θεωρώ την προηγούμενη κλασσική διαδικασία (αν και πιο επίπονη και χρονοβόρα) την καλύτερη δυνατή για να μη δεις ξανά σκουριές για πολύ καιρό και για να έχεις κάγκελα σαν καινούρια, ειδικά αν είναι κούφια και όχι μασίφ.
-
Κούφια είναι, τα γύρω γύρω , Μάνο. Αλλά δεν έχω χρόνο να κάνω όλη αυτή την δουλειά!
Γι' αυτό λέω να δοκιμάσω με το Hamerrite...
Στα πατζούρια που τα συντηρώ κάθε 2 χρόνια, τρίβω, στοκάρω τυχόν τρύπες, ξανατρίβω και μετά τα περνάω 2 χέρια Xyladecor. Αλλά αυτά είναι 5 πατζούρια όλα όλα. Τα βορεινά. Τα κάγκελα είναι γύρω στα 12 μέτρα!!!
-
Αν έχεις τρυπάνι μπορείς να προσαρμόσεις περιστροφική συρματόβουρτσα. Θα ξεμπερδέψεις γρηγορότερα από όσα φαντάζεσαι!!! Και να μην ξεχνάς ότι στο μέταλλο σωστή δουλειά γίνεται μόνο με πιστόλι και όχι με πινέλο. Δεν έχεις κανένα γνωστό για δανικό μαζί με το κομπρεσέρ;
-
Μανωλη, είναι κάγκελα με διακοσμητικά. Για να τρίψω εκείνες τις γιρλάντες θα μου φύγει ο τάκος!
Αλήθεια. Hamerite σε σπρέϋ υπάρχει?
-
To Hammerite, σαν προϊόν 2-σε-1, είναι περισσότερο λύση ανάγκης. Αν εχουν πιάσει σκουριά, μπορεις για αρχή να περάσεις με ένα βουρτσάκι 'σκωριοφάγο' που είναι ένα αναγωγικό υγρό που μετατρέπει τη σκουριά σε σταθερό υπόστρωμα (να μην έχει σαπίσει η στράτζα, βέβαια).
Τα κάγκελα είναι μπελάς, ιδιαίτερα αυτά με τις φιοριτούρες. Δε μπορείς να γλιτώσεις την ταλαιπωρία του τριψίματος, αν θες καλά αποτελέσματα. Οντως, το περιστροφικό συρματοβουρτσάκι κάνει θαύματα, αλλά στην περίπτωσή σου δε θα μπορεί το 'ποτήρι' του να μπει στα δύσκολα σημεία. Αν πάντως το χρησιμοποιήσεις, φόρεσε γυαλιά οπωσδήποτε, γιατί που και που κόβονται 'τρίχες' απο τη συρματόβουρτσα και καρφώνονται παντού!
Μετά το (αναγκαστικό τρίψιμο) και αφού είναι ήδη βαμένα τα κάγκελα, μπορείς να τα περάσεις ενα καλό ναυτιλιακό χρώμα. Αυτά είναι απίστευτα ανθεκτικότερα (και απίστευτα ακριβότερα) και είναι απολυτως προτεινόμενα για περιοχές εκτεθειμένες σε καιρό (κυρίως υγρασία, θάλασσα, κλπ). 'δουλεύονται', πάντως, λίγο δυσκολότερα. Ενα επίσης πιθανό μειονέκτημα είναι ότι δε θα τα βρεις σε πολλές αποχρώσεις.Όλα αυτά τα 'δύσκολα' βαψίματα γίνονται παντως πολύ ευκολότερα (αν δε φυσάει) αν χρησιμοποιήσεις πιστόλι. Το αποτέλεσμα είναι κατά πολύ ανώτερο, γιατι με το πιστόλι μπορείς να περάσεις πολλά λεπτά στρώματα μπογιάς (που είναι το σωστότερο), από ότι ένα ή δύο 'παχιά' που περνάμε συνήθως με πινέλο ή ρολάκι.
-
Με βλέπω να πληρώνω μπογιατζή... Η να περάσω το χρώμα (μαύρο) από πάνω, κι ότι γίνει! Καλύτερα θα είναι από τώρα.
Που βρίσκω αυτό το υλικό που 'τρώει' την σκουριά,dirtoulie?
-
Σε κάθε χρωματοπωλείο. Εγώ έχω πάρει αυτό:
που αν και δεν είναι το σουπερντουπερ υλικό, την κάνει τη δουλειά του. Είναι λεπτορρευστο και εισχωρεί παντού. Φυσικά, RTFM...
Τώρα για μπογιατζή.... αν κάνει καλά τη δουλειά του (λολ-λολ-λολ) έχει καλώς. Το πιο συνηθισμένο είναι για αυτές τις περιπτώσεις να στέλνει κάποιον από το συνεργείο του... αν ο τυπάκος θέλει να δουλέψει σωστά, πάλι έχει καλώς. Αλλιώς, χεσε μέσα.
Πάντως, όποιος και να κάνει τη δουλειά, επιμένω για τα ναυτιλιακά υλικά (πχ. International, Jotun). Δεν τα βρίσκεις εύκολα (τα πουλάνε μαγαζιά στον Πειραιά, κυρίως), είναι πολύ ακριβά (ένα καλό ξεπερνά τα 30 Ε /κιλό) αλλά είναι σκάλες ανώτερα από τα 'οικιακά'. Μιλάω εκ πειρας!
-
Ευχαριστώ. Θα το πάρω και θα το δοκιμάσω.
Λόγω οικογένειας ναυτικών, ξέρω πολύ καλά τα χρώματα που λες. Και τα μαγαζιά στον Πειραιά (πατρίδα μου άλλωστε.. ) που τα πουλάνε. Από εκεί παίρνω και τα φωτιστικά-χελώνες από χαλκό, που είναι τα μόνα που αντέχουν τον καιρό της Κύμης.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ευχαριστώ. Θα το πάρω και θα το δοκιμάσω.Λόγω οικογένειας ναυτικών, ξέρω πολύ καλά τα χρώματα που λες. Και τα μαγαζιά στον Πειραιά (πατρίδα μου άλλωστε.. ) που τα πουλάνε. Από εκεί παίρνω και τα φωτιστικά-χελώνες από χαλκό, που είναι τα μόνα που αντέχουν τον καιρό της Κύμης.
E, τότε, μην το σκέφτεσαι, φίλε χανουμοπειραιώτη!
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
, φίλε χανουμοπειραιώτη!Ο συνδυασμός που σκοτώνει δηλαδή!!!!
-
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ